Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. Pearls

Pearls Активен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2014
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    13

следна сакав да ја пробам флормар се двоумев значи добра е

Последна измена од модератор: 23 ноември 2014
  2. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.282
    Толку многу го мразам процесот на бирање и купување на пудра, тоа е чудо.
    Има толку многу производители, толку многу видови, толку многу нијанси :sweat::drunk:.
    Кога би постоел некаков скенер кој би ја одредувал фирмата и нијансата што ни одговара би било совршено, а не вака да се нервираме со тестери.
    Колку само имам купено инстинктивно, од што сум била зашеметена после разгледување и читање на декларации на десетици пудри.
    Браво за вас што имате трпение да читате рецензии по интернетот, да гледате видеа со ефекти од пудрите, па потоа да купувате- јас тоа трпение го немам.

И ете ме сега, веќе некое време ми треба нова течна пудра, а јас го одбегнувам купувањето, се лажам со користење на ББ креми. Нив ги сакам затоа што нема толку нервози околу нијансата :D.
    Сега нешто ми се има увртено во глава да ја земам од Ревлон Колорстеј за комбинирана и мрсна кожа, дури и ги видов нијансите на нивната веб страна, но вчера кога бев во Зегин да си купам фарба за коса случајно ги загледав и нијансите и како да добив впечаток дека не се истите имиња како тие од официјалниот сајт. И некако многу темни ми се видоа, можеби така ми се погодило во таа аптека, не знам.
    На сајтот има повеќе девојки, со различен тен, боја на коса и очи- јас најприближно според тенот, косата и очите се пронаоѓам со оваа
    И за неа се одрени овие нијанси warm golden, true beige, natural tan, early tan, rich tan и golden caramel.

Ќе може ли некоја од вас да ми каже дали ги има овие нијанси кај нас?
    И дали ја има и камената пудра од истата колекција Колорстеј?

Сакам да земам и камена или пудра во прав, ама прво да купам течна.
    Користев последно камена од Римел stay matte ама не бев нешто посебно задоволна, сакав да ја сменам пред да ја купам последната, ама после повеќе разгледани во Космо на крај дозволив да ме убеди продавачката пак да ја земам истата. Мислам дека ја користев нијансата 003 или 004 не сум баш сигурна.

Имав земено и транслуцентна, не можам да се сетам од која фирма беше, си мислев барем со неа можам да се спасам од бирање на нијанса, нели нема некоја боја и се прилагодува, ама приметив дека ептен бела ме правеше, посебно на слики.

Леле ептен долг испадна постот, доколку некоја сака да ми помогне дали овде или во лп околу Колорстеј ќе бидам благодарна.
    Инаку имам мрсна кожа, сега во овој период ми е повеќе комбинирана, дури и нормална, немам проблеми со црвенила и акни, повеќе ми треба за изедначување на тенот, давање на некоја свежина на лицето, и спречување од светнување во периодите кога ми е мрсна кожата.

На Lepaaa и kate21 им се допаѓа ова.
  3. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.014
    Допаѓања:
    81.351
    Сесилија, сигурна сум дека Ревлон би ти одговарала, ама мислам дека имињата на нијансите кај нас се навистина други, поточно, ги нема останатите нијанси, достапни ни се само 5 ако не се лажам. Најсветлата која ја имаме е #110 Ivory, која е толку светла, што дури и Каспер би позавидел на ваквиот „тен“. Мислам дека тебе би ти била супер #180 Sand Beige, обично таа им одговара најмногу на девојките со тен како твојот, ама има и уште потемна, иако убедена сум дека ќе ти одговара оваа.

Камената од истата линија ја немам забележано до сега, а се сомневам дека ја имаат донесено кај нас.
    Види ја таа од Макс Фактор што беше на попуст минатата недела во ДМ, пудрата е навистина добра, барем јас сум задоволна како матира, иако и Ревлонот е доволно силен за да спречи светнување во масните зони добар дел од денот.

