леле и мене ми е исто навечер вадам пудра и нема батка шо да извадам памукот чист ме фаќа страв уствари да не се впива во кожата друго незнам шо ќе биде исто е со сите пудри што сум ги купила...едино од Есте Лаудер останува нешто на памукот за вечер да извадам....ваљда не смее пудрата толку да се држи на фаца ама што да правам сабајле од 7.30 х работам до 15.30 после редовно одам на after work и дома се знае вечер...уф изгледа се впива во кожата па како иначе ќе ја нема мора некој овој феномен да ни го појасни....
Или се впива или испарува од лицето Мене ова само со Диор Нуд ми се има случено, другите пудри па и ББ кремите си се вадат нормално со траги на памукчето, ова нема ништо Прво мислев да не е до млекото за чистење или тоникот ама не е до тоа. Влажни марамици за лице не употербувам ама имам пробано и таа си останува чиста Може и станува невидлива после неколку саати на лице
Fresh minerals pudrata na prirodna baza li e, i koja cena e? Osven vo Cosmo kade moze da se najde? Se izvinuvam od mob sum
Фреш минералс се срање големо, баталете Дадар што ги рекламира, за ништо не ги бива. Јас не би ги препорачала воопшто, за таа цена има многу подобри пудри. Ама сепак вие си знаете..
Има ли пудра која покрива црвенило, но како што треба, а не да ми се појави црвенилото набрзина? По можност да ја има во продавница или аптека, немам време за порачки од авон или орифејм.
Често ја има на акции низ Космо, Дм, Елексир, околу 550-600 на акција Без акција е околу 700до 800 ден,
me intresira bidejki ja sum masko sakam da prekriam odredeni delovi na moevo lice kako sto se bubulici pa sakam da znam dali ako bi stavil malku pudra bi se poznavalo deka iam staveno ve molam kazete into e
^^ Купи си коректор и ставај си по малку на критичните делови, ако добро размачкаш коректорот не би требало да се познава. Само немој да претераш. Жените не сакаат напудрени мажи. Ама сепак проблем со кожата е проблем и подеднакво им пречи и на мажите па разбирам. Мислам дека коректорот дискретно нанесен ќе заврши одлична работа.
Јас следна во секој случај ќе ја земам Vichy Dermablend. Се најде љубезно девојче во Зегин да ми помогне околу нијансите и да ми даде тестерче без да врти со очите или да ме гледа како падната од друга планета. Ја носев денеска на факултет, ми се допаѓа навистина и со количина помала од зрно грашок ми успеа да го покриjам целото лице и да го изедначам тенот. Се двоумев до пред скоро навистина, ама со малку пудра во прав ми е стварно супер. Ќе си дадам уште малце време и ќе видам како ќе ми делува, па ќе пресечам. Барем ќе знам што ставам на лице, ако не друго.
Мишелка, јас еве повеќе од месец ја користам и никогаш не сум ставила ништо над неа, само во ретки случаи за вечерно излегување што си се занесувам со хајлајт и контурирање, инаку ако не правиш ништо од ова не ти треба ништо друго освен малку руж, колку да си ги потенцираш јаболчниците.
Miselke a ima li ovaa mnogu stetni sostojki ,barem paraben da ne sozdrzi ,jas otekov so toa ama sakam podobra pudra e sega i da ne e 3000 den ,makar i bb krema da e. Se izvinuvam na latinicata so pisuvam vo posledno vreme ama mi crkna laptopot moram od mob
^ нема. Баш тоа проверував на сајт за токсична козметика кој ми го прати Мама25, и беше на листа на продукти кои немаат штетни материи . 1200 / 1300 е пудрава инаку
Бубац, би ја користела без ништо, но лицето не ми дозволува. Имам премногу мрсна Т-зона и морам да ставам нешто што би ја држело под контрола. Пробав да ја носам без ништо одозгора, но мрсниот ефект ми се појавуваше за доста кратко време. Со камена пудра е одлична и ми издржува цел ден додека не ја извадам.
А некоја препорака за пудра во прав? Никогаш не сум користела а сакам да ја сменам каменава на топлово време. Имам прилично мрсно лице, па ме интересира дали и пудрата во прав ќе ми ја даде потребната мат нијанса. Користам течна под камената, да не ме разберете погрешно , сакам да пробам што толку ја зборат таа пудра во прав!