Некоја темна пудра за летово? Многу темна ми треба, само на Менхетен најтемната нијанса ми се допаѓа, ама тешка ми е некако за периодов, а другите пудри прилично се светли... И да не е многу скапа
Фала мимс за одговорот, имаше попуст но бидејќ баш крајов на месецот ќе доаѓам во мк ако има и неделава ќе ја земам од овде ако не ќе почекам кога ќе дојдам во мк. Нешто поевтина е од есте, околу 21 евро со 35% попуст
Оваа од Maybelline има прилично темни нијанси е сега незнам кај нас дали има избор. Јас имам една потемна за преку лето и лесна пудра е, средна покривност, цена незнам точно јас од уса си ја зедов за 450 ден.
Низ странскиве страници/блогови читам многу пофалби за пудрава можеш да видиш и видеа на јутјуб ако те интересира. Инаку за мрсно лице е ,а помеѓу овие три немам појма што е разликата. Според мене досега најдобра пудра е на Есте,ама овие се малку поевтини па баш сакам да пробам некоја
Фала мимс за одговорот, имаше попуст но бидејќ баш крајов на месецот ќе доаѓам во мк ако има и неделава ќе ја земам од овде ако не ќе почекам кога ќе дојдам во мк. Нешто поевтина е од есте, околу 21 евро со 35% попуст[/quote] Колку е покривна? Дали покрива повидливи недостатоци?[/quote] Низ странскиве страници/блогови читам многу пофалби за пудрава можеш да видиш и видеа на јутјуб ако те интересира. Инаку за мрсно лице е ,а помеѓу овие три немам појма што е разликата. Според мене досега најдобра пудра е на Есте,ама овие се малку поевтини па баш сакам да пробам некоја [/quote] епа вака моја другарка ја има clinique anti-blemish solution вчера ставив од неа да ја пробам па да видам дали да ја купувам и покривноста и слична со есте ...малку можеби полесна со тоа што исто држи не се пресликува на облека (тоа е сигурно) а дали прави акни не можам да потврдам бидејќи треба да ставам неколку пати па да видам кожата како ќе ми реагира инаку она од Грција ја има земено....а незнам во нашиов Космо дали имаат попуст и на пудрите знаете како кај нас се е чудно ,,,,цел месец имаше во Космо попуст на есте а на пудрите ни денар попуст срамота (си ја платив полна цена) така да ако можете земајте ја од Грција...јас ќе ја тестирам уште еднаш и ако ја бива ја зимам обавезно!
Колку е покривна? Дали покрива повидливи недостатоци?[/quote] Низ странскиве страници/блогови читам многу пофалби за пудрава можеш да видиш и видеа на јутјуб ако те интересира. Инаку за мрсно лице е ,а помеѓу овие три немам појма што е разликата. Според мене досега најдобра пудра е на Есте,ама овие се малку поевтини па баш сакам да пробам некоја [/quote] епа вака моја другарка ја има clinique anti-blemish solution вчера ставив од неа да ја пробам па да видам дали да ја купувам и покривноста и слична со есте ...малку можеби полесна со тоа што исто држи не се пресликува на облека (тоа е сигурно) а дали прави акни не можам да потврдам бидејќи треба да ставам неколку пати па да видам кожата како ќе ми реагира инаку она од Грција ја има земено....а незнам во нашиов Космо дали имаат попуст и на пудрите знаете како кај нас се е чудно ,,,,цел месец имаше во Космо попуст на есте а на пудрите ни денар попуст срамота (си ја платив полна цена) така да ако можете земајте ја од Грција...јас ќе ја тестирам уште еднаш и ако ја бива ја зимам обавезно![/quote] И оваа недела има попусти во Сефора 35% , на Клиник ,Есте и Диор 35% на козметиката и 25% на кремите, кој ке оди во Гр нека намине и во Сефора Јас утре ќе наминам таму за пудра на Клиник
^Блазеси ви, екстра попуст е тоа жалосно е да не се искористи... Инаку во Космо само на некои пудри од Клиник има попуст, нема на сите. Даваат и гратиси ако купиш нешто, сега гледам на флаер има сет со ЦЦ крема 15мл и тој флуидот за хидратација во жолта амбалажа што е 30мл за 1590 денари, тоа е супер цена затоа што флудиот е нешто предобро за во лето за сите типови на кожа. Меѓу подароците може да си одберете и пилинг за лице 30мл, Even Better Dark Spot коректор 15мл, лосион за отстранување шминка 30мл и лак за кокти Клиник. Ама како и обично сигурна сум дека подароците одат само на тие производи што не се на попоуст.
Конечно во моите раце! Ја дочекав и јас Double Wear од Estee Lauder Морав да се пофалам со поклонот ... после толку читање и гледање по нетот за неа.Се надевам дека ќе и се погоди на мојата проблематична кожа.Не е таа нијанса шо ја порачав,ама гледам дека и оваа(Fresco) ќе ми одговара.Кога ќе ја пробам,ќе пишам коментари
Девојки имам премногу осетлива кожа,знае за време на менструација,после тоа и за време на плодни денови да се нафрлам,инаку имам Т-зона мрсна а образите суви Затоа ми препорачаа оваа,бидејќи била премногу лесна но многу не прикривала.Е сега јас секако морам под пудрата да ставам и крем Дали некоја од вас ја има користено пудрава ве молам да ми помогнете оти стварно неможам да си најдам соодветна пудра Сите ми се некако суви и тешки
Оваа не е ниту сува ниту тешка. Лесна е, мене убаво ми покриваше и природно изгледа на лице. Крема одоздола секако мораш да си нанесеш, а бидејќи не е мат можеш и камена пудра одозгора за да имаш + поголема покривност.
Веќе за овие пудри има пишувано сто пати , импала и малена содржат големо количество на жива,парабени и други штетни хемикалии , најубаво е пред да купувате пудра да читате состав , немој да ставате што и да е на лицето поради тоа што се евтини , имаш и други пудри кои не се скапи Римел , Есенс , Мејбилајн , мој совет најдобронамерен НИКАКО Импала и Малена
Денес ја земав пудрава,за мрсна кожа, мат е, има од средна до full покривност, не се брише од облека, стои на лице околу 9 часа. Не е толку покривна ко на Есте пудрата, ама за лето е супер. Се уште ја немам пробано утре ќе ја пробам. И ми се допаѓа пакувањето, во туба е и ја земав 20 евра
цената на maybeliine afinitone mineral е 540 ден. mims-89 ти благодарам за советот а каква крема би одговарала бидејќи и така пудрата е премногу лесна,па да не почнам да светам за кратко ... се мислам некоја од линијата на young derm за осетлива и комбинирана кожа склона на акни
Сега го читав составот на импла (имам дома но не ја користам) и никаде не најдов парабен? Спојлер сигурно во превод е ова, ама прашувам за да знам како да го пепознаам.
Ako imas mrsna koza jas bi ti preporacala da zemes nekoja krema so mat efekt, takva imas na Nivea mislam i na L'oreal (napisi samo NIvea mat effect cream ke ti izleze kremata nemozam da prikacam slika od na.mobilen) . Za pudrava imam ponazad pisuvano i jas su m mnogu zadovolna
Вчера си се подновив со пудрата од essence . Пудрата е mat, нема светки и е 12 часовна. Дефинитивно најдобра до сега!