Зошто не ја пробаш минералната течна пудра на Maybelline? Штом тенот ти е жолтеникав, барај пудра која има жолт подтон. Maybelline имаат доста избор во однос на нијансите, од најсветли до потемни и мислам дека ќе си најдеш соодветна. Кога ќе одиш да пробаш, нанеси на виличната коска и по можност на природно осветлување види се како ти изгледа да кожата. Така најдобро ќе знаеш дали ти е добра или не. Ако не ти одговара оваа, види ја и таа со белата пумпица - Affinitone 24h, но оваа не знам како ќе се покаже со сувите делови на лицето, иако мислам дека со добра подлога не би имало проблем воопшто. И двете се до 500 и некој денар, колку што ме држи сеќавањето.
Минерланата од Мејбелин ја имам и тоа баш таква жолтеникава нијанса 021 Nude. Малку ја згрешив нијансата требаше посветла да земам, иако во парфимерија и дома убаво ми изгледаше но од блиску приметив дека ми е жолта што мене никако не ми одговара. Но, сепак не се приметува премногу и не дели бојата од вратот.
Денес си ја купив од Римел стеј мат, пудрата не знам дали некогаш не ја сменам! Многу поубава структура има од другата, пријатна на лице, воопшто не е леплива како ластинг финиш и веднаш се впива. Немав потреба од коректор, само отпосле ставив на критичните места пак и спремна за излегување. И нијансата ми е некако попогодена, малце како посветла е од другата, иако двете ми се 103 Ах...
Менхетн Клиар Фејс, антибактериска е, доста покривна и плус ќе ти ги суши акните. Околу 480 денари е, еве слика: Само ќе пазиш има една Perfect Mat таа е за по мрсна кожа и е по покривна, а другата е Natural Mat и е со полесна структура и помалку покривна.
За тие што ја имаат пудрава или планираат да ја купат дефинитивно мој совет е да ја ставате со четка за пудра и мнооогу убаво размачкајте пошто знаат и линии да остануваат. Јас ја имам ставано со прсти со сунѓерче со боцкалка четка и на ниеден начин не ми беше убава, некако чудна, не ми се соединуваше со лицето како што треба. ставете ја две-три минути да се впие и одозгора поминете со камена обавезно. Убаво покрива, има солиден избор на нијанси кај нас, али во грчка има уште повеќе
Јас ја користам моментално (иако си ја утнав за 1 нијанса посветла земав) али ок е. Не е нешто WOW, солидна покривност има и лесна е не се осеќа на лицето. Повремено ја има на попуст па така се исплати, пошто без попуст е 500 денари негде а искрено не вреди за толку. Значи погодна е за мрсна кожа? Пошто пишува Stay Matte... И колку пари ја зема пудрава?
Да да, погодена е ептен! особено ми се свиѓа што можам да додадам на некои места отпосле (кај што иамм флеки, темни кругови околу очи и сл), а не се забележува. Денес бев цел ден на сонце и кога се вратив скоро иста беше.
Јас ја користам моментално и сум задоволна. Значи имам чисто лице па не ми ни треба кој знае каква покривност. Онака за прикривање недостатоци,изедначување на тен е ок. Но ако имаш проблематично лице не би ти ја препорачала,мислам дека не би ти покрила ништо. Јас пред неа секогаш ставам бекутан крема,па и впивлива ми е и не ми лепи воопшто.
Епа,вака девојки..(да ја пофалам пудрава малце )ја земав оваа пудра од miss sporty и е мн убава и лесна не се ни сеќава дека имате пудра ставано,не ги затвара порите ,ја контролира масната Т зона и овозможува мат ефект.Баш како за летно време е и трае 14часа еве и видео да ја видете покривноста Спојлер Првин ја гледав на youtube како ја користат(инаку досега ја немав забележано пудрава кај нас, па би требало да е најнова) http://www.youtube.com/watch?v=I4SjJEP_lFA