Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. anichka94

anichka94 Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    1.822
    Допаѓања:
    7.045
    Ај препорачајте ми некоја пудра до кај 300 денари.
    Инаку имам чисто и суво лице.

2. anakonda88

anakonda88 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.506
    MENE MI TREBA ZA NORMALNA KOZA , A NE ZA MRSNA :)

3. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.648
    Допаѓања:
    106.686
    Пудрава е и за нормална кожа,не само за мрсна, за сува не би ја препорачала. не е тешка слободно можеш да ја користиш. Ти ја препорачав зашто си кажа дека бараш добра пудра :)

На anakonda88 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Irida

Irida Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2011
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    963
    Жени дали некоја ја користела пудрата Luxe (магичната) на авон? Ако да, споделете искуства :)

5. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.548
    Допаѓања:
    5.896
    Некој до 500 денари да препорача пудра?

6. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Оваа линија на Менхетн ти е баш за проблематичка кожа и плус може да ти помогне во лечењето на црвенилото и акните. Имаш натурал мат која е полесна, помалку покривна и прфект мат која е доста покривна и би требало мат ефектот да е долготраен повеќе од натурал матот. Лошото е само што имаат избор од по две нијанси па се надевам дека ќе ти се погоди некоја од тие. Цената им е 470 денари во Космо кога видов последен пат, секако не им е повисока од 500 денари.
    Ако ти е потребна додатна покривност и не ти држи доволно мат пудрата можеш да си земеш и камена од истата линија, а имаш и коректор кој ги суши акните.

На Annabeth му/ѝ се допаѓа ова.
  7. bubac

bubac Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    884
    Допаѓања:
    1.867
    Јас не, но моја другарка ја имаше нарачано, и само ми кажа дека била катастрофална.
    Воопшто не и парирала ни во боја ни на кожа.... толку знам само

8. kitty.m

kitty.m Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2012
    Пораки:
    490
    Допаѓања:
    1.906
    Девојки каде во Скопје ја има пудрата на Radiant natural fix? Некој коментар ако ја користела некоја членка и дали е за секојдневна употреба (нормална кон комбинирана ми е кожата) фала :) 2014-11-12 14.42.33.png

9. Emily Dora

Emily Dora Активен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2014
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    140
    импала 3 .ефтина и ефикасна :D

10. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.648
    Допаѓања:
    106.686

И јас сакам да дознаам , јас ја имам пробано на тестер во Грција и многу е убава пудрата лесна е а покрива се и држи по цел ден , слична е како Есте Лаудер пудрата по структура. Јас планирав да ја земам ама решив прво да ја пробам пудрата на Бенефит. И сега оваа ми се погоди па ќе размислам можеби кога оваа ќе се потроши да ја пробам таа на Радиант :) Ама мислам дека поевтина би била во Мк околу 800 денари мислам дека рече една девојка е а кај нас чини 21 евро

11. sanja.burgundy

sanja.burgundy Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    9.167
    Имам видено пудри и козметика на Radiant во Еликсир, конкретно во тоа на Рекорд, порано што беше Unique. Е сега за оваа што прашувате конкретно не знам, затоа што ги одминав, но ги забележав како марка ;)

12. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.162
    Допаѓања:
    13.538
    Што е разликата на пудрите Лукс од авон ( Свиленкавата и МагиЧната )

13. levely

levely Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    914
    Допаѓања:
    902
    Јас дојдов да ја пофалам пудрата на rimmel- lasting finish. Во мојот град по парфимериите неможев да ја најдам, па продавачката ме сожали ( и кажав дека немам пудра :lol:), и ми даде тестер за да користам додека да ми стигне пудрата -во среда. Како и да е, го испробав тестерот и задоволна сум но имам и некои замерки.

ДА
    -Има добра покривност-но не е нешто WOW.
    -Има убава и лесна текстура и не се познава дека имаш ставено пудра-а добро си врши работа
    -Ефтина е :lol:
    -Не остава траги на облека
    -трае на лицето

НЕ
    -малку е леплива па морав да ставам врз неа малку бб крем
    -покривноста и е добра но не и најдобра како што кажав погоре(јас имам големи подочњаци па може и затоа не сум задоволна од покривноста, но ја ставив без пред тоа да имам ставено коректор така да не е страшна работа)

Се надевам ќе ми истрае тестерот додека да ми стигне (fingers)

14. iamnotaquitter

iamnotaquitter Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2014
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    20
    Од пудрите на Bourjois сум презадоволна. Имам комбинирана и проблематична кожа. За на зима, иако Healthy mix е помрсна некако, сепак ми одговараше, додека пак Bourjois 123 Perfect Foundation ја користам обично позитивно плус е што има SPF.

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  15. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    2.984
    Допаѓања:
    67.820
    Ако сакаш да ти светне лицето како лампион после пола саат, тогаш нарачај ја. :D
    Покривност има средна, трајност 3 саати со камена пудра одозгора, ама пак челото ми го мрсеше многу и на сликите кога ја ставав таа пудра блескав буклавно.
    За речиси дупло помалку пари можеш да земеш некоја на Римел, во зависност од тоа каква кожа имаш, далеку им се подобри пудрите во споредба со тие на Авон.

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  16. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    И штетна.

На X.X, SwanMay, bubac и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    Една од Омилените за периодов ми е новата на Макс Фактор Skin Luminizer. Ја користам 1 недела и многу ми се допаѓа баш како што барав остава некаков блескав финиш.
    Имам рецензија во блогот и како изгледа на лицето да не ставам тука слика еве ви линк http://rosee96.blogspot.com/2014/11/max-factor-skin-luminizer-foundation.html

18. April87

April87 Популарен член

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    451
    Тешко да погодам пудра од која нема да светнам за час/два. Сите пудри на почетокот ми се ок, за кратко време иста приказна: мрсно лице, акни, поткожни, па уште да се допрам... свашта :sweat:. Ги читам скоро сите постови но не знам за која да се одлучам. Ми треба некоја до кај 500 за секој ден. Моментално ми текнува на овие, последни кои ги имам користено: 1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.png 5.jpg 6.jpg . :hai:

19. bubac

bubac Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    884
    Допаѓања:
    1.867
    Capture.PNG
    Молам за воведување на кампања од Владата на Р.М на тема ,,Како се добива рак на кожа,, за да еднаш сите дознаете кои се последиците од вакви чуда кои ги аплицирате на лицето!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Боже божеее:headbang:
    Џабе пишуваме изгледа цело време

Прикачени фајлови:

20. xxAngelxx

xxAngelxx Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2010
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    968
    Отидов со намера да ја купам пудрата на Макс Фактор или Буржоа 123, ама една од продавачките почна да ме убедува дека тие не покривале добро па ми ја понуди да ја пробам Менхетен мат во црна туба. Таму кога ја пробав ми се виде онака ок. Пудрава не покрива доволно барем мене не, структурата и е ко на паштета. Едно големо НЕ за оваа пудра. И после сите пробани пудри за мене подобра и по покривна пудра од Ревлон Колорстеј нема!!

Прикачени фајлови:

• 42181521.jpg
      42181521.jpg
      Големина на фајлот:
      30 KB
      Прегледи:
      10
    На iamnotaquitter му/ѝ се допаѓа ова.