Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. lepa.milena

lepa.milena Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2011
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    161
    Дали некој има искуство со пудрата True Cover од Top Shop?

2. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.895
    Допаѓања:
    15.406
    Знам дека ја фалевте каменава на Римел ама видов во Дм на попуст е макс фактор па сега се мислам која :?:

Прикачени фајлови:

• dsc00875.jpg
      dsc00875.jpg
      Големина на фајлот:
      346,2 KB
      Прегледи:
      325
    • mf creme puff.jpg
      mf creme puff.jpg
      Големина на фајлот:
      67,2 KB
      Прегледи:
      326
  3. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    Кој ја користи Римел стеј мат камената пудра, а има светол тен да ми предложи бројче. :)

4. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    24.008
    03 (Peach Glow) или 01 (Transparent) мене ми се ОК. Имам доста светол тен. :)

На LilBaby му/ѝ се допаѓа ова.
  5. M.laDy

M.laDy Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2010
    Пораки:
    905
    Допаѓања:
    798
    И макс фактор е многу убава. Лично не им ги сакам производите ама од оваа и од течната 3 во 1 сум задоволна. :)

На kala21 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. fighter

fighter Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    1.249
    Допаѓања:
    2.485
    Ја им ли некој користено пудрата на Mineral long lasting foundation од fresh Minerals?

Ја видов во Космо денес.Цената е околу 900 денари и ми одговара, зошто сакам да ги сменам Loreal True MAtch течните пудри коиво Космо се намалени на 660 денари, зошто повеќе нема да се произведуваат.

Молам за искуства со fresh Minerals!
    http://www.freshmineralsusa.com/index.p ... tem/13-mlf

7. Saricko

Saricko Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2013
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    1.137
    јас веќе 4 год ги користам на макс фактор и премногу сум задоволна :)

На mrj му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.010
    Допаѓања:
    81.347
    Дефинитивно 003 peach glow. Мене транспарентната ме прави премногу бела, некако не ми се прилагодува убаво со тенот.
    Види ако има тестери, барем погледни како стојат на рака иако мислам дека 003 ќе ти биде супер.

Meне оваа пудра ми е една од поужасните со кои моево лице имало контакт. :sweat:
    Мислам дека и Sexybaby89 ја спомна и сподели слично искуство. Не ми се допадна структурата, ниту пак ефектот кој го даваше на мојата кожа, но доколку веќе си ја пробала и си увидела дека ти одговара - пробај ја.

9. Andrianaaaaa

Andrianaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    3 февруари 2012
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    41
    а од кај ти е информацијата дека True Match повеќе нема да се произведуваат?

10. SoNreir

SoNreir Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    59
    Какво искуство имате со пудрава? Ми се виде ефтина, па се двоумам дали да ја купам.

Прикачени фајлови:

11. Girl21

Girl21 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2014
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Некој да препорача пудра за сува кожа? :^)

12. lal

lal Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2012
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    23
    И макс фактор е многу убава. Лично не им ги сакам производите ама од оваа и од течната 3 во 1 сум задоволна.
    Би сакала да ја купам оваа пудра ги гледав тестерите и некако ми се многу светли,кој број користиш ти,јас предходно имам користено Ревлон 180 :*

13. M.laDy

M.laDy Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2010
    Пораки:
    905
    Допаѓања:
    798
    За течната ме прашуваш? Ако ме прашуваш за течната би ти ја препорачала 6о или евентуално 75 ама мислам дека ќе ти биде темна. Инаку да светли се нијансите од оваа пудра.

14. fighter

fighter Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    1.249
    Допаѓања:
    2.485
    Вчера во Космо ми кажаа продавачките.
    Јас ја користам N4 течната, и ми рекоа дека е дефицитарна, дека имаат само она што им е останато и дека нема веќе да се произведуваат.

15. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    ^Јас како што знам Инфелибл со црвенката амбалажа и онаа со четкичка што е веќе не се произведува така пишува и по нетов туку е искочена нејзина подобра верзија 24 часовна, претходнава мислам дека беше 16 часовна, веќе ја има низ парфимерииве со црно капаче е. Претпоставувам дека некоја збунка им е тоа или толку се информирани |(

16. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.688
    Допаѓања:
    5.452
    Заглавив со изборот на пудра, откако ја расипаа 123.
    Исчитав преку 100 страни од темава и се одлучив за Велветот на Севентин, нијанса погодив ама не ја бива бе девојки... Знам дека тоа е индивидуална ствар, различна кожа, мене лично ме нервира да се познава дека сум "мачкана" со пудра, нема ни голема покривност, оставив и трага по луѓе при гушкање ( што уште повеќе ме нервира). За издрлжливот е ок, стои, лесно ја извадив, ама откако на извадив си приметив црвенило на носот и околу него.
    Инаку, како нијанса ми е со некој чуден потон, што ми е прилично ново зошто немав вакво искуство со Менхетен, Ревлон и Боржуа ( хелти миксот и 123), па ставам малку бронзер по цело лице зошто не ја бива.
    Мат финиш никаков.

Незнам што пудра да купам, немам проблематична и нафрлена кожа, ама си ставам редовно пудра и коректор, и незнам што да купам и пробам, да е до 1000 ден не ми е проблем, па и и 1500. Би купила и Есте Лаудер ама не сум ич рационална во нанесување и трошење ( 1 пудра месечно трошам), па затоа не би да купам од нив.
    Што знам, Артдеко?
    Имам нормална кожа, а користам пудра за сува кожа со мат финиш.

17. EmilijaEmka

EmilijaEmka Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    30
    По една пудра трошиш во месецот ???? :o :tmi: Зошто кога имаш чисто лице, ставаш толку пудра, можиш само да си ја запустиш кожата, ако не сега по неколку години можиш да имаш последици од нив...и јас ставам речиси секој ден но една пудра ја користам околу 6-7 месеци.. Моја препорака е да не претеруваш со пудрите

18. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.688
    Допаѓања:
    5.452
    Па повеќе во воздух ми оди, бришам со влажни, па ќе згрешам ќе се избришам и пак на ново ставам, а и постојано сум искочена и во движење, па така 2 пати во денот се шминкам, зошто неможам од 8 сабајле да терам и навечер за искачање.
    Затоа реков многу во ветер ми оди, а и со сестра ми заедно користиме зошто имаме иста кожа.
    Има денови и кога не ставам воопшто, ама дали е тоа еднаш-двапати во неделата, и една пудра користам ( немам посебно за навечер некоја special edition и посебно за денски) туку една иста.

19. KittyT

KittyT Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2011
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    120
    Ја земав пред една недела, веке 3 пати си имам ставено и навистина сум многу задоволна. Лицето ми реагира убаво на пудрата, не светнувам како лампион во текот на ноќта (бидејќи ставам само за излегување), лесна е, лесно се нанесува и размачкува. 5ка според мене! :)

Прикачени фајлови:

20. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.104
    Какви се пудрите на Артдеко? И која цена?
    И дали има убави природни нијанси.

На mimiiiii му/ѝ се допаѓа ова.