Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.784
    Допаѓања:
    24.015
    Симончелишс, таа е пудрата со фактор 10-ка ти шо ја постира.
    Јас сликата рандом од нет ја одбрав. Може тоа и е старо пакување.
    Мимс, за цена во Грчка многу често може да се најде за 29,90€ иако редовна цена и е околу 46€ секаде.
    Мојата пишав кога ја добив, мајка ми ми ја зеде од Ит., 37€ е во тамошната Сефора без никаков попуст никогаш. Различна политика со цени секаде.
    Кај нас стандард, 2890 ден. во Cosmo и Шатци со скоро ич избор. Велам скоро ич оти пудрава има околу 30-тина нијанси. Има драстична разлика во нијансите, без врска се кај нас, стварно. За мене нема ни приближно слична нијанса со тенов мој.
    Да, strawberry.net е супер понуда, ама и нив им фалат нијанси. Ако се погоди да ја има, супер. И мислам дека и старите ознаки (пред да и ја сменат формулата на пудрата) им стојат, шо искрено ме плаши помалку.
    Некој ако сака, слободно нека ме контактира по ЛП, да го упатам во нијансите колку-толку, ако планира да ја купи.

ANGEL1, внимавај со Менхетенот добра структура и нијанси има, ама мене од само едно ставање лицето ужас од црнки ми се направи. |(

На simoncelicius и mims-89 им се допаѓа ова.
  2. Ashling

Ashling Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2010
    Пораки:
    1.228
    Допаѓања:
    2.577
    Види вака.
    Основно правило за да му продадеш на некој производ е да ги знаеш сите карактеристики на производот.
    Што ако јас прочитам рецензија, ако не пробам тестер? Од каде да знам дека рецензијата што сум ја пронашла не е платена од компанијата?
    Јас не барам да ми ги каже сите хранливи материи, како делува на кожата од медицински аспект. Јас не очекувам продавачката да ми биде дерматолог.
    Јас очекувам единствено кога ќе отидам и кога ќе прашам што пудри имаат за мрсна кожа тие да ми препорачаат, а јас ќе си пробам и ќе си одлучам која е најдобра за мојата кожа.
    Еве во една малечка парфимерија кога и да отидам продавачката ми пее, од сите пудри за тој тип на кожа ми дава да пробам. Во Шатци пред некој месец, само јас бев муштерија,а внатре три вработени. Ги прашувам какви пудри за мрсна кожа имаат, едната ми вика "ете види си на штандовите имаш за сите типови кожа изложени" и си продложија да прават муабет.
    На што личи тоа.
    За што постои таа како вработена?
    Или требаше да ми речи "девојче ајде не замарај, ако купуваш купувај си имаш таму рецензии на интернет што ме прашуваш мене"
    Ајде не бидете смешни. Срам ме фаќа за друг вака.

На koritsaki и Mishela им се допаѓа ова.
  3. ANGEL1

ANGEL1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2011
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    84
    Ви благодарам за одговорот на сите, може да и дадам шанса со оглед дека не е толку скапа, само ме плаши она да не ми се направат куп црнки потоа, ама додека не пробам нема да знам :^) , а дека ми треба повеќе покривност во овој период од годината стварно ми треба. :$

На baby-star му/ѝ се допаѓа ова.
  4. bubace123

bubace123 Нов член

Се зачлени на:
    18 септември 2014
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Каде може да ја најдам камената пудра на римел stay matte освен во ДМ зошто таму немаат тестери :)

5. bubic.k

bubic.k Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.783
    сакам да ве прашам дали можам онлајн да нарачам од негде Mac пудра?

6. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Mac фалш имаш по и-беј и алиескпрес ама не би ти препорачала, кинеско е.

7. bubic.k

bubic.k Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.783
    не,никако таква . Мислев на оргинал

8. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.644
    Допаѓања:
    106.681

Немој никако да порачуваш мак пудра преку нет , голема е веројатноста да најдеш фалш а да ја платиш по цена како во продавница.. мој совет ако одиш накај Солун да си ја земеш од таму , имаат и многу често попусти , барем ке си сигурна дека е орихинал а и нијансата ке ја погодиш

На bubic.k му/ѝ се допаѓа ова.
  9. nekoja85

nekoja85 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    216
    Ја земав пудрата од Ревлон Колорстеј за комбинирана и масна кожа (нијансата е 180) пред 10тина дена и после неколку дена користење и тестирање да го напишам моето искуство.

Најпрвин нијансата, имам светол тен и убаво му прилега оваа нијанса на пудра.. нема портокалов изглед што е позитивно.
    Густината е солидна, не е премногу течна што ми се допаѓа и убаво се размачкува на лицето - и со четка и прсти и со сунѓерче, секако добро се нанесува.
    Трајноста е доста добра, јас ја нанесувам наутро во 8, но веќе околу 15-15.30 часот лицето има сјај (не премногу, но се познава на мојата комбинирана кожа)
    Дава убав природен мат финиш на лицето.
    Покривноста е многу добра, иако немам некое проблематично лице.

