За сува кожа пудра, покривна до кај 400 денари Гледам доста убави има и евтини на Римел за мрсна кожа, а за сува нешто има ли?
Јас мислам дека таа со плаво капаче е добра за нормална и сува кожа. Зависи колку ти е сува кожата, познавам другарки кои ја користеле и биле задоволни, ама сето тоа зависи од самата кожа.
Иста линија се, но станува збор за две различни пудри. Првата има пенаста структура, а втората е најобична течна. Има голема разлика и во покривноста, првата е попокривна.
јас ја зедов пудрава на римел Match Perfection 570 денари е во дм , ок е покрива ми се допаѓа ама не знам зашто на носот ми делува ко неразмачкана, ко грутчиња се прави зашто така? можно е да ми е многу сува кожата на носот па затоа? ама па со други пудри ми се нема правено овака
gi citam komentarite za RIMEL STAYMAT i sakav da ve prasham kolku se dvizi cenata .Bidejkji si macam maki so ostanatite pudri ,pa si velam i ovaa da ja probam i dali e pogodna za preku leto za toplite denovi btw se izvinuvam za latinica od mobilen sum
320 денари е пудрата , и да , според мене стварно е погодна за на лето , мат е , и има кремаста структура , барем на мене ми е идеална
Дома ја најдов случајно заборавената течна пудра на севентин не дека е толку стара неколку месеци не ја имав допрено. Последнава недела само неа ја користам и искрено задоволна сум, многу лесна пудра, средно покривна со коректор е таман, ако ја фиксираш со камена без проблем си трае со часови. За цената е предобра. Ја пробав и на rimmel stay matte, многу покривна, нема потреба ни од камена ни од коректор барем кај мене, ама ми ги истакнува сувите делови после некое време е тоа е тоа што не ми се допаѓа, ама за летово ке ми биде супер.
Пишав предходно,никој не ми помогна Ајде ќе пробам пак.Ве молам за искуства со Seventeen Mat +,ми треба солидна пудра за потопло време ама да биде мат.Ве молам ако може некој да ми пише што ја користи или користел дали мат ефектот се задржува подолго време,дали оксидира и која нијанса да земам имам светол тен,користам 103 од Rimmel LF а од Seventeen имам користено 02 од Тime Plus. Ако може некој да помогне нека пише
Јас ја користев.Но не ми се допадна бидејки има прашкаст ефект и ми ги истакнува сувите делови на лицето, а под неа секогаш користев мрсен крем и пак истата приказна.За стоење, стои додека не ја извадам но само на сувите делови на Т зоната, после 2-3 часа ми светнува, можеби и помалку иако користам или камена пудра или пудра во прав на неа, не оксидира си ја има нонстоп истата боја.Сепак мислам дека не е за летно време, посебно за денско, вечерно може да помине.Инаку има средна покривност Но се зависи и од кожата, најдобро е да си пробаш и да видиш.Поздрав Иначе, за нијанса јас ја користев 4 - ката, а сега од Римел користам 103 - ка
Моментално ја користам Time Plus (Medium Beige), ама не ми одговара за на топло време. Да ми препорачате некоја "летна" пудра, не многу скапа?
Некој ако има искуство да ми одговори дали Wake me up ivory одговара со Flower Perfection 53? Бидејќи овде ја нема нијансата па сакав да нарачам од Асос и покрај прегледаните слики и видеа не можам да се одлучам
^ Пудрата е за мрсна кожа и можно е да не ти одговара на лицето ако имаш сува. Во секој случај пред да се откажеш од намерата да ја земеш пробај направи добар пилинг на лицето, стави хидратантна крема и откако ќе се впие пробај пак да ја нанесеш. Можно е проблемот да лежи во слојот од мртва кожа на лицето зошто другите пудри имаат потечна структура и не се приметува ама оваа е пенаста, со мат ефект и прави да биде ептен воочлив.