Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. xxAngelxx

xxAngelxx Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2010
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    968
    Јас ти ја препорачувам да си ја купиш VICHY norma teint, мислам дека таа најмногу ја фалат на форумот.

2. martincencee

martincencee Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2010
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    75
    Девојки а колку чинат пудрите на Vichy?

3. pufi-cufi

pufi-cufi Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2010
    Пораки:
    382
    Допаѓања:
    1.764
    имам навистина проблематична кожа.имав пробано ама баш секакви пудри и никако да си погодам се додека не ја најдов оваа

ми помага и при појавување на акни :!: никогаш нема да ја сменам..

Прикачени фајлови:

• neutrogena.jpg
      neutrogena.jpg
      Големина на фајлот:
      20,6 KB
      Прегледи:
      293
    • images (1).jpg
      images (1).jpg
      Големина на фајлот:
      2,5 KB
      Прегледи:
      293
  4. girl1985

girl1985 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.635
    Допаѓања:
    2.122
    Душо, ако имаш 17 години, јас не би ти ја препорачала оваа пудра. Сепак имаш многу млада кожа за уште од сега да ја оптоваруваш со 24-часовни пудри. Мој предлог е да појдеш во парфимерија да прашаш што би ти понудиле за млада комбинирана/мрсна кожа и да пробаш на лице место. Нека те советуваат и помладите феминки од што се најзадоволни. Јас лично ја користам L'oreal infallible ама и таа не ти ја препорачувам за возраста. Според мене би требало да најдеш адекватна пудра меѓу пудрите на Мejбилајн и Менхетн. :*

5. xxAngelxx

xxAngelxx Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2010
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    968
    VICHY norma teint за масна кожа,мислам дека чини 1300 денари, не памтам баш точно колку е, и тоа ја погледнав во Зегин аптеката, а другите незнам.

6. danika

danika Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    136
    Јас последно купив течна пудра на Аура и многу ми се погоди.Чинеше околу 400 ден има четири нијанси мислам,убаво стои на лицето лесна е,безмаслена формула,и долго трае.

7. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.902
    Менхетен-течна пудра, супер ја покрива покрива секоја бубуличка.

8. M.laDy

M.laDy Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2010
    Пораки:
    905
    Допаѓања:
    798
    Ама оваа ја нема во македонија или грешам :) а оваа фирма многу ја фалат мислам на креми гелови итн така да пудрава сигурно е добра

Е сега сакам да ве прашам за оваа црната пудра на менхетен сто се спомнува цело време, би сакала да ми кажете дали издржува на мрсно лице, зашто јас користам ревлон стварно е добра ама сакав да сменам малку :)

9. lily-prune

lily-prune Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    545
    Допаѓања:
    155
    Е сега сакам да ве прашам за оваа црната пудра на менхетен сто се спомнува цело време, би сакала да ми кажете дали издржува на мрсно лице, зашто јас користам ревлон стварно е добра ама сакав да сменам малку :)[/quote]
    продавачката кога барав пудра ми ја фалеше многу менхетен дека била за мрсна кожа и немало потреба од камена пудра врз неа да ставаш бидејки пудрата се претвора во прав ама сепак си ја купив дебора колор копи за комбинирана кожа јас сум задоволна од неа ми трае цел ден и цената и некаде до 700 ден и не планирам да ја менувам многу ми одговара.поздрав

10. sea-star

sea-star Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2010
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    4
    а каде можам да најдам од vichy?ги има само во аптеки?

11. sea-star

sea-star Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2010
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    4
    од мејбилајн таа афинитон ми беше добра незнам зошто не продолжив да ја користам а од менхетен имам уште и така ми стои дома.ќе отидам некојден пак во парфимерија и мора да најдам некоја ДОБРА!
    сепак фала на советот :*

12. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.584
    Допаѓања:
    160.947
    Како сте задоволни од пудрите од Ревлон?!
    Сакам да земам,ама се двоумам.Да не сјаје после,така ми делуваше кога ја гледав во парфимерија,а сакам мат долготраен финиш.Менхетенов не ми мириса убаво,а рака на срце и не е нешто големка па ме плаши да не ја средам за две недели,иако не ставам многу.

13. topce25

topce25 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2010
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    48
    јас имам комбинирана коза на т зоната ми е помрсна додека на обрзите ми е сува,знаци не постои пудра што ја немам купено ама дгабе по неколку саати светнував како лампинце :( знаци макс фактор,ланком,мејбилине,и бас пред некој ден бев до космо со намера да си купам парфем и успат да видам некоја пудра...девојката сто работи во космо ме воодусеви толку бесе услузлива да немам зборови,ми препораца да ја земам од estee lauder double wear foundation..знаци пудрава е врв,крајно покривателна,и после неколку секунди од нанесуванјето се матира сто знаци нема потреба од камена пудра,јас на сите ви ја препорацувам...

Прикачени фајлови:

На girl1985 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. girl1985

girl1985 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.635
    Допаѓања:
    2.122
    Kолку чини ?? Вреди да се инвестира во квалитетна пудра од вака реномиран производител!

15. girl1985

girl1985 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.635
    Допаѓања:
    2.122
    Едно време ја користев Ревлон Колорстеј (во стаклено цилиндрично шише). Квалитетна е пудрата но не ми одговараше на мојава сува кожа. Ако имаш комбинирана или мрсна, мислам дека би била задоволна.

16. topce25

topce25 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2010
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    48
    се согласувам со тоа дека вреди,инаку пудрата е 2500,малку е поскапа ама имај предвид дека не се става по многу така да се исплати....

На girl1985 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.264
    Допаѓања:
    57.076
    Одлични се colorstay. Не сум слушнала за негативно искуство со нив. Внимавај да е за мрсна до нормална кожа. Јас ја користев за сува, многу убава пудра е, најдобра во таа класа на пудри (според мене далеку подобра од Макс Фактор и Лореал).

А Топче, и јас сакам Estée Lauder ;(

18. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.507
    Допаѓања:
    92.074
    Лилит со сестра ми и двете ја користиме Менхетен и 2,3 месеци сигурно ни трае. Инаку другарка ми косристи од Ревлон и е презадоволна , поубава и била и од на Макс фактор.

19. topce25

topce25 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2010
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    48
    Living Glam земи ја нема да згресис верувај ми.....матира,трае абе пудрицава е крај...иц не ги залам парите сто ги дадов...

20. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.611
    Да кажете збор-два за Color Copy на Deborah?
    Лицето ми се презасити со Менхетен, а и ја нема повеќе нијансата што ја користев. :(
    Мене мирисот и не ме засега, сакам да е само долготрајна и мат, убаво покривна.
    Верувам за Есте Л. ама ... 2500 :( мене барем ми се многу, за нешто што го шлапкам секој ден, некогаш и два пати дневно.
    Да беше до кај 1500... Ќе ги прежалев. За жал, засега немам толку.