Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.895
    Допаѓања:
    4.902
    Ај ве молам некоја да ми каже за пудрава збор-два.

2. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.011
    Допаѓања:
    81.347
    610 денари е и ја има во сите парфимерии. Покривноста и издржливоста се одлични, убаво ги матира критичните зони. Екстра е за мрсна кожа, ама во моментов мислам дека најпогодна би била доколку ја користиш навечер, зашто премногу тешка е за да се користи во текот на денот и премногу се познава на дневна светлина.

Не е многу покривна, но ако имаш сува или нормална кожа која не е коплицирана и не бара дополнителна покривност ќе ти биде одлична. Не е воопшто тешка, има убав избор на нијанси кои делуваат многу природно, но не знам како се движи со цената. На времето јас ја купував 350 денари, а сега не знам колку е, мислам дека малку ја поскапеа.

На somerhalder17 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.876
    Допаѓања:
    5.212
    Anna-Banana имавме пишувано за пудрава, пиши горе тајм плус и ќе ти изгледат доста коментари :) Кратко ќе ти кажам, повеќе е за сува кожа, средно покрива, прилично лесна, со коректор е супер долку имаш само мали места за покривање. Има доста избор на светли нијанси. Мислам дека е подобра за поладни и суви денови, сега би била како лампион ако не користиш пудра во прав.

4. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Мене овојпат ме интересира камената пудра, дали ја користите преку ден, дали е повеќе наменета за мрсна кожа? Јас не ја користам затоа што мислам дека премногу се познава преку ден, па сега почнав да се прашувам дали треба да си ја надополнам колекцијата и дали можеби поскапите не се такви? Зашто тоа што го имам пробано од камена било во склоп на некои комплет шминки, немам купено некаква посебна, па секогаш ми даваше многу вештачки изглед, како да сум ставала пудра со тони.

5. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.011
    Допаѓања:
    81.347
    Ким, јас мислам дека зависи со што ја нанесуваш. Кога нанесував камена пудра со сунѓерче, лицето ми изгледаше како зацементирано и како под слојот камена пудра да лежи тон пудра.
    Сега си ја нанесувам со голема четка како за руменило и изгледа природно, дури не се познава иако цело време сум принудена да ставам камена пудра барем на Т-зоната затоа што попристојно ми изгледа лицето кога е без „природниот“ сјај. :lol:
    Барем моето искуство ми покажало дека нема врска за каква пудра се работи, сите изгледаат нежно кога ми се нанесени на лице со четка, иако, има голема разлика во матирачкиот ефект кој го нудат и неговата трајност. Rimmel и Seventeen ми се супер од оние со средна цена, а Bourjois е убедливо мојот фаворит. :wasntme:

На k.i.m и Rose96 им се допаѓа ова.
  6. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.876
    Допаѓања:
    5.212
    Се соглеасувам, јас прво мислев дека е до мојата кожа, но после видов дека е до начинот на кој ја нанесувам. Најдобро е со кабуки четка, но бидејќи јас немам, ја користам таа за руж. Единствено навечер ставам со сунѓерче на подочњаците . И исто така после течната пудра нашминкај го остатокот од лицето, па на крај помини со камената, за да биде добро впиена течната и да не се разнесе лишо и слично.

На k.i.m му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.895
    Допаѓања:
    4.902
    Од тоа што го пробав тестерот и ставив каде што имам пеги задоволна сум од тоа што успеа да ми го прекире.Инаку ја зедов поради тоа што само од неа можев да најдам светли нијасни,затоа што сум бааѓи беличка. :rofl: :rofl: Ќе видам ќе споделам искуство колку сум задоволна :)

8. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.131
    Девојки ја има ли некој користено пудрава да ми каже дали е покривна и дали одговара за сува кожа? Барав низ интернетов ама сите рецензии се на германски и само разбрав дека е погодна за топло време и е со СПФ 18 :D

Прикачени фајлови:

• pu.jpeg
      pu.jpeg
      Големина на фајлот:
      6,5 KB
      Прегледи:
      387
  9. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.011
    Допаѓања:
    81.347
    Не е за многу сува кожа воопшто. Мислам дека за нормална би била добра, но за сува не би рекла баш.

