Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.987
    Допаѓања:
    108.488

некоја од вас ја има ли користено пудрава на Ревлон ? Ја најдов на ибеј мн евтино па сакам да ја порачам , има неколку нијанси се надевам и дека ќе ја погодам , ја користам на Есте ама викам малку да сменам за да не се презасити кожата.Инаку пудрава е во вид на крема и читав многу позитивни критики за неа ако некоја ја има користено нека пише :)

2. minika

minika Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    104
    ја немам користено .. но девојки ИМПАЛА ви е најдобра и најефикасна за вашето лице јас ја користам подолго време и ми помага дури и го смирува лицето од акни и мозолчиња.. супер е :)

3. bubac

bubac Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    884
    Допаѓања:
    1.867
    ИМПАЛА е најдобра??? [​IMG] Дај ве молам не давајте недобронамерни совети со кои ќе му наштетите на некого и на неговиот најголем орган- кожата.
    Импала е најполна со парабени и разни хемикалии. Никако барем оваа !!!

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  4. minika

minika Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    104
    sekoj si ima svoe mislenje.. :)

5. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    6.038
    Допаѓања:
    5.452
    Импалата ти го смирува лицето и ти лечи акни? Хаха не ме смеј, полоша пудра во животов немам купено. Како паштета е дури и ако многу малце ставиш, го мрси лицето, остава флеки и малце ако се допреш и се забележува од километар дека имаш ставено пудра. Ако е покривна, не значи дека треба да е тешка и да се забележува. Викаат дека била за зрела кожа, но после тоа што сум читала критики за составот, нема ни тогаш да ја купам. Подобро ќе дадам уште 100-150 ден. и ќе купам на есенс, мис спорти и сл. (бидејќи најчесто сите се залетуваат заради цената).

6. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.987
    Допаѓања:
    108.488

Прикрива или не прикрива за оваа пудра имам слушнато нешто најлошо како и за/малена подобро дај уште 100-200 ден и земи си некоја поасална на пример од Римел или Есенс барем ке си сигурна дека нема нешто штетно внатре

7. bubac

bubac Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    884
    Допаѓања:
    1.867
    Имаш 14 години , те советувам да ја исфрлиш таа пудра од употреба и да и дадеш на твојата прекрасна младешка кожа нешто што заслужува, што ќе те кошта 100/200 денари плус.

На Mama25 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. minika

minika Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    104
    јас таа ја користам но сега кога слушнав дека не е добра ќе ја сменам што побрзо ви благодарам за советот и што ме преупредивте за последициве,.. :)

На koritsaki и bubac им се допаѓа ова.
  9. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.987
    Допаѓања:
    108.488
    Женски , кажувајте , која пудра е подобра за мрсна кожа? Се мислам помеѓу овие две , која е по мат и што е разликата помеѓу двете?

или

10. vikiimacko

vikiimacko Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2013
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    44
    ни една ни друга не ми се допаѓа едната мама ја користи а другата по грешка ја купив...според мене има една минерална на ardeco што е супер за масна кожа и за ова време со тоа што јас имам комбинирана кожа не ми е масна на цело лице него само на т-зоната ако ти е масно цело лице можда и ќе ти одговара мада мене не ми чини ни една ни друга....а тек на масна хорор :rofl:

11. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.987
    Допаѓања:
    108.488

Масно ми е на тзоната највеќе другите делови не , а сакам малку да сменам од есте долго време ја користам о септември пак ке си ја земам , значи овие не се за мрсна кожа како што разбрав така? Ај баш да прочитам и др мислења па ќе размислам

12. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.077
    Користаки Photo Ready дефинитивно не е за мрсна кожа, има во нејзиниот состав некои светликави честички значи на мрсна кожа ќе даде дополнителен сјај. Сепак одлично покрива и во поглед на трајноста е одлична. Мене на сува кожа супер ми одговара ама ја користам само за вечерни излегувања и некои прилики кај што ми треба поголема покривност и постојаност на шминката, би ја сместила во тешка пудра и за разлика од други пудри малку потешко се отстранува. По јака е во смисла на покривност и трајност од Color Stay исто на Ревлон. Цената и е околу 1200 денари, не се сеќавам точно. Залудно потрошени пари нема да бидат ама јас за секојдневно користење не би ја препорачала, не изгледа баш природно преку ден, а и со тие честичките светкави може да добие некој безевезе сјај лицето + од сонцево ќе биде too much! :lol: Уште една негативност, стакленото шишенце е лесно кршливо, мене ми падна на тепих и се скрши одма, среќа собрав некој дел во пластично кутивче па сеа така глеам да ја дотрошам :lol:

Другава не сум ја пробала ниту пак видела кај нас.

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  13. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.987
    Допаѓања:
    108.488
    Mims јас овие ги најдов од нет , првата е околу 15 евра а за мојот тен нема многу нијанси единствено 03 ми одговара а оддругава има нијанси и е поевтина малку околу 11 евра :) епа тогаш да не ја гледам воопшто оваа првата штом викаш дека има честички па тзоната кога ќе засвети ко лампион ќе бидам :) за оваа втората читам дека е по мат од првата па изгледа неа ќе ја порачам :)

14. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.230
    Допаѓања:
    13.241
    Значи лицето буквално ми е жолто. Ама светло, многу бледо. Ко дух сум. Каква пудра да си купам? До сега сите што ги користев, течни и камени, ми го прават лицето портокалово. Навистина портокалово. |(
    Иако користам пудра само за родендени и сл, овој период имам повеќе обврски кои бараат чисто, убаво лице. Помош? :/

15. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.247
    Допаѓања:
    81.810
    Јас ја имам whipped creme, кај нас ja нема уште, мене ми е порачана од странство.
    Убедена сум дека ќе ти биде подобра, бидејќи во споредба со претходната Photoready, дефинитивно е попокривна. На прв поглед сигурно ќе те разочара структурата затоа што навистина изгледа премногу течна, но ќе видиш кога ќе ја нанесеш на кожа дека ќе се смени и ќе се фиксира.
    Не е од оние пенасти пудри кои мене лично ми се безвезални и воздушести, не тежи на лице и не остава траги по облека. Понекогаш превентивно ставам камена само на Т-зоната, но супер ми е и без неа, не сум приметила да ми се избрише, а лицето се масти минимално, дури би рекла и неприметно.
    Мислам дека оваа повеќе ќе ти се допадне, но пробај ги па кажи што си направила.

16. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.077
    Ќе одбереш пудра со жолт подтон, означени се со буква W односно топол тен кај бројчето ама за жал не се сите пудри така означени. јас до сега само на Лореал пудрите сум ги забележала дека имаат и букви до бројчето на нијанса, посоветувај се со девојките во парфимериите. :)

На simoncelicius му/ѝ се допаѓа ова.
  17. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.987
    Допаѓања:
    108.488
    Епа женски ,ја порачав оваа [​IMG] сега се надевам дека нијансата ја погодив :) кога ќе стигне ќе пишам

На softy му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Marina89

Marina89 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    42
    Сакав да ја пробам на Римел ластинг финиш и ја купив ама некако како да се зафрканв :^) откако ке ја намачкам некако како да лепи,дали можеби да не ставам крем под неа ,што викате?ај хелп

19. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.310
    Допаѓања:
    3.892
    ^Таква е лепи затоа и ја сменав јас и со крем и без истата е :worried:

20. cooll

cooll Популарен член

Се зачлени на: