Ингрид повеке ја нема во продажба, зедов Импала за замена но воопшто не ми е убава многу е тешка 2 ми беше многу светла 3 многу темна нема убави нијанси и воопшто не изгледа природно Ингрид не ја произведуваат ве молам дајте совет за некоја пудра за мрсна кожа сакам да е покривна но сепак да изгледа природно до 300 денари...
Јас би ти ја препорачала rimmel lasting finish 319 денари е, моментално таа ја користам, покривна е јас сум задоволна, и јас имам комбинирана накај мрсна кожа и ми одговара ^Едит: Може ли кратка рецензија за rimmel stay matt течната пудра ?
Kimi а да не знаеш случајно дали пудрава има слична структура со Perfect Fusion Foundation исто од Oriflame..? Бидејќи таа е исто многу покривна одлична ми беше за покривање црвенила и акни, но лицето уште повеќе ми го запусти...1 месец неможев да си го опоравам...се нафрлав по цело лице..а баш ми беше погодена во покривноста..ако случајно си ја користела пиши ми да знам на што сум, ако не ќе земам тестер од оваа што ми ја нудиш да ја пробам да видам како ќе биде Инаку за оваа пудра зборувам
L'oreal -Infallible 24H Наменета за сите типови кожа, со хијалуронска киселина, 24 часа совршена покривност...звучи совршено нели??? Но, јас нешто не ја чувствувам така. Ја видов на една пријателка и совршено и стоеше. Кај мене ефектот е спротивен- ја чувствувам како маска, ми ги истакнува брчките. Пудрата треба да го разнежни лицето, а оваа некако ми го прави суво и уморно. Најверојатно не е за мој тип на кожа (комбинирана) или морам да ја сменам подлогата односно кремата.
Пред месец/два ја земав оваа на Флормар. Многу сум задоволна како покрива, еден слој покрива колку два слоја на Revlon Colorstay. Ама некако не ми одговара на моево лице, не се држи, се пресликува при гушкање на пример Може е до мене, можеби е до пудрата. Него читав дека Revlon Colorstay имаат нова, подобрена формула... има дојдено кај нас? Некој има забележано промени?
Јас вчера ја земав Менхетен во црната тубичка и можам да кажам дека ми е најсолидна замена за Римелот,не ми е криво за парите. Ептен убаво ми прикрива црвенила,мат е,а и нијансата не ми двои ни малку од вратот(што не било случај со ниедна друга пудра). Сега за сега сум ептен задоволна.
Јас веќе трошам второ пакување од Малена. Мене ми е одлична во комбинација во ББ крема од Орифлеим, ептен свеж изглед ми дава на лицето и покрива одлично. За 140 денари е совршена. Ја пробав таа на Тренди во комбинација со ББ кремата, и лицето ми го правеше многу круто.
http://www.femina.mk/out/?id=d77f7fe479 ... cosmetics1 Има некој порачувано, ми мати памет на МАC пудрава?
^Јас не би порачувала од странава, производите не им се оргинал, погледни само Диор и Шанел колку ефтино ги продаваат, а на нивните официјални страни никогаш и не постоеле производи во такви амбалажи како што ги нудат. Пудра на Диор во шишенце исто ко 3во1 на Макс Фактор и тоа за цена од 700 денари, незнам од кај ги набавуваат и какви се, јас не би порачувала. За Лореал и Ревлон мислам дека се ок, меѓутоа пак не ми е стварно некако, не за џабе постојат официјални увозници на производите....
Devojki moze li da mi preporacate nekoja dobra pudra go prav ili kamena ? Se izvinuvam za latinicata, of mobilen sum...
Можда глупаво ќе ви звучи но прв пат купувам и прв пат ми е. сакам да прашам каква пудра треба да барам кога ќе купувам: посветла или потемна од бојата на тенот на кожата?
Ја има некој користено пудрата од Орифлејм? Добра е? Го покрива ли црвенилото на лицето? Ја суши ли кожата? Искуства?
Мајками ја има користено.Ми кажа дека била супер,го покривала црвенилото.И јас веќе почнав да ја користам.Ти ја препорачувам.
vanilla.95 http://www.seymenparfumeri.net/magaza/urun-resim/CATHERINE-ARLEY-SILK-TOUCH-COMPACT-PUDRA.jpg http://4.bp.blogspot.com/-c111RhOhmsU/UFr5_gEpYjI/AAAAAAAAEfk/4gZWgyMmgHk/s1600/000_0004.jpg
Пудрата е жива катастрофа, другарка ми ја имаше, лицето му е стакло без ниедно мозолче, освен по некое црвенило тек тук зависи од времето...абе воопшто не и покрива како да има ставено мрсен крем за лице..ја имав и јас, неможам ни да опишам колку сум незадоволна...ме чуди како има луѓе што ја фалат и се задоволни од пудрава.Пробај ако не ти се проблем 500-600 ден за една мизерна пудра, сепак ти си знаеш, шо се однесува до мене едно големо НЕ !