Може јас лажам, може прочитав дека е околу 7 евра, а не долари Чекам впечатоци од тебе, да кажеш дали добро одговара, зошто и јас читав дека оваа од MАC е единствена што одговара на Есте Лаудер. Па ако ја бива, да си земам и јас. Вака ми оди пудра во ветер, срце ме боли Абе направиле совршена пудра, во буквална смисла, а не им текнало една пумпица да стават, како луѓе да можеме да ја користиме
^^ Да, тоа им е лошо. Ама како што не постои совршен производ или нешто, подобро ова да и фали со пумпицава отколку нешто друго. А, пумпицава еднаш ќе ја купиш и ќе си ја имаш стално (јас планирам после секое ново шишенце, здравје, да ја мијам) Ќе ти пишам обавезно импресии. За цена верувам дека е секаде различно (во секоја држава мислам), треба информации од прва рака. MAC имаат еден единствен американски веб-сајт, таму цените се во долари и пумпичкава е 9.
Да ви се замешам малку во муабетот Баш ги гледав на ибеј пумпиците за кои зборувате , ја имаше и универзална и MAC, еве линкови ,па може ќе ви послужат. http://www.ebay.com/itm/None-Branded-FO ... 3cde0dd026 http://www.ebay.com/itm/MAC-Foundation- ... 20e3089a57
Еј и јас сакав да прашам да не има нешто по нетов за пумпици за пудрава на Есте , ама ете оваа на вториот линк е околу 5,5 евра , ама сигурни ли се дека може и за тоа шишенце да се користи. Стварно бе како им текна такво шишенце без пумпа да го направат тоа им е единствен голем минус
^^ Абе, жени мене овие од Ebay ме бунат. Различно изгледаат од оваа на MAC, а тука негде се со цената. Еве ја оваа како изгледа одблиску.
http://www.ebay.com/itm/MAC-Foundation- ... 19c6758ddd Сенза , еве ја истата која ја имаш постирано погоре, ама мене и оваа од првиот линк ми се чини иста
Еј, јас оваа не сум ја видела. Стварно иста ми се чини. Ама, јас не сум запознаена, колку на Ebay се оригинали овие од MAC ? Мислам дека оригинал MAC има само во нивните продавници. Не дека за ова којзнае шо треба, ама пак се сведува на прашањето дали пумпичката би била компатибилна со пудрата ?
На кој линк беше 15 евра? Јас мојата ја порачав за 7,5 директно од МАС продавницата ќе ми ја земат. А, ја порачав оти по сè прочитано на интернет видов оти совршено си одговара со оваа на Estèe Lauder.
А free shipping ли е, да не испадне поштарината повисока од производот, ако е само 7 и јас да порачам тогаш. Штета што нема во мојов град Мак продавница :-\
Девојки дадете предлог за покривна пудра, за мрсна кожа со флеки од акни, црвенила и проширени пори ? По можност пудрата да е лесна,долготрајна и да изгледа природно лицето..Исто ми треба и камена пудра но со добар мат ефект..да не изгледа многу прашеста на лицето..и коректор за солидно прикривање на подочниците..Цената да е прифатлива.. Ете до кај 500-600 ден да речеме (за пудрата)
Значи повеќе не експериментирам со пудри, сите можни пари си ги дадов за пудри и сеуште не си најдов идеалната . Последно ја зедов Maybeline dream satin и дефинтивно не ја препорачувам за оние што имаат големи проблеми со лицето. Значи има средна покривност, не стои многу долго на лицето, и уште повеќе ми се мрси лицето. Следниот пат дефинитвно ќе си ја земам ревлонот.
Ја купив МAC Matchmaster пудрата колку е само најубава лицето е стакло, има преголема разлика од сите останати пудри....мн сум срекна за пудрата сон е еве слика и ке бидам малце офф од темава земав и кармин од MAC мн е долготраен ептен се добри
јас кај нас мак не сум видела од каде ја зема да знам? или од Солун пошто неам време сега да патувам до таму поздрав!
Земав пудро на Голден Роус, како паста е некако, со заштитен фактор е. Го немаше моето во продавницата, па морав да се одлучам за ваков чекор. Има некоја од вас користено да ми каже за покривност и истрајност?
Јас, јас. Веќе подолго време ја користам и мене ми е преубава, земав еднаш друга ама пак се вратив на оваа. Има добра прекривеност, стои.. Инаку од каде ја зема? Ја има во Велес?
Имам пишувано на неколку наврата предходните страни за пудрава дека воопшто не е за топло време, за ладно време е совршена доста е покривна ама на топло се разлева, сите можни пори се познаваат, како паштета делува ги истакнува и најситните брчки башка имам сува кожа, а на тие со мрсна не сакам да замислам какво ќе им е лицето
Дечки да не планират да ги повлечат производите на имел и од ДМ или таа неснабденост во повеќето од маркетите се должи на нивната неажурност? Никаде не можам да си ја најдам мојата нијанса на пудра, само потемните се останати, а барем за Ластинг финишот немаше такви проблеми до сега. Пудрата ми е совршена за секое годишно време освен лето, па сакав уште едно пакување да дотрошам додека да се покачат температурите. Се надевам дека не ја укинале, затоа што за таа цена е неверојатно добра за моите потреби. Се осеќам како воопшто пудра да не сум ставила, а трае со саати.
Ја купив оваа и да ви кажам дека сум задоволна, убаво се впива, се размачкува, попокривна е од Time plus, значи е солидна за нормално накај мрсно лице, ја земав 610 денари, а очекував да е поскапа..
пробај ја пудрава многу е убава лесна е, покрива и што е најважно трае цел дел лицето ми е меко како свила, не ја менувам за ништо цената е околу 400 денари а има сега акција со кармин или маскара за 500 денари