Зошто користам мрсни креми (павличева) и кога ќе ставам пудра ми свети лицево и затоа сакам да купам пудра која ќе ми го матира лицево и нема да ми свети
Било која мат пудра да ја ставиш над павловичевата маст, лицето ќе ти свети. Затоа подобро најди си хидратантна крема и пудра која ти одговара на твојот тип на кожа. Павловичевата е се` освен добра подлога за пудра, јас ти ја препорачувам Нивеа со синото капаче, не онаа класичната, туку оваа од сликата.
Фала за советот ќе ја пробам и нивеата да видам како ќе ми раегира лицево преосетливо и суво лице имам и само бебешки креми ми одговараат
Девојки дали можете да ми препорачате добра камена пудра без разлика на цена, за масна кожа? Немам веќе што да испробам, значи со креми без креми, со база со не знам што лицето ми е сијалица. Неможам да се спасам..
Сакам да си купам пудра што ќе ја користам наизменично со Клиник пудрата па да ми кажете збор два за Loreal infaillible? Ја пробав на тестер и ми се допадна што е покривна и не ми се избриша кога си ги измив рацете со сапун само ме интересира на мрсна кожа како ќе се покаже
женски една консултација со вас.. Прво, дали некој ја има кориштено ова пудра и какв искуство има со истата, и второ, јас имам нормална кожа со масна Т зона, на пудрава пишува мат па мислам дека би била добра, што мислите вие? Јас до сега ја користамna Голдерн роуз минералната пудра и стварно добра ми е, и личево добро ми реагира, ама приметив дека во последно време масната Т зона се познава и затоа мислев да сменам со некоја ваква..
Јa има ли кај нас нијансата 150 од Revlon ColorStay за мрсна кожа? Не знам зошто ми останало во сеќавање дека ја нема, а единствено таа ми одговара.
Ги имам користено Импала, Малена и Јанг дерм. Сега во лето не ставам пудра многу ама импала и малена не се растечуваат по лицето без разлика на кожата, додека импала да. Импала е мрсна пудра и за сува кожа е ок. И не е скапа околу 150 денари. Ама за во зима мене ми е супер.
Никако немој да ги користиш овие малена импала , полни се со жива , парабени и се за жени постари од 40. Разгледај си некоја др пудра овие никако не ги користи
Јас имав многу проблеми со избор на пудра, многу ми е сува кожата на лицето и никако не можев да си најдам соодветна пудра. Но, пред 1 година ја пробав оваа и од тогаш само оваа ја користам. Се покрива, а не се заблежува дека имам ставено пудра http://www.cosmetics4less.net/acatalog/ ... ge-150.jpg
Имам нормална кожа на лицето, па препорачајте ми пудра што ги прикрива мозолчињата и недостатоците. Имам пробано неколку течни пудри ама немаа баш добра ефикасност
Ако се работи за транспарентната камена пудра јас ја имам и задоволна сум. Не трае многу долго на лицето но јас ставам по малку, исто така изгледа природно и транспарентно ( а ако ставиш повеќе може и да остави малку боја ) . Пиши ако имаш други прашања
Јас кога нанесувам пудра ставам само еднаш по лицето. Иначе ме интересира некоја камена пудра што е прилагодлива за сечија кожа. Бидејќи мојата е комбинирана.