Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.657
    Допаѓања:
    8.574
    Сунѓерчето врши работа ама за блендање само, барем според мене :)
    Ама за нанесување пудра нема подобро нешто од четка. Имам читано дека со прсти кога се нанесува, се затоплува од самите прсти пудрата и поради тоа се препорачува да се нанесува со прсти, наводно поубав ефект се добивало. Ама само теоретски во пракса е спротивното :)

Имам пробано една иста пудра да ја нанесувам со сите техники и кога и да ми била нанесена со четка добивав коментари од типот " еееј пудрата ти е многу погодена, само оваа да си ја користиш" , без да знаат дека уствари за една иста пудра станува збор :)

Сега сум во план да си ја купам оваа мимс што ја пофали на Аура ама таа STUDIО. Онаа што е наменета за течна пудра воопшто не ми се допаѓа изгледот а и отсекогаш идеална за течна пудра ми била онаа четка со хоризонтален врв, не со таков заоблен :)

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. D.a.c.i

D.a.c.i Нов член

Се зачлени на:
    1 август 2014
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    0
    Cordani gold

3. bebushe

bebushe Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2014
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    19
    ке може да ми кажете некаква пудра за мрсна кожа до накај 500 ама да е покривна

4. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.879
    Допаѓања:
    5.214
    Римел стеј мат, многу убаво легнува на лице и е пријатна на допир, за разлика од ластинг финиш што има малце како леплива структура. Можеш и отпосле да додадеш, а не се забележува, така јас правам за некои флекички и подочњаците. 320 ден е, ја има во ДМ :)

5. magic.girl

magic.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2014
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    204
    Имам сува кожа, ептен малце кај слепочниците ми е мрсна, да е лесна не сакам да ме поти (не ставам секој ден пудра за преку ден), и покривност се мислам меѓу паудрата од авон calming effects [​IMG]
    или од орифлејм [​IMG]
    која да ја порачам која е подобра и посодветна за моите барања??

6. frangipani

frangipani Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2014
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    67
    Девојки при крај ми е камената пудра па се мислам дали да земам минерална пудра во прав зашто се мислам дека ќе ми даде некој поприроден изглед а и поише ќе ме држи мат. Некоја препорака да не имате пошто никогаш не ми текнало да ги разгледам пудрите во прав,па било каков одговор би ми бил добредојден :)

7. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    Јас користам Импана а некогаш и јанг дерм. Порано користев Малена со Импала повеќе ми се допаѓа. Инаку не користам толку често ептен ретко.

8. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.104
    Ајде тука ќе прашам за овој хајлајтот на Мејбилин, дали некој знае дали го има во Мкд?
    И ако го има, колку пари е, пошто синоќа на јутуб го видов и останав со отворена уста :o

На EMoonlight, simoncelicius и Lepaaa им се допаѓа ова.
  9. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.784
    Допаѓања:
    24.015
    Мојата најдобра мајка на свет решила да ме изненади со пудрааа... !
    Ни помалку ни повеќе туку уште една Double Wear-Estée Lauder.
    Ми се плаче од среќа шо конечно ја најдов мојата идеална нијанса од оваа пудра - 1N2 Ecru.

Дилеми имаше многу. Прво се запнав за 2W1 Dawn. После видов дека Тамара Калиниќ (http://theglamandglitter.com) ја купила истата нијанса (а, она е бајаги потемна од мене) и викам јок, изгледа јас сум грешка.
    165 пати ги праќав сите шо ги знам (читај: блиски) во сите можни Сефори. :D
    И пак бев запната за 1W2 Sаnd. Па, се утепав од мисла да не бидам апла жолта. Мислам јас сум си жолта, ама си викав да не ја згрешам работата. Да не кажувам оти сите можни блогови и you tube туторијали ги изгледав за пудрава. Слободно можам сега да препорачувам нијанси. :D

Нејсе, капак на сè беше кога продавачката и рекла на мајка ми оти W (Warm) нијансите биле апла жолти и темни и не ни ги држеле. И одма си реков, аман сезнајковци. :^)
    Ама, жената фина и кажала на мајка ми кои се најпродавани посветли нијанси кај нив и сама се понудила во апла големи кутивчиња да и стави и од двете да можела дома на раат да си проба. :o
    (Е, алал да им е значи, Европа к' нама никад нече доч ;( ).

Се работеше у ствари за 2N1 Desert Beige и 1N2 Ecru.
    Сестра ми ја терав на дланка, на лице, во внатрешниот дел на раката и со блиц и без и на дневно светло (абе, кутрата :lol: ) за да можев да видам за шо станува збор од прва рака.
    Нијансите гледани од капачето делуваат сосем исто, ама 1N2 Ecru е за нијанса посветла.
    Ние дома сите сме светли во тенот, ама мајка ми и сестра ми секогаш користеле барем една нијанса потемна пудра од мене. Нив идеална им е 2N1 Desert Beige, па така мојот избор падна на другата.
    Значи, да појаснам... иако двете спаѓаат во N (Neutral) категоријата воопшто не се портокалови или „праскести“, напротив 1N2 е баш „кожа“ :D боја и влече накај жолто.
    Прееска намерно шлапав нерамномерни линии по лицето, не се примеќа кај има пудра кај нема од шо толку ми е погодена. ^_^
    И кутивчето од тестерот ми го донесоа.

