Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.215
    Може јас лажам, може прочитав дека е околу 7 евра, а не долари :D Чекам впечатоци од тебе, да кажеш дали добро одговара, зошто и јас читав дека оваа од MАC е единствена што одговара на Есте Лаудер. Па ако ја бива, да си земам и јас. Вака ми оди пудра во ветер, срце ме боли :^) Абе направиле совршена пудра, во буквална смисла, а не им текнало една пумпица да стават, како луѓе да можеме да ја користиме :^) :lol:

2. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    24.008
    ^^

Да, тоа им е лошо.
    Ама како што не постои совршен производ или нешто, подобро ова да и фали со пумпицава отколку нешто друго. :D
    А, пумпицава еднаш ќе ја купиш и ќе си ја имаш стално (јас планирам после секое ново шишенце, здравје, да ја мијам)
    Ќе ти пишам обавезно импресии.
    За цена верувам дека е секаде различно (во секоја држава мислам), треба информации од прва рака.
    MAC имаат еден единствен американски веб-сајт, таму цените се во долари и пумпичкава е 9.

На Sexybaby86 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.742
    Допаѓања:
    145.178
    На koritsaki, senza.parole и Sexybaby86 им се допаѓа ова.
  4. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.637
    Допаѓања:
    106.667

Еј и јас сакав да прашам да не има нешто по нетов за пумпици за пудрава на Есте , ама ете оваа на вториот линк е околу 5,5 евра , ама сигурни ли се дека може и за тоа шишенце да се користи. Стварно бе како им текна такво шишенце без пумпа да го направат тоа им е единствен голем минус ]:)

5. senza.parole

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    24.008
    ^^
    Абе, жени мене овие од Ebay ме бунат.
    Различно изгледаат од оваа на MAC, а тука негде се со цената. :?:

Еве ја оваа како изгледа одблиску.

6. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.742
    Допаѓања:
    145.178
    На senza.parole му/ѝ се допаѓа ова.
  7. senza.parole

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    24.008
    Еј, јас оваа не сум ја видела. :^)
    Стварно иста ми се чини.
    Ама, јас не сум запознаена, колку на Ebay се оригинали овие од MAC ?
    Мислам дека оригинал MAC има само во нивните продавници.
    Не дека за ова којзнае шо треба, ама пак се сведува на прашањето дали пумпичката би била компатибилна со пудрата ? :?:

8. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.637
    Допаѓања:
    106.667

Абе и 15 евра е некако нели е многу за пумпица :?:
    и што ако на крај не одговара :D

9. senza.parole

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    24.008
    На кој линк беше 15 евра?
    Јас мојата ја порачав за 7,5 директно од МАС продавницата ќе ми ја земат. А, ја порачав оти по сè прочитано на интернет видов оти совршено си одговара со оваа на Estèe Lauder.

10. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.637
    Допаѓања:
    106.667

А free shipping ли е, да не испадне поштарината повисока од производот, ако е само 7 и јас да порачам тогаш. Штета што нема во мојов град Мак продавница :-\

11. EmilijaEmka

EmilijaEmka Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    30
    Девојки дадете предлог за покривна пудра, за мрсна кожа со флеки од акни, црвенила и проширени пори ? По можност пудрата да е лесна,долготрајна и да изгледа природно лицето..Исто ми треба и камена пудра но со добар мат ефект..да не изгледа многу прашеста на лицето..и коректор за солидно прикривање на подочниците..Цената да е прифатлива.. Ете до кај 500-600 ден да речеме (за пудрата) :angel: :)

12. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.204
    Допаѓања:
    8.431
    Значи повеќе не експериментирам со пудри, сите можни пари си ги дадов за пудри и сеуште не си најдов идеалната .
    Последно ја зедов Maybeline dream satin и дефинтивно не ја препорачувам за оние што имаат големи проблеми со лицето. Значи има средна покривност, не стои многу долго на лицето, и уште повеќе ми се мрси лицето. Следниот пат дефинитвно ќе си ја земам ревлонот.

13. kiki4kablondy

kiki4kablondy Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2010
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    443
    Ја купив МAC Matchmaster пудрата колку е само најубава лицето е стакло, има преголема разлика од сите останати пудри....мн сум срекна за пудрата сон е :rofl: :rofl: еве слика и ке бидам малце офф од темава земав и кармин од MAC мн е долготраен ептен се добри :lol:

Прикачени фајлови:

14. vikiimacko

vikiimacko Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2013
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    44
    јас кај нас мак не сум видела од каде ја зема да знам? или од Солун пошто неам време сега да патувам до таму поздрав!

15. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    Земав пудро на Голден Роус, како паста е некако, со заштитен фактор е. Го немаше моето во продавницата, па морав да се одлучам за ваков чекор.
    Има некоја од вас користено да ми каже за покривност и истрајност?

16. Sw3et.Ang3l

Sw3et.Ang3l Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    2.096
    Јас, јас. Веќе подолго време ја користам и мене ми е преубава, земав еднаш друга ама пак се вратив на оваа. Има добра прекривеност, стои.. Инаку од каде ја зема? Ја има во Велес?

На Chocolate.me му/ѝ се допаѓа ова.
  17. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.131
    Имам пишувано на неколку наврата предходните страни за пудрава дека воопшто не е за топло време, за ладно време е совршена доста е покривна ама на топло се разлева, сите можни пори се познаваат, како паштета делува :worried: ги истакнува и најситните брчки :sweat: башка имам сува кожа, а на тие со мрсна не сакам да замислам какво ќе им е лицето :tmi:

На Chocolate.me и A-j-a им се допаѓа ова.
  18. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    1.986
    Допаѓања:
    10.243
    Дечки да не планират да ги повлечат производите на имел и од ДМ или таа неснабденост во повеќето од маркетите се должи на нивната неажурност? Никаде не можам да си ја најдам мојата нијанса на пудра, само потемните се останати, а барем за Ластинг финишот немаше такви проблеми до сега.
    Пудрата ми е совршена за секое годишно време освен лето, па сакав уште едно пакување да дотрошам додека да се покачат температурите.
    Се надевам дека не ја укинале, затоа што за таа цена е неверојатно добра за моите потреби. Се осеќам како воопшто пудра да не сум ставила, а трае со саати.

19. sagittarius57

sagittarius57 Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2013
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    2.269
    Ја купив оваа и да ви кажам дека сум задоволна, убаво се впива, се размачкува, попокривна е од Time plus, значи е солидна за нормално накај мрсно лице, ја земав 610 денари, а очекував да е поскапа.. :)

20. kimii

kimii Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2013
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    1
    пробај ја пудрава многу е убава :) лесна е, покрива и што е најважно трае цел дел :) лицето ми е меко како свила, не ја менувам за ништо :inlove: :inlove: цената е околу 400 денари а има сега акција со кармин или маскара за 500 денари

Прикачени фајлови:

• 30596_2.png
      30596_2.png
      Големина на фајлот:
      43,1 KB
      Прегледи:
      574