@barbiegirl.24 пудрава е за сува и номална кожа. Супер е за изедначување на тенот и покривање на црвенила. Дава убав и природен сјај на лицето.
Благодарам, ја купив денес. Имам нормална кожа, чисто лице, но понекогаш ми се вцрвенува од ладното, па се надевам ќе ми одговара.
Rimmel Stay Matte течната пудра или онаа Lasting Performance. И двете ти се околу 320 денари, а би рекла дека Stay Matte е подобра за многу мрсна кожа. Ако имаш среќа да си ја најдеш нијансата, убедена сум дека ќе бидеш задоволна.
сакав да те прашам во врска со пудрата,дали ставаш подлога или некаков крем бидејќи и самата е многу лесна како крем,а мојата е нормална накај мрсна кожа,па можеби со камена на Т зоната би била добра.Инаку имам осетлива кожа,склона на акни
@Love86 не ставам ништо под пудрава. Има убава кремаста текстура и мислам дека нема потреба. Барем кај мене немаше...
Гледам дека постојано прашувате за Maybelline Affinitone Mineral. Па да кажам нешто иако имам и поназад пишувано. Пудрава е лесна, кремаста повеќе би одговарала за нормална/сува кожа но само ако на Т зоната е масна мислам дека со камена пудра би ви била во ред. Има слаба-средна покривност мене ми е доволна, ако немате голема потреба за поголемо покривање ќе ви биде одлична. Многу лесно се чуствува на лице, како крем е плус лесно се размачкува. Мене ми е прекрасна, само што со тек на време сфатив дека и најсветлата нијанса мене малку ми е темна и ми се познава. Исто така е наменета за чуствителна кожа, мене воопшто не ми ја сушеше ниту пак ми создаде некои алергиски реакции.
Дали би била добра за мојата кожа, што мислиш,доколку знаеш страв ми е да не ми избијат акни ако ја ставам без крем(инаку сакав денес и јас да ја купам но ја немаше бојата 40 FAWN,пробав тестер таа најмногу ми одговара и продавачката ми реце ќе ја добијат во петок,но ми препорача да си земам на essence компактна пудра-камена,безбојна за мат ефект на Т зоната)
бидејќи немам потреба од преголема покриеност лицето ми е чисто, и ставам онака по потреба најчесто за на факултет или за излегување но не секогаш. Моментално ја користам Maybeline affinitone mineral за осетлива кожа, и како што кажа @naturally убаво се размачкува, се користи за лице за кое нема потрба од голема покриеност. Сестра ми пак за разлика од тоа има потреба од поголема покриенот и многу е задоволна од пудрата на ДЕБОРА, пробајте со таа ако имате ваква потреба.
Fawn мислам дека е најтемна, така? Бробај и со крем и без и види како повеќе ти одговара. Ако останатиот дел од кожата ти е нормален-сув, сигурно ќе ти биде одлична зошто мене цела кожа ми е таква и одлично ми одговара. Но ако ти е мрсен како и Т зоната, мислам дека ќе светиш па ќе имаш потреба од камена на целото лице а дали и камената ќе ти помогне не знам . Ако си ја погодиш нијансата одлично ќе ти прилега и нема да се познава дека имаш пудра, многу природно изгледа дека не е тешка и густа.
http://forum.femina.mk/members/naturally.53980/http://forum.femina.mk/members/kikitta.6554/ Пудрите на Deborah некако ми се тешки,бидејќи не сакам мат ефект,пробав еднаш ставив од колешката од работа земав за проба,но некако тешко ја размачкав Мислам дека би ја пробала Maybeline affinitone mineral,без крем и со камена на Т зоната инаку имам по некое брумче ,црвенилце,флекичка од некоја стара акна,не ми е чисто лицето
Ако сакаш пробај ја но за мрсно лице од Мејбилајн ти е оваа од другава за 2 часа лицето ќе ти свети. Во пудрите за мрсна кожа нема масло , кога ќе прочиташ пишува oil free , а во пудрите за сува кожа има па дополнително ќе ти се мрси лицето
@Love86 пробај ја пудрава и со и без крем ,ќе видиш што повеќе ќе ти одговара. А камена пудра секако ќе ти треба ако имаш масна т зона. Јас ти препорачувам да ја пробаш и пудрата што ја спомна @koritsaki , па ќе видиш која повеќе ќе ти прилега на лицето.
Мишела ако не се лажам оваа Lasting Performance е на Макс фактор. Од каде ја купуваш по таа цена? Многу одамна ја имам користено и многу ми се погоди, ама ја земав многу поскапо од поранешен Јуник Инаку koritsaki, не знам дали постои погрда пудра за лице од оваа што ја постира ти на мејбилајн, како пена што е. Не е воопшто покривна, а толку лошо се размачкува, што како и да ја нанесеш остануваат линии на лицето од потезите. Многу брзо се суши, веднаш штом ја ставиш на лице, и дури ја размачкуваш се суши pa верувам дека поради тоа и се тие линии. Пробав и со четка и со сунѓерче да ја нанесувам, ефектот е ист. Ја земав од Дм, на попуст за некои смешни 250 денари па не ми е жал што така ми седи, ама дефинитивно не вреди ни за тие пари
да ти кажам ја немам пробано пудрава , ама ја поставив за споредба само да види која пудра е за мрсна и сува кожа од мејбилајн зашто спомна дека има мрсна кожа а таа пудра што сакаше да ја земе е за сува
Здраво,ве читам редовно и цела тема ја имам прочитано,ама сакав да ве прашам-имам комбинирана кожа,со пори и бубулици на образите и имам доста пудри пробано,ама никако да ја најдам "вистинската" последно користев RIMMEL STAY MATT,ама ми ги истакнуваше порите многу,ама и ми беше тешка за размачкување(а како основа користам UNGRID PRELUDE PRIMEBASE) . Сега сакав да ја купам на DEBORAH,ама страв ми е да не е и таа тешка како Rimell.па сакав некое мислење или искуство со оваа пудра,или можеби предлог за некоја друга пудра.позз
@simoncelicius грешка овие се две различни пудри Ова е пудрата со пенеста структура и е многу поефтина. Додека другата се движи околу 450-470, тука некаде е со цената на Maybeline affinitone mineral.
Со што ја нанесувате Musse пудрата на Еssence? Јас денес ја ставив прв пат со прсти, убаво се размачка, ама сепак сакам да прочитам ваши мислења.
Не не, зборувам за истата што ја постави коритсаки, затоа што баш убаво ја погледнав пред да пишам За оваа ти што ја постави не знам, не сум ја пробала, ама оваа од коритсаки баш ја купив затоа што знам дека е поскапа а тогаш ја начекав на доста голем попуст во Дм. Со сигурност е онаа што ја прикачи коритсаки