Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.767
    Допаѓања:
    2.079
    Фала ти за коментарот.. сепак значи да разгледам пред да земам.
    А инаку што пудра користиш, од која си најзадоволна? :)

2. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752
    Последна ја земав мејбилајн од дм околу 500 ден беше навистина е добра пудрата.
    Покрива а при тоа не се познава како да има пудра не изгледа вештачки туку му дава природен изглед на лицето. Прекрасна е ја препорачувам

На Sanjichka007 и MayDiamonds им се допаѓа ова.
  3. cocopuff

cocopuff Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    614
    Допаѓања:
    555
    Немам до сега најдено пудра што совршено ми одговара. Долго време ја користев Lasting Finish од римел и задоволна бев, но не е за во лето. Летово пак ББ кремата на гарниер ми беше најверно другарче. И покрај лошите коментари на форумов за гарниерот, јас сум задоволна многу. И сега пред 2 недели кога требаше да одам на свадба гледам дека немам соодветна пудра. Се мислев за Макс фактор онаа 3 во 1 шо е ама, на крај ја купив Лореалот. Значи не е дека сум незадоволна од лореалот, само мислев дека повеќе време ќе ми држи мат. Инаку убаво изгледа на лицето, за разлика од Stay matte на римел која ми е една од полошите пудри.

4. mynameislove

mynameislove Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2013
    Пораки:
    1.480
    Допаѓања:
    12.626
    Колку пари е пудрава? :)

5. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752
    eве за ова зборувам

Прикачени фајлови:

• DSCN0262.JPG
      DSCN0262.JPG
      Големина на фајлот:
      149 KB
      Прегледи:
      120
  6. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Лореал True Match неможам да сфатам зошто ја препорачуваат за мрсна кожа кога по самата текстура се гледа дека е наменета за сува и комбинирана кожа. Прелесна и претечна и е текстурата, мислам дека нема потечна пудра на пазарот, па и некои ББ креми се погусти од неа. Покривноста и е средна па и солидна би рекла, трајноста исто. Не е ни мат пудрава, не дека сјае на лице ама се упива и дава баш природен изглед, ко да немате пудра и дава некој здрав природен изглед. Мене ми е една од омилените пудри, ама за мрсна кожа никогаш не би ја препорачала.

Од Лореал за мрсна кожа може да ги пробате овие две:
    Искуство со овие немам затоа што си имам сува кожа.

На Sky-butterfly и Mishela им се допаѓа ова.
  7. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.013
    Допаѓања:
    81.351
    Мене општо така, L'Oreal ми се најслаби со квази пудрите за мрсна кожа. :)
    Ги имам пробано речиси сите кои ги има кај нас, дури се решив и да си нарачам некои кои ги немаме и на крај пак се разочарав.
    Infallible ми кажаа дека не била баш погодна за млада кожа, а јас пак од искуство би рекла дека воопшто не е за зрела кожа - на мајка ми ѝ се собираше во ситните мимички бори и во боричките околу очите и изгледаше многу лошо.
    Не е мат, доста е леплива и остава многу траги дури и откако ќе се нанесе камена. Покривноста е речиси одлична, ама што ми вреди кога останатото не чини. Многу очекував од оваа пудра, ама ме разочара и тотално се откажав од пудрите на L'Oreal. :(
    За mat' magique имам исто пишувано и уште си стојам на тоа дека добра е за до лево-десно, ама ако ви треба навистина добра пудра за мрсна кожа која нема да ви ги истакне уште толку масните зони - ова не е тоа. По некое време откако кожата ми се навикна на неа, мислам дека уште толку ми ги истакнуваше оние делови и ме правеше како сијалица уште по првиот саат откако сум ја нанела.
    Не знам кој им е филмот со тоа наводното класифицирање како пудри за мрсна кожа, пудриве се светлосни години далеку од тоа.
    Или можеби само мојата кожа е проблематична, па не ми одговараат, тоа не знам. Ама едно е сигурно - од L'Oreal пудра не сакам да видам. А баш штета, остатокот од декоративата им е одличен, посебно маскарите, руменилата и кармините. :)

8. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.784
    Допаѓања:
    24.015
    Немав време да пишам порано, ама kate21 ме спомнала во постот па да кажам уште нешто.
    Јас сум презадоволна од Double Wear - Estée Lauder.
    Во однос на тоа дали е трајна, потрајна пудра (за моево лице) тешко дека би нашла во моментов.
    Освен ако не се измисли чудо. Јас имам премногу проблематична и мрсна кожа.
    Пудрава со сигурност издржува и повеќе од 15 часа на лице (толку и пишува на неа).
    Настрана тоа што е препокривна.

За вадење тешко нешто спомнавте, мене пудрава воопшто не ми се чини дека се вади тешко.
    Барем јас ја вадам прво со мицеларна вода, па пилинг (секојдневен) и гел за лице.
    Не се занесувајте дека можете проблематично лице да го исчистите само со мицеларна вода и на спавање.
    Тоа јас ниту со една пудра не би го направила.

Мило ми е шо и по толку користење не се разочарав од мојата последно купена нијанса - 1N2 Ecru.
    Старата и ја поклонив на мајка ми заедно со пумпичката.
    Мене не ми смета и без неа да ја користам, се навикнав.
    А за 7 евра, кога ќе ме носи патот до Грчка пак ќе си ја земам пумпичката од MAC.

За скапа, мене за волку квалитетна пудра шо може да се најде (често и тоа) за 29,90 евра ми вреди и тоа многу.
    Просечна пудра од средна класа е 800 ден., за 1000 ден. заштеда џабе ми е да шетам "гнасна" во лицето.
    За жал, така изгледаме ние со мрсна кожа и неквалитетна пудра во комбинација.
    Приморани сме цел живот да поминуваме поскапо од тие кои имаат нормална/сува кожа.
    Не за џабе пудрава е во светски рамки една од најпродаваните (ако не и најпродавана) пудри за мрсна кожа.

На kate21, Sexybaby86, mims-89 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Alondra

Alondra Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    2.358
    Јас планирам да ја земам Double Wear - Estée Lauder само ме интересира каква да барам. Јас сум доста бела и се мислам која соодветно би ми одговарала. Дали девојките што работат по парфимериите би знаеле да ми укажат каква најмногу би ми одговарала?

10. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.644
    Допаѓања:
    106.681

Има тестери по парфимериите , ама работата е што нема многу нијанси од пудрава. Јас ја користам 2c3 fresco, можеш одприлика да видиш каква е, а јас ја купувам од Грција и има често попусти па зашто да ја земеш поскапо кога има толку често попусти вп Сефора, а и има повеќе нијанси. Оди види што нијанси има ако можеш да тркнеш до Грчка најубаво ќе ти биде

На Alondra му/ѝ се допаѓа ова.
  11. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Во Космо имаш прометерки специјално за Есте Лаудер така да нема да им биде проблем и да ти стават пудра и да те насочат која нијанса најмногу ти одговара. :)

На Alondra му/ѝ се допаѓа ова.
  12. senza.parole

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.784
    Допаѓања:
    24.015
    Многу е битно каков подтон имаш и од каде ќе ја купуваш.
    Кај нас има претерано слаб избор.
    Јас би те советувала за почеток да пробаш некоја неутрална нијанса со назнака N.
    Кај нас најсветла, а воедно и неутрална е 1N1 Ivory Nude.
    Пробај си од неа на тестер, па види може и ќе ти биде таман штом си многу бела, зашто и нијансава е баш бела. Нијансата потемна од неа, на пр. кај нас ја нема.
    Инаку, да не се пронајде некој во муабетов и се извинувам однапред, ама продавачкиве кај нас се многу смотани за упатување на нијанси (чест на исклучоци, ако ги има).

На Alondra и koritsaki им се допаѓа ова.
  13. Alondra

Alondra Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    2.358
    Затоа и пишав за да посоветувам со вас. Сепак не би сакала да ја утнам бојата. Баш ке одам во Cosmo да видам таму што ке ми кажат ;)

На koritsaki и senza.parole им се допаѓа ова.
  14. Chica.Loca

Chica.Loca Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    507
    Допаѓања:
    2.260
    Препорачајте ми некоја пудра за мрсна кожа со жолт подтон.
    Ја купив Rimmel Stay matte, бидејќи многу ја препорачуваа, но мене не ми одговара. Ми треба пудра која ќе ми го изедначува тенот. Сите пудри до сега што сум ги користела ми биле за нијанса потемни или ме правеле многу бела или пак лицето имало портокалово - розева боја. |( :swear:

Имам светол тен со црвенило на лицето, флеки и ситни брумчиња. Ја пробав Double Wear - Estée Lauder кај братучетка и немам зборови да опишам колку е совршена. Но, мене ми е многу скапа. :(
    Се мислaм да ја купам Revlon colorstay, но не сум сигурна, не сакам да потрошам пари, а на крај да не ми одговара.

15. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.853
    Јас по сите коментари и ваши совети, и после неколкуте непогодени пудри(сега не можам да се пофалам со пудри од Клиник или Есте, ама и одамна престанав да пробувам од најнискобуџетните, значи пудри што во просек се солидни и со цена и со бренд и со квалитет) се повеќе сум на ум да вложам еднаш годишно иста сума како и досега, ама тоа да биде пудрата на Есте Лаудер. Зашто врти-сучи, по 600-700-800 денари, ене ги си стојат полуистрошени, нешто фрлам, нешто поклонувам на мајка ми и тетките :D и со мојава кожа без една единствена фиксна и стандард карактеристика, досега не погодив. Џабе и стоењето во парфимерија, и огледала и пробување и се, тука се соочувам со друг проблем, кој можда врска нема со совети делење и препораки за пудра. Во Прилеп изборот е сведен на една, или ете две парфимерии. Кај да ја барам Есте, живи мајка, кога ја нема?! Згора на се, од толку продавачки, која од која намачкани со она што во моментот им дошло до рака од асортиман, не сум слушнала ни еден асолен совет, она што им е најбарано и најпродавано го нудат како алва, жими дечкото и вработената во Јес(малце ко реклама) не оти се сјајни, ама барем се трудат и одделуваат малце време, ама секогаш на карј се сведува на „ти си знаеш:^) Нема тестери во малечки пакувања, она што им е на сталажа, тоа, се трошат сите нијанси од едно име, и крај, нова нарачка бог знае кога, бараш нешто релативно ново, првпат слушаат! Реално, незнам за Космо, зашто во ПП функционираше едвај неколку месеци(и во двете мои влегувања добив само зачуден поглед, а им побарав четкиче за гел-туш еднаш |( ), како што и на соодветната тема еднаш заклучивме дека во странство препаративната и декоративна козметика не е исто што и кај нас, малце тоа, па и немаме ни едно лице соодветно за да ти помогне. И затоа најчесто дел од нас завршуваат со погрешна, во случајов пудра, дали нијанса, дали за каква кожа е наменета, небитно. Совршено е само чисто и негувано лице, ама кога веќе сакаме разубавување и комплетен изглед, исходот е очигледен, ги наполнивме со пари а на лице ставаме секакви сештологии.

Па ако не, и онака не сум секојдневно со шминка, имам фобија од било какво допирање и нечистотија на лице, фино лепо ќе си престанам да ставам воопшто, и на крај, џебот посреќен, лицево ќе проба да ми го истакне уморот преку подочниците до колена :rofl: , барем ќе пропагирам природна убавина :rofl:

На koritsaki и senza.parole им се допаѓа ова.
  16. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.692
    Допаѓања:
    134.924
    Со толку многу рецензии и туторијали што ги има на нет за пудриве, зошто очекувате продавачка да ви објаснува и да ви погоди пудра? Можеби има многу кои си ја знаат работата, но јас никогаш не сум прашала, што може таа да ми каже што не можам да прочитам и видам на нет? Посебно кога се работи за малку поскапи пудри.

Инаку за која Есте пудра зборите, double wear?

На Sanjichka007 и senza.parole им се допаѓа ова.
  17. senza.parole

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.784
    Допаѓања:
    24.015
    Има повеќе Double Wear, со под наслов/име. :D
    Оваа е таа шо ја збориме.

Прикачени фајлови:

• image.jpg
      image.jpg
      Големина на фајлот:
      40,4 KB
      Прегледи:
      448
    На koritsaki и Bridget им се допаѓа ова.
  18. love.edward

love.edward Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2011
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    245
    Може некој да ми препорача течна пудра за сува кожа? До сега ја имав Healthy Mix од Bourjois, прилично сум задоволна, ама лицево како да ми се навикна на неа, па сакам да сменам малце. Се изначитав наназад по страниве ама претежно се' е за мрсна кожа, а и многу повеќе избор има во дрогерииве воопшто...

19. magic.girl

magic.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2014
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    204
    каква кожа имаш?? мислам дали е за сува и номална кожа бидејќи и јас се мисалм дали да ја земам.

20. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.895
    Допаѓања:
    15.406
    Повторно се вратив на Римелот Ластинг Финиш ја земав од Дм додека беше на попуст 240 ден. бројчето е 200,претходно ја имав 103 ама некако светла ми беше оваа ептен ја погодив,сега бидејќи не е мн топло не употребувам камена и не ми светнува челото :)