Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. brancetoo

brancetoo Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2013
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    42
    Ингрид повеке ја нема во продажба, зедов Импала за замена но воопшто не ми е убава многу е тешка 2 ми беше многу светла 3 многу темна нема убави нијанси и воопшто не изгледа природно :( Ингрид не ја произведуваат ве молам дајте совет за некоја пудра за мрсна кожа сакам да е покривна но сепак да изгледа природно до 300 денари... :)

2. jagodka.18

jagodka.18 Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    607
    Јас би ти ја препорачала rimmel lasting finish 319 денари е, моментално таа ја користам, покривна е јас сум задоволна, и јас имам комбинирана накај мрсна кожа и ми одговара :)

^Едит: Може ли кратка рецензија за rimmel stay matt течната пудра ?

3. EmilijaEmka

EmilijaEmka Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    30
    Kimi а да не знаеш случајно дали пудрава има слична структура со Perfect Fusion Foundation исто од Oriflame..? Бидејќи таа е исто многу покривна одлична ми беше за покривање црвенила и акни, но лицето уште повеќе ми го запусти...1 месец неможев да си го опоравам...се нафрлав по цело лице..а баш ми беше погодена во покривноста..ако случајно си ја користела пиши ми да знам на што сум, ако не ќе земам тестер од оваа што ми ја нудиш да ја пробам да видам како ќе биде :D Инаку за оваа пудра зборувам

Прикачени фајлови:

• 26593_1.png
      26593_1.png
      Големина на фајлот:
      125,9 KB
      Прегледи:
      477
  4. Peppermint

Peppermint Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    13.217
    L'oreal -Infallible 24H
    Наменета за сите типови кожа, со хијалуронска киселина, 24 часа совршена покривност...звучи совршено нели??? Но, јас нешто не ја чувствувам така. Ја видов на една пријателка и совршено и стоеше. Кај мене ефектот е спротивен- ја чувствувам како маска, ми ги истакнува брчките. Пудрата треба да го разнежни лицето, а оваа некако ми го прави суво и уморно. Најверојатно не е за мој тип на кожа (комбинирана) или морам да ја сменам подлогата односно кремата.

Прикачени фајлови:

• IMG_9810.jpg
      IMG_9810.jpg
      Големина на фајлот:
      128,7 KB
      Прегледи:
      410
    На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  5. kiki4kablondy

kiki4kablondy Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2010
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    443
    Од Америка ми ја донесоа, кај нас нема.поздрав ;)

6. Felicia

Felicia Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2012
    Пораки:
    145
    Допаѓања:
    56
    Пред месец/два ја земав оваа на Флормар. Многу сум задоволна како покрива, еден слој покрива колку два слоја на Revlon Colorstay. Ама некако не ми одговара на моево лице, не се држи, се пресликува при гушкање на пример :D Може е до мене, можеби е до пудрата.

Него читав дека Revlon Colorstay имаат нова, подобрена формула... има дојдено кај нас? Некој има забележано промени?

7. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.637
    Допаѓања:
    106.668

Има во Солун mac козметика :) во Мк нема :)

8. kimii

kimii Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2013
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    1

таа не су ја користела така да не знам да не те лажам, најубаво земи си тестер и пробај :* :*

9. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    Јас вчера ја земав Менхетен во црната тубичка и можам да кажам дека ми е најсолидна замена за Римелот,не ми е криво за парите.
    Ептен убаво ми прикрива црвенила,мат е,а и нијансата не ми двои ни малку од вратот(што не било случај со ниедна друга пудра).
    Сега за сега сум ептен задоволна. :)

10. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.473
    Допаѓања:
    17.174
    Јас веќе трошам второ пакување од Малена. Мене ми е одлична во комбинација во ББ крема од Орифлеим, ептен свеж изглед ми дава на лицето и покрива одлично. За 140 денари е совршена.

Ја пробав таа на Тренди во комбинација со ББ кремата, и лицето ми го правеше многу круто.

11. hubabuba

hubabuba Истакнат член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    4
  12. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    ^Јас не би порачувала од странава, производите не им се оргинал, погледни само Диор и Шанел колку ефтино ги продаваат, а на нивните официјални страни никогаш и не постоеле производи во такви амбалажи како што ги нудат. Пудра на Диор во шишенце исто ко 3во1 на Макс Фактор :D и тоа за цена од 700 денари, незнам од кај ги набавуваат и какви се, јас не би порачувала. За Лореал и Ревлон мислам дека се ок, меѓутоа пак не ми е стварно некако, не за џабе постојат официјални увозници на производите....

13. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    33.734
    Девојки,синоќа ова а земав.Ја има ли некоја користено? Задоволни ли сте?

14. vanilla.95

vanilla.95 Активен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2014
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    4
    Devojki moze li da mi preporacate nekoja dobra pudra go prav ili kamena ?
    Se izvinuvam za latinicata, of mobilen sum...

15. x-MajaEsposito-x

x-MajaEsposito-x Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    1.750
    Допаѓања:
    3.596
    Можда глупаво ќе ви звучи но прв пат купувам и прв пат ми е. сакам да прашам каква пудра треба да барам кога ќе купувам: посветла или потемна од бојата на тенот на кожата?

16. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.010
    Допаѓања:
    81.347
    Треба да бараш нијанса најслична со онаа на твојот тен.

На x-MajaEsposito-x му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.416

Ја има некој користено пудрата од Орифлејм? Добра е? Го покрива ли црвенилото на лицето? Ја суши ли кожата?
    Искуства? :)

18. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    33.734
    Мајками ја има користено.Ми кажа дека била супер,го покривала црвенилото.И јас веќе почнав да ја користам.Ти ја препорачувам. :)

19. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.873
    Допаѓања:
    5.210
  20. EmilijaEmka

EmilijaEmka Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    30
    Пудрата е жива катастрофа, другарка ми ја имаше, лицето му е стакло без ниедно мозолче, освен по некое црвенило тек тук зависи од времето...абе воопшто не и покрива како да има ставено мрсен крем за лице..ја имав и јас, неможам ни да опишам колку сум незадоволна...ме чуди како има луѓе што ја фалат и се задоволни од пудрава.Пробај ако не ти се проблем 500-600 ден за една мизерна пудра, сепак ти си знаеш, шо се однесува до мене едно големо НЕ ! ;)