Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. Chimera

Chimera Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    1.042
    Допаѓања:
    1.965
    Женски цената на оваа пудра, секаде различно слушам дека се движи, каде би ја нашла поефтино во Скопје? [​IMG]
    дали е доволно покривна доколку се користи без течна?

2. EmilijaEmka

EmilijaEmka Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    30

Дали знаете како се движат цените на овие пудри ? И која според вас е најдобра ? :)

3. lightning123

lightning123 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    391
    До сега немам користено пудра често, всушност само двапати. Кожата ми е прилично чувствителна, ако се допрам со лицето, а пред тоа и книга да сум фатила, веднаш ми излегуваат акни и црвенила, па затоа вас ве прашав. Што знам, овде ве има повеќе, и поискусни сте, а јас никој искусен со шминка не познавам. :)

4. bubac

bubac Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    884
    Допаѓања:
    1.867
    Доколку си за некоја од овие, нема да згрешиш во изборот на ниедна од нив, + имаш тестерчиња во Космо мислам можеш, онака чисто да видиш како ти лежи на кожа, за цените од 1500 нагоре до кај 3000ден, но се временски трајни доволно за да цената се исплати.

5. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.638
    Допаѓања:
    106.672

Estee Lauder Double wear потврдувам со сигурност :inlove:

6. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.895
    Допаѓања:
    15.406
    Жени ми излегоа црвени акништа на образите,ја имам Ревлонот ама тешка ми е некако за секој ден сега се мислам за овие две.Римелот е на попуст во Дм 455,оваа другава нели е дупло поскапа ама нема врска која е по покривна ме интресира,инаку за комбинирано лице :)

Прикачени фајлови:

7. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.010
    Допаѓања:
    81.347
    Кала, пудрата на Римел е попокривна, Хелти миксот ќе ти врши работа колку за изедначување на тенот, ана типот на кожа мислам дека не би ти одговарала. Другата е подобра во однос на покривноста, а мислам дека ќе биде добра и за овој тип на кожа. Јас имам мрсна кожа и супер ми е пудрава, би требало да ти биде океј со малку камена пудра на т-зоната. :)

На kala21 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.895
    Допаѓања:
    15.406
    По покривна е од ластинг финиш и нијансите се исти софт беџ е 200,нели?

9. sercee

sercee Активен член

Се зачлени на:
    9 август 2012
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    25
    Имам нормална кожа...
    Сакам да ја земам сега новата од Loreal invalibal 24 Casa што е...Претходно не сум ја користела, пробав тестер многу ми се погоди со лицево...Но некои ми викаат дека многу брзо го стареело лицето, а јас имам доста чисто лице...но користам за излегување...Што мислите вие...дали некој ја има пробано? :)

10. didicool

didicool Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2013
    Пораки:
    142
    Допаѓања:
    85

И јас имам нормална и ја користев оваа пудра. Супер е. Јас сум ептен задоволна колку трае и не се брише да се допреш како другите пудри. А за стареењево незнам прв пат слушам на неа ништо не пишува дека е за зрела кожа или дека старее, јас 2 пати ја купив не сум остарела :lol: Инаку ја најде некаде на попуст? :)

11. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.010
    Допаѓања:
    81.347
    Ластинг финиш е попокривна од wake me up, но wake me up не е толку леплива и поубаво легнува на лице. Барем кај мене, според моите искуства е така. Нијансите им се потполно исти. :)

На kala21 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.747
    Допаѓања:
    11.159
    Девојки каква е таа компактна крем пудра, како камена ли :$ , гледам во ценовникот на Авен па се мислам дали да ја купам :?:

13. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.876
    Допаѓања:
    5.212
    anggell како камена, само некои се малце покремави

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  14. BadBoysLover

BadBoysLover Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    17
    се извинувам што тука ке го поставам прашањево но што да направам за кога ке прегрнам некого пудрата да не ми остане на негобата кошула? :( :wasntme:

15. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.895
    Допаѓања:
    15.406

Веројатно треба да ја смениш пудрата :)

Инаку ја земав Wake me up 201 и нормално неможам да чекам до утре да ја пробам сега ставив и супер ми изгледа на сијалица :D едвај чекам да се видам утре на дневна светлина :D

16. Chikaa

Chikaa Активен член

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    46
    Ми заврши старата пудра и сега сум во потрага по нова,ама нели секое ново нешто мора да биде подобро од претходното,за таа цел да не направам промашај,нека ми препорача некој убава пудра за сува кожа :lol:

17. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.638
    Допаѓања:
    106.672

Да си ја семниш пудрата..јас мислам дека повеќето пудри оставаат трагови,тоа да си прашаш пред да земеш некоја :)
    Инаку пудрава што ја користам на Estee Lauder Double wear не остава трагови :)

18. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.242
    Допаѓања:
    157.319
    Да пријавам, Диорот ми е тежок, барем за моето лице. Ми ги шири порите и ми создаде веднаш мозолчиња.
    Ќе пробам уште еднаш да се осигурам дали е од него.
    На текстура не е лош,на изглед супер,фотошопиран, ама афтр ефектот исто така ми е важен, од прва не беше најдобар.

19. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.204
    Допаѓања:
    8.431
    Мислинот дефинитвно не е за мрсна кожа, мене барем не ми се погоди, има средна покривност и не е баш мат, за брзо време светнува лицето.
    Ставам под него камена пудра ( Дебора) ама сепак не ми се допаѓа, не одговара на мојот тип на кожа.

Прикачени фајлови:

20. cocoa28

cocoa28 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2013
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    91
    Која е цената на пудрата? Имајќи предвид колку се маскарите на Мислин прекрасни, би сакала и пудрата да им ја пробам...Ако не ми одговара на кожата си се враќам на старата добра Римел Лонг Ластинг... :)