Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. vikiimacko

vikiimacko Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2013
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    44
    леле и мене ми е исто навечер вадам пудра и нема батка шо да извадам памукот чист ме фаќа страв уствари да не се впива во кожата друго незнам шо ќе биде исто е со сите пудри што сум ги купила...едино од Есте Лаудер останува нешто на памукот за вечер да извадам....ваљда не смее пудрата толку да се држи на фаца ама што да правам сабајле од 7.30 х работам до 15.30 после редовно одам на after work и дома се знае вечер...уф изгледа се впива во кожата па како иначе ќе ја нема мора некој овој феномен да ни го појасни.... :rofl:

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  2. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Или се впива или испарува од лицето :D Мене ова само со Диор Нуд ми се има случено, другите пудри па и ББ кремите си се вадат нормално со траги на памукчето, ова нема ништо :D Прво мислев да не е до млекото за чистење или тоникот ама не е до тоа. Влажни марамици за лице не употербувам ама имам пробано и таа си останува чиста :D Може и станува невидлива после неколку саати на лице :tmi: :D

3. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.746
    Допаѓања:
    11.159
    Fresh minerals pudrata na prirodna baza li e, i koja cena e? Osven vo Cosmo kade moze da se najde?
    Se izvinuvam od mob sum

4. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Фреш минералс се срање големо, баталете Дадар што ги рекламира, за ништо не ги бива. Јас не би ги препорачала воопшто, за таа цена има многу подобри пудри. Ама сепак вие си знаете..

На mims-89 и anggell им се допаѓа ова.
  5. axl-babe

axl-babe Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    450
    Допаѓања:
    577
    До кај 400ден солидна пудра??

6. bubac

bubac Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    884
    Допаѓања:
    1.867

Прикачени фајлови:

• download.jpg
      download.jpg
      Големина на фајлот:
      8,5 KB
      Прегледи:
      172
  7. lightning123

lightning123 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    391
    Има ли пудра која покрива црвенило, но како што треба, а не да ми се појави црвенилото набрзина? По можност да ја има во продавница или аптека, немам време за порачки од авон или орифејм. :)

8. jagodka.18

jagodka.18 Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    607
    319 денари

Прикачени фајлови:

• download.jpg
      download.jpg
      Големина на фајлот:
      8,1 KB
      Прегледи:
      266
  9. Markusa2

Markusa2 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2012
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    380
    Bourjois healthy mix foundation колку пари е?

10. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.746
    Допаѓања:
    11.159
    Okolu 800 den.

На Markusa2 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. bubac

bubac Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    884
    Допаѓања:
    1.867
    Често ја има на акции низ Космо, Дм, Елексир, околу 550-600 на акција
    Без акција е околу 700до 800 ден,

На Markusa2 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Mosquiita

Mosquiita Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2013
    Пораки:
    240
    Допаѓања:
    663
    Девојки, да ми препорачате пудра за сува кожа? :)

13. nelisumsrce

nelisumsrce Активен член

Се зачлени на:
    6 април 2014
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    9
    me intresira bidejki ja sum masko sakam da prekriam odredeni delovi na moevo lice kako sto se bubulici pa sakam da znam dali ako bi stavil malku pudra bi se poznavalo deka iam staveno ve molam kazete into e

14. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    ^^ Купи си коректор и ставај си по малку на критичните делови, ако добро размачкаш коректорот не би требало да се познава. Само немој да претераш. Жените не сакаат напудрени мажи. Ама сепак проблем со кожата е проблем и подеднакво им пречи и на мажите па разбирам. Мислам дека коректорот дискретно нанесен ќе заврши одлична работа.

15. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.010
    Допаѓања:
    81.347
    Јас следна во секој случај ќе ја земам Vichy Dermablend. Се најде љубезно девојче во Зегин да ми помогне околу нијансите и да ми даде тестерче без да врти со очите или да ме гледа како падната од друга планета. :wasntme:
    Ја носев денеска на факултет, ми се допаѓа навистина и со количина помала од зрно грашок ми успеа да го покриjам целото лице и да го изедначам тенот.
    Се двоумев до пред скоро навистина, ама со малку пудра во прав ми е стварно супер. Ќе си дадам уште малце време и ќе видам како ќе ми делува, па ќе пресечам. :D
    Барем ќе знам што ставам на лице, ако не друго.

На anuskaNESTLE, kate21, Sanjichka007 и 2 други им се допаѓа ова.
  16. bubac

bubac Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    884
    Допаѓања:
    1.867
    Мишелка, јас еве повеќе од месец ја користам и никогаш не сум ставила ништо над неа, само :!: во ретки случаи за вечерно излегување што си се занесувам со хајлајт и контурирање, инаку ако не правиш ништо од ова не ти треба ништо друго освен малку руж, колку да си ги потенцираш јаболчниците.

17. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.746
    Допаѓања:
    11.159
    Miselke a ima li ovaa mnogu stetni sostojki ,barem paraben da ne sozdrzi ,jas otekov so toa ama sakam podobra pudra e sega i da ne e 3000 den ,makar i bb krema da e. Se izvinuvam na latinicata so pisuvam vo posledno vreme ama mi crkna laptopot moram od mob

18. bubac

bubac Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    884
    Допаѓања:
    1.867
    ^ нема.
    Баш тоа проверував на сајт за токсична козметика кој ми го прати Мама25, и беше на листа на продукти кои немаат штетни материи .
    1200 / 1300 е пудрава инаку ;)

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.010
    Допаѓања:
    81.347
    Бубац, би ја користела без ништо, но лицето не ми дозволува. Имам премногу мрсна Т-зона и морам да ставам нешто што би ја држело под контрола. Пробав да ја носам без ништо одозгора, но мрсниот ефект ми се појавуваше за доста кратко време. Со камена пудра е одлична и ми издржува цел ден додека не ја извадам. :)

На bubac му/ѝ се допаѓа ова.
  20. jb82

jb82 Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2010
    Пораки:
    228
    Допаѓања:
    299
    А некоја препорака за пудра во прав? Никогаш не сум користела а сакам да ја сменам каменава на топлово време. Имам прилично мрсно лице, па ме интересира дали и пудрата во прав ќе ми ја даде потребната мат нијанса. Користам течна под камената, да не ме разберете погрешно :D , сакам да пробам што толку ја зборат таа пудра во прав!