На sesilija му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.692
    Допаѓања:
    134.924
    180 sand beige за тенот на девојката на сликата која ја има постирано е пресветла и дефинитивно не одговара. Можеш 220 natural beige, овие другиве што си ги набројала мислам дека темни би ти биле.

На sesilija и mims-89 им се допаѓа ова.
  5. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    1.986
    Допаѓања:
    10.244
    И јас во последно време се мислам да ја купам оваа пудра. Баш кога разгледував заклучив дека нијансата 180 најмногу ќе ми одговара, а јас сум малку посветла од девојката на сликата. Инаку тестерите можно е да се оксидирани и уништени, затоа што огромни се шишенцата што ги оставаат по парфимериите и којзнае на колку време и ги менуваат, дури еднаш и од мирисот ми се згади. Гледај да најдеш некој понов тестер ако можеш за да бидеш сигурна дека тоа е тоа.

Инаку јас сакав да прашам дали пудрава прави ептен да си како дух на слики? Ако добро памтам имаше таква негативна страна, ама не сум баш сигурна па нека каже некој што ја користи.

6. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    И мојот тен е сличен како на девојкава само што веѓите ми се потемни, а очите светли накај зеленкасти дури, ама бојата на кожата е таа.
    Од Ревлон Колорстеј мене ми одговара нијансата 200 nude, ама за сува кожа. Незнам дали се исти нијансите и за таа за мрсна кожа ама би тербало да се.
    Така да и 220 може да ти биде добра Сесилија, 180 е многу светла.
    И да, пудрите оксидираат после некое време, ќе приметиш колку е различна нијансата на тестерот и нијансата на онаа на производот ама не се секирај, по бројчето нема да згрешиш, нека не те лаже тој изглед.

7. Pearls

Pearls Активен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2014
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    13
    Ај ке ве молам за помош во потрага сум за добра пудра за проблематична кожа со акни , комбинирана кожа , да е прифатлива цената ве молам за две три предлог пудри за да можам да се одлучам , ја листам темава има доста предлози но неможам да се одлучам..

8. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.014
    Допаѓања:
    81.351
    Леле, ако мислите дека нијансата 180 е многу светла, се прашувам во која категорија би ме сместиле мене, пресветла сум, а оваа нијанса потемна не може да биде. :wasntme:
    Јас сум за сепак да си проба и да спореди, 180ката ми остави впечаток на најбарана нијанса.

Инаку, не оксидира, ама без сомнеж дека имаат чепкано по формулата и не е таква каква што беше порано - не е толку течна и покривноста е намалена, што до некаде и ми се допаѓа зашто ме нервираше тој ефект на цемент кој го даваше за неколку секунди.
    Мене до сега не ми се случило да ми ја смени нијансата на лицето, ниту со постарата верзија, ниту пак со оваа сегашната. На лицето ми е поголем дел од денот, така да, би приметила.

9. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    @Mishela не да оксидира на лице, тоа ни јас не сум го приметила, а можеби и оксидира ако со години користиш едно шишенце. Баш и на тоа мислам, во парфимерииве и аптикиве со години им стојат истите тестери и нијансите се доста различни од тие на тестерите и од тие на пудрата за продажба. Баш спореди кога ќе купуваш нареден пат. Затоа сметам дека оксидира по одредено време, немора да значи дека тоа време е еден месец, може е и година дена.
    На лице дефинитивно не оксидира, истата си е од сабајле до вечер.

На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Mimi123

Mimi123 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.015
    Допаѓања:
    1.186
    Потврдувам за 180ката од ревлон дека е многу светла за разлика од девојката на сликата, а и потврдувам дека на слики изгледа уште посветло. Барем јас кога сум со пудрава така изгледам без разлика што ставам и бронзер или руменило. Покривноста е задоволителна.

