1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    13.324
    Допаѓања:
    168.781
    Трендафилче,колку и да не те засега,кога и татко ти и дечко ти ќе ти речат дека смрдиш на расипана лековита маст,не е сеедно. :D После и мајка ми не сакаше да ја користи зошто и мирисаше силно.
    Абе уште се бавтам со залихите(три глупи пудри,со глуп,маска ефект),уште кога ве гњавев,ама се повеќе и повеќе доаѓам до моментот нова пудра и најверојатно ќе биде ревлон,уште да ми кажете колку да одвојам од мојот буџет и ептен ќе ви бидам благодарна.

2. lily-prune

lily-prune Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    545
    Допаѓања:
    155
    ревлон ти е околу 800 ден толку е низ нашите парфимерии во ср а за дебора колор копи јас ја користам онаа за комбинирана кожа што е задоволна сум од неа лесно се размачкува долготрајна ми е ја комбинирам со камена пудра исто така на дебора ултра циприа засега не планирам да ја менувам и ја користам веке неколку месеци и уште имам од неа не се троши брзо.

3. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.327
    Допаѓања:
    57.446
    Околу 800 денари е Ревлон мислам.
    Инаку, ви препорачувам да одвоите од буџетот за добра четка за течна пудра. Артдеко е некаде 600-700 денари, Гош се поефтини. Секоја пудра нанесена со убава четка изгледа многу поубаво отколку кога е нанесена со прсти. Се користи речиси двојно помалку пудра, и за еднократна инвестиција не е многу.

На sesilija му/ѝ се допаѓа ова.
  4. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.894
    Допаѓања:
    19.371
    Има една нова менхетен мислам колор адапт,бело пакување со црно горе кај што се шприца,исто е за комбинирана кожа,ама мн пријатен мирис има за разлика од црната и е 510 денари,а и полесно се мачка од црната,ја има во јуник таму е толку пари,пробај ја мн е добра другарка ми ја зема и јас ја пробав и сега ми е криво што ја земав црната,ама следен пат дефинитивно таа

5. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    13.324
    Допаѓања:
    168.781
    А инаку,сум пробала со четка...мене напротив,ми се троши повеќе пудра отколку со прсти кога ја нанесувам,а исто и си сунѓерче многу повеќе ми се оди.Пред некоја недела земав Гош четка,слична како на девојчево шо прави клипови за шминка и џабе фрлени пари ми се.Мачкај,мачкај џоа малтер мачкам и пола на четката останува.
    А Артдеко ги гледав за руменило...ууууф реакцијата знаете која ми беше...иц соу флафи,ајм гона дааааааааај.... :D Преубава е!

6. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.839
    Врти сучи, си ја купив на Макс фактор, и за разлика од пред тоа кога ја имав, овој пат поубава е , пооригинална шо би рекла 8)

7. SpoiledBaby

SpoiledBaby Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    890
    Допаѓања:
    307
    а каква макс фактор си купи бројче?сори што прашувам зошто сега баш сакав за каква кожа се Second Skin и Experience на макс фактор баш ги гледав во парфимерија и се залетав за оваа втората.
    Advice?

8. ehrgeizig123

ehrgeizig123 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2010
    Пораки:
    427
    Допаѓања:
    157
    Јас веќе неколку години ја користам од Авон пудрата за чуствителна кожа. Убава е,ама лицето ми се презасити од нејзе веќе :doh: Сега сум во потрага по некоја друга.

9. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.839

Еве ваква е :wasntme:

На SpoiledBaby му/ѝ се допаѓа ова.
  10. aNy-to

aNy-to Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2010
    Пораки:
    1.046
    Допаѓања:
    395
    Се мислам дали да ја земам оваа од авон, ја користел некој да каже каков ефект има или..

11. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.534
    Допаѓања:
    92.258
    Мене не ми беше убава, се залетавме со една другарка двете земавме и се покајавме.

На Miss007 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.839
    За преку ден убава ми е, ама онака за ноќно излегување и не баш :^)
    Не е кој знае што, не покрива многу :|
    Обична пудра за преку ден, баш онака...

На SpoiledBaby му/ѝ се допаѓа ова.
  13. aNy-to

aNy-to Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2010
    Пораки:
    1.046
    Допаѓања:
    395
    Фала девојки за мислењето, сеуште неможам да се одлучам, абе се нервирам никако да си погодам пудра како што треба. А да точно е кога ќе се залетаат сите по некоја пудра или друго мислеш кој знае што е, а на крај разочарување. Ама па не е скапа оваа од авон до 400 денари да е, ајде ќе пробам па за тие пари можеби добра ќе е.

14. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.894
    Допаѓања:
    19.371
    Додај уште 100 денари на овие 400 и купи си ја менхетен perfekt адапт,преубава е се извинувам и во претходниот пост сум напишала колор адапт ама перфект е ја погледнав сега и се осигурав

15. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.896
    Мене пак ми е топ, и пошо има некој светкав ефект, го намалувам со камена пудра, комплет заедно изгледа феноменално.

16. xxAngelxx

xxAngelxx Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2010
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    968
    Оваа пудра е катастрофа, како помада е ништо не покрива!

17. SpoiledBaby

SpoiledBaby Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    890
    Допаѓања:
    307
    Јас ја користам оваа пудра и супер ми е ама одозгора ставам Менхетан за мат изглед и понекогаш само од оваа од Авон ставам ама некако пак не ми се погоди нијансата проблематичен тен |( ама оди некако :wasntme:

18. Miss007

Miss007 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Од искуство би ти ја препорачала Manhattan Powder Mat 420 ден. е и е многу добра за масна кожа.Совршено ја матира и лицето убаво изгледа,посебно е добра за во зимскиот период,додека во летниот период ја користам Bourjois Healthy Mix оваа е поскапа околу 800 ден е ама исто такаа е многу добра. :)

19. M.laDy

M.laDy Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2010
    Пораки:
    905
    Допаѓања:
    798

Ти ја препорачувам ревлон, јас ја користам веќе 4 години, правев обиди да ја заменам ама пак се навраќав на ревлон дури и од виши ми е поубава, само дали ќе ти одговараат нијансите, а цената и е од 740 до 800 денари. Ми трае по 3 месеци при редовно користење секој ден а некогаш и по 2 пати во ден :D

20. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.291
    И морав да се изнасмеам за постов супер ми е, ама ставам уште една пудра врз авонот, а ако ставам само авон не е добра нијансата :rofl:
    Иначе јас ја имам само пробано таа пудра од авон. ТАПА Е! А и имав друга на авон и тоа беше 600 денари, ја добив на подарок, а никад не би купила таква ужасна пудра ни за 200, а камо ли за 600 денари. Мислам дека по тие 2 пудри никад нема да земам авон пудра, не се ич добри.

Која ревлон ја користиш? Може да ми покажеш слика и за каква кожа е? Јас барам за сува :$
    Знам некои што користат ревлон и се презадоволни.
    Иначе 3 месеци ја користиш? Јас пудра со секој ден умерено ставање купувам на 9 месеци отприлика. Последната ја купив пред точно година дена, ама користев летово 2/3 месеци друга потемна пудра :)