Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. Butterfly15

Butterfly15 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    2.620
    Може да ми препорачате некоја добра пудра за мрсна кожа, што покрива убаво?

На IamSexyAndIKnowIt му/ѝ се допаѓа ова.
  2. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.885
    Допаѓања:
    107.942

Butterfly , незнам до колку пари бараш , ама еве јас би ти препорачала пудрата Estee Lauder - Double wear , многу е добра пудрата за мрсна кожа идеална и убаво покрива. Исто така ако можеш да ја најдеш и на Radiant Natural fix и оваа е добра неколку девојки знаат кај се продава па нека пишат , а на Есте цената е 2800 а на другава мислам пишаа 900 ден

3. AnimalLover

AnimalLover Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2011
    Пораки:
    280
    Допаѓања:
    204
    Задоволна сум од Catrice all matte пудрата.Наменета е за масна кожа и има мат финиш.Изгледа природно на лицето,убаво покрива и не ги затнува порите.После толку утнати пудри ја најдов вистинската и не планирам да ја менувам.Останува да си ја купам и камената:)

Прикачени фајлови:

На bussines-woman и SV1911 им се допаѓа ова.
  4. Luciano

Luciano Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2012
    Пораки:
    265
    Допаѓања:
    223
    Ако може некој да ми препорача long lasting течна пудра за комбинирана кожа до 800-900. Значи да трае најмалку 7-8 часа, да покрива убаво и да не светнува Т-зоната по 2 часа. Знам дека има многу мислења за ваква пудра ама немам време да барам сега (waiting)

5. Divergentt

Divergentt Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    12
  6. levely

levely Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    914
    Допаѓања:
    902
    Ќе може ли некоја од вас да ме советува кој број на пудра би ми одговарал од пудрите на Римел- Ластинг Финиш. Немам досега користено пудра од овие марките, само коректори и ББ кремови.Овој ББ крем го користам и ми одговара со бојата на тенот.Е сега незнам кој број би ми одговарал од погоре наведената пудра. Бојата на кожата ми е комбинирана ама повеќе накај светла, па сега се мислам за бројче а во мојот град по парфимериите нема тестери за да ја испробам ://

7. beatriz

beatriz Активен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2014
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    65
    Која е разликата помеѓу catrice all matt и catrice photo finish? Која би ја препорачале повеќе?

8. xxAngelxx

xxAngelxx Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2010
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    968
    Revlon Color stay

9. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.122
    Допаѓања:
    3.674
    Без да пробаш на лице големи се шансите да си ја утнеш нијансата.
    Кај нас најсветлата е 103 True Ivory, мене ми одговараше зошто имам светол тен.
    Ако ти изгледа премногу бела после нејзе е 200 Soft Beige малку е потемна од предходнава.

10. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.020
    Не од 900, од 300 денари топло ти ја препорачувам од Rimmel Lasting Finish, стои до 25 часа, така пишува и не е лага, се уверив. Структурата е прекрасна и покрива а не се познава од авион дека имаш пудра, како други пудри што покриваат добро. Брзо се суши и не се копира. Тоа е моето искуство, всушност денес одам да си купам резерва иако не ми е скроз потрошена старата. :lol:

На Elence93 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Sw3et.Ang3l

Sw3et.Ang3l Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    2.096
    Ќе се самоцитирам пошто не добив одговор..

12. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.020
    Па јас не сум ја пробала Стеј Мат ама можам да ти кажам за Ластинг финиш... и јас имам комбинирана кожа и мене ми е топ. Баш во постот над тебе пишав подетално. Ти ја препорачувам.

13. Kaley

Kaley Популарен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    1.316
    Допаѓања:
    3.040
    @Sw3et.Ang3l ги имам користено и двете пудри и од двете сум задоволна, но јас за разлика од Lovely би ти препорачала да ја земиш стеј мат, зошто оваа ластинг финиш е некако помрсна и повеќе свети.. :?:

На Sw3et.Ang3l му/ѝ се допаѓа ова.
  14. MARIA ; )

MARIA ; ) Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    151
    Евер ластинг _Авон презадоволна сум

15. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Јас да се пофалам дека конечно ја најдов совршената нијанса за мене од Есте Лаудер - 2W2 Rattan (84). Имав среќа што баш во Лондон ја купив, па девојката од парфимеријата ми ја издвои и препорача баш оваа нијанса како најдобар match за мене. Значи со стручна помош се утврди истото :rofl: И да биде уште подобро, видов дека ја имаат нијансава Rattan и во Космо (y) Одлично! Патем, само да кажам дека имам жолт тен :)

