Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.091
    Ким и јас не сум, па барам алтернативно решение со буџетен лимит од 600 денари. Решив да не ја надминувам сумата со добра причина, дома имам 4 почнати пудри кои се покажале како несоодветни. Немав среќа со Флормар, не ја најдов а баш и имав голем мерак фрлено, цената + препораките ветуваа успех :(

2. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    И јас тука сум со буџет, не ми се даваат повеќе од 600, овие две ми се поприфатливи, ама и мене не ми се верува да ми се посреќи со Флормар, не знам зошто само во Скопје ја има, ние од другиве градови ко осакатени малце :?: и да најдеш тоа се само некои чкљ нијанси што не им се трошат, останати од којзнае кога. Се надевам ќе се сретнеме овде со позитивно искуство :lol:

3. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125

Јас го пробав тестерот, имам сува кожа и мене не ми одговараше мислам дека е за мрсна кожа а има добра покривност. Видов во ДМ имаше попуст на Loreal true match 629 ден.

На k.i.m му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Marinelce92

Marinelce92 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2012
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    16
    Некоја на Лореал за сува кожа? јас ја имав infaliable ама не бев нешто мн задоволна од неа, и слушнав дека е за зрела кожа.. освен нијансата што ми одговараше така побеличка .. некој предлог? :)

5. beliver

beliver Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2012
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    59
    Ја има пудрава кај нас... и ако ја има да не знаете која цена е ? слушнав дека е многу добра за сува кожа па да ја пробам со надеж дека некад ќе си најдам асална пудра за сува кожа.

Прикачени фајлови:

6. japanize

japanize Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2013
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    103
    Јас ја имам Боржуа flower perfection, a heаlty mix-от ми беше подобар, незнам зошто ја земав.
    Но видов дека е полна со парабени, и прашањето ми е дали знаете некоја пудра без парабени? Одлучена сум да ги исфрлам сите препарати со парабени и да ги заменам со без. Па ако знаете некоја пишете.

За оние кои што незнаат за парабените
    http://www.plusinfo.mk/vest/119783/Shte ... ozmetikata

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  7. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Flower perfection е за мрсна кожа, а Helthy Mix за сува затоа не ти одговара другата. Пред да купите пудра прво прочитајте рецензии за каков тип на кожа е, или прашајте во продавницата да не давате пари за џабе, затоа што на самите пудри скоро никогаш не пишува за каков тип на кожа се |(
    Лавера ти е органска козметика и имаат цела палета декоратива, од пудри, маскари, сенки, кармини се. Исто и Алверде се природни ама за нив јас сум малку скептична, ги немаат истите симболи и сертификати како Лавера. Конкретно за Лавера имам користено доста производи, не сум баш задоволна од пудрата и не мирисаат убаво зашто не се парфемирани, меѓутоа другите производи за нега на лице и тело им се феноменални.
    Мене ако ме прашуваш сите производи со долг рок на траење содржат парабен, меѓутоа на многу производи не е наведен иако го има затоа што наводно во многу мала дозволена количина се соджел |(

На japanize и Beauchamp им се допаѓа ова.
  8. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.204
    Допаѓања:
    8.431
    Флормар во Прилеп каде ја има ?

9. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.653
    Допаѓања:
    4.559

Цена , кај ја има , и за каков тип на кожа е ?

10. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    ^400 и нешто денари чини,ја имаш во Космо,во ДМ,во Ри-Ма во Бисер...А на неа пишува дека е за сите типови кожа.Мене,искрено,на мрсна кожа,ми се погоди ептен. :)

11. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.940
    Допаѓања:
    3.902
    нема кај ја нема од 390 па до 400 и нешто зависи каде ја земеш, за сите типови на кожа пишува на неа дека е, ама јас мислам највеке за сува и нормална одговара :)

12. tanjabela

tanjabela Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2012
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    138
    и мене ме интересира пудрава дали е за сува кожа? дали е секојдневна? гледам во новиот каталог е 499денари, цената и варира или таа е секогаш?

13. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.091
    Еј, колку пари заштедив кога престанав да се палам како ќибрит на секоја нова популарна пудра, и ја купував веднаш без да се информирам за каква кожа е наменета. Препораките од вработените често се невалидни, гледаат да го продадат производот и добиваат незадоволни муштерии. Јас замерка имам на тоа што немаат тестери и најголем проблем ми е уткање нијанси.

14. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.228
    Само да ви кажам дека пудрата заедно со Импалата ми се одлична комбинација, ги мешам и двете и ептен ми се погодени, и плус се ми покриват, за скоро време не менвам :)

15. EmilijaEmka

EmilijaEmka Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    30
    Дали сте ги користеле овие две пудри од Авон и дали знаете што е разликата меѓу овие две? Едната е Ideal Flawless-invisible coverage foundation, а другата е Ideal Flawles-light foundation. Значи оваа првата е во стаклено шишенце и е малку поскапа од оваа втората што е во тубичка.Е сега ме интересира ако некоја користела да ми кажи во што се разликуваат, дали се покривни пудра,која е попокривна и подобра..и дали се погодни за мрсна кожа.. За овие 2 пудри зборувам :

Прикачени фајлови:

16. vikiimacko

vikiimacko Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2013
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    44
    ако сакаш пудра без парабени мислам дека мора да се премине на медицинска козметика или поточно за Vichy пудрите сум сигурна дека немаат парабени барем така пишува на нив....Clinique исто така а Estee Lauder се преубави ама незнам дали имаат парабени не сум проверила на пакувањето ...како и да е за Vichy сум сигурна тоа е нагласено на самото паковање...

никаква е кожаата од оваа пудра се масти за пола саат а кога ќе ја извадиш имаш впечаток дека претходно со зејтин си го мачкала лицето....мене ми е грозна може ако се користи без подлога мислам крема испод и ќе личи на нешто ...ако имаш многу ама баш многу сува кожа ок...али ако не се лажи да ја купиваш ....

На japanize му/ѝ се допаѓа ова.
  17. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.853
    Во Јес и во Хит барај. Само таму има на Флормар штандови, додуша во јес последно беа ептен оскудни со производи, се им беше дотрошено, ама ветија дека ќе донесат, па ваљда има :)

На crazylady му/ѝ се допаѓа ова.
  18. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.637
    Допаѓања:
    106.672
    Mims89 имам едно прашање за тебе :D
    Дали имаш пробано некоја пудра на Диор, Клиник,Ланком,Бенефит, од овие поскапиве фирми? Ми завршува пудрата на Есте и си викам да сменам,да земам некоја друга ми е страв да не се презасити кожава,имам мрсно лице , и оваа на есте беше идеална,ниту ми светеше лицето,не се брише од облека и стоеше на лицето буквално цел ден се додека не ја извадам..значи некоја ваква пудра да личи на есте :D сега има попустче па викам да искористам

19. vikiimacko

vikiimacko Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2013
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    44
    ПРОБАЈ ЈА ДЕРМАБЛЕНД НА ВИШИ ЌЕ ТИ БИДЕ ОК ПЛУС ИМА ВИСОК СП ФАКТОР 35 ЈА ИНАЧЕ ИСТО КО ТЕБЕ ЈА ЗИМАМ СТО ГОДИНИ НА ЕСТЕ АМА РЕШИВ ДА СМЕНАМ НЕ Е ВО РЕД ИСТО ПУДРА ПОСТОЈАНО...КЛИНИК СЕ ДОБРИ АНТИ БЛЕМИШ СОЛУШН Е ТОП ....ДИОР МИ СЕ СИТЕ МНОГУ МАСНИ А ЛАНКОМ НЕМАМ ПРОБАНО!

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  20. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.637
    Допаѓања:
    106.672

Ќе одам да проверам, прво секако ќе пробам на рака да видам и нијансата,како ќе стои :) ќе поминам и во парфимеријава ќе прашам и таму,ќе видам што ќе ми понудат :)