Негативности:

Како и што веќе сите имаат напишано - АМБАЛАЖАТА. Не ми е јасно како може да не постои пумпица или ете евентуално она како стапче како би можела таа да се вади од шишенцето. Не е толку течна па да капе кога ќе се навали.. не ми е јасно сеуште.
    Мирисот-но не кога се нанесува, тоа е ок.. но по некое време дали пудрата оксидира на лицето и се развива чуден мирис :( не ми се допаѓа..

Иако за вадењето на пудрата имам читано дека тешко се изведува :) препорачувам на оние кои ја користат да ја вадат со мицеларна вода (за тоа напишав во друга тема)

Прикачени фајлови:

• revlon.JPG
      revlon.JPG
      Големина на фајлот:
      161,9 KB
      Прегледи:
      613
    На presiosa1 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Мислам дека за оваа одговара мат камената пудра на Катриц. Бидејќи имам друга пудра од Орифлеим што ја користам и плус мат од Катриц ( камената) и пак светнувам за истите часа. Мислам дека Матот на Катриц камената пудра не оди со друга течна пудра во комбинација.

11. Hazelnut

Hazelnut Активен член

Се зачлени на:
    5 септември 2014
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    10
    Тешко е да се каже каква кожа имам. На моменти ми е сува, некогаш таман, некогаш мрсна. Не знам што кожа ќе беше ова :D Каква и да имаш кожа, мислам дека нема да погрешиш, бидејќи сите што ја пробале досега им била ОК.

12. littleflower

littleflower Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2012
    Пораки:
    711
    Допаѓања:
    1.484
    Малку офф топик, но тука повеќе пати го прочитав поимот. Што е мицерална вода, и каде се купува?

13. feminium

feminium Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    1.738
    Збор два за пудрава

Како што пишав порано барав пудра прикладна на студентски стандард докај 600 денари оваа ме фати 6 и нешто но вреди дефинитивно. Барав од пудриве што ми ги препорачаат тука, барав мат пудра ама некако не ми ги фати око тоа тестерите, едната беше одлична ама немаше нијанса, другата некако не ми одговараше на кожава не се размачкуваше како што треба, небитно оваа има одлична покривност и тоа што го кажувам јас со подочњаци кои неможе ни фасадна боја да ги покрие не пудра :!: оваа со помош на голден роус коректор ми ги покрива.
    Трајност- ја ставив утрово во 6 саат, значи цел ден трчев се препотив стопати, се влечкав по автобуси натака навака значи гужви прашини што уште не и еве уште ми стои пудрава.
    Сега за сега е совршена за мене само уште и да и стават некоја акција :angel:

Прикачени фајлови:

На simoncelicius му/ѝ се допаѓа ова.
  14. mamacaci

mamacaci Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2011
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    1
    Dechki mi treba pomosh ama stvarno pomosh da si najdam pudra.Imam kombinirano mrsno lice shto ne trpi mnogu pa mi treba nekoja sredno pokrivna shto dava priroden izgled.Kozava ne mi trpi mnogu pa mi treba nekoja koja ke trae i so koja nema da svetnuvam za 2,3 chasa ama da ne izgledam zacimentirano.Koristev pudri i od loreal,max factor,bourjois dr ama nikako da si ja najdam onaa shto mi odgovara.Za letovo go zemav bb kremit na garnie za kimbinirana koza ama ista pesnavedvaj chekam da dojdam doma i da ja izvadam od liceto.HELP!!!!

[mod-kirilica:29gb3dtq][/mod-kirilica:29gb3dtq]

15. goddess1337

goddess1337 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2014
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    64

Од каде и колку ја зема? Поздрав :*

16. mamma-mia

mamma-mia Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    1.034
    Допаѓања:
    2.268
    ^goddess1337, јас ја земав од аптека на Зегин. За комбинирана и мрсна кожа беше 750ден, а за нормална до сува, колку што се сеќавам цената се движеше некаде повеѓу 550/590ден.

17. Derby

Derby Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    204
    Се мислам дали да си ја земам оваа пудра.Што велите?Иначе имам комбинирана кожа (масна Т-зона) и 13 години.Се плашам да не ми се нафрли лицето па затоа не експериментирам многу.Не дека имам некоја потреба од пудра ама пусти мерак :lol:

18. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.644
    Допаѓања:
    106.681
    Oваа пудра е за сува кожа а не за мрсна. Земи ја на Rimmel - Stay matte , за твојата возраст добра е

19. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.880
    Допаѓања:
    5.216
    Derby Се согласувам со Koritsaki, истото сакав да го пишам. :)

20. Derby

Derby Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    204
    Колку отприлика е оваа?И каде можам да ја најдам :)