Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    769
    Допаѓања:
    561
    Не сум кој знае колку активна, но од сега планирам да бидам. Јас ум професионален шминкер, така да ако имате некое прашање, слободно прашајте ме во врска со било каква шминка :) Прочитав прашања во врска со пудра за мрсна кожа, па еве вака...Моја препорака е оваа пудра на Manhattan. Сува е, и досега се има одлично покажано. Н е многу скапа...Околу 470-500 денари зависи од кое место ја купувате.[​IMG]

2. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.650
    Допаѓања:
    106.687

Ја имам користено пудрава и воопшто лично мене не ми се допадна , имам мрсно лице на тзоната и образите ама па и нијансата не ми се погоди најсветлата портокалово ми го правеше лицето и пак светнував од неа иако беше многу густа. Како шминкер незнам со какви шминки шминкаш но јас сум презадоволна од Есте Лаудер и Бенефит пудрите

На mims-89 и senza.parole им се допаѓа ова.
  3. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    769
    Допаѓања:
    561
    Kryolan TV Paint Stick-овите ги користам.....Нешто незаменливо според мене.
    Ја препорачав оваа како за секојдневна варијанта. Досега на оние што сум ја препорачала, биле задоволни. Но сепак, секое лице е различно :)

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  4. kolovoz

kolovoz Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    1.667
    Допаѓања:
    6.231
    се работи за течен луминатор, се става над пудрата и го добиваш тој ефект. Јас порано го користев на Pupa ама веќе не е во продажба. Сега знам дека го има на nars, benefit вака изгледа
    [​IMG] [​IMG]
    оди на страната на sephora има повеќе

На senza.parole, simoncelicius, koritsaki и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. bubac

bubac Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    884
    Допаѓања:
    1.867
    Со Krloyan ме имаат шминкано, ужасна пудра....
    Прв и последен пат го нанесов тоа на лице, како фасадирано ми беше лицето, секоја линија ми беше изразена посебно некои брчки што ги имам околу очи ..... уф... погрозно нешто немам ставено.
    На слика да, убаво изгледаше, но во живо кој ме виде ме кудеше.
    И на крај си се направив сама со моите шминки.

6. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    769
    Допаѓања:
    561
    Тој што те шминкал ти ја претерал пудрата...Се става умерено, бидејќи ако ставиш многу точно таква ќе изгледаш, ко да имаш фасада ;) Бев на курс за шминка и таму шминкерот ме учеше која количина се нанесува...Не е само да се рече дека користиме професионални, квалитетни шминки, треба да знаеме и како :)

7. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.764
    Допаѓања:
    11.217
    Девојки која е подобра за секојдневна употреба ревлон или севентин мат, да не бидам зацементирана, имам чисто лице, ама бргу светнувам, а на работа сум по 10 часа така да ми треба нешто потрајно само да не личам како фасада во лицето и да не е толку тешка, моментално ја имам Bourjois flower perfection ама не ми се допага. Иако за многумина е тешка мене ич не ми е тешка на лицето ама светнувам и од неа. Се мислам сега мегу овие двете која да ја земам, совет ?

8. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Некој салон имаат понуда на купинапопуст со оваа шминка,но за мене е непозната.

На bubac му/ѝ се допаѓа ова.
  9. beatriz

beatriz Активен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2014
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    65
  10. beatriz

beatriz Активен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2014
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    65
    а, иначе низ Скопје нема luminizer никаде, така? :/

11. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.672
    @beatriz има на L'Oreal Lumi Magique прајмер во ДМ, нешто помалку од 800мкд.

На bubac и beatriz им се допаѓа ова.
  12. macka91

macka91 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    4.151
    Допаѓања:
    73.359
    ама со ова немаш ама баш никаков ефект ,а наменето е за пудрата да ти стои подолго време.Го имам коростено и не сум видела некоја разлика. Џабе фрлени пари

13. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125

Со ова на гош нешто слично изгледа, не го имам коростено на цело лице пребела сум и не ми личи, а многу убаво изгледа и дава таков бронзен сјај на лицето јас го купив лани за многу смешна цена од 250 ден на попуст незнам која е нормалната цена и дали уште го има во продажба, ако некој знае лп. :)

14. AnimalLover

AnimalLover Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2011
    Пораки:
    280
    Допаѓања:
    204
    Јас би ти ја препорачала catrice all matt.Наменета е за комбинирана и мрсна кожа , не содржи масла и не ги затнува порите.Чини 450 денари

На Pearls му/ѝ се допаѓа ова.
  15. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.895
    Допаѓања:
    15.406
    Ангел мене ревлон ми е тешка за секојдневна употреба,другата не сум ја употребувала.Пишав претходно задоволна сум од Римел ластинг финиш или Стеј мат (ако си за ефтина варијанта).

16. beatriz

beatriz Активен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2014
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    65
    значи ништо од jlo glow :)

17. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.014
    Допаѓања:
    81.351
    Светкав бронзер му е мајката, ама внимателно нанесен за да не се добие ултра глоу џеј ло. :lol:

На beatriz му/ѝ се допаѓа ова.
  18. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    769
    Допаѓања:
    561
    Има исто на Kryolan....Кryolan - Ilussion Creme...Финишот е прекрасен...Околу 30 долари од ebay

19. cocopuff

cocopuff Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    561
    ова е за тие што баравте JLo glow, мислам дека повеќето производи ги има и кај нас

На glosipgirl, septemberinparis, rainbowec и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Regenbogen

Regenbogen Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    175
    Девојки ве молам за предлог пудра за мрсно лице, која и да ја ставам последно од ессенц ама зејтин до 12 се цеди.....значи стварно....аман