На anastasijaki му/ѝ се допаѓа ова.
  10. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.565
    Допаѓања:
    43.003
    Јас баш сега ја купив, имам комбирнирана, сега веќе ми оди накај нормална, некако ми се оправи и т-зоната.Јас досега ја немам користено, ама барав лесна летна пудра и ми ја препорачаа и стварно е лесна, ама не покрива кој знае колку.Мислам дека тоа е нормално за ваков тип пудри, ја ставаш само колку да ти изедначи тен.Има доста нијанси, а јас при толку избор сум ја утнала.Зедов 34 софт бејџ и обично нијансите бејџ ми одговараат, ама оваа мава на црвено и сега не знам што ќе ја правам.Некој совет?

11. anastasijaki

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.131
    Е значи воопшто нема избор на пудри за сува кожа :( посакувам да имав мрсна искрено ]:)
    Во последно време сите што ќе ги земам не одговараат на мојава кожа никакво ми го прават лицево се утепав пари давајќи во потрага по совршена пудра :(

12. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
    anastasijaki понекогаш не е во прашање пудрата туку кремот кој го користиш или подлогата пред да ја нанесеш пудрата. Важно е и како ќе ја подготвиш кожата за пудра. Ако имаш повеќе пудри кои не ти одговараат, обиди се да ги користиш со нанесување на некоја похидратантна крема одоздола. Може ќе помогне.

На mims-89 и anastasijaki им се допаѓа ова.
  13. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Братучедка ми ја користи она има сува кожа и нејзе и се погоди. Но не е практична за во лето.

Ај препорачајте ми добра пудра за во лето?

14. Dimkovska123

Dimkovska123 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    62
    Јас ја имам користено пудрава, добра е се .. али кога ја ставав од неа, ставав и камена, секој пат така правам, но не држи многу долго. послем 3-4 саата еве да речам не е тоа тоа..
    Така да.. тоа е моето мислење па сеаа вие си знаете :)

15. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.011
    Допаѓања:
    81.347
    Јас сум речиси сигурна дека оваа е наменета за сува кожа.
    Побарај ја низ парфимериите и пробај ја, можеби таа ќе ти одговара.

16. Angel.girl

Angel.girl Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2011
    Пораки:
    669
    Допаѓања:
    667
    женЦки се напнав со пудриве. Бев решена лореалот да го сменам и купив римел ластин финиш (пошо таа стеј мет или како и да е нијансите ми беа катастрофа), но одкако си ја купив се подвратив и ја пробав на лореал нешто пак беше стеј мет или нешто така, знам за мрсна кожа беше. Абе пудрата вака на прв поглед ми се виде ептен убава. Еве ја пробав римелот и не, не ми ја бива. за неполни два часа т-зоната ми светна, ама квалитетно, а имав и фиксатор ставено. Се разочарав. Незнам веќе до што е. А искрено се надевав дека ќе биде лесна пудра, за преку лето, пошо во лето не ни користам многу пудра, тука таму за некоја свеченост, ама нее римелот ќе си фаќа прашина некаде. Дефинитивно не е за мене. Ама си бев лута сама на себе, и му се завртев на лореалот и заминав. И сеа ме јадат мисли.
    Епа сеа ако може нешто збор-два за лореалот. И ако знаете да ми кажете дали се продава во локално парфимерии :)

17. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.011
    Допаѓања:
    81.347
    Која пудра на L'Oreal? Да не е таа во тубичка со розево капаче?
    Добра е за мрсна кожа - наводно нели, пенеста е и лесна на лице, дури и изборот на нијанси е одличен, но мене Т-зоната многу брзо ми светнува од оваа пудра и општо од пудрите кои се такви како пена. Воопшто не ми одговараат, иако наводно сите тие се наменети за мрсна кожа.

Јас на топлово време терам со CC-кремата на Bourjois, со малку фиксатор на Т-зоната. Не е идеално решение, но добивам одличен и пристоен изглед без досадното и глпаво светкање во мрсните зони од лицето. Дури и полесно се маскира кога пријавува знаци на светкање, а исто и марамчињата за мат ефект од Есенс ми вршат работа и тоа ептен. :)

18. anastasijaki

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.131
    Не е до кремата, користам ептен мрсна крема на природна база ама лицево ми е ептен суво и мислам за секунда се упива :lol:

19. Silver.E

Silver.E Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    2.226
    Допаѓања:
    5.276
    Имаш Ревлон пудра специјално за сува кожа. Многу е покривна и е малку потешка како за лето, ама сите кои ја имале се презадоволни. И не е многу скапа. Околу 650 ден. е.

20. Angel.girl

Angel.girl Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2011
    Пораки:
    669
    Допаѓања:
    667
    Таа е Мишелке. На прв поглед ми се виде многу убава структурата ама веќе незнам што да правам и која пудра да ја пробам од сите до сеа Т-зоната после некое време ми е како лампион.