На Giovanna му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Carlibel

Carlibel Активен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    52
    Super e mnogu dobro pokriva, no sepak ne ja preporacuvam za sekoj den bidejki e mnogu koncentrirana i e mnogu dobra za pokrivanje na akni i luzni. Sekogas imaj si za rezerva nekoja polesna za preku den i ako j kupis nemoj da stavas golema kolicina dovolno e samo pola istiskuvanje od pumpata. Ili za preku den izmesaj ja so hidratantna krema

Revlon colorstay ja nemam probano no sum gledala videa na devojki koi sminkaat profesionalo i se premnogu zadovolni od pudrata. Samo sto taa e so mnogu visoka pokrivnost pa moze i da bide malce teska. Ako sakas samo za izednacuvanje na tenot zemi nekoja so niska ili sredna pokrivnost. Primer za takva e facefinity od max factor hidratantna pudra mnogu kvalitetna i mnogu lesna za nanesuvanje, a so revlon mislam deka ke treba malce povekje vnimanie da posvetis na aplikacija na liceto zatoa sto e poteska. Ti preporacuvam ako nemas akni i crvenila da ne koristis teski pudri od iskustvo, imav cisto lice i bez potreba stavav teski pudri i sega za zal nemozam bez niv bidejki liceto mi e uzasno. Ova e moj sovet :)

Imam edno prasanje. Gledam zborite za testerite na sminki. Dali imate pobarano tester za doma da go probas ubavo prozvodot pred da go kupis? Vo stranstvo taka pravat a tuka nekako se e sramota. Mnogu mi treba da isprobam ubavo doma zatoa sto taka samo sum frlala pari za dzabe za mnogu sminki.

Модератор: Ве молиме, не испраќајте две мислења едно по друго, доколку сакате да го дополните мислењето, редактирајте.

Последна измена од модератор: 24 ноември 2014
    На simoncelicius и Pearls им се допаѓа ова.
  12. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.282
    Девојки, фала ви на сите за одговорите. Дефинитивно ќе ги разгледам овие три нијанси што ги предложивте, почнувајќи од 180ката.
    Инаку сликата беше повеќе за некоја ориентација, секако дека не сум буквално како девојката, ама имав најмногу сличности со неа од сите понудени.
    Другите беа девојка со ептен бел јапонски тен, русокоса, некоја мулатка и црнкиња.
    Од понудените нијанси на нивниот сајт наменети за овој тип девојка- warm golden, true beige, natural tan, early tan, rich tan и golden caramel, последните две би ми одговарале кога сум исончана, што значи дека остануваат четири.
    Таа со број 180 што ја спомна Мишела веројатно одговара со true beige, другата бр. 200 што ја спомна Мимс веројатно со natural tan, а третата од Бриџит веројатно е early tan. Си направив математики јас, уште да беа точни. :D
    Ќе ви пишам штом ги пробам нијансите.
    Инаку Мишела, еве ја Ivory, и на сајтот нијансите почнуваат со неа.

13. savana

savana Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    9.567
    Девојки некоја пудра за суво лице ама покривна да е?

14. ansi.i

ansi.i Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јануари 2014
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    24
  15. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.650
    Допаѓања:
    106.687
  16. bubac

bubac Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    884
    Допаѓања:
    1.867
    Девојки, сакам вакво лице, со што се добива?
    До пудрата е или до бронзерот?
    Очајно сакам да изгледа вака нашминкано и моето лице
    СОвет??? jlo2.jpg blush-jlo.jpg

17. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    3.480
    Мене ова на вторава слика најмногу ми личи на хајлајтер нанесен на цело лице но од оние посветкавине .

На bubac му/ѝ се допаѓа ова.
  18. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    @bubac до фотошопот е :D

На crazylady, senza.parole, Rose96 и 3 други им се допаѓа ова.
  19. bubac

bubac Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    884
    Допаѓања:
    1.867
    :( ах... ништо. а јас заљубена сум во лицево нејзино

20. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    769
    Допаѓања:
    561
    Бронзер е , а и плус постојат такви креми за блескав финиш, што е и употребено кај неа, како што моќам да забележам како професионален шминкер :)

На bubac му/ѝ се допаѓа ова.