Форумџика на годината

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.204
    Допаѓања:
    8.431
    Бев денеска имаше , ама многу скапа ми се виде 670 денари и не зедов. :D :D

2. pink1991

pink1991 Активен член

Се зачлени на:
    11 септември 2013
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    5
  3. ANGEL1

ANGEL1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2011
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    84
    670? Јас ја зедов МИСЛАМ 550 ако добро се сеќавам пред некој месец-два од парфимерија Хит. Ова 670 беше во Јес претпоставувам , зошто обично таму се и поскапи секогаш. Така да провери си и во Хит. ;)

На kate21 и crazylady им се допаѓа ова.
  4. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.638
    Допаѓања:
    106.672
    Ви ја претставувам мојата најнова пудра на Make up forever - Mat velvet , ја земав на попуст 31евро, сакав слична на Есте да земам , и ми рекоа дека е иста не се копира на облека, стои по цел ден, нијансата е 30 porcelain, не ја пробав се уште, има уште малку од пудрата на есте ама баш ме интересира дали ќе е како што викаат иста:) ми ја понудија на Диор за мрсна кожа ама ми рече дека не е за тие што имаат многу мрсно лице, јас имам поготово на челото па затоа ми ја понудија другава.Некако и нијансава ми е подобра од на Есте, на Есте пудрава ми беше малку темна. Кога ќе ја пробам ќе пишам како сум задоволна

На senza.parole му/ѝ се допаѓа ова.
  5. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    24.008
    Е, баш спореди ги и двете, па пиши импресии овде. :D

P.S Следен пат не ја зимај Fresco, пиши ми ЛП и ќе ти помогнам како да ја одбереш вистинската нијанса од Estée Lauder. Кај вас барем има избор. :D

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  6. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.638
    Допаѓања:
    106.672

Секако ,нареден пат ќе земам посветла нијанса,дали од светлата во продавницата се прават грешки незнам :D не беше многу темна да речеш ама кога ја нанесував малку неприродно изгледаше :) како и да е, ќе ја пробам оваа па ќе пишам :)

На senza.parole му/ѝ се допаѓа ова.
  7. hristinnnna

hristinnnna Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2013
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    171
    Женскии ми треба совет.
    Вака, си користам полесни пудри скоро 2 години ради тоа што не сакам да си го трупам лицето уште од сега.Почесто ја користев ингрид пудрата и бев задоволна.Не ја користев за покривност зашто немаше што да покривам.Ја користев само ради свежина и белина на лицето.
    Но,ингридот ми се истроши и не знам каква пудра да купам.Бев до парфимерија и им ја побарав пудрата али се потрошила, и продавачката ми ја понуди малена пудрата 150 денари.
    Што мислите за оваа пудра, вреди ли да ја купам да не ми го запусти лицето? :)

8. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Користаки од Диор и Клиник имам користено но од двете фирми сум користела пудра за сува кожа, така да неможам да ти помогнам. Диор во МК имаат само 4 пудри или 5 од кои 3 им се за зрела кожа, да ја пробаш евентуално Диор Форевр за мрсна кожа е, ама не верувам дека ја има покривноста на Есте, од Клиник може да има нешто слично на Есте сепак се работи за исти производители, мајка и ќерка се Есте и Клиник. :)

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  9. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.638
    Допаѓања:
    106.672

Не ти препорачувам да земаш вакви пудри ко Малена и Импала,содржат жива овие пудри,само лицето ќе си го упропастиш,не ти препорачувам ни од авон ни орифлејм, од авон имам користено и катастрофа се ниту покрива,а смрдеше што да ти кажам.На лице ти препорачувам нешто поквалитетно да си ставиш, не што било, незнам какво лице имаш , суво или мрсно, јас би ти препорачала некоја на Буржуа или Флормар да пробаш , и овде на форумот се многу фалени,јас од Буржуа ја имам пробано 123 perfection и задоволна бев :)

Мимс јас заборавив дека имаш сува кожа, баш те читав кога пишуваше за кремите за лице и касно ми текна :D а тебе те потенцирав бидејќи највеќе на форумов се разбираш од козметика :)

Како и да е , од Диор убави нијанси имаше ама бидејчи имам многу мрсна тзона не ми препорача да ја земам таа па потоа ми ја препорача оваа погоре на Make up forever,досега ништо не сум користела од козметикава ,се надевам ќе бидам задоволна, а гледам и многу блогерки ја фалат :D имам уште малку од пудрава на есте па ќе почнам оваа да ја користам

10. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.876
    Допаѓања:
    5.211
  11. hristinnnna

hristinnnna Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2013
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    171
    Колку чини?
    Иначе коритсаки сакам поевтини пудри.Сепак 15 имам, не треба тони пари на тоа уште од сега да давам. :D

12. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.638
    Допаѓања:
    106.672

Точно,на тие години можеш и некоја бб крема да користиш ,доста ќе ти е :) ама и не ти требаат тие пудри со состав жива, сигурно не сакаш предвреме да ти остари кожата. Пудрава на Буржуа ти е околу 600 ден , а барем и ќе знаеш дека нешто поквалитетно ќе ставиш на лице.Ако не ти се даваат 600,види ги на Римел , околу 300 ден се.Јас ти дадов само совет,ти како си сакаш :!: :)

13. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.876
    Допаѓања:
    5.211
    hristinnnna порано ја користев, не знам сега како и е цената, ама би требало околу 200 да е.

14. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.823
    Допаѓања:
    39.497
    Koritsaki, спомна Есте пудра, дали мислиш на Estee Lauder или? Те молам стави линк од пудрата...

15. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.638
    Допаѓања:
    106.672

Да, Estee Lauder-Double wear :) најубавата пудра на светов :D

На Dentina му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.240
    Допаѓања:
    157.300
    Јас земав две, на шашма и лепе очи, не читав рецензии, туку од ќејф баш искрено веќе и не ми е гајле.
    До душа едната по порачка ми ја донесоа (на попуст, нормално, каков што во Македонија нема да видиме,овај нали) , другата си ја купив денес.

Не знам веќе како со лицево.
    Прво, кожата ми е чиста, ама на пролет почнува да ми се исфрла и тоа педерчиња од мозолчиња што се прават самите како рани, установив дека се на алергиска основа.
    Зиме ми е ненормално суво,a овој период ми станува не мрсно, туку ЛЕПЛИВО!!! Ми се лупи меѓу веѓите стандардно, а не е суво како зиме.
    Ми ја гледаа кожата со тоа што поим немам како се вика, микроскопски ги гледа порите,и тоа во два различни периоди од годината, порите ми се отворени и чисти со секојдневна нега, ама знаат да ми се појават митисери и тоа на снопчиња на различни делови од лицето . Зиме ми е екстремно суво и чувствително, пролет-лето ми станува комбинирано до мрсно!

Ме збудалува, за нијансите на пудрите па муабет веќе да не правам.
    Пробав се што ми е пристапно за џеб и тоа е, кожата си е таква, само негата морам да ја прилагодувам на неа, таа не може да се смени каква е. Ама околу тоа на друга тема.

За пудриве, вака на прв поглед со добра подлога, ок ми се, не се тестирани целодневно и на цело лице, може и да не ми се погодени за типот на кожата, ама доброто старо - пенел, не пенел, јас ќе те јадам. Е така!
    Диор - Light Beige
    Лореал - Vanilla

На Sexybaby86 и bubac им се допаѓа ова.
  17. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Лилит мене Диорот Нуд ми е омилена пудра и од се што имам пробано највеќе ми одговара и тоа баш за периодов пролет лето, за есен зима малку ми е сува ама со помрсен крем поминува. Сепак во зима повеќе ја користам Клиник Супермоистур. Вака горе доле имаме слични проблеми со кожата. Во поглед на долготрајност мене ми е ок, цел ден без проблем. На носот секогаш ми се бришат пудрите па со малку пудра во прав фиксирам и топ си е. А многу ми е интересно што има на пример денови кај што цел ден е буквално на мене од 8 сабајле до 8 вечер можда некад и више и навечер кога ќе земам да вадам шминка со млеко и памукче на памукчето немам ништо, никаков остаток од пудрава, а лицето ми е исто ко да не испарила :lol: е ова не сум утврдила уште зошто е вака :^)
    И Лореалот ми е исто така супер, мене ако ме прашуваш одличен избор на пудри си направила. Па пиши како ќе ти се погоди Диорот. :)

На Lilit му/ѝ се допаѓа ова.
  18. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.660
    Допаѓања:
    35.413
    L'oreal true match за сува кожа е, така?
    Кажете ми каков подтон има пудрава? Жолт, неутрален или розов? Јас ја имам Bourjois healthy mix, супер си е пудрата, ама тоа жолтиот подтон ме уби, па барам соодветна замена со неутрален или розев подтон.

19. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Имаш со сите подтонови. Доста нијанси има кај нас и како што ги имам видено има од сите. Ќе бараш вака со буква C ти се cool ладните подтонови, N неутрални, W warm топлите под тонови. Јас N4 ја имам користено, за сува кожа би рекла дека е затоа што по структура е доста течна и лесна, а убаво покрива и му дава некој убав сјај на лицето, не е мат значи.

На An-na му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.240
    Допаѓања:
    157.300
    Лореалот го помина шестчасовниот тест.
    Совршен.
    Другарка ми ми рече само многу си ми чудна, лицето ти изгледа некако нежно. Бојата ми е легна одлично, не ми се создаде сјај, не ни морав пудра во прав да ставам и слично, покрива одлично,особено овие ранички-мозолчиња што ми излегоа, онака сосема ок камуфлирани, природно како што сакам, а не како демек ништо нема, а очигледно е дека има нешто под пудрата.
    Препорачувам!

На anuskaNESTLE, Markusa2 и mims-89 им се допаѓа ова.