Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. Butterfly15

Butterfly15 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    2.620
    Може да ми препорачате некоја добра пудра за мрсна кожа, што покрива убаво?

На IamSexyAndIKnowIt му/ѝ се допаѓа ова.
  2. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.644
    Допаѓања:
    106.683

Butterfly , незнам до колку пари бараш , ама еве јас би ти препорачала пудрата Estee Lauder - Double wear , многу е добра пудрата за мрсна кожа идеална и убаво покрива. Исто така ако можеш да ја најдеш и на Radiant Natural fix и оваа е добра неколку девојки знаат кај се продава па нека пишат , а на Есте цената е 2800 а на другава мислам пишаа 900 ден

3. AnimalLover

AnimalLover Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2011
    Пораки:
    280
    Допаѓања:
    204
    Задоволна сум од Catrice all matte пудрата.Наменета е за масна кожа и има мат финиш.Изгледа природно на лицето,убаво покрива и не ги затнува порите.После толку утнати пудри ја најдов вистинската и не планирам да ја менувам.Останува да си ја купам и камената:)

Прикачени фајлови:

На bussines-woman и SV1911 им се допаѓа ова.
  4. Luciano

Luciano Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2012
    Пораки:
    265
    Допаѓања:
    223
    Ако може некој да ми препорача long lasting течна пудра за комбинирана кожа до 800-900. Значи да трае најмалку 7-8 часа, да покрива убаво и да не светнува Т-зоната по 2 часа. Знам дека има многу мислења за ваква пудра ама немам време да барам сега (waiting)

5. Divergentt

Divergentt Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    12
  6. levely

levely Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    914
    Допаѓања:
    902
    Ќе може ли некоја од вас да ме советува кој број на пудра би ми одговарал од пудрите на Римел- Ластинг Финиш. Немам досега користено пудра од овие марките, само коректори и ББ кремови.Овој ББ крем го користам и ми одговара со бојата на тенот.Е сега незнам кој број би ми одговарал од погоре наведената пудра. Бојата на кожата ми е комбинирана ама повеќе накај светла, па сега се мислам за бројче а во мојот град по парфимериите нема тестери за да ја испробам ://

7. beatriz

beatriz Активен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2014
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    65
    Која е разликата помеѓу catrice all matt и catrice photo finish? Која би ја препорачале повеќе?

8. xxAngelxx

xxAngelxx Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2010
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    968
    Revlon Color stay

9. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    3.480
    Без да пробаш на лице големи се шансите да си ја утнеш нијансата.
    Кај нас најсветлата е 103 True Ivory, мене ми одговараше зошто имам светол тен.
    Ако ти изгледа премногу бела после нејзе е 200 Soft Beige малку е потемна од предходнава.

10. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Не од 900, од 300 денари топло ти ја препорачувам од Rimmel Lasting Finish, стои до 25 часа, така пишува и не е лага, се уверив. Структурата е прекрасна и покрива а не се познава од авион дека имаш пудра, како други пудри што покриваат добро. Брзо се суши и не се копира. Тоа е моето искуство, всушност денес одам да си купам резерва иако не ми е скроз потрошена старата. :lol:

На Elence93 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Sw3et.Ang3l

Sw3et.Ang3l Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    2.096
    Ќе се самоцитирам пошто не добив одговор..

12. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Па јас не сум ја пробала Стеј Мат ама можам да ти кажам за Ластинг финиш... и јас имам комбинирана кожа и мене ми е топ. Баш во постот над тебе пишав подетално. Ти ја препорачувам.

13. Kaley

Kaley Популарен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    1.306
    Допаѓања:
    3.037
    @Sw3et.Ang3l ги имам користено и двете пудри и од двете сум задоволна, но јас за разлика од Lovely би ти препорачала да ја земиш стеј мат, зошто оваа ластинг финиш е некако помрсна и повеќе свети.. :?:

На Sw3et.Ang3l му/ѝ се допаѓа ова.
  14. MARIA ; )

MARIA ; ) Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    151
    Евер ластинг _Авон презадоволна сум

15. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.215
    Јас да се пофалам дека конечно ја најдов совршената нијанса за мене од Есте Лаудер - 2W2 Rattan (84). Имав среќа што баш во Лондон ја купив, па девојката од парфимеријата ми ја издвои и препорача баш оваа нијанса како најдобар match за мене. Значи со стручна помош се утврди истото :rofl: И да биде уште подобро, видов дека ја имаат нијансава Rattan и во Космо (y) Одлично! Патем, само да кажам дека имам жолт тен :)

