Јас ја користев како што памтам на мои 17-18 год. Е сеа не знам колку имаш ти. Пробај прво од тестер,затоа што јас тогаш барав покривна затоа што имав некои мозолчиња па ми беше океј.
Јас баш ја купив пудрава минатата недела од ДМ на попуст. Јас сум задоволна, за прв пат бојата ми е погодена, иначе имам комбинирана кожа баш како тебе, лесна е и ми одговара, имаше тестери во ДМ, најарно да ја пробаш.
Девојки ми треба итно услуга, да ми каже кој знае дали ја има во Скопје некаде низ Космо или поголемите парфимерии оваа новата пудра на Maybelline? И ако ја има колку и е цената? И ако никој незнае, ако оде денес или утре во Дм или Космо, ѕирнете жити се и пишете ми, ако не ви е проблем.
А да те прашам каква подлога (крем) користиш под пудрава?оти јас стварно неможам ама баш никако да погодам крем
За таа на CHEN YU кога се мислев јас која пудра да ја земам , пред година,две ми рекоа дека е као со фото финиш , баш сега ми се враќа меморијата , не беше со лоша покривност иако , колку што се сеќавам помала од онаа на ревлон , ама само од тестерпот видов , не знам вака..Ама немаше тогаш многу рецензии на нет за неа и не ја земав Него друго нешто да ве прашам , никако не сакам да се разделам од максимум кавер на Есте и нели спомнав дека на слики сум бледа , па дали мислите дека со камена пудра ќе се камуфлира тоа ? Одозгора да си ставам камена дали пак таква бледа ќе бидам ? И може звучам смешно ама камена со фото финиш има ли ?И која камена би ми ја препорачале за комбинирана кожа , значи т зоната ми светнува , гледам многу пофалби за онаа на римел?
^ од ревлонот фото финиш има цела линија значи пудра течна, камена пудра, коректор... Ама дали ги има кај нас искрено не знам..
Па јас користам на Dr.Hauschka Melissa дневна крема. Баш приметив ако имам само од кремата ставено и врз неа од пудрото лицето ми е таман, а ако после кремата си ставам коректор (го користам на арт деко) и потоа ставам пудра, лицето ми свети, значи без коректор е супер. Пробај со некоја крема што не е мрсна па ќе видиш како ќе ти биде. Или стави си крема на лицето и оди во продавница стави од тестерот со пудра и ќе видиш по некое време како ќе ти делува.
Не дека имам апла мрсно лице, али образите, носот, и челото мнооогу брзо ми светнуваат и тоа онака ептен... Баш сега читав за оваа пудра доста ја фалат и ја препорачуваат за мрсна кожа. Дали сте ја виделе некаде, Космо, Дм, Шатци или некоја слична продавница?
^Јас ја користев пудрава. Мене ми беше преубава. Лесна на лице ептен како кремче а покривна. Јас имам комбинирана кожа и ми беше супер. За ептен мрсна не би рекла дека е. Ја имав од Америка а овде ја имаше порано кај нас само со пумпица. Сега незнам дали е истата пудра, а амбалажата сменета. Или е сосема друга.
Оваа Better Skin да не е? И на неа пишува SuperStay ама некако скрос друга е амбалажава + normal skin пишува...
Девојки ќе може да ми препорачате некоја лесна пудра што изгледа природно на лице. Имам комбинирана до мрсна кожа ама не мора мат ефект да дава, ми се допаѓа кога има некој здрав сјај лицето нешто вака http://iv1.lisimg.com/image/3894018/600full-irina-shayk.jpg Може и ББ крема да биде, јас се мислам сега за Лореал ББ кремата ама не знам стварно ако имате некој предлог би ви била благодарна.
И јас имам таков тип на кожа, па единствена работа која ми одговара, а е прелесна на лицето и не го бетонира, е ЦЦ кремата од Буржуа. Со малку камена пудра на критичните делови ми е супер. ББ кремата на Лореал мене ми беше премногу жолто-портокалова, ама ако си наумила да ја пробаш, пробај ја, многу е лесна на лицето и дава природен ефект, ама ако ти се погоди нијансата.
Според мене земија лореал бб кремата од кога ја земав немам пудра ставено. Од сабајле ја ставам до пред спиење не мрднува од лице покривна не ми го масти лицето и тоа без камена одозгора само коректор кај подочњаците и тоа е тоа.
Или таа или оваа . не сум ја побарала пак да видам која ја има по парфимерииве. Јас во лето си ја користев убава ми беше. Остава мат а пак како сјај некој на лицето дава. Види си пробај си ја.
