Со оваа пудра прајмер не користев а крема ја користам на Clinique superdefense 20 spf а оваа крема е за мрсно лице не е воопшто мсна лесно се впива па така и со пудрите не ми прави проблем. А ти која крема ја користиш?
Ја користам bourjois healthy mix веќе неколку недели и многу сум задоволна, убаво мириса, лесна е, доволно покривна за релативно чисто лице, и убаво го прави лицето, изедначено. Е сега за подочњаци не е доволна, пошто моите се многу темни, па се мислам дали да го земам и healthy mix коректорот, што мислите вие? Колку е покривен?
Моментално не користам никаква крема,ако ми верувашнеможам да си најдам соодветна.Неколку пати ставив од Nivea Soft(хидратантната) белото паковање ама некако не ми одговараше,ми бесе ептен мрсно после лицето.Сега се мислам од линијата на Forever Living Products aloe vera prpolis кремот бил многу добар.Околу 1200 ден.е мислам и искрено незнам каков крем да ставам под пудрата
За темните кругови е одличен, а црвенилата послабо ги покрива. Ако ти е само за темните кругови, мислам дека голема е веројатноста да ти се допадне.
Над течнава пробај ако имаш прилика купи ја од Дебора камена,темно жолта/златна е од горе околу 600 денари е. Според тоа што ја користиш најсветлата од Лореал Инфалибл,веројатно имаме сличен тен. За жал мене оваа пудра од која бев задоволна по неколку часа почна да ми потемнува на некој места. А имам премногу бел тен и изгледа лошо. Од Дебората камена ти ја препорачувам најсветлата нијанса мислам 0 или 1. Ако не си задоволна пиши ми ја ќе ти дам пари за пудрата.Посекако треба да зеам пудра. Ем покривна,ем нема да имаш провлеми со светење на Т-зоната.
Само осигурај се дека кремата е за мрсно лице наменета. Немој да земаш такви креми ко Бекутан,Нивеа , тие и така се густи мрсни а не па на мрсно лице да ставиш , најди си некоја крема што ќе е соодветна за мрсно лице тие полесно се впиваат , не ја мрсат кожата а даваат хидратација , еве и Vichy имаат креми за млада кожа мислам и тие се толку околу 1200 ден , можеш и за нив да се распрашаш по аптеките , читам многу се задоволни и од нив
Срцки ке можете ли да ми ги кажете вашите мислења на пудрите Colortrend од авон (течната и камената) плсс одоговор <333333333
Знам дека доста девојки овде ја користат пудрава па да ви кажам дека е на супер попуст во ДМ, некаде околу 550 денари. Имаше и попуст на камената и на некои други производи.
Лелееееее многу е покривна, дава како фотофиниш, матира и е погодна за нормална и нормална до комбинирана кожа, јас сум презадоволна како покрива и какво го прави лицето. Каде точно е на попуст ако може да прецизирате, зашто јас вчера гледав каталог од ДМ и пишуваше дека е 840(ако не се лажам) што е стандардна цена :/ Фала
Во ДМ во ГТЦ ја има околу 630 мислам беше,да не те лажам ама околу 600 и нешто беше сигурно,јас имам мрсна кожа така да отпаѓа за жал
Можеш да си се консултираш со некоја феминка што знае повеќе за пудрава дали е погодна и за мрсна, можеби со камена пудра би ти одговарала, зашто доста фиксира и самата течна пудра. Инаку одлична е за мојава нормална до комбинирана, а ја се зезнувам увек со Seventeen, ми утрапуваат без врска пудри а ја будала слушам, Max Factor си е Max Factor! Башка тоа што од пудрата на Seventeen ми се направија лишаи околу устата, тоа плус!
Во сите Дм маркети е на промотивна цена оваа недела, како и некои други производи на Макс Фактор. Следната недела ќе има ваква акција со производи на Катрис и така секоја недела.
Ја има во сите ДМ маркети, ама грешно ги пишале називите на пудрата затоа што има повеќе што се на попуст па ги помешале, прееска видов дека е така. Оваа сепак е 630 што пак е убав попуст, а таа Lasting performance околу 500 и нешто ситно.
Истово ќе го пишев. се сполетав да ја купам таа што ја постирале на темава со мисла дека е околу 500 и нешто и се вратив со празни раце. Инаку да прашам, која е разликата мегу Лореал True Match и Лореал True Match Lumi? Ја користев едно време оваа обичната и повеќе од задоволна бев од неа Онака само ја пробав на рака оваа Луми, и ми се виде како погуста од обичнава.
Loreal Lumi мислам дека дава по dewy финиш. Таа би требало да одговара на сува и нормална кожа. Дава таков illuminating изглед. Вака што имам гледано по youtube убаво ми личи, ама за мојата комбинирана кожа дефинитивно не е. Можда со добра подлога и камена пудра би можело да ја користат и оние со комбинирана кожа, али ја ипак не би ризикувала кога се работи за мене. Јас моментално ја користам True Match, не е дека сум нешто презадоволна, ама добра е ќе пројде, само незнам дали би ја купила пак. Се мисев онаа на Catrice photo finish или пак all mat да ја пробам...
Ako nekoj ima problemi so akni i ne vi pokriva niedna pudra tolku kolku sto sakate ke vi ja preporacam pudrata od flormar perfect coverage i e 550den. Pudravata e cudo, gi snemuva site nedostatoci. Obicnata e za normalna i kombinirana a ima i mat verzija za mrsna koza. Mozat da ja koristat i onie so suva koza taka sto ke ja izmesaat so hidratantna krema. A za hidratantna krema vi ja preporacuvam od Johnson&Johnson Clean and Clear oil-free moisturizer. Moze sekoj da ja koristi mn e lesna i hidratantna.