Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. M.laDy

M.laDy Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2010
    Пораки:
    905
    Допаѓања:
    798

ваква користам само друга нијанса, оваа е за мрсна кожа

а оваа е за сува кожа

па добро сега за користење можеби не баш 3 ама до кај 5 терам :$ секој различно.

Би ти препорачала да појдеш во парфимерија пробај тестер намачкај се на лице на пр. на образи и види како ќе ти реагира на лицето, па ако ти одговара после врати се земи ја :) зашто друго е во моментот како ќе ти биде а друго е кога ќе ти постои на лицето па ќе видиш каков ефект има

На rossonerka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. principesa

principesa Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    101
    Женски ќе може да ми препорачате некоја камена пудра или пудра во прав :D Сакам убав финиш да дава, ама сепак да не биде ептен ко маска. течна пудра користам на Maybelline Affinitone е сега сакам некоја камена или во прав да си купам. Ако може да ми препорачате некоја :D Фалааа :*

3. girl1985

girl1985 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.635
    Допаѓања:
    2.122
    Росоњерче, а што се слуши со Deborah пудрата? Чинам Ultra lift ли така нешто, не си задоволна?

4. lily-prune

lily-prune Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    545
    Допаѓања:
    155
    оваа камена пудра јас ја користам и после долго барање си ја најдов идеалната многу е добра го изедначува тенот и што е најважно трае.поздрав

Прикачени фајлови:

На M.laDy и kate21 им се допаѓа ова.
  5. principesa

principesa Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    101
    фала Лили, а колку пари е и каде може да се најде?

6. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.853
    ^^^Оваа не знам, јас ја користам оваа
    [​IMG]најсветлата, и сум презадоволна, исто така сега имам Мејбилајн афинитон течна, совршени се двете :)
    оваа е околу 350 денари, не е ич скапа :)

7. lily-prune

lily-prune Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    545
    Допаѓања:
    155

8. Theodora

Theodora Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    1.504
    Допаѓања:
    5.576
    Неколку год. користев течна пудра од Max Factor и џабе сум ја плаќала 750 ден. кога Impala која кошта 160 ден. ми одговара многу повеќе, ама што ќе правиш скоро од се др. од Max Factor сум презадоволна т.е. маскара, сенки за очи, па со пудрава по инерција кон фирмава ја утнав. Камени и пудри во прав користев порано, сега над течната пудра ставам само руменило од перли.

9. ljulju

ljulju Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2010
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    3
    имам многу сува кожа, која пудра ми ја препораачувате...користев од Менхетен и многу ми беше убава, ама тие нон стоп ги менјаваат опаковките и сега неможам да ја најдам :@ :@

10. lily-prune

lily-prune Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    545
    Допаѓања:
    155
    а оваа овде да ја пробаш мејбилајн таа е за сува кожа
    и ти некаде околу 500 ден.

Прикачени фајлови:

11. miss-bootylicius

miss-bootylicius Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    645
    Допаѓања:
    11.018
    Мојот прв пост на форумов :)
    Јас многу ретко користам пудра.
    За практикувам да не ја ставам ... фала богу имам чисто лице. А за навечер секако - не стои сминката убаво без пудрата. Моментално ја користам од Џордани најновата... Задоволна сум од неа.

12. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.210
    Допаѓања:
    8.432
    Јас користам Manhatan Powder Mat течна и Deborah камена и многу сум задоволна.
    Голема благодарност да тој што ја препорача Manhatan стварно е супер.

13. duplo.a

duplo.a Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2010
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    7
    Сум пробала мал милион пудри и пак си се вратив на старата добра Deline на Ilirija. Пудрата е со смешна цена (околу 150 денари), ама толку е лесна и пријатна на кожата што воопшто не осеќаш дека имаш ставено пудра, а супер си ја врши својата работа. Освен тоа, една нијанса од пудрава (2ка) ми е целосно идентична со бојата на тенот, и колку и да сум се трудела, никогаш не сум можела да најдам послична нијанса. Плус, мајка ми ја користи пудрава цел живот и со своите речиси 60 години на лицето нема ниту една единствена брчка ;)

14. ehrgeizig123

ehrgeizig123 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2010
    Пораки:
    427
    Допаѓања:
    157
    Е оваа пудра ја користев долго време. Мене добра ми е,со оглед на тоа што иам проблематична кожа. Земи ја па види како ке ти одговара тебе,ако не друго ке можеш насабајле да си ја ставаш ;)

15. rainlover

rainlover Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    969
    Допаѓања:
    633
    Јас ја имам Nude нијансата ама не ми е погодена, на фотографии сум како Мајкл Џексон во фацата (лесна му земја на човекот) ама морав да ви го доловам точниот изглед. Инаку е лесна е пудрата (мое мислење) за секојден ја бива, ама за вечерен или свечен make up не ја препорачувам, барем од сопственото искуство.

16. maca99

maca99 Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    1.692
    Девојки ја купив денес оваа пудра.Ја немав користено користев менхетен до сега,и решив да сменам ми ја препорачаа оваа во јуник ја пробав и земав.И еве сега гледам дека сум земала потемна нијанса јас имам светол тен ама дека во темно ја гледав и еве што си направив :( и фрлил 500ден изгледа за џабе.Ај некој нека ми каже каква е барем да е арна и за тоа да не се нервирам :( ај за бојата :) :) :)

Прикачени фајлови:

17. Konfetka

Konfetka Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    35
    Пробај стави посветол коректор за подлога или врз течната пудра стави посветла камена пудра.

18. maca99

maca99 Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    1.692
    Ставив камена ама ко зацементирана сум :( се мислам дали утре да одам и да прашам дали би ја смениле за друга нијанса? Не во јуник грешка,во космос :( имам и фискална ама се нервирам така ко циганка да прашувам за сменување :$ .Изгледа нова ќе купувам :(

19. Konfetka

Konfetka Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    35
    Ах тоа тешка работа во Македонија со Купената роба не се враќа. Пак ти пробај прашај ги не е срамота си фрлила 500 денари за нешто што нема да го користиш.

20. maca99

maca99 Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    1.692
    Ееее конфетка да ти се пофалам ;) отидов им реков дека по грешка сум земала друга боја дали може посветла да ми ја заменат.а таа продавачката ми рече нема проблем ама од најсветлата немаше па ми рече еве избери си од која друга сакаш 8) ептен се израдував и мислам дека си ја најдов конечно идеалната пудра за мене е оваа е ;)

Прикачени фајлови:

• 1726921.JPG
      1726921.JPG
      Големина на фајлот:
      12,2 KB
      Прегледи:
      143
    На lily-prune и Konfetka им се допаѓа ова.