Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. M.laDy

M.laDy Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2010
    Пораки:
    905
    Допаѓања:
    798
    Во Зегин беше 790 (но незнам дали е сеуште толку) а други парфимерии цената варира од 800-860. :)

2. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.546
    Допаѓања:
    5.894
    GR Moisturizing Cream Foundation
    што претставува?
    искуства?
    (покривност,сјај)?

https://www.facebook.com/23405468333674 ... 91/?type=1

ми треба пудра без дополнителен сјај да дава,покривна,не како паштета до 400 денари..за мрсна кожа со акни - е многу барам ама.. :lol:

3. A-j-a

A-j-a Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    2.024
    Сега знам и дефинитивно пудрава е исклучиво за сезона есен-зима кога кожата ми е посува, ретко ми светнува и бара повеќе нега, ама како се менува времето така и мојата кожа се менува па кога е потопло кожата ми е помрсна. За жал станува тешка на топло време, ја осеќамм, ништо од долго часовниот мат ефект брзо светнувам.
    Сакам нормална кожа ми здосади од оваа комбинирана кожа, зимно време ја тинтрам од сувоста, а на топло неможам да се спасам од мрснотија на Т-зона. Никако да и угодам, уф! :@

4. Faline

Faline Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2011
    Пораки:
    682
    Допаѓања:
    549
    Девојки предложете ми пудра од која нема да доаѓаат многу до израз мојте проширени пори :@ Римел лонг ластинг? Имам комбинирана кожа :)

5. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.130
    Мислев само кај мене е така ама не, јас имам сува кожа и да не кажам ама лицево за нигде ми е сега кога се стопли деновиве, ми се собира некако на порите, на некои ситни брчки , за никаде делува :x како пет слоја да имам ставено делува, дефинитивно пудрава е само за ладно време :!:

6. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Абе на Менхетн пудри зашто нема во ДМ во ГТЦ или јас сум слепа :?: Или кажете ми каде е најефтина онаа црната Менхетн што е за мрсна кожа, powder mat мислам се викаше ?

7. A-j-a

A-j-a Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    2.024
    Истото, воопшто не изгледа убаво како што изгледаше на ладно време. Штета, како ми го правеше лицето ко фотошипирано. Пу бре таман се израдував дека најдов супер пудра за ефтини пари ем ми изгледаше како одлична замена на колор стеј, ја чкртам од топ 5 пудри, не било пишано. :doh:

На anastasijaki му/ѝ се допаѓа ова.
  8. AnimalLover

AnimalLover Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2011
    Пораки:
    280
    Допаѓања:
    204
    Јас сум презадоволна од пудрава.Средна покривност и мат мазен финиш.Убаво се нанесува и со прсти.Ако нанесеш подлога уште поубаво , имаш поголема покривност и трајност :)

9. velesanka

velesanka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    2.618
    Допаѓања:
    2.472

Во аптеките Зегин мислам дека ја имам видено

На karina8 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.895
    Допаѓања:
    15.406
    460 ден. во Космо .Нема во Дм нивни производи.

На karina8 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Faline

Faline Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2011
    Пораки:
    682
    Допаѓања:
    549

Anyone? :)

12. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    24.008
    Мислам дека во Зегин е 429 ден. :)

13. bubac

bubac Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    884
    Допаѓања:
    1.867
    Во некои помали парфимерии можеш да ја најдеш и поефтина пример 390, 395 ден, многу варира цената на оваа пудра.
    Еден период во Шатци беше 350ден, но обрни внимание и на декларациите кога ги купувате , и рок на траење.
    Мислам дека нема потреба од Космо да ја земеш за 460 ден кога може и поефтина да ја најдеш

14. aaleksaandraa

aaleksaandraa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    34
    Може да кажете збор два за пудрава, дали покрива колку сте задоволни, и која цена е ?

Прикачени фајлови:

15. macabela

macabela Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    7
    Јас ја имав за ваму-таму. Матира да, ама не покрива баш многу. Повеке би рекла дека е за млада кожа, без многу пори. Во секој случај за тие пари е ок.

16. francais

francais Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    1.283
    Се мислам меѓу essence soft touch mousse и essence stay all day, ама малку се збунив зашто по јутјуб гледам дека првото го користат како база. Можам да пројдам само со него? Ако го користам soft touch ко база, па одозгоре уште и stay all day, да не изгледам како кришка лепче?
    На кожата ќе ми одговараат сигурно, имам нормална до комбинирана.
    Исто, сакам да пробам контурирање - една од горните заедно со sun club mat bronzer, со која ќе биде поуспешно? Или пак горните две, без бронзеров, само да ги земам различни нијанси?

I'm pretty lost.. :?: :tmi:

17. Elena69221

Elena69221 Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2011
    Пораки:
    2.352
    Допаѓања:
    3.519
    Колку време може да издржи пудрава без да ми светне лицето? :?: (имам нормална накај мрсна кожа)

18. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.873
    Допаѓања:
    5.210
    francais првата покрива доста и многу е пријатна на лице, но многу брзо се троши :( Таа втората навистина доста трае, но малце се проблематични нијансите, мене сите ми беа темни. Би ти ја препорачала втората со sun club сјајниот бронзер, многу попиродни се нијансите од тие матот кои се повеќе на портокалово малце. :)

Elena69221 мене лично брзо ми светнуваше лицето и малце ми беше покривна, но ако имаш посува кожа и немаш потреба од покривност, тогаш би ти одговарала. :)

19. sagittarius57

sagittarius57 Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2013
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    2.269
    Не матира многу пудрава, кај мене до 2-3 саати и толку после Сијам ко Сунце :lol: не многу ама на Т зоната..

20. Elena69221

Elena69221 Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2011
    Пораки:
    2.352
    Допаѓања:
    3.519
    Се посреќив, веќе си ја купив :D После саат време двоумење морав да земам некоја, па оваа ја имаше среќата да падне во мои раце :D
    Чим така, ќе ја комбинирам со некоја во прав... веројатно помалку ќе светнувам.