Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. DareToLoveMe

DareToLoveMe Нов член

Се зачлени на:
    18 ноември 2014
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    2
    Девојки дали некоја ја има користино пудрата Vichy dermablend, долго време ја користам Revlon (скоро 3 год.) и сакам да сменам некоја друга.......инаку имам проблематична кожа....кажете пофалби и кририки :D

2. Mimi123

Mimi123 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.015
    Допаѓања:
    1.186
    А од фирмава има кај нас по парфимерии или? Јас прв пат слушам за имево.?

3. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    769
    Допаѓања:
    561
    Нема по парфимерии...Има некои дистрибутери што ги продаваат само на големо, но не знам каде. Мене ми ги порачуваат. Ѕирни на Гугл малце, ќе видиш перфектни се. Можеш да си порачаш од еВау :)

https://www.google.com/search?q=kry...fnygPksICwAw&ved=0CAkQ_AUoAg&biw=1280&bih=923

На Mimi123 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. LaraSolare

LaraSolare Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    6.618
    Девојки нешто корисно што би требало да го знаете за транслуцентната пудра и за пудрите кои што содржат spf.

Јас случајно побарав рецензии за оваа од make up forever бидејки имам иста , а не знаев баш најдобро како треба да се упоребува и нанесува.И случајно открив нешто многу корисно.Имено, честопати сум сретнувала , посебно во последно време фотографии од познати ѕвезди со она знаете бело под очите апла што се познава и се сум се прашувала аман како излегоа вака од дома.Не знам дали вие сте знаеле ама за мене ова беше откритие на годината ! Всушност транслуцентните пудри не се препорачуваат доколку планирате да се сликате , посебно со блиц.Бидејки во живо можеби изгледа перфектно , но на фотографии се познава секој потег а посебно под очите.

Друго пудрите со spf секогаш на слики се прикажувале како побели одошто се во живо , уште пак со јак блиц за никаде , нажалост јас ова го забележав и со мојата.Дури почнав да се прашувам дали сум ја промашила нијансата ,се прашував како не се забележувам во живо , кога се видов на слики со блиц. Нејасно ми беше зошто на оние без блиц не изгледаше воопшто лошо. Кој сака да се увери , погледнете го следново видео , девојката има убаво објаснето:)

P.S. Толку се возбудив што го дознав ова и ми олесна што не сум ја промашила нијансата , што на дечко ми почнав да му расправам за спф и транслусцентни пудри и го напнав да го гледа видеото ! :tmi::rofl:

На tinkerbelll, SuperGirl24, anuskaNESTLE и 9 други им се допаѓа ова.
  5. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.282
    Леле сега и јас сум запрепастена, имав пишано тука во темата дека имав транслуцентна пудра и приметив дека ме прави многу бела, посебно на слики, ама мислев дека тоа е до самата пудра, дека нешто не е во ред со неа, а не дека ова е причината.
    Морам да кажам дека и јас како тебе почнав да се прашувам дали до толку не се приметувам дека сум бела, а причина за тоа беше што присуствував на еден настан каде што имаше фотографи и човек и да сака не може да го избегне сликањето, па кога ги прикачија сликите отворив да видам како сум испадната и од 50тина слики ме имаше само на 2-3 и тоа се гледав ептен во далечина, а фотографот цело време сликаше и од мојата страна, на метро од мене што се вели.
    Немаше ниедна од тие слики, а на тие што ме имаше не бела, дури накај сиво мавав, ем пак ќе кажам се гледав ептен малку, не се ни познава дека јас, туку се гледа само една бела точка.
    Така заклучив дека на тие од близу сум била уште пострашна, сиво-бела, па затоа и не ги ставиле.:tmi:
    Оттогаш не сум ставила од транслуцентната пудра, ја фрлив и сега кога го изгледав видеото гледам дека тоа ми била паметна одлука.
    ЦЦЦЦ, како смеат така, мора да има предупредувања за овие работи, а не вака, да служиме за смеа и чудење. Излегуваш од дома скроз пицната, самоуверено се сликаш и има што да видиш после на сликите :o.
    Фала што го сподели ова Лара.

На t-sweet и LaraSolare им се допаѓа ова.
  6. steker

steker Активен член

Се зачлени на:
    10 јули 2014
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    13
    da prakaat na domasna adresa

На renata77 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.835
    ^^
    Затоа пудрата од catrice - photo finish носи такво име. Бидејќи лицето на сликите ти е ко фотошопирано, а не бело ко дух.
    Па ако сте за сликање ви ја препорачувам токму оваа пудра, стварно убаво лицето/тенот излегува на сликите.