Е сега, за да биде се' почудно, нијансата 2C1 Pure Beige што претходно ја користев, а е со ознака C за розев подтон - мене не ми беше утка иако сум „жолта“, далеку од тоа, баш бев задоволна како ми стои и се вклопува на лицево, ама си реков да одам да видам да не постои подобра нијанса за мене, оти во Лондон изборот на нијанси е тродупло поголем од тука, нормално, и излезе дека 2W2 Rattan е совршената нијанса за мене (иако и таму ми потврдија дека и 2C1 одлично ми одговара). Оваа 2W2 е строго со жолти, „топли“ тонови, не е бледа туку баш light/medium (за споредба, 1W1 и 1W2 се посветли, така одат, според броевите) и како што реков, лично сметам дека ваквите тонови повеќе ми одговараат и подобро ми лежат.

Отупев малце, кој сфати сфати, ама ваљда ќе му се најде некому ова од помош ако се обидува да си ја најде својата нијанса од ЕЛ, а е со жолт подтон како мене :)

На tinkerbelll, Artemission, anuskaNESTLE и 2 други им се допаѓа ова.
  16. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.644
    Допаѓања:
    106.683

Да се пофалам , денес ја купив пудрата на Benefit Hello Flawless oxygen wow , ја земав на попуст 29 евра од Сефора. Многу се мислев помеѓу оваа и на Радиант , ама реков ајде прво ќе и дадам шанса на оваа :) Структурата и е многу течна но на крај од кога ќе се нанесе е полу мат исто како и на Есте Лаудер пудрата , не е толку покривна како на Есте пудрата но стои скоро цел ден (со камена пудра )
    Исто така лицето делува многу освежено , природно со пудрава , ми дадоа едно тестерче минатата недела за да ја пробам и затоа и се одлучив да ја земам. Имав проблем со одредувањето на нијансата , прво ја пробав нијансата petal ( im plush & precious ) но многу беше жолта на лицето па ја земав втората најсветла по ред ivory- im pure 4 sure , само првите две нијанси се светли со розов подтон а останатите влечат многу на жолто. Ми се допаѓа и тоа што има SPF 25 PA +++ што е идеално и за лето содржи виатмин Ц и Е :) продавачкава ме убеди дека пудрава ќе ми стане омилена и дека ќе посакам пак да ја купам :D и внатре во пудрата има тестерче прајмер за лице па ајде и тоа да го пробаме :D

ми најде само една забелешка дека нијансата на Есте Лаудер 2C3 Fresco пудрата не ми одговара баш дека лицето многу портокалово ми го правело :( и за жал барем во таа продавница од каде што ја купувам не постои посветла нијанса. :|

Последна измена: 2 ноември 2014
    На Sexybaby86, Artemission и anuskaNESTLE им се допаѓа ова.
  17. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.013
    Допаѓања:
    81.351
    Аll matt е наменета за комбинирана и мрсна кожа, а Photo Finish мислам дека најдобро би им одговарала на оние со нормално сува и нормална кожа. За осетлива која се перути или за комбинирана и мрсна не е воопшто. Барем мене не ми одговара во никој случај, по два часа светнувам и ми се лизга од лице.

На beatriz му/ѝ се допаѓа ова.
  18. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.547
    Допаѓања:
    5.896
    Каква пудра да користам?
    Лицето ми е мрсно имам пори(дупкички) , црвенило,акни.

Прикачени фајлови:

• akni.jpg
      akni.jpg
      Големина на фајлот:
      99,1 KB
      Прегледи:
      87
    • kako.jpg
      kako.jpg
      Големина на фајлот:
      160,8 KB
      Прегледи:
      75
    • mrsna kombinirana.jpg
      mrsna kombinirana.jpg
      Големина на фајлот:
      78,5 KB
      Прегледи:
      78
  19. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.013
    Допаѓања:
    81.351
    ^
    Пудра со матирачки ефект, наменета за мрсна кожа.
    Пробај ја Ревлон Колорстеј за мрсна кожа, до 850 денари се движи со цената, каде како ја најдеш. За мрсна кожа стварно е измислена во споредба со другиве од покомерцијалните фирми.
    Мене лично и Буржуа ми се супер, поготово онаа 123 Perfect, ама некои се жалат дека не им е толку покривна, иако јас го немав тој проблем.

20. barbiegirl.24

barbiegirl.24 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2014
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    4.453
    Ја има користено некој пудрава? Дали е добра и за каква кожа?

Прикачени фајлови:

• pudra.JPG
      pudra.JPG
      Големина на фајлот:
      105,6 KB
      Прегледи:
      48