Ах, ве утепав со постов. Ќе ми простите. :D

P.S Денес ми е среќен ден, не ми е роденден ама и четките од Real Techniques ми стигнаа - What a coincidence ?! :wasntme:

На Antolinaa, Artemission, SV1911 и 8 други им се допаѓа ова.
  10. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.657
    Допаѓања:
    8.574
    Девојки сте ја виделе некаде пудрава?
    Знам дека од оваа колекција ББ кремата ја има ама пудрава?

Исто и подлогава, ја има ли кај нас?

Баш сега гледав видео, и како поевтина варијанта да се постигне тој ефект ги препорачаа овие две :)

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Arthur

Arthur Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2014
    Пораки:
    694
    Допаѓања:
    2.522

сите овие што си ги спомнала содржат колаген во составот и затоа не е убаво да се користат зошто кожата ке се навикне на надворешен извор на колаген и нема да произведува онолку колку што треба и побрзо ке ти се појават брчки да тие убаво покриваат ама составот не им чини а за јанг дермот незнам да не кажувам нешто што незнам позз :*

12. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.013
    Допаѓања:
    81.349
    Ги нема ни едното, ни другото.
    За подлогата не можам да дадам коментар, но пудрата мене не ми се допаѓа. Премногу лесна структура и мат ефектот, ако можам да го наречам мат воопшто :^) , е никаков.
    Една Римел Стеј мат ми е илјада пати подобра од оваа.
    Без разлика дали нанесуваш камена или не, ефектот е ист, а лицето масно после саат - саат ипол.
    Единствено ми е жал за парите, можев да си нарачам убави четки за тие пари.

На simoncelicius му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.108
    Допаѓања:
    4.050
    Ја порачав пудрава од Орифлејм, дали некој ја има користено? За каква кожа е бидејки не пишува? Да знам што да очекувам. :)

Прикачени фајлови:

14. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.641
    Допаѓања:
    106.677

А каква кожа имаш? Мрсна или сува? Треба да знаеш каква е пудрата па да порачаш според твоето лице. Зашто ако ти имаш мрсна кожа а порачаш за сува ќе светнеш ко лампион а па ако земеш обратно може лишаи да ти се направат

15. A-j-a

A-j-a Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    2.024
    Рецензија за Rimmel Match Perfection

Позитивно:
    - делува многу природно како воопшто и да немам пудра на мене, значи воопшто го нема оној cakey изглед дури и со втор слој
    - дава убав мазен финиш со убав сјај бар првиот саат два на мојава комбинирана кожа подпомогнато со камена пудра, после тоа сум подвижна сијалица сепак мрсната т-зона си го рави своето поготово на жешко време, ама ми се допаѓа што тој сијалица ефект не изгледа одвртано...на крај краева сепак ова е пудра со radiance ефект
    - лесно се нанесува и бленда поради течната структура
    - не предизвикува акни, флеќи...
    - не оксидира
    - нема целодневна долготрајност ама милсам дека горе, доле едно работно време издржува
    - не се осеќа освен ако ептен ме фати многу жешко па од склет да почнам да се потам на лицето, е тогаш се осеќа
    - спф 18
    - стаклено шише со пумпица
    - мириса убаво
    - цена 570 ден. за 30ml

Негативно:
    - сиромашен избор на нијанси кај нас во Македонија
    - многу слаба покривност, на некој начин како бб крем само малку подобо од тоа
    - покривноста не се надоградува, бар на мене исто ми делува дали имам еден слој или два
    - не ги покрива порите ( ако не се лажам ова е проблем со сите пудри на Римел )

Заклучок:

Од моето искуство, ова е совршена пудра за сува кожа доколку не ви треба некоја јака покривност. Може да помине и кај нормална и комбинирана кожа со квалитетна камена која има јак мат ефект, а мислам дека поготово за ладно време уште повеќе ќе одговара за ваков тип на кожа. За мрсна кожа, ЈОК! Дали би ја купила повторно? Да. :inlove:

На f.e.m.i.n.k.a му/ѝ се допаѓа ова.
  16. snake

snake Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    877
    Допаѓања:
    125
    Девојки ај препорачајте ми некоја течна мат пудра долго време ја користев Deline но ваљда лицето ми се презасити од неа и почнаа бубуљици да ми се појавуваат, имам сува кожа, светол тен и огромни темни подочњаци, иначе Deline ја користев во комбинација со камената пудра на Golden Rose и ништо не ми прекрива и пребрзо ми упива после 1 саат ко ништо да неам ставено на лице ужасно се нервирам

17. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.641
    Допаѓања:
    106.677

А зашто користиш мат пудра кога имаш суво лице :^) можеби заради тоа и ти излегуваат бубулици

18. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980
    Koritsaki гледам упатена си во козметиката, те молам препорачај ми пудра за мрсно лице со лесна текстура .

19. mimoza.mk

mimoza.mk Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    410
    Допаѓања:
    853
    Овде не е проблем користење на мат пудра туку на лоша пудра :) Мислам дека при толку избор на пудри за сува кожа си ја избрала најлошата,Делине е катастрофа.Ако навистина ти е сува кожата избери си убава пудра за тој тип кожа,еве во темава имаш милион предлози и рецензии,немој да купуваш мат пудра.

20. Love86

Love86 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    195
    Koritsaki Maybelline Afinitone Mineral мислам дека е идеална за сува кожа.И јас го имам истиот проблем,многу е лесна,не е многу прикривна но во комбинација со камена супер прикрива.Јас имам и белеци и флеки од акни па не користам камена,добро ми прекрива.Иначе не е мат