По многу двоумење се решив да ја земам Manhattan powder mat пудрата, само ме интересира која цена е ?
Во Шатци само 2 нијанси носат, 75 (bеige) и 77. Јас секогаш 75 ја земам. Мислам дека беше околу 450-500 ден., не ме фаќај за збор, а инаку е 25мл.
Devojki jas imam ekstremno mrsna koza i bilo koja pudra i da stavev a veruvajte ni sama neznam koja veke ja nemav probano a liceto za dva sata da mi ostane vo dobra sostojba.,i pred nedela dena od DM si kupiv pudra oil free od Cetrice photo Finish i onaka skepticna za toa deka pudra ne tolku poznata ke napravi cudo na moeto lice se nasminkav i otidov na rabota.Posle 8 saati pudrata seuste bese na liceto kako vo momentot koga ja nanesov. Sovrsena e ja koristam veke edna nedela i nema da ja menuvam veke. Probajte ke se iznenadite kolku e dobra [mod-kirilica:io3jpi6k][/mod-kirilica:io3jpi6k]
Имам мрсна кожа на лицето (или комбинирана накај мрсна) и во потрага сум по убава пудра која би ми користела за матирање и изедначување на тенот. Акни немам во моментот ама имам ситни бубулички на челото што не знам од што ми се ниту како да ги средам па барем да ги покријам, а и проширени пори во делот меѓу носот и јаболчниците. Сакам да си земам течна и камена пудра и да речеме не ми е битна цената. Што би ми препорачале? Благодарам на сите добро души што ќе се обидат да ми помогнат.
Дај разлистајте ги малце темиве, посебно за мрсна кожа има доста пишувано. Над тебе има мислење за пудрата на катрис, јас пишав исто за есте лаудер, има сигурно уште мал милион мислења за мрсна кожа кои пудри се и колку се покривни. За камена јас би ти ја препорачала saty matte на пимел.
Здраво феминки Сакам да ве прашам дали некоја од вас има користено некоја од овие две пудри да ми каже свои мислења за нив Благодарам однапред 1. http://sammccauley.ie/images/productIma ... _pearl.jpg 2. http://candymakeup.ru/wp-content/upload ... y-35ml.jpg
Првата ја имам јас, солидно покрива, доста е лесна ама повеќе од неколку саати ен држи после како да ја снемува од лицето, а вторава ја немам користен не знам за неа ништо..
КОНЕЧНО Фала му на господ ја најдов совршената пудра за моето лице, редно беше. За комбинирана кожа ја зедов на Менхетен бр.82, ќе ставам слика подолу, со коректор и со камена пудра, одлично ми го покрива лицето, ни една мозолка не ми се познава, а и не ми свети како со претходните пудри. Презадоволна сум ама ич не жалам за парите 420 денари ја зедов.
Конечно си најдов пудра после долго барање. Убаво покрива,измазнува значи не ми се гледа ни една бубалица. Ако барате пудра што покрива убаво и измазнува оваа е вистински избор. Вреди за парите.
Девојки,препорачајте ми некоја добра пудра до 500-600 денари за комбинирана/сува кожа. Инаку имам 14 години.
Јас имам сува кожа и ја користам оваа пудра. Многу е лесна, се покрива, и го прави лицето совршено! Околу 800 денари е мислам.
Дојдов да ја пофалам пудрава. Секој што има нормална до комбинирана кожа топло ви ја препорачувам. Немам потреба од камена дополнително за Т зона, солидно покрива пеги,црвенила и за парите си е одлична!
Јас имам прeтежно суво лице, користев до скоро Revlon ColorStay, но подобра и поефтина е на Rimel Lasting Finish. Спојлер
Да ве прашам нешто. Денес купив пудра во Космо тинекс, но сега дома кога ја пробав повторно видов дека не ми одговара нијансата темна ми е. Дали би можело да ми ја заменат утре да земам посветла?
Имам мрсни образи и нос но носот по страната кога имам пудра ми е како лушпа. Сакам покривна пудра. Имам акни (да не дојде до забуна не сум порачала крем -за тоа пишав во темата како до чисто лице)... Значи комбинирана мрсна кожа а со она од страните на носот што да правам,каква пудра?