Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. vikiimacko

vikiimacko Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2013
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    44
    ја барам денес во космо да видам каква е ....мада нешто естее ми е страв да купам а толку ми беа убави нивните производи...пудрата сега што ја земав два пати ставив и лом лицето ...незнам веќе што да правам денес идам да ја пробам оваа бб крема валда и сп фактор има....фала ти поздрав

2. bubac

bubac Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    884
    Допаѓања:
    1.867
    ^^^ vikimackoo
    јас мислам дека кожата ти е презаситена од есте пудрата и затоа тоа ти се дешава, нели кажа дека години си ја користел па сакаше да ја смениш па ја зеде на виши...

Кожата ви е исто како и желудникот... Ако јадеш само одредени работи одреден период, после додаваш и други , номално е некоја реакција дека ќе има.
    Кожата е човечки орган, не е само ,,кожа,, .
    Јас би те советувала само на недостатоците да ставиш од пудрата на виши одреден период и да поминиш без фасадирањсе на лицето.

Па неможе да ви дише кожата од пудрите во комбинација со сонце тоа е бомба ,исто како под мишка што и да ставаш каков и да сакаш стик дезодоранс после одредено време мораш да подиспотиш пак минимално....
    Морав вака да објаснам !

Земи си ако сакаш ББ крема, но не оваа на есте, може и од неа да ти се појави проблем.
    Веќе кога менуваш нешто , што ти предизвикало некоја реакција смени го целосно, не само за нијанса.
    А што ти се деси со вишито ? не ја користиш повеќе поради покривниста?
    Па стави си малку камена пудра во т-зоната и ќе тераш и повеќе.
    Јас сеуште си ја користам, за летово планирам само потемна нијанса да земам од течната а може и стикот.

Се навикна на есте и сега секоја ќе ти биде непокривна пудра. Не очекувај од никоја поголема покривност од есте или од виши.
    Евентулно може менхетенот да помине во црно тубиче што е.

3. vikiimacko

vikiimacko Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2013
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    44
    од виши на образите лишаи ми се прават а на носот ми се масти е ај сега...битно акни не ми прави ама лицето со лушпи ми е цело...затоа пак решив на есте да ја земам и лом...ми се плаче имав стакло лице..користев пудра само ради изедначен тен... ;(

4. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Не мора да значи дека акните ти се од пудрата може да е и нешто друго во прашање. Мене сега лицето од топилна и сонце ми е многу нафрлано иако не ставам пудра. Знам дека користиш природна козметика за нега на лице од Хемел значи пак акните не би требало да ти се од тоа. Мој совет е ББ крема да си земеш или ЦЦ, ем полесно ќе ти диши кожата ем пак ќе имаш покривност и изедначен тен на лицето. Моја препорака ти е Клиник, 100% антиалергени се немаш утка со нив и би ти ја препорачала и ББ кремата на Биотерм цената и е 1200 или 1400 не ми текнува баш. Јас презадоволна сум од неа, со природни состојки е, без парабен, хидратантна е баш погодна за сува кожа. Две нијанси има мене со среден тен ми одговара светлата, покривноста не и нешто wow но можеш два слоја да си нанесеш нема да се приметува, а ќе добиеш задоволителна покривност. Многу лесно се нанесува има лесна структура и баш го освежува лицето, многу пријатен мирис има. Јас кога ќе нанесам малку светам ама брзо се упива и кожата ја прави преубава како ништо да немаш ставено на лице, а сепак имаш убав тен. Општо производите на Биотерм ми се едни од омилените на пазарот поради одличниот квалитет и природните состојки кои ги користат. Еве ти и сликичка, ја имаш во Космо и во Еликсир цената е тука негде и во двете парфимерии.

5. Sw3et.Ang3l

Sw3et.Ang3l Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    2.096
    Прашањето ми е за пудрата на Римел ластинг финиш. Дали ги истакнува сувите делови на кожата? Пошто имам комбинирана кожа..

6. cocopuff

cocopuff Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    554
    Сакам да си купам нова пудра/ББ/ЦЦ крема. Моментално ја користам ББ кремата од Гарниер која ја мешам со Стеј мат на Римел, ама сакам нешто ново да пробам.
    Се мислев дали да ја земам ЦЦ кремата на Bourjois, демек како полесна за летово или пак L'Orеal True Match. Имам комбинирана кожа, немам акни, само флеки и црвенила за кои користам коректор.
    Ај некој кој што има искуство со било кој од продуктиве ако не му е тешко нека напише мислење.
    Фала :)

7. vikiimacko

vikiimacko Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2013
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    44
    епа дечки после долго шетање си ја земав бб-кремата на есте пошто таа на биотерм не е покривна воопшто а овие рогови на лице мора со нешто да се замаскираат кога веќе не смеам пудра ....ајде денес ставам па ќе видиме што ќе излеле од неа...веќе неам пари за фрлање .... :(

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  8. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.640
    Допаѓања:
    106.676

Колку ја зема? Баш пиши како ќе бидеш задоволна :)

9. vikiimacko

vikiimacko Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2013
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    44
    2819 ден.ми дадоа некој попуст имаше во Космо...и тоа го начекав денот денес бил попустот и тоа ја имаше само на едно место .....во Ѓорче во тој космо...сега се намачкав па ќе видам што ќе се дешава мада не покрива ...барем не кај мене иденачува убаво ама јас си имам некои ситни бубулички и не ми ги покри морам коректор на тие места секако...ќе видам мада пудра си е пудра ама мора фацава малце да се одмори

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  10. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
    Не зборувам конкретно за оваа туку за сите пенести пудри.
    Токму затоа што е муз, а не крем пудра, не се троши толку брзо. Најчесто муз пудрите имаат добра покривност. Бидејќи се постојано изложени на отворање и затворање, многу лесно се сушат и затоа им е толку мала милилитражата, за разлика од оние кои се во туба или шише па се истиснува само онолку колку што е потребно.

11. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Омниа, незнам дали оваа спаѓа во тие мус пудри бидејќи по стуктура е малку по тешна од класичните мус пудри и далеку по лесна. Обично нели се за мрсна кожа, а оваа на Макс Фактор е баш наменета за сува. Нема некој изразен мат ефект и е доста хидратантна. За разлика од мусот на Лореал (онаа што беше со розево капаче) и мусот на Менхетн оваа е по течна, не е толку пенаста и по лесно се нанесува од нив. Кај мене на лице за да нанесам убаво ми беше потребна поголема поличина, ако ја споредам со течните пудри би рекла дека едно прскање од пумпичка е еднакво на два пати да брцнеш во кутивчето со мус пудра и затоа ја потрошив толку брзо :worried: . Друг пат не би ја купила затоа што нема ни некоја покривност да речеш. Може на некој друг супер му се погодила. :)

12. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.332
    Допаѓања:
    2.601
    Сакам да си ја земам Stay Matte од Римел ама мене ми се чини или сите нијанси што ги видов се темнички? :^)

13. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.640
    Допаѓања:
    106.676

Еве и јас пишам во врска со пудрата на Revlon Colorstay Whipped
    Стои цел ден се додека не ја извадиш, многу убаво се размачкува , мислев дека ќе ја осеќам како маска на лицето зашто покрива full ама не баш е супер , бојата ја погодив medium beige 250 , според структурата многу ме потсетува на Есте Лаудер. Три работи што не ми се допаѓаат , мирисот , мириса тешко некако чудно , и тоа додека ја нанесувам на лице потоа се одмирисува :D и стакленото шише, што морам да ги ставам прстите внатре , толку неможеа да ја сместат пудрата во некое шише со пумпица :D исто така не е 30 мл како останатите пудри туку 23,7 мл :^) ама се на се сум задоволна и не е скапа пудрата ја земав 12 евра од ибеј :)сега ќе ја користам летово па од септември се навраќам на мојата Есте

На fighter му/ѝ се допаѓа ова.
  14. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    2.984
    Допаѓања:
    67.814
    Не им е голем изборот, ама имаат сепак светли ниjанси. Jас jа имам ivory 100 мислам дека беше, посветли од неа имаше две или три ниjанси. Провери низ повеќе продавници кои што продаваат Rimmel.

15. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.876
    Допаѓања:
    5.214
    Каде има повеќе избор на нијанси на Римел стеј мат? Ја имам Римел ластинг финиш 103, ама малце ми е темничка, 102 еднаш порачав и ми беше таман, ама веќе во продавницата ми рекоа не можеле пак. :(

16. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.640
    Допаѓања:
    106.676

Зашто не си ја порачаш од ибеј :) баш 102 ја има

http://www.ebay.com/itm/Rimmel-London-L ... 461caebdd2

На Elence93 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. fighter

fighter Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    1.249
    Допаѓања:
    2.485
    Јас у принцип не сум задоволна од производите на Revlon но ова ми падна у очи.
    Ми се свиѓа што не искаша тек така , на пример нос да избришеш, сигурно нема пудрата на палома да ја најдеш?
    Дали може кожата да дише, да не ги затвора порите?

18. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.640
    Допаѓања:
    106.676
    Да ти кажам јас само 2 дена ја користам , па се уште неможам да кажам со сигурност дека 100% е ок :) во врска со мрснотијата , мене ми засветува лицето највеќе на тзоната , вчера дури пред да ја извадам се познаваше малку мрсничко ама ја носев од сабајле раното. Инаку без камена не сум ја пробала за да ти кажам и за тоа дали се копира на облека или не. Досега од сите пудри што сум ги користела само со Есте ми се има случено да не остава трагови кај и да се допрам и ниту ми ги затвораше порите. За оваа ќе видиме :)

19. Iviste

Iviste Активен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2014
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    28
    Женчиња јас имам многу чисто лице, единствено користам пудра затоа што сум бела да не речам бледа и поради подочњаци, сега кога би фатила боичка воопшто и не би имала потреба од пудра ама ете секогаш треба да се стави понекогаш... дали може да ми препорачате некоја лесна пудра значи не ми треба за покриеност само за тен и сјај на лицето да му даде и да биде подолготрајна ? :)

20. Madilyn

Madilyn Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2014
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    126
    Имам комбинирана кожа, најчесто ми е мрсна т-зоната другиот дел не многу. Користам севентин мат + ама некако не сум задоволна па сакам да земам една од овие две. Која според вас е подобра? И како им се цените?

Прикачени фајлови: