L'Oreal True Match не е наменета за нормална кожа? Мислам дека не е баш за комбинирана или мрсна, јас имам таква кожа и не ми одговараше баш, иако морам да кажам дека супер покрива. *** Инаку, за следно купување ептен ми е во мисла оваа Vichy Dermablend corrective. Mи ја препорачаа како посолидна за мрсна кожа, ја пробав и не останав нешто посебно изненадена, мaлку тешка ми се виде за овој период, ама ако навистина држи мат, тогаш би размислила да ја земам. Ми се видоа убави и нијансите, ама уште сум во фаза на размислување. Ме премисли една девојка во Зегин, ми рече дека била попогодна за сува до нормална кожа него ли за комбинирана и мрсна, а нема теоретски шанси да е така, ептен сувкаста би била за оние со таква кожа ама ајде.
Mишела ако имаш мрсна кожа ќе се зафркнеш ако ја земеш. Прекрасно покрива ама после еден час светнува цело лице и плус тоа остава траги. Ни фиксирање со камена пудра не помага. Не дај боже да се поздравиш со некого што носи темна боја, белег ќе му оставиш. Јас ја користев како коректор, ја ставав на проблематичните места а одозгора друга пудра.
Vichy Dermablend e definitivno najodvratnata pudra koja ja imam kupeno do Sega. Impala e izmislena za nea. Džabe lupnav 1400 den.nitu pokriva nitu e dolgotrajna,ni pa e mat. Posle 15 minuti liceto mi beše kako vo raspaganje,mrsno mrsno do beskraj,so nekoj zolt ton ( iako najsvetlata ja zemav)...horor.pocna I da me cesa od sto mi beše zejtin mrsno.plus I Jas imam mrsna koža....Horor neviden. Mishela nemoj da se izlazes da ja kupuvas,posebno sto imaš mrsna koža. Sega ja koristam na Flormar mat pudrata,bas mi se sviga. Pokrivna e,mat e dolgo vreme I ima idealni nijansi,bas za sekoj ten. Ja preporavuvam.
Лореалот колку е ? Јас имам мерак на Фломар фрлено, многу голем, ама ја нема, неможам никаде да ја најдам. Во многу парфимерии прашав. Следно имам намислено да ја побарам во Меркур и онаа спроти One во Битола. Ако некој знае кај да ја набавам ќе му бидам многу благодарна.
Флормар е многу добра пудра, а и има одлична покривност, некаде назад имам ставено слика побарај ако имаш потреба од покривност. Колку што знам ја има само по нивните штандови тука во Ск, за другите градови не сум информирана. Има мана што остава траги, додуше јас и не сум начекала одамна некоја пудра која воопшто не остава траги на облека, на други Би ти ја препорачала rimmel stay matte, новата верзија, старата ја немам пробано, а и не знам дали сеуште ја има. 319 денари е. Погледни и на Youtube има многу рецензии, а и неколку тука имаме пишано. Мене ми е потребна нова пудра за мрсна кожа, со не многу голема покривност, ми треба само да ми го изедначи тенот, зошто речиси на цело лице е фин, рамномерен освен околу устата. Мишелке помагај
Марамке тука ми е дилемата, барам покривна пудра затоа што мислам дека единствено така ќе го доведам тенов изедначен до совршенството кое сакам да го постигнам. Немам проблематична кожа, со исклучок на мрсната Т зона. Кожата никогаш не ми била склона кон акни, немам ни лузни. Во глобала немам што да скријам, само сакам мат изглед, не пренатрупан, мазен финиш. Добро ја разгледав темата и многу пудри имав пробано од споменатите и ми стојат како друга кожа да сум ставила како паштетата наместо на леб сум ја мачкала на лице, еве Фломар мислам дека го нуди тоа што го барам ама незнам кај да ја најдам.
Vichy Dermablend не е мат пудра. Премногу покрива, издржлива е на лице, убави нијанси со жолт подтон ама не е мат. Остава убав финиш, делува многу природно но не е мат финишот. За ептен масна кожа па уште ако не ја фиксирате пудрата никако нема да ви се допадне. Поготово вие што си љубите ептен мат дури прашкаст финиш, оваа пудра не е таква. Мене со фиксаторот на Артдеко или пудрата во прав на Менхетен ми е одлична пудрава.
Фала ви девојки на искрените коментари, ме разочаравте малку, признавам. Јас се изначитав пофалби за пудрава, финишот што ми го даде кога ја пробав не беше лош и ми се допадна ефектот на кожа како кадифе кој го добив, но немав прилика да видам кога би почнале да се познаваат мрсните површини и ме копка ептен, ама ако успеам да најдам тестер океј, онака навистина се мислам дали да ја купам после сите овие коментари. Колку и да е мат или не, јас во секој случај одозгора барем на критичните зони поради безбедносни причини би ставала фиксатор или пудра во прав, навика ми е. Марамке, би можела да земеш некоја BB или CC крема, мислам дека многу ќе бидеш задоволна од ефектот, мене мојава ми е супер (CC - 123 Perfect, Bourjois), но мора одозгора да се фиксира со малку пудра во прав. Мислам дека Stay matte новата на Rimmel ти е добра, зошто сакаш да ја смениш, не си задоволна? Погледни ја и онаа mousse пудрата на L'Oreal, matt magique. Петстотче е и не е лоша навистина, дава свежина и убаво изедначува ама не ми држеше баш мат.
Супер ми е таа ама не ми треба толкава покривност, а и не е баш лесна. Моментално проблемот ми е само околу усните каде кожата ми е малку поцрвена. Ќе ја погледнам CC кремата, се надевам ќе биде добра. Него јас немам навика за фиксирање, ќе морам и околу тоа да создадам навика, зошто верувам дека и јас брзо ќе светнам.
За жал не е доволно мат, пре би рекла дека е со некој минимален мат ефект, финишот што го остава е прашкаст по малку, но далеку е од мат. Врши работа и ептен е лесна на лице, ама мора нешто да не чини, as usual.
Здраво девојки, прашањево не ми е баш за во оваа тема но се надевам ќе може да ме упатите и помогнете - оние палети за контурирање на лицето како да ги најдам, да ги разгледам не сум ги користела никогаш и не ми е познато ова. Се надевам ќе ми објасни некоја феминка
Еве ви предлог за пудра со подостапна цена. Пишува дека е за нормална/мрсна кожа со мат ефект. Е, сега колку држи мат... Треба да се тестира.
А девојки дали некој има користесно пудра од Deborah и ако може да ми каже каква е,дали е добро покривна,колкава трајност има,зошто се мислам да купам па да не биде залудно фрлени пари што би се рекло..
^ Се чудам зошто толку ја кудите Vichy dermablendo- ot . Вие да не ја користите со подлога или крем под неа? Оваа пудра е corrective foundation па под неа не се става ништо освен самата пудра на претходно чистено лице. Јас ја имам неколку месеци, лицево ми се доведе во ред мислам од неа, да, најмногу. Плус има и фактор 35+ . не треба да се кријам од сонце, како со претходно другите пудри кои ги користев. Мене ми одговара, од кожа до кожа е, се разбира, кога ја ставам за вечерни излегувања, ја ставам неа, и одозгора ставам некои коректори за хајлајт и контурирање. Ми трае, не ја имам тестирано на подолг период од 10 часа, но 10 часа со сигурност не ми мрдна. И морам да нагласам дека поубави нијанси на пудри не сум сретнала Како можеше да ми биде иста боја со мојава кожа дури на секое ново ставање од пудрава неможам да и се изначудам. Значи ни тестер имав пробано, ама апсолутно ништо.Таа ми ја препорачаа во аптеката, истварно е полн погодок! Сега размислувам да си го купам и корективниот стик
senza.parole во кои продавници ја има козметикава? Баш ме заинтересираа пудриве, а не сум ги забележала
^^ Појма неам. Ама планирам да поминам од таму денес/утре, ќе проверам. Ако оди некој во меѓувреме, нека пише.
Со оглед на тоа што другите производи се со нормална цена претпоставувам дека не е повеќе од 500 ден.