^ Во никој случај. Пудрата е мат и е строго наменета за мрсна кожа. Кај оние со сува кожа со сигурност ќе се појават лишаи и прекумерно суви делови.
Dali pan stick na max faktor e suv i tezok?Kozata na liceto mi e od sekoj tip po nesto ima ,site pudri gi probav osven od ovie sto se po 50eur ama skapi mi se. Planiram stikot da go koristam na celo lice, ako ne mi ja susi kozata, dosega nisto ne mi odgovara ili mi ja mrsi ili mi ja susi, imam cisto lice, se izvinuvam od mob pisuvam
Мене искрено ми е премногу паштетеста и ми дава ефект на сценска (под „сценска“ мислам нападна за дневна варијанта) шминка, но ако си ја погодиш нијансата можеби ќе ти биде супер, не негирам дека мат ефектот е одличен, но мене не ми одговараше бидејќи ми направи потоа проблеми со суви делови кои до тогаш ги немав. Пробај ја штом ти е мерак, инаку ќе те копка сигурно тоа каков ефект би ти дала. Доста е сув, но не би рекла дека е тежок. И јас извесно време, особено во лето кога имав тен го користев на цело лице и не би рекла дека има разлика меѓу коректоров и некоја пудра во стик. Одлично покрива, само исто како што спомнав погоре, треба да си ја погодиш нијансата за да ти биде океј. Мојов сега не ми чини и супер ми се наоѓа за контурирање кога ми е мерак. П.С. Со соодветна подлога, т.е. со добра крема за (претпоставувам) комбинирана кожа би добила солиден ефект.
Дојде денот Д и кај мене Време за нова пудра, неделава треба да купам и сега сум во дилема за каква пудра, дека сакам да ја сменам севентин тајм плус која ја користам 7 години, а ќе ја менувам од причина дека не ми е доволно покривна последно време мака мачам со лицево, порано ми беше помрсно во Т зоната а нормална на останатиот дел од лицето, ама со користење на лосиони ми се засуши малку и сега сум во потрага по пудра за нормална кожа и да не е над 700 денари бидејќи ќе ја користам секојдневно, нешто да ми кажете за мејбилајн пудриве? Совет ?
Пишував и во темата за орифлејм за оваа пудра се извинувам ако веќе е пишувано за неа. Oriflame Beauty matte control, 30 ml, регулар цената и е 449 ама кога е намалена или ако имате со попуст да земете доста се исплати. Јас не работам со орифлејм да не мислите дека сакам да ви продадам . Ја користам долго време. Пудрата е лесна, за мене е покривна, имам мрсна кожа но поприлично чиста, по некоја пора можеби. Матира супер, поготово во комбинација со камена, транспарентна или пудра во прав. Дури и трајноста не и е лоша. Кај мене освен ако не е претопло и до 5-6 часа, кај нормалната кожа можеби би издржала и повеќе. Би ја препорачала за оние со мрсна, комбинирана и нормална кожа. Инаку финишот е совршен, исто како своја кожа освен ако ја утнете нијнасата. Ова е единствена пудра која не се познава на моето лице а го прави убаво. Мана и е само пакувањето кое е тврдо, пластично па нема да можете да ја искористите до крај. Ако ја споредам со Менхетен за мат ефект, во црно пакување, оваа е полесна и поприродна за разлика од Менхетен која матираше но по некое време од нанесувањето се познаваше дека ја имам. Тоа е моето искуство.
Двете се убави, ревлон е потешка пудра и издржува повеќе на лицето. Покривноста им е тука некаде. Сепак зависи и од лицето
Заборавив да кажам дека јас Ревлонот го користам со години,па ми се чини како лицето да ми се презасити од него,затоа сакав да сменам,е сега незнам како стојат нијансите на maxfactor,d revlonot gi imam koristeno 180 i 320
Тема: Double Wear - Estée Lauder Прашање: Колку нијанси има кај нас ? Резиме: Некни на брзање влегов во Космо. Ја пробав пудрава на тестер и готово решена сум да ја купам. Или од Грчка, или од Италија (таму е 37,90 евра без попуст), крај краева и од тука нека е. Е сега, ве прашав ова за со нијансиве од проста причина што некни се збунив. Не знам зошто си имав умислено дека кај нас има само 5-6 нијасни, а гледам дека пудрава си има бајаги. Е сега, знам дека имаме сличен тен со Sexybaby86, она рече дека користи 2C1 Pure Beige. Е сега, јас некни не ставив од оваа нијанса на тестер, ами намерно ја оставив продавачката да видам што ќе ми предложи и она ми стави 1N1 Ivory Nude и 2C3 Fresco. 1N1 Ivory Nude, ми се виде сосем ОК, иако малку се плашам да не ми е светла на лице, 2C3 Fresco ми е и претемна и премногу розева. Е, сега... нели N-Neutral, C-Cool, W-Warm. Cool e за тие што имаат розев подтон, и затоа ми е страв да земам таква, а Sexybaby86 знам дека е плавуша, па може и розевиот подтон не е толку изразен кај 2C1 Pure Beige. Значи, по таа логика што сум жолта (не толку нАли, ама сепак далеку сум од розова), мене ми треба нијанса што содржи или W или N. Да дадам убави парички за пудрава, а да си ја промашам нијансата, ќе се упукам. Предлози, сугестии... P.S Koritsaki, твојата нијанса која е?
senza.parole мојата нијанса е 2C3 FRESCO незнам во врска со нијансиве , кога отидов да купувам продавачката во Сефора ми рече којa nijansa е за мене и оваа нијанса ми ја даде инаку кај нас во Гр е 45 евра а јас со попуст ја земав 29 да си ја земеш пудрата , нема да зажалиш
Девојки ми треба помош за пудра. Знам дека има толку страни пишувано ама никако да се одлучам за некоја. Мене првенствено ми треба некоја што ќе ми трае цел ден 8-10 саати. Не од дома супер, а после 3,4 саати да светам како лампион, и да не се познава воопшто дека имам пудра. Сепак барам некоја лесна, не сакам тешка затоа што ми е за преку ден, за на работа. Инаку имам комбинирана кожа и потемен тен, па и изборот на нијанса ми е тежок. До сега ја користев perfect adapt make up на Manhattan, ама многу кратко трае ефектот, а и нијансата не ми е баш идеална па често мешам од две нијанси, па затоа сакам да ја сменам. Исто сакам совет и за попокривна пудра, може потешка бидејќи оваа би ја користела за излегувања, и други свечени прилики Цената не ми е важна се додека производот вреди за парите, така да предложете ми нешто добро
Minnie , еве ти ја препорачувам оваа погоре на Estee Lauder Double wear , топ е пудрата и иако е скапа вреди за парите
Фала Користаки , гледам ја фалите па ако си погодам нијанса ќе биде супер Инаку во Космо ја има кај нас? И која цена е?
Ја има некој користено? Се мислам за оваа или healthy mix, инаку имам сува кожа и многу ми е тешко при избор... Ако може некој да сподели искуство и за каква кожа најмногу одговара
И јас сум истиот случај па сега ја користам макс фактор, но ја фиксирам со камена пудра или фиксатор ид есенсе. Пробај ги нијансите 60 и 75, прилично се светли нијансите на оваа пудра. Мислам дека повеќе 60 ќе ти одговара ако ја имаш користено 180 до ревлонот.