Сум пробала многу пудри, освен Max FActor. Инаку порачав од ТопШоп една пудра, мислам дека се викаше True Cover, на база на вода. Морам да кажам дека иако не покрива така како што кажуваат на телевизија, доста добра пудра е и ја има во две нијанси, а најважно од се е тоа што не предизвикува појавување на бубулици и акни. Друго, се ми се чини дека овде во Македонија нема квалитетна шминка. Кога бев во странство, поточно во Америка, имаше таков голем избор на квалитетни пудри што стварно не знаев што да одберам. Користев Лореал и Ревлон и ниеднаш на лицето не ми се појавија бубулици и акни! Сега користам пудра на Мис Спорти, со заштита против акни и задоволна сум. Инаку и таа бугарската Импала е доста добра. Кога ќе ја потрошам Мис Спорти ќе ја пробам Јанг Дерм од Алкалоид.
Da tocno ja imam coristeno pudrata true cover od top sop koga ja kupiv ocekuvav podobri rezultati za pokrivanje Ali od koga ja staviv na lice osetiv kolku mi e vlazno I prijatno se osetiv,znaci super e kako go osekas a pokriva kako normalna pudra.momentalno ja koristam gosh crnata I ne bi ja menuvala za nisto
young derm ли спомна некој? Хахаха попрво би се намачкала со паштета Се салам секако, ама одмана немав чуено за таа пудра, а и колку што се сеќавам не е убава...Ако сакате убава пудра и за ден и за вечер, што не мрда од лицето, што не се познава (нормално ако знаеш колку да ставиш), што покрива, а не предизвикува акни - тоа е дефинитивно Max Factor. Јас сум презадоволна. Околу 700 денари е, ама мене ми трае по неколку (6-7- месеци и се исплаќа. Сепак убавата кожа нема цена нели?
и ја сакав едно време да порачам true cover ама ми викаа дека ич не била добра и дека ништо не покривало обична пудра повеке покривало од тоа :? и се откажав не си порачав... а вие викате добра е а..? и вистина е тоа дека не се пресликува на блузата и дека долго трае или нема благе везе...?? :?
пудра ХЕЈ ДЕВОЈКИ........ Јас сум 'зависничка' од пудра користам SEVENTEEN,проблемот е во тоа што после 2 Часа пудрата ичезнува тоа ужасно ме нервира.Дали некоја од вас го имала тој проблем и како го решила . Одчекувам одговори................
имаш мрсна кожа? обично на мрсна кожа пудрата за 3-4 саати исчезнува :? мене на носот и почетокот на обравчињата ми исчезнува дека имам мрсна кожа... и проблемот го решавам со тоа што додавам пудра во прав или камена исто е...
Маца, јас користев True Cover и да ти кажам право, не покрива онака како што кажуваат на телевизија. Таа покрива флеки и се, само не покрива она ептен изразени делови како ептен црни бенки и слично. Инаку од неа не се прават акни и други оштетувања на кожата, затоа што е на база на вода и нема масла. Тоа е твој избор, сепак се работи за различни типови на кожа, на некого му одговара на некого не. Ама сепак како што кажа една девојка овде - здравата кожа нема цена! Значи мора да бараме, да испитуваме она што најмногу нашата кожа го сака и она што е најздраво за истата.
користам течна пудра од авон (смирувачки ефект)30мл околу 350 ден е,кога е на попуст,а почесто е . прексрасно се впива на лицето и долготрајна е, ги покрива недостатоците и не би ја сменила за никоја друга,ја користам повеке од 3 години и задоволна сум ептен
^^^А бе убава е таа, и јас ја имам ама не покрива многу, речиси како со крем во нијанса да се мачкам А за тоа дека е со смирувачки ефект, демек, навистина е добра барем црвенило ми смирува :?
Пудрата од Авон со смирувачки ефект и јас ја користам ама како дневна и мн сум задоволна покрива се и се совпаѓа со тенот а за навечер Deline и Менхетан со мат ефект ств добра пудра а може ли совет препорачајте некоја камена пудра Pls
Ај ако знае некој нека ми препорача некоја добра течна пудра за сува кожа. Но нескам да биде со колаген и слични работи бидејќи ако почнам уште сега да ставам дупла доза на колаген на лице ќе завршам на 30 години со куп брчки. И да не биде нешто ептен како лицето во кал да сум го ставила.Не дека имам некое проблематично лице,напротив чисто ми е лицето и немам бубуљици,меѓутоа знае да се појави некоја пред да добијам и малце ми е непријатно. Фала однапред
Фолен, ако имаш чисто лице немој многу да се замараш за една-две бубуљици. На секој се јавуваат, не користам и јас бог знае што, подобро е кожата слободно да дише. Ама ќе ти препорачам кога веќе прашуваш, на Мис спорти, тинејџерска колекција е, не се тешки пудри, јас ја имам таа против акни, и искрено е многу добра. 160тина денари е и има за сите типови на кожа. Или пак братучеда ми користи на puzlle, и таа е супер, тие имаат и многу други кремчиња, коректори и слични помади. Мислам дека и таа не е скапа многу.
luge ke moze li nekoj da mi kaze kako ja nabavivte true cover?ako moze neka pise broj nes e-mail-sto i da e odnapred vi blagodaram
ahhh, MAX FACTOR definitivno spored mene ! ja koristam cel zivot, ne sum ni probala da koristam druga pudra od sto sum prezadovolna so ovaa ))
И јас мислам исто, Miss Sporty Light Energy, Instant anti fatigue effect, против акни - супер е, јас ја користам. Многу е лесна и не ми се прават акни од неа. Некогаш ја користам Имапала, кога сакам да покријам нешто на лицето. Доста добра е и пудрата од Giordani. А за камена пудра ви ја препорачувам пудрата Air Soft Powder од Орифлејм.