Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.925
    Допаѓања:
    177.497
    Од се што прочитав тука, највеќе мерак ми праи estee-lauder-double-wear пудрата.
    Имам потреба од покривност, но највеќе во ПМС деновите, проблемот ми е што имам мрсна т-зона, а прочитав дека оваа пудра одлично ја регулирала мрснотијата, патем и дека траела доста саати.

Колку мл е и колку време ви трае пудрата? Јас не мислам да ја користам секој ден, како вие ја користите?
    Има ли потреба од подлога и камена пудра/пудра во прав?
    Имам бледо лице, всушност тенот ми е прилично бел, и користам пудра со нијанса потемна од мојата кожа, но сеедно пак сум бледа. (таква сум...шо да праам) Препорака за нијанса?!

Имам подлога од есте, донесена од Германија, прекрасна е, и совршено го израмнува тенот, меѓутоа на делови ми ја перути кожата, па ја избегнувам. Единствено се мислам дали и пудрава би го имала истото влијание...

2. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.644
    Допаѓања:
    106.683

Пудрата е одлична,еве јас ја имам и веќе второ шишенце употребувам, јас дека секојден ја користам околу 8 месеца ми трае, но се става и по малку и мала точка се покрива, немора подлога да ставаш, еве јас не ставам и не светнувам цел ден,пудрата си стои од сабајле до вечер. Инаку за камена пудра исто како сакаш и да не ставиш нема проблем да имаш :) а ако ти ја перути кожата на некои делови можеби таму ти е суво лицето :?: сепак ако можеш од некаде да си се снајдеш со тестерче најубаво ќе ти биде да ја пробаш неколку пати и да видиш како ке е. Јас ја купувам од Грција поточно од Сефора со 35% попуст ја земам 29 евра , што е супер цена за пудрава, исто и за нијанси во грчка има повеќе избор доколку во мк се малку нијансите, јас би ти препорачала доколку имаш можност од гр да си ја земеш :)

На Yowannty му/ѝ се допаѓа ова.
  3. LaraSolare

LaraSolare Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    6.618
    Не знам дали е до мене , ама јас на пола лице ја пробав Есте лаудер double wear И есте лаудер maximum cover и се одлучив за втората. Мислам степенот на покривност е зачудувачки , текстурата за толку тешка пудра која покрива ми изгледа прилично лесна.Јас кога ја нанесов на половина од лицето бев запрепастена , значи јас имам комбинирана до масна кожа , масна ми е само на Т зоната и многу се мислев дали да ја земам double wear пошто знам дека ја регулира маснотијата , но воопшто не зажалив што ја земав оваа.Некако maximum cover ми е и посува од double wear, и воопшто не светнувам иако не користам камена пудра врз неа.
    Ја користам за вечерни излегувања, бидејки тогаш ставам многу шминка на мене, додека за дневна употреба ја користам на ревлон колорстеј.
    Јас не дека имам некои мозолчиња , акни , бубулици да покривам , ама сум манијак кога е во прашање покривноста и навистина пудрава е прекрасна , просто сум возбудена кога ја користам :$

На anuskaNESTLE, senza.parole и koritsaki им се допаѓа ова.
  4. ANGEL1

ANGEL1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2011
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    84
    LaraSolare а maximum cover ја има кај нас, и колку е?

5. LaraSolare

Се зачлени на:
    15 февруари 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    6.618
    Искрено не знам , мислам дека сум ја видела во Космо ама не сум сигурна , јас не ја земав од кај нас :)

6. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.474
    Допаѓања:
    17.174
    Течна пудра со средна покривност за комбинирана кожа и да стои на лице 3-4 саати. До кај 300-350 ако има некоја, инаку имам 16 години. До сега имам користено само Малена и Тренди, и двете ми беа добри, само после 1 час, како ништо да немам ставено, само ми свети лицето.

7. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.880
    Допаѓања:
    5.216
    Римел ластинг финиш и римел стеј мат. Имаат различна структура и нијанси, најдобро да си пробаш на тастер. Инаку двете траат доста, особено ластинг финиш, додека стеј мат е помат некако. Цената на двете е 320 ден., ги има во ДМ, но ако ги начекаш на друго место уште поубаво, бидејќи тука тешко да начекаш тестер. :)

На pamelche му/ѝ се допаѓа ова.
  8. teateevska

teateevska Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2014
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    46
    Јас би ти ја препорачала пудрата на севентиин .Јас веќе 4 год ја користам у сум презадоволна. Но , во космо ти е околу 410 денари .

Прикачени фајлови:

• slikeee.jpg
      slikeee.jpg
      Големина на фајлот:
      18,8 KB
      Прегледи:
      631
    На rainbowec и pamelche им се допаѓа ова.
  9. ilovemforever

ilovemforever Истакнат член

Се зачлени на:
    4 август 2014
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    7
    Здраво;*** сакам да ми кажете свое мислење за овие пудри која е подобра по ваше мислење...

Прикачени фајлови:

• 20386_2.png
      20386_2.png
      Големина на фајлот:
      57,1 KB
      Прегледи:
      580
    • 1146779.jpg
      1146779.jpg
      Големина на фајлот:
      17,9 KB
      Прегледи:
      580
  10. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    3.804

Првата е прилично тешка пудра со солидна покривност, но никако не би ја препорачала за преку ден. Не знам дали од причина што јас преку ден не користам пудра, па не сум навикната и ваквите пудри кои се покривни ми пречат, или самата текстура на пудрата е таква.
    Јас ја користам за шминка за излегување, па во комбинација со камена пудра, доволно е добра за цел вечер. Една од најпозитивните страни и е тоа што ми го покрива црвенилото на образите (кои ги добивам од промена на температура зиме, топло- ладно).

Додека втората пурда е многу лесна и има слаба покривност, повеќе е како ББ крема, па е посоодветна за преку ден. Позитивна страна и се нијансите, особено natural beige, која воопшто не се разликува од бојата на кожата.

11. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.644
    Допаѓања:
    106.683

angel1 , мислам дека ја имам видено пудрава во мк , нешто попокривна е од double wear , а за цената би требало околу 3000 да е како и другава :)

На ANGEL1 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. LaraSolare

Се зачлени на:
    15 февруари 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    6.618
    Јас ја користев севентин долго време , додека не сфатив дека ужасно брзо светнувам од неа.Оваа пудра не е за масна до комбинирана кожа , за 1 саат ќе светнеш , за сува кожа е супер , една другарка ја користеше ама јас светнував многу брзо од неа.

13. M.laDy

M.laDy Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2010
    Пораки:
    905
    Допаѓања:
    798
    Ако е таа во тегет туба ја има во Космо и е околу 2900. :)

На lolanomnom му/ѝ се допаѓа ова.
  14. LaraSolare

Се зачлени на:
    15 февруари 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    6.618
    Да за таа зборувам :)

15. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Многу скромна, 3-4 саати да трае. :D И јас ти ја препорачувам Римел ластинг финиш, пред една недела ја земав и сум презадоволна. И стои неверојатни 25 часа навистина, дури и ако легнеш со неа а пример ти е ставена од синоќа и не поминале 25 часа, кога ќе станеш стои додека не поминат 25 часа. Навистина, приметив. :lol:

16. Elena69221

Elena69221 Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2011
    Пораки:
    2.352
    Допаѓања:
    3.519
    Ја имам користено втората. Многу лесна пудра, погодна е за почисто лице колку да прикрие ситни недостатоци. И воопшто не се познава дека ја имаш на лице.

17. strelkata

strelkata Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2012
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    769
    [​IMG] денес си ја купив оваа пудра, 06 ама нареден пат ке пробам 07. Беше на акција со гратис маскара за 499ден. Многу нежно се размачкува и го прави лицето кристално.

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Elena69221

Elena69221 Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2011
    Пораки:
    2.352
    Допаѓања:
    3.519
    ^ за каква кожа е пудрава?

19. strelkata

strelkata Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2012
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    769
    Мислам дека е за комбинирана кожа пошто е мат

20. ilovemforever

ilovemforever Истакнат член

Се зачлени на:
    4 август 2014
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    7
    :rock:
    а дали свете мислам ја прави кожата мн мрсна или добра е?