Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    Бев денес до ДМ за Loreal true match, оваа ми е ептен при крај. Меѓутоа, немаше моето бројче, имав време па разгледав други пудри. И најдов една што ме ептен подсетува на Лореал, ми се допадна, лесна пудра, убава текстура, прилагодлива на тенот. Кошта околу 570 денари мислам. Па се мислам сега неа да ја земам. Малку се двоумев поради нијансите. На лореалот ми е nude beige, а ова имаше soft beige i classic beige, не можев да приметам многу разлика, ама мислам софт ќе ми е подобра.
    Имате ли искуства со ова, Rimmel smart tone?

Прикачени фајлови:

2. cocopuff

cocopuff Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.088
    Ја има ли некој користено минералната пудра на Артдеко? Кажете ми како се нијансите во споредба со други пудри? Нијансите на пудрите кои ги имам користено ми се следниве: Римел ластинг финиш и стеј мат 103 true ivory, Bourjois 123 нијанса 52-53, Vichy Dermablend 15 opal (светла ми е, па како коректор ја користам), Vichy Aera Teint Pure 23 clair ivory, Гарниер ББ крема нијанса лајт...имам и други користено но нијансите не ми текнуваат.
    Мислам дека од Артдеко ќе ми одговара 4-ката, но ете ајде си реков да прашам може некој ќе знае да ми каже. Фала :)

3. A-j-a

A-j-a Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    2.025
    Збор два за пудрава на Manhattan Easy Match Make Up. Лесна ли е, покривност, трајност, би ја препорачале ли за летово или е претешка, би одговарала ли за комбинирана кожа со многу поизразито мрсна т-зона на топло време. И ме интересира L'Oreal True Match како се понаша на топло дека не е стрикно одредена за каков тип на кожа е.

4. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.052
    Допаѓања:
    69.197
    Како да определам каков подтон има моево лице? :?:

5. A-j-a

A-j-a Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    2.025
  6. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.247
    Допаѓања:
    81.809
    Убава е оваа од Менхетн за таков тип на кожа, лесна е и покривноста ѝ е средна. Може да се надоградува секако, но без пудра во прав или камена пудра мислам дека сепак нема да биде океј.
    Барем не на пвисоки температури кога побрзо се потиме.
    Јас бев во план да ја купам, ама тоа што отстапува од стандардната милилитража ме одврати од мисла.
    И, морам да кажам дека нијансите се одлични, посебно за светол тен - мислам дека и ти светла, па лесно ќе си најдеш нијанса.

А што се однесува до Лореал тру меч, сигурна сум дека на високи температури ќе се стопи како сладолед на мрсното лице. Барем според моето искуство беше така, освен ако не ѝ ја смениле формулата. Убава пудра е, за периодот есен/зима може да помине и за комбинирана кожа, но сепак не би ја ставила во браншата добри пудри за мрсна кожа. Далеку е од таквите.

На A-j-a му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Види си ги вените на зглобовите на рацете (во внатрешниот дел, над дланките). Ако вените ти се со зелена боја, тогаш имаш жолт подтон на кожата. Ако се сини, тогаш имаш розов подтон, а ако не можеш јасно да определиш дали се зелени или сини, тогаш си неутрална, што значи можеш да користиш пудри и со жолт и со розов подтон.

Има и други начини како да откриеш каков подтон имаш, ама според мене овој е најлесен и најсигурен. Ако те интересира повеќе за темава, прочепкај на Youtube, ќе најдеш милион видеа за ова :)

На SAMIRA, crazylady, SV1911 и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    Јас имам комбинирана кожа, во лето оди и повеќе накај мрсна и мене пудрава ми одговара, посебно тој брашнаст финиш што ја има, како да ми ја собере сета мрснотија и ми го измазни лицето и тенот.
    Е сега, јас лично не користам пудри никакви на високи температури, ако сум надвор од климатизирани простории нели (денски), и верувам дека ќе се стопи како и секоја друга пудра, посебно ако имаш комбинирана накај мрсна кожа. На топлото, секоја пудра ми е тешка и после кратко време се стопува, затоа тогаш обично користам бб креми или некој крем со малку сјај за да ми го изедначи тенот.

9. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.052
    Допаѓања:
    69.197
    Благодарам многу! Имам розев подтон значи. :)

На Sexybaby86 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. rainlover

rainlover Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    969
    Допаѓања:
    633
    Девојки, а од Wake Me Up и Lasting Finish на Rimmel која е подобра?
    Koја за каква кожа е наменета?

Од Римел која камена пудра би ја препорачале?

