Јас ти ја препорачувам да си ја купиш VICHY norma teint, мислам дека таа најмногу ја фалат на форумот.
имам навистина проблематична кожа.имав пробано ама баш секакви пудри и никако да си погодам се додека не ја најдов оваа ми помага и при појавување на акни никогаш нема да ја сменам..
Душо, ако имаш 17 години, јас не би ти ја препорачала оваа пудра. Сепак имаш многу млада кожа за уште од сега да ја оптоваруваш со 24-часовни пудри. Мој предлог е да појдеш во парфимерија да прашаш што би ти понудиле за млада комбинирана/мрсна кожа и да пробаш на лице место. Нека те советуваат и помладите феминки од што се најзадоволни. Јас лично ја користам L'oreal infallible ама и таа не ти ја препорачувам за возраста. Според мене би требало да најдеш адекватна пудра меѓу пудрите на Мejбилајн и Менхетн.
VICHY norma teint за масна кожа,мислам дека чини 1300 денари, не памтам баш точно колку е, и тоа ја погледнав во Зегин аптеката, а другите незнам.
Јас последно купив течна пудра на Аура и многу ми се погоди.Чинеше околу 400 ден има четири нијанси мислам,убаво стои на лицето лесна е,безмаслена формула,и долго трае.
Ама оваа ја нема во македонија или грешам а оваа фирма многу ја фалат мислам на креми гелови итн така да пудрава сигурно е добра Е сега сакам да ве прашам за оваа црната пудра на менхетен сто се спомнува цело време, би сакала да ми кажете дали издржува на мрсно лице, зашто јас користам ревлон стварно е добра ама сакав да сменам малку
Е сега сакам да ве прашам за оваа црната пудра на менхетен сто се спомнува цело време, би сакала да ми кажете дали издржува на мрсно лице, зашто јас користам ревлон стварно е добра ама сакав да сменам малку [/quote] продавачката кога барав пудра ми ја фалеше многу менхетен дека била за мрсна кожа и немало потреба од камена пудра врз неа да ставаш бидејки пудрата се претвора во прав ама сепак си ја купив дебора колор копи за комбинирана кожа јас сум задоволна од неа ми трае цел ден и цената и некаде до 700 ден и не планирам да ја менувам многу ми одговара.поздрав
од мејбилајн таа афинитон ми беше добра незнам зошто не продолжив да ја користам а од менхетен имам уште и така ми стои дома.ќе отидам некојден пак во парфимерија и мора да најдам некоја ДОБРА! сепак фала на советот
Како сте задоволни од пудрите од Ревлон?! Сакам да земам,ама се двоумам.Да не сјаје после,така ми делуваше кога ја гледав во парфимерија,а сакам мат долготраен финиш.Менхетенов не ми мириса убаво,а рака на срце и не е нешто големка па ме плаши да не ја средам за две недели,иако не ставам многу.
јас имам комбинирана коза на т зоната ми е помрсна додека на обрзите ми е сува,знаци не постои пудра што ја немам купено ама дгабе по неколку саати светнував како лампинце знаци макс фактор,ланком,мејбилине,и бас пред некој ден бев до космо со намера да си купам парфем и успат да видам некоја пудра...девојката сто работи во космо ме воодусеви толку бесе услузлива да немам зборови,ми препораца да ја земам од estee lauder double wear foundation..знаци пудрава е врв,крајно покривателна,и после неколку секунди од нанесуванјето се матира сто знаци нема потреба од камена пудра,јас на сите ви ја препорацувам...
Едно време ја користев Ревлон Колорстеј (во стаклено цилиндрично шише). Квалитетна е пудрата но не ми одговараше на мојава сува кожа. Ако имаш комбинирана или мрсна, мислам дека би била задоволна.
се согласувам со тоа дека вреди,инаку пудрата е 2500,малку е поскапа ама имај предвид дека не се става по многу така да се исплати....
Одлични се colorstay. Не сум слушнала за негативно искуство со нив. Внимавај да е за мрсна до нормална кожа. Јас ја користев за сува, многу убава пудра е, најдобра во таа класа на пудри (според мене далеку подобра од Макс Фактор и Лореал). А Топче, и јас сакам Estée Lauder
Лилит со сестра ми и двете ја користиме Менхетен и 2,3 месеци сигурно ни трае. Инаку другарка ми косристи од Ревлон и е презадоволна , поубава и била и од на Макс фактор.
Living Glam земи ја нема да згресис верувај ми.....матира,трае абе пудрицава е крај...иц не ги залам парите сто ги дадов...
Да кажете збор-два за Color Copy на Deborah? Лицето ми се презасити со Менхетен, а и ја нема повеќе нијансата што ја користев. Мене мирисот и не ме засега, сакам да е само долготрајна и мат, убаво покривна. Верувам за Есте Л. ама ... 2500 мене барем ми се многу, за нешто што го шлапкам секој ден, некогаш и два пати дневно. Да беше до кај 1500... Ќе ги прежалев. За жал, засега немам толку.