На RufleS му/ѝ се допаѓа ова.
  8. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.784
    Допаѓања:
    24.025
    Ако синоним на translucent е semi-transparent или полутранспарентна, со нијанса Transparent т.е безбојна се постигнува уште полош ефект (кај transparent пишува и translucent како синоним), рецимо.
    Куку мене, мислев сум се спасила да не трупам "фазла" боја на лицево, ама тоа само за денски, навечер може и нијанса потемна пудра да се користи (ако стандардната/омилената има појак "блиц" ефект) и камена во боја, исклучиво.
    За фотографирање со блиц правам муабет.

Последна измена: 28 ноември 2014
  9. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    3.480
    Пред некое време ми дојде пудрава од E.l.f. Прв пат користам камена пудра, предходно не користев зошто имам сува кожа па оваа ја зедов колку да ја фиксирам течната.
    Мене ми се допаѓа како ми стои на лице, не изгледа како паштета. Малку нијансата ми е потемна а ја зедов најсветлата :( ама не е тоа голем проблем.
    Пакувањето е прекрасно и практично, со големо огледало а здола има и сунгерче за нанесување на пудрата.
    Цена 3 долари од iherb.com

А течна си нарачав од Авон Luxe, после многу фалења на темава да ја пробам и јас зошто имаше одлична цена 8)

10. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.881
    Допаѓања:
    5.216
    gossmakeupartist
    Ги има добро објаснето причините за настанувањето на ,,дух ефект'' на слики. :)

На simoncelicius му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Mihaelasimonova

Mihaelasimonova Активен член

Се зачлени на:
    4 декември 2013
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    6
    [​IMG] И на оваа пудра се мисли?

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  12. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.104

Јас ја користам, по втор пат ја купив пред некоја недела, и најискрен совет до тебе, ич да не се двоумиш, да си ја купиш, малку поскапа е од другите пудри, ама вреде.
    Мене најбитно во една пудра ми е да е покривна и да и трае покривноста , да не ми го прави мрсно лицето и да не остава траги на алиштата, а оваа пудра ги исполнува тие критериуми.
    Ми трае 8 часа и повеќе, не ми треба ни прајмер ни крема под неа, пошто структурата и е прекрасна, и не ми го суши лицето, а и е доста квалитетна што е исто така многу битно.
    Лично немам критики, ете толку ми е погодена, :) ама секоја кожа е различна, јас имам комбинирана кожа, мрсна Т-зона и нормална до сува на останатиот дел од лицето.

На DareToLoveMe му/ѝ се допаѓа ова.
  13. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.784
    Допаѓања:
    24.025
    Се мисли, да. Покрај тие поскапите (од кои голем дел нема кај нас), исто и камените и тие во прав што се безбојни. Многу светол ефект се добива при блиц.

На Mihaelasimonova му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    За тие што не сакаат да користат течна пудра секој ден, ББ кремата на Ингрид е предобра, за таа цена сум изненадена и не очекував некоја покривност е сега зависи секој има различна кожа за тие нормална/сува кожа би била совршена, јас имам комбинирана и со камена пудра ми трае доволно. Ке става на блогот слика пред и потоа да видите која покривност ја има, мислам дека е многу солидна за една бб крема. :)

На Mimi123 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. an4ii

an4ii Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2013
    Пораки:
    604
    Допаѓања:
    441
    Дали некој ја има користено Refresh me пудрата на Aura и дали сте задоволни? [​IMG]

16. barbiegirl.24

barbiegirl.24 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2014
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    4.453
    Ја користел некој пудрава? Моментално ја користам Maybelline и не сум задоволна, сакам нареден пат да ја земам оваа на Max Factor.

Прикачени фајлови:

17. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Што знам, јас ја користам како фиксатор, но не постојано и не во големи количини. И сум немала таков проблем.

На Mihaelasimonova му/ѝ се допаѓа ова.
  18. kelly.r

kelly.r Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    503
    Која од пудрите на maybelline е за сува кожа?

19. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.014
    Допаѓања:
    81.351
    Доста е попокривна од било која пудра на Мaybelline, па ако сакаш повисока покривност сигурно ќе ти се допадне. Изгледа природно на лице, мислам дека одговара на повеќето типови на кожа - мојата е премногу мрсна, ама со камена ми е сосема задоволителна.

20. bridetobebt

bridetobebt Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2014
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    146
    Сите ли пудри на Аура се намалени неделава во ДМ? Конкретно ме интересира за онаа Cover me ..