Јас го земав руменилото (презадоволна )и сега почнав се' да разгледувам од Римел :)

11. cocopuff

cocopuff Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.088
    еве ти една рецензија за пудрава http://www.sminkerica.com/kozmetika/manhattan-easy-match-make-up-colour-splash-liquid-lip-tint/
    многу добри рецензии прават на сајтов, често го посетувам.

12. Nati.P

Nati.P Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    856
    Колку се движи цената на пудрава? Од она што го прочитав баш како за мене е :D

Едит: сега се двоумам :) MayDiamonds ги покрива ли акните оваа пудра? Јас мака мачам со акни и никако да погодам пудра што ќе ми ги покрие :(

13. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.433
    Допаѓања:
    12.526
    Срце јуначко не издржа и ја купив и Римел Стеј мат. Засега сум задоволна и искрено од сите пудри што ги имам користено оваа најмногу ми се допага, дури и од оние поскапите :!: . Очекував повеќе мат да е , ама и вака ќе помине, мислев дека е мат како Буржоа 123, се надевам и за лето ќе ја биде. Она што најмногу ми се допадна е кога го измијам лицето ми е свежо и мазно, и замислете носот не ми се лупи :lol: . Многу се двоумев мегу оваа и Севентин мат, и двете се без парабен, ама оваа втората мислам дека е потешка и го загушува лицето , додека Римел не ми е воопшто тешка и доста природно изгледа. Се надевам дека за 10 дена нема да барам совет за нова пудра :sweat: :lol: .

14. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.777
    Допаѓања:
    2.091

Баш затоа ја испофалив пудрава, мене ме изненади навистина покривноста со оглед на тоа што текстурата и е многу лесна и мека онака како крем да ставаш на лице си мислиш ќе се впие во кожата.
    Исто и јас мака мачам со акни и лузни и ме изненади тоа што се, апсолутно се ми покри. Кажав дека другарка ми што има око како лупа ми рече дека ништо не ми се познавало на лицето.
    За покривноста ич да не му ја мислиш, проверена е. ;)

15. Nati.P

Nati.P Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    856
    Ти благодарам. Готово, ја земам и јас, па ќе пишам резултати :D

16. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.247
    Допаѓања:
    81.809
    Wake me up е за нормална кожа, можеби и за сува. Но, јас имам мрсна и мене ми беше една од поасалните пудри кои сум ги имала, така да ... до кожата е и ќе мораш да си пробаш прво.
    Lasting finish е за комбинирана и мрсна, малку е потешка од Wake me up и мене лично ми е полеплива, многу ми се пресликува по облеката иако ставам само мало зрнце грашок. Но, е одлична во однос на покривноста, за разлика од Wake me up која има така light покривна моќ.

Од камените пудри, види ја Match perfection ако не ти треба некој поизразит мат финиш, а ако имаш мрсна кожа види ја Stay matte. :)
    Ги имам користено и двете и одлични се за цената, а мене лично фаворит ми е Stay matte.

На rainlover му/ѝ се допаѓа ова.
  17. mimoza.mk

mimoza.mk Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    422
    Допаѓања:
    892
    Дечки ми треба помош
    Ми треба совет и ваше мислење за која пудра да се решам.
    Долго време ја користам Rimmel Lasting Finish и можам да кажам дека подобра пудра за тие пари нема.
    Откако во Космо нема веќе Римел морам да менувам додека не отидам во Скопје да си купам.Е сега во голема недоумица сум,ми ја препорачаа Manhattan Powder Mat дека е супер за компбинирана кожа за потопло време ама многу ми одат на портокалово нијансите,не ми допаѓаат воопшто.Имам комбинирана кожа,со мрсно чело,брада и нос а нормална кожа на образите,светол тен и ладен подтон.Ми треба пудра што ке ја користам секој ден ама да ми биде лицето мат и да издржува барем 5-6 часа.Секој ден ја читам темава и пак не можам да се решам.Најмногу се двоумам да земам некоја од следниве
    -Seventeen Mat +
    -Loreal Infallible 24
    -Affinimat
    Совет???

18. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.987
    Допаѓања:
    108.479
    Само да ве информирам :D оваа недела до сабота има попуст на сите пудри во Сефора течни , камени , бронзери , ако некоја оди во Гр чисто да си знае.. :D

На glosipgirl, ANGEL1 и senza.parole им се допаѓа ова.
  19. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    Како стојат нијансите на Римел Стеј Мат новата? Исти се како на Ластинг Финиш или?

20. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.898
    Допаѓања:
    4.903
    Имам Lasting Finish на Римел користено и од неа бев задоволна.Немам акни и други бубљици,што значи пудра користам само за изедначување на тенот или покривање само на малку пеги.Сакам пудри што даваат природен изглед.
    Сега планирам да си ја земам оваа,
    [​IMG] ќе може да ми кажете дали е добра?
    Да не дава случајно паштета изглед?