Е сега, за да биде се' почудно, нијансата 2C1 Pure Beige што претходно ја користев, а е со ознака C за розев подтон - мене не ми беше утка иако сум „жолта“, далеку од тоа, баш бев задоволна како ми стои и се вклопува на лицево, ама си реков да одам да видам да не постои подобра нијанса за мене, оти во Лондон изборот на нијанси е тродупло поголем од тука, нормално, и излезе дека 2W2 Rattan е совршената нијанса за мене (иако и таму ми потврдија дека и 2C1 одлично ми одговара). Оваа 2W2 е строго со жолти, „топли“ тонови, не е бледа туку баш light/medium (за споредба, 1W1 и 1W2 се посветли, така одат, според броевите) и како што реков, лично сметам дека ваквите тонови повеќе ми одговараат и подобро ми лежат.

Отупев малце, кој сфати сфати, ама ваљда ќе му се најде некому ова од помош ако се обидува да си ја најде својата нијанса од ЕЛ, а е со жолт подтон како мене :)

На tinkerbelll, Artemission, anuskaNESTLE и 2 други им се допаѓа ова.
  16. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.885
    Допаѓања:
    107.942

Да се пофалам , денес ја купив пудрата на Benefit Hello Flawless oxygen wow , ја земав на попуст 29 евра од Сефора. Многу се мислев помеѓу оваа и на Радиант , ама реков ајде прво ќе и дадам шанса на оваа :) Структурата и е многу течна но на крај од кога ќе се нанесе е полу мат исто како и на Есте Лаудер пудрата , не е толку покривна како на Есте пудрата но стои скоро цел ден (со камена пудра )
    Исто така лицето делува многу освежено , природно со пудрава , ми дадоа едно тестерче минатата недела за да ја пробам и затоа и се одлучив да ја земам. Имав проблем со одредувањето на нијансата , прво ја пробав нијансата petal ( im plush & precious ) но многу беше жолта на лицето па ја земав втората најсветла по ред ivory- im pure 4 sure , само првите две нијанси се светли со розов подтон а останатите влечат многу на жолто. Ми се допаѓа и тоа што има SPF 25 PA +++ што е идеално и за лето содржи виатмин Ц и Е :) продавачкава ме убеди дека пудрава ќе ми стане омилена и дека ќе посакам пак да ја купам :D и внатре во пудрата има тестерче прајмер за лице па ајде и тоа да го пробаме :D

ми најде само една забелешка дека нијансата на Есте Лаудер 2C3 Fresco пудрата не ми одговара баш дека лицето многу портокалово ми го правело :( и за жал барем во таа продавница од каде што ја купувам не постои посветла нијанса. :|

Последна измена: 2 ноември 2014
    На Sexybaby86, Artemission и anuskaNESTLE им се допаѓа ова.
  17. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.142
    Допаѓања:
    81.645
    Аll matt е наменета за комбинирана и мрсна кожа, а Photo Finish мислам дека најдобро би им одговарала на оние со нормално сува и нормална кожа. За осетлива која се перути или за комбинирана и мрсна не е воопшто. Барем мене не ми одговара во никој случај, по два часа светнувам и ми се лизга од лице.

На beatriz му/ѝ се допаѓа ова.
  18. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.577
    Допаѓања:
    5.910
    Каква пудра да користам?
    Лицето ми е мрсно имам пори(дупкички) , црвенило,акни.

Прикачени фајлови:

• akni.jpg
      akni.jpg
      Големина на фајлот:
      99,1 KB
      Прегледи:
      87
    • kako.jpg
      kako.jpg
      Големина на фајлот:
      160,8 KB
      Прегледи:
      75
    • mrsna kombinirana.jpg
      mrsna kombinirana.jpg
      Големина на фајлот:
      78,5 KB
      Прегледи:
      78
  19. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.142
    Допаѓања:
    81.645
    ^
    Пудра со матирачки ефект, наменета за мрсна кожа.
    Пробај ја Ревлон Колорстеј за мрсна кожа, до 850 денари се движи со цената, каде како ја најдеш. За мрсна кожа стварно е измислена во споредба со другиве од покомерцијалните фирми.
    Мене лично и Буржуа ми се супер, поготово онаа 123 Perfect, ама некои се жалат дека не им е толку покривна, иако јас го немав тој проблем.

20. barbiegirl.24

barbiegirl.24 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2014
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    4.454
    Ја има користено некој пудрава? Дали е добра и за каква кожа?

Прикачени фајлови:

• pudra.JPG
      pudra.JPG
      Големина на фајлот:
      105,6 KB
      Прегледи:
      48