Ја купив оваа камена пудра и сум ептен задоволна. Од камена пудра имам две очекувања: нијанса која ке изгледа природно на лицето, нема да има ниту розев, а ни портокалов тон, туку совршено ќе одговара на бојата на кожата; и камената пудра секако треба да има мат финиш, но без чувство на тежина дека сум си го зацементирала лицето. Оваа пудра ги исполни и двете очекувања. Ја купив 336 денари од Cosmo (има попуст по повод нивниот роденден, со клуб картичката секако, инаку е 420 денари).
Некоја што ја има по дома пудрава на Loreal true match може ли да провери дали има парабени во неа? Прочитав на др страна дека има два парабена а баш се спремав да ја купам поради тие парабени фрлив цела пудра на Make up forever
Не сум дома и ја немам во мене ама на нет за составот пишува дека има парабени. Спојлер NOTE: Ingredients vary by shade. Please see the list below and check the product packaging for ingredients at desired shade level. Porcelain – W1, Light Ivory – W2, Nude Beige – W3, Natural Beige – W4, Sand Beige – W5, Sun Beige – W6, Caramel Beige – W7, Soft Ivory – N1, Classic Ivory – N2, Natural Buff – N3, Buff Beige – N4, True Beige – N5, Honey Beige – N6, Classic Tan – N7, Alabaster – C1, Natural Ivory – C2, Creamy Natural – C3, Shell Beige – C4, Classic Beige – C5: ACTIVE INGREDIENTS TITANIUM DIOXIDE 3.01% COSMETIC INGREDIENTS WATER • ISODODECANE • CYCLOPENTASILOXANE • GLYCERIN • CYCLOHEXASILOXANE • PEG-10 DIMETHICONE • METHYL METHACRYLATE CROSSPOLYMER • BUTYLENE GLYCO • DIMETHICONE • ISOEICOSANE • DISTEARDIMONIUM HECTORITE • CETYL PEG/PPG-10/1 DIMETHICONE • SODIUM CHLORIDE • POLYGLYCERYL-4 ISOSTEARATE • HEXYL LAURATE • C9-15 FLUOROALCOHOL PHOSPHATE • ISOSTEARYL NEOPENTANOATE • DIAZOLIDINYL UREA • METHYLPARABEN • PROPYLPARABEN • TOCOPHEROL • PANTHENOL • ALUMINA • METHICONE MAY CONTAIN TITANIUM DIOXIDE • IRON OXIDES • MICA • YELLOW 5 LAKE • RED 7 Fresh Beige – W4.5, Suntan – W5.5, Crème Café – W8, Perfect Beige – N5.5, Golden Beige – N6.5, Soft Sable – C6, Nut Brown – C7: ACTIVE INGREDIENTS TITANIUM DIOXIDE 3.26% COSMETIC INGREDIENTS WATER • ISODODECANE • CYCLOPENTASILOXANE • GLYCERIN • CYCLOHEXASILOXANE • PEG-10 DIMETHICONE • METHYL METHACRYLATE CROSSPOLYMER • BUTYLENE GLYCOL • DIMETHICONE • ISOEICOSANE • DISTEARDIMONIUM HECTORITE • CETYL PEG/PPG-10/1 DIMETHICONE • SODIUM CHLORIDE • C9-15 FLUOROALCOHOL PHOSPHATE • POLYGLYCERYL-4 ISOSTEARATE • HEXYL LAURATE • ISOSTEARYL NEOPENTANOATE • DIAZOLIDINYL UREA• METHYLPARABEN • PROPYLPARABEN • TOCOPHEROL • PANTHENOL MAY CONTAIN IRON OXIDES • TITANIUM DIOXIDE Deep Warm – W9.5, Deep Golden – W10, Cappuccino – N8, Mahogany – N9, Cocoa – C8, Deep Cool – C9, Espresso – C10: COSMETIC INGREDIENTS AQUA / WATER / EAU • CYCLOPENTASILOXANE • ISODODECANE • GLYCERIN • CYCLOHEXASILOXANE
^ chloride, polyglyceryl-4, isostearate, hexyl laurate, c9-15 fluoroalcohol phosphate, isostearyl neopentanoate, diazolidinyl urea, methylparaben, propylparaben, tocopherol, panthenol, alumina, methicone; may contain: titanium dioxide, iron oxides, mica, yellow 5 lake, red 7. Еве кај мене ова го има во составот. Сликав, ама матна е сликата немам добра камера од блиску