Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.584
    Допаѓања:
    160.946
    Трендафилче,колку и да не те засега,кога и татко ти и дечко ти ќе ти речат дека смрдиш на расипана лековита маст,не е сеедно. :D После и мајка ми не сакаше да ја користи зошто и мирисаше силно.
    Абе уште се бавтам со залихите(три глупи пудри,со глуп,маска ефект),уште кога ве гњавев,ама се повеќе и повеќе доаѓам до моментот нова пудра и најверојатно ќе биде ревлон,уште да ми кажете колку да одвојам од мојот буџет и ептен ќе ви бидам благодарна.

2. lily-prune

lily-prune Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    545
    Допаѓања:
    155
    ревлон ти е околу 800 ден толку е низ нашите парфимерии во ср а за дебора колор копи јас ја користам онаа за комбинирана кожа што е задоволна сум од неа лесно се размачкува долготрајна ми е ја комбинирам со камена пудра исто така на дебора ултра циприа засега не планирам да ја менувам и ја користам веке неколку месеци и уште имам од неа не се троши брзо.

3. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.264
    Допаѓања:
    57.076
    Околу 800 денари е Ревлон мислам.
    Инаку, ви препорачувам да одвоите од буџетот за добра четка за течна пудра. Артдеко е некаде 600-700 денари, Гош се поефтини. Секоја пудра нанесена со убава четка изгледа многу поубаво отколку кога е нанесена со прсти. Се користи речиси двојно помалку пудра, и за еднократна инвестиција не е многу.

На sesilija му/ѝ се допаѓа ова.
  4. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    18.521
    Има една нова менхетен мислам колор адапт,бело пакување со црно горе кај што се шприца,исто е за комбинирана кожа,ама мн пријатен мирис има за разлика од црната и е 510 денари,а и полесно се мачка од црната,ја има во јуник таму е толку пари,пробај ја мн е добра другарка ми ја зема и јас ја пробав и сега ми е криво што ја земав црната,ама следен пат дефинитивно таа

5. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.584
    Допаѓања:
    160.946
    А инаку,сум пробала со четка...мене напротив,ми се троши повеќе пудра отколку со прсти кога ја нанесувам,а исто и си сунѓерче многу повеќе ми се оди.Пред некоја недела земав Гош четка,слична како на девојчево шо прави клипови за шминка и џабе фрлени пари ми се.Мачкај,мачкај џоа малтер мачкам и пола на четката останува.
    А Артдеко ги гледав за руменило...ууууф реакцијата знаете која ми беше...иц соу флафи,ајм гона дааааааааај.... :D Преубава е!

6. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.838
    Врти сучи, си ја купив на Макс фактор, и за разлика од пред тоа кога ја имав, овој пат поубава е , пооригинална шо би рекла 8)

7. SpoiledBaby

SpoiledBaby Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    890
    Допаѓања:
    305
    а каква макс фактор си купи бројче?сори што прашувам зошто сега баш сакав за каква кожа се Second Skin и Experience на макс фактор баш ги гледав во парфимерија и се залетав за оваа втората.
    Advice?

8. ehrgeizig123

ehrgeizig123 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2010
    Пораки:
    427
    Допаѓања:
    157
    Јас веќе неколку години ја користам од Авон пудрата за чуствителна кожа. Убава е,ама лицето ми се презасити од нејзе веќе :doh: Сега сум во потрага по некоја друга.

9. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.838

Еве ваква е :wasntme:

На SpoiledBaby му/ѝ се допаѓа ова.
  10. aNy-to

aNy-to Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2010
    Пораки:
    1.046
    Допаѓања:
    394
    Се мислам дали да ја земам оваа од авон, ја користел некој да каже каков ефект има или..

11. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.507
    Допаѓања:
    92.074
    Мене не ми беше убава, се залетавме со една другарка двете земавме и се покајавме.

На Miss007 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.838
    За преку ден убава ми е, ама онака за ноќно излегување и не баш :^)
    Не е кој знае што, не покрива многу :|
    Обична пудра за преку ден, баш онака...

На SpoiledBaby му/ѝ се допаѓа ова.
  13. aNy-to

aNy-to Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2010
    Пораки:
    1.046
    Допаѓања:
    394
    Фала девојки за мислењето, сеуште неможам да се одлучам, абе се нервирам никако да си погодам пудра како што треба. А да точно е кога ќе се залетаат сите по некоја пудра или друго мислеш кој знае што е, а на крај разочарување. Ама па не е скапа оваа од авон до 400 денари да е, ајде ќе пробам па за тие пари можеби добра ќе е.

14. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    18.521
    Додај уште 100 денари на овие 400 и купи си ја менхетен perfekt адапт,преубава е се извинувам и во претходниот пост сум напишала колор адапт ама перфект е ја погледнав сега и се осигурав

15. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    Мене пак ми е топ, и пошо има некој светкав ефект, го намалувам со камена пудра, комплет заедно изгледа феноменално.

16. xxAngelxx

xxAngelxx Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2010
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    968
    Оваа пудра е катастрофа, како помада е ништо не покрива!

17. SpoiledBaby

SpoiledBaby Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    890
    Допаѓања:
    305
    Јас ја користам оваа пудра и супер ми е ама одозгора ставам Менхетан за мат изглед и понекогаш само од оваа од Авон ставам ама некако пак не ми се погоди нијансата проблематичен тен |( ама оди некако :wasntme:

18. Miss007

Miss007 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Од искуство би ти ја препорачала Manhattan Powder Mat 420 ден. е и е многу добра за масна кожа.Совршено ја матира и лицето убаво изгледа,посебно е добра за во зимскиот период,додека во летниот период ја користам Bourjois Healthy Mix оваа е поскапа околу 800 ден е ама исто такаа е многу добра. :)

19. M.laDy

M.laDy Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2010
    Пораки:
    905
    Допаѓања:
    798

Ти ја препорачувам ревлон, јас ја користам веќе 4 години, правев обиди да ја заменам ама пак се навраќав на ревлон дури и од виши ми е поубава, само дали ќе ти одговараат нијансите, а цената и е од 740 до 800 денари. Ми трае по 3 месеци при редовно користење секој ден а некогаш и по 2 пати во ден :D

20. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    И морав да се изнасмеам за постов супер ми е, ама ставам уште една пудра врз авонот, а ако ставам само авон не е добра нијансата :rofl:
    Иначе јас ја имам само пробано таа пудра од авон. ТАПА Е! А и имав друга на авон и тоа беше 600 денари, ја добив на подарок, а никад не би купила таква ужасна пудра ни за 200, а камо ли за 600 денари. Мислам дека по тие 2 пудри никад нема да земам авон пудра, не се ич добри.

Која ревлон ја користиш? Може да ми покажеш слика и за каква кожа е? Јас барам за сува :$
    Знам некои што користат ревлон и се презадоволни.
    Иначе 3 месеци ја користиш? Јас пудра со секој ден умерено ставање купувам на 9 месеци отприлика. Последната ја купив пред точно година дена, ама користев летово 2/3 месеци друга потемна пудра :)