Трендафилче,колку и да не те засега,кога и татко ти и дечко ти ќе ти речат дека смрдиш на расипана лековита маст,не е сеедно. После и мајка ми не сакаше да ја користи зошто и мирисаше силно. Абе уште се бавтам со залихите(три глупи пудри,со глуп,маска ефект),уште кога ве гњавев,ама се повеќе и повеќе доаѓам до моментот нова пудра и најверојатно ќе биде ревлон,уште да ми кажете колку да одвојам од мојот буџет и ептен ќе ви бидам благодарна.
ревлон ти е околу 800 ден толку е низ нашите парфимерии во ср а за дебора колор копи јас ја користам онаа за комбинирана кожа што е задоволна сум од неа лесно се размачкува долготрајна ми е ја комбинирам со камена пудра исто така на дебора ултра циприа засега не планирам да ја менувам и ја користам веке неколку месеци и уште имам од неа не се троши брзо.
Околу 800 денари е Ревлон мислам. Инаку, ви препорачувам да одвоите од буџетот за добра четка за течна пудра. Артдеко е некаде 600-700 денари, Гош се поефтини. Секоја пудра нанесена со убава четка изгледа многу поубаво отколку кога е нанесена со прсти. Се користи речиси двојно помалку пудра, и за еднократна инвестиција не е многу.
Има една нова менхетен мислам колор адапт,бело пакување со црно горе кај што се шприца,исто е за комбинирана кожа,ама мн пријатен мирис има за разлика од црната и е 510 денари,а и полесно се мачка од црната,ја има во јуник таму е толку пари,пробај ја мн е добра другарка ми ја зема и јас ја пробав и сега ми е криво што ја земав црната,ама следен пат дефинитивно таа
А инаку,сум пробала со четка...мене напротив,ми се троши повеќе пудра отколку со прсти кога ја нанесувам,а исто и си сунѓерче многу повеќе ми се оди.Пред некоја недела земав Гош четка,слична како на девојчево шо прави клипови за шминка и џабе фрлени пари ми се.Мачкај,мачкај џоа малтер мачкам и пола на четката останува. А Артдеко ги гледав за руменило...ууууф реакцијата знаете која ми беше...иц соу флафи,ајм гона дааааааааај.... Преубава е!
Врти сучи, си ја купив на Макс фактор, и за разлика од пред тоа кога ја имав, овој пат поубава е , пооригинална шо би рекла
а каква макс фактор си купи бројче?сори што прашувам зошто сега баш сакав за каква кожа се Second Skin и Experience на макс фактор баш ги гледав во парфимерија и се залетав за оваа втората. Advice?
Јас веќе неколку години ја користам од Авон пудрата за чуствителна кожа. Убава е,ама лицето ми се презасити од нејзе веќе Сега сум во потрага по некоја друга.
За преку ден убава ми е, ама онака за ноќно излегување и не баш Не е кој знае што, не покрива многу Обична пудра за преку ден, баш онака...
Фала девојки за мислењето, сеуште неможам да се одлучам, абе се нервирам никако да си погодам пудра како што треба. А да точно е кога ќе се залетаат сите по некоја пудра или друго мислеш кој знае што е, а на крај разочарување. Ама па не е скапа оваа од авон до 400 денари да е, ајде ќе пробам па за тие пари можеби добра ќе е.
Додај уште 100 денари на овие 400 и купи си ја менхетен perfekt адапт,преубава е се извинувам и во претходниот пост сум напишала колор адапт ама перфект е ја погледнав сега и се осигурав
Мене пак ми е топ, и пошо има некој светкав ефект, го намалувам со камена пудра, комплет заедно изгледа феноменално.
Јас ја користам оваа пудра и супер ми е ама одозгора ставам Менхетан за мат изглед и понекогаш само од оваа од Авон ставам ама некако пак не ми се погоди нијансата проблематичен тен ама оди некако
Од искуство би ти ја препорачала Manhattan Powder Mat 420 ден. е и е многу добра за масна кожа.Совршено ја матира и лицето убаво изгледа,посебно е добра за во зимскиот период,додека во летниот период ја користам Bourjois Healthy Mix оваа е поскапа околу 800 ден е ама исто такаа е многу добра.
Ти ја препорачувам ревлон, јас ја користам веќе 4 години, правев обиди да ја заменам ама пак се навраќав на ревлон дури и од виши ми е поубава, само дали ќе ти одговараат нијансите, а цената и е од 740 до 800 денари. Ми трае по 3 месеци при редовно користење секој ден а некогаш и по 2 пати во ден
И морав да се изнасмеам за постов супер ми е, ама ставам уште една пудра врз авонот, а ако ставам само авон не е добра нијансата Иначе јас ја имам само пробано таа пудра од авон. ТАПА Е! А и имав друга на авон и тоа беше 600 денари, ја добив на подарок, а никад не би купила таква ужасна пудра ни за 200, а камо ли за 600 денари. Мислам дека по тие 2 пудри никад нема да земам авон пудра, не се ич добри. Која ревлон ја користиш? Може да ми покажеш слика и за каква кожа е? Јас барам за сува Знам некои што користат ревлон и се презадоволни. Иначе 3 месеци ја користиш? Јас пудра со секој ден умерено ставање купувам на 9 месеци отприлика. Последната ја купив пред точно година дена, ама користев летово 2/3 месеци друга потемна пудра