Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. lolanomnom

lolanomnom Популарен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2013
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    2.324
    Сакав Ревлон Колорстеј да ја земам викендов, ама се предомислив пошто ич не ми се даваа пари а и се двоумев која нијанса и се откажав на крај. Читам рецензии за римел ластинг финиш и скоро сите беа позитивни, ја земав 103 нијансата (мислам дека е најсветлата достапна кај нас) и мислам дека ниедна нијанса не ми се погодила волку до сега, буквално иста боја ми е со кожата на вратот.
    Си земав и четка за пудра така да нема шлапкање со прсти, фино си ја нанесувам и размачкувам, солидно ми покрива, не ми ги истакнува порите или обично како сите пудри не ми се собира над веѓите, природно баш изгледа.
    Уште на некој попуст ја земав така да многу ми се погоди, се надевам и во иднина ќе бидам задоволна, ова е моја препорака на прво користење :)

И да, последниве месец-два не излегувам од дома без коректор, со пудрава апсолутно немав потреба од коректор пошто преубав ми го изедначи тенот, камена пудра немам потреба да ставам одозгора али од навика малце само поминав со неа :)

2. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.481
    Пудрава за каков тип на кожа е? :)

Прикачени фајлови:

3. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.094
    Како сте задоволни од МАТ камените пудри на Флормар?
    Дали се покривни и вредат за тие пари?

4. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.585
    Допаѓања:
    40.013
    И јас имам акни и флеки и ја користам Bourjois flower perfection.
    Мене ми е супер, покрива добро, мене долго време ми траеше минатиот пат, сега си земав нова, иста.
    Не е како паштета.
    Јас би ти ја препорачала ама зависи се од лицето и кожата.

5. Faline

Faline Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2011
    Пораки:
    682
    Допаѓања:
    549
    Феминки која е разликата во пудрите,исти се?Која е најдобра според вас сакам да земам пудра од римел но незнам за која да се одлучам :?: Имам комбинирана кожа и несакам да ми се познаваат порите па многу ги фалевте сакам и јас да ја пробам.Помош? :D

Прикачени фајлови:

6. bubac

bubac Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    884
    Допаѓања:
    1.867
    жЕНЧИЊА ВО шатци оваа е на акција 500 ден
    Дали ја има некоја користено за каква кожа е дајте некоја информација

Прикачени фајлови:

7. April87

April87 Популарен член

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    451
    Моментално имам Rimmel Lasting Finish, при крај е, па ме интересира дали има подобра пудра за мрсна кожа од оваа (да не е многу поскапа). :)

Прикачени фајлови:

• 300.JPG
      300.JPG
      Големина на фајлот:
      36,6 KB
      Прегледи:
      196
  8. frangipani

frangipani Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2014
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    67
    Јас ја земав пред нова година и уште ми трае,онака просечно сум задоволна,не е нешто посебна,ако имаш мрсна кожа да знаеш дека ќе светиш(јас затоа морам и камена да ставам) ама не е лоша,средна покривност,мислам дека на посува кожа ќе одговара повеќе :)

На bubac му/ѝ се допаѓа ова.
  9. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.744
    Допаѓања:
    11.147
    Предлог за пудра на природна база се мислев многу за пудрите на Yves Rocher, ама немаат заштитен фактор, за 1 000 ден. би нашла некоја и со заштитен фактор. На Виши ја пробав мене некако ми е тешка, од тестер ја пробав и аптекарката ми кажа била за позрела кожа, кажете во Ск кој пудри ги има на природна база во Космо за нормална до комбинирана кожа :wasntme: .

10. pipi123

pipi123 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2014
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    128
    Ја користев 26 od golden rose
    сега сакам да земам ваква
    [​IMG] па која бројче е најблиску до 26 од golden rose ... :)

11. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Виши не се на природна база туку се медицински. Во Космо ги има на Лавера пудрите 100% природни ама немаат фактор како ниедна крема или пудра која е на природна база, зашто за да ставиш во нешто фактор треба да употребиш хемија. За каква кожа се незнам баш, само знам дека имаат убава лесна структура ама не се баш покривни. Плус на попуст ти се овој месец.

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  12. WinX13

WinX13 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2014
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    13
    Јас користам manhatten- мат и ingrid како крем- пудра... презадоволна сум од двете

ме интересира дали е добра BB кремата од garnier?

13. EMILI1999

EMILI1999 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2012
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    52
    Користам течна пудра од Голден Росе ама земав едно бројче потемна од бојата на кожата, сега не сакам да ја фрлам, сакам да земам пудра во прав, да земам едно бројче посветла од бојата на кожата?
    И да ми препорачате некоја пудра во правав до 250 денари, гледам сега за 8 март има попуст. :)

14. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.744
    Допаѓања:
    11.147
    Знам дека се медицински Виши, а Лавера се за сува и нормална кожа повеќе, доста се лесни и јас веднаш би светнала. А креми има на природна база со заштитен фактор затоа и барав пудра на природна база со заштитен фактор, веројатно сите состојки не се на природна база т.e 100 % како што кажуваат , најверојатно ке си останам на пудра од Yves Rocher :)

15. sagittarius57

sagittarius57 Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2013
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    2.269
    Може ли некој ако знае да ми каже што се треба да содржи добра пудра, од заштитен фактор и супстанции кои не се штетни :)

16. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.546
    Допаѓања:
    5.894
    еве од орифлејм што ми одговорија за мрсна кожа со акни:

1.VeryMe Cover up korektor pred nanesuvanje na pudrata (go ima vo dve nijansi) i VeryMe kamena pudra za masna koza isto taka vo dve nijansi ... gi ima na 67strana vo katalogot
    2. dokolku poveke sakas tecna pudra togas Oriflame Beauty mat (vo tri nijansi ja ima ) i Perfect Fusion vo pet nijansi
    3.Pure Nature specijalen trepman od cajno drvo i ruzmarin za masna,problematicna koz'a (dava dosta dobri rezultati) bez ogled koja pudra ke ja odberete,ovaa kolekcija za tretman najtoplo Vi ja preporacuvam dokolku ne ste ja koristele

17. lovely-girl

lovely-girl Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2010
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    653
    Значи кожата ми е комбинирана, Т-зоната претерано ми се мрси , од менхетен пудрата издржував едвај некако 4- 5 саати , и потоа одма лска цела, у огледало несакам да се гледам . И некако се премислувам ке дадам пари, ама да имам квалитетна пудра барем коа ке отидам некаде да не светам цела како елка |( А оваа ја имав еднаш во мојот живот ставено на моето лице само што не беше минерална , другарками ја имаше донесено од Германија и многу ми се допадна затоа ...... И друго што сакав да праашам е дали користите некоја пудра за секојдневна употреба .. по шо сите овие квалитетниве се скапи ,,, а за секој ден да ја користам ... не сум сигурна ... Некој совет, препорака пудра !?

18. MalaMedena

MalaMedena Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2013
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    178
    Пудра за сува кожа?

19. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.094
    Anyone ? :wasntme:

20. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.744
    Допаѓања:
    11.147
    Aко не ти треба голема покривност серумот на Буржуа е солиден, не чувствуваш на кожата дека имаш пудра, многу е лесна, трајна, мене не ми одговараше поради мојата комбинирана кожа но за сува кожа би бил супер, а и мириса преубаво :angel:

На MalaMedena му/ѝ се допаѓа ова.