Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. Zumbulce9

Zumbulce9 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2014
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    875
    имам нормална кожа, но склона кон црвенило (состојба која се вика купероза), а лицето ми е чисто, освен малку изразени темни подочњаци затоа што имам бел тен. Сакам а сменам пудра, ама езнам каква. До сега имам користено Rimmel lasting finish ivory, Loreal true match, Bourjois Healthy Mix i Flower perfection, Max factor камена, a моментално Catherine Arley камената пудра од која сум задоволна, но сакам нова течна пудра која нема да биде тешка, но да биде покривна. Овие пудри кои досега ги користев се со парабени, а сакам нешто без парабени , но сите тие природни пудри некако не ми се многу покривни. Ист така, немам голем буџет на располагање, па препорака за некоја пудра но не многу скапа. Ви благодарам однапред

2. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.131
    Ја има ли некој користено пудрава одговара ли за сува кожа?

Прикачени фајлови:

На Miss.M5 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. levely

levely Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    914
    Допаѓања:
    902
    Девојки, денес ја земав на Aura refresh me пудрата, ја има ли некоја од вас користено да ми каже каква е?

Последна измена од модератор: 25 ноември 2014
  4. steker

steker Активен член

Се зачлени на:
    10 јули 2014
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    13
    Многу добра е шминката на NYX американски бренд, а не е многу скапа.

На bubac и macka91 им се допаѓа ова.
  5. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    @bubac погледни ги сликиве, овие производи на Есте ги има кај нас, можеш да одиш да пробаш може ќе добиеш некој сличен ефект. Ист нема шанси луѓе ова е фотошоп.
    Вака изгледа течноста ама незнам дали има нијанси кај нас или само една е.
    Има тестери оди пробај си, види дали се исплати и дали го доловуваат тој изглед.

На koritsaki и bubac им се допаѓа ова.
  6. bubac

bubac Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    884
    Допаѓања:
    1.867
    @mims-89 ги меркам овие одамна ама не сум ги начекала на акција зошто се баш скапички, но наредниов месец ќе имам поголем прилив на пари па ќе си се почастам обавезно со овие бронзе годес на есте, и кремата за околу очи на Клиник. ^_^:smirk:

До тогаш ќе си правам некој фејк џ.ло глоу со хајлатерите и бронзерите кои ги имам :drunk:

.... и фала ви многу на сите за одговорите ми ја разрешивте дилемата :hug:

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. levely

levely Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    914
    Допаѓања:
    902
    Само што ја испробав пудрата на Аура-refresh me, има лесна , дневна текстура, ама мислам дека ќе ја користам и за навечер затоа што сум 16год па не сакам да користам тешки пудри како паштета да имам на лицето.Пудрава го прави лицето убаво и се изедначува, само не сум задоволна од покривноста ( се чудам даи во мојов живот ќе најдам пудра што ќе ми ги прекрие ПОДОЧЊАЦИВЕ, секоја препорака од вас е добредојдена :lol: ) и тоа, океј е пудрава ама не е нешто wow. Ќе истрае додека да соберам пари за друга :D

8. bridetobebt

bridetobebt Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2014
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    146
    Aura cover me од истата линија е, покривна, ептен си требала таа да ја земиш :)

9. frangipani

frangipani Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2014
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    67
    Девојки да ве прашам за Flormar mat touch како стои со покривноста,долготрајноста односно генерално како сте задоволни?

10. levely

levely Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    914
    Допаѓања:
    902
    Ја пробав но некако ми изгледаше тешка по текстура, планирам деновиве да си го купам коректорот камуфлаж крем од катрице колекцијата па ќе видам каков ефект ќе има со користење на пудрата + коректорот...

11. cocopuff

cocopuff Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    561
    Сакав да купам некоја пудра од Catrice зошто нели на попуст се и мислам пола саат дремев во ДМ и на крај со прзни раце си отидов. Кожата ми е комбинирана, буквално се имам на лицето, и суви и нормални и мрсни делови...Моментално ја користам Loreal True match ама не сум нешто презадоволна. Мислам океј е, ама некако не е тоа тоа. Во некои денови ми е супер, ама некои денови воопшто не ми се допаѓа како изгледа на моето лице. Не сакам голема покривност од пудрата, доволна ми е средна покривност, бидејќи повеќе ја користам за изедначување на тенот.
    Е сега дилемата е која од пудрите на Catrice би ми била најсоодветна?! Искрено онаа Nude illusion најмногу ми фати око, а и нијансата 020 мислам дека би ми била супер за зимава.

12. Zumbulce9

Zumbulce9 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2014
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    875
    Од каде ја купуваш?

13. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.767
    Допаѓања:
    2.079
    Девојки дерматологот ми препорача поради акните дека треба да користам некомедони пудри, кои пудри се такви и како можам да препознаам пошто и да прашам по парфимериите нема да знаат да ми кажат и најголема е веројатноста да ме излажат.. Извинете ама не сум информирана многу за вакви пудри (facepalm)

14. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.014
    Допаѓања:
    81.351
    Најчесто си пишува во самиот состав или на опаковката од пудрата Noncomedogenic. Такви пудри се со сигурност оние медицинските - Sante, Vichy, Neutrogena (ако ги има кај нас), Dr.Hauschka. Малку се поскапи од комерцијалните брендови, ама навистина се многу полесни на лице, а покривноста е задоволителна.

На MayDiamonds му/ѝ се допаѓа ова.
  15. macka91

macka91 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    4.151
    Допаѓања:
    73.359
    има да се нарача на alexandar-cosmetics. Преубави се шминките на Nyx

16. steker

steker Активен член

Се зачлени на:
    10 јули 2014
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    13
    Ja naracuvam od aleksandar kozmetik 070/298-512

17. Dzes88

Dzes88 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2014
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    59
    Имам cјајна кожа на Т-зоната и доста ми се мрси и единствено со Manhattan пудрата ми се изедначува кожата на лицето. Ја користам долго време и сум презадоволна, само летно време гледам да користам некоја полесна или воопшто да не користам пудра.

18. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.895
    Допаѓања:
    15.406
    Мишелке која од пудрите на Кетрис е за комбинирана кожа,моментално ја имам Менхетен антибактериската ама како да ми ги истакнува сувите делови околу устата,а челото за 5-6 саати ми светнува.Се мислев за фото финиш или таа илусион или како беше незнам????
    Фала :)

19. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.014
    Допаѓања:
    81.351
    Онаа all matt plus е за комбинирана-мрсна кожа, солидна е и вреди да се купи само вака на попуст, затоа што слабо држи на лице, по некои да речам 7-8 часа се губи од лице, како да бледнее. Се уплашив кога се видов во огледало откако се вратив од факултет, буквално. :) Не ми остави некој многу позитивен впечаток, ама можеби не е за толку мрсно лице како моето, што знам. Лицето го измазнува и изгледа природно, ама ете, мене не ми е баш долготрајна.

Photo Finish е подобра, доволно е мат во проблематичните зони, а не го суши лицето дури и кога нема да нанесеш толку хидратантна подлога на посувите делови. Јас имам проблеми со деловите кај ушите, ама од оваа пудра не се перутам, ми одговара повеќе и подолго се задржува на лице. Можеби со некоја соодветна база би била уште подобра, ама и вака ми е супер. Мислам дека веројатноста да ти одговара е голема, така да, гледај само да ти најдеш нијанса која ти одговара.

Nude ilussion мене не ми одговара по структурата и не сум ја пробала до сега, па не би можела да ја коментирам. :D

На kala21 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. renata77

renata77 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2009
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    8.605
    А како нарачуваш? Праќаат на домашна адреса или...?