Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. macovska

macovska Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2014
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    203
    Јас ја користев како што памтам на мои 17-18 год. Е сеа не знам колку имаш ти. Пробај прво од тестер,затоа што јас тогаш барав покривна затоа што имав некои мозолчиња па ми беше океј.

На barbiegirl.24 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. K.Mari4ka

K.Mari4ka Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    1.457
    Допаѓања:
    1.559
    Јас баш ја купив пудрава минатата недела од ДМ на попуст. Јас сум задоволна, за прв пат бојата ми е погодена, иначе имам комбинирана кожа баш како тебе, лесна е и ми одговара, имаше тестери во ДМ, најарно да ја пробаш.

На Love86 и koritsaki им се допаѓа ова.
  3. barbiegirl.24

barbiegirl.24 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2014
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    4.453
    24. Важи, ќе пробам од тестер прво обавезно.

4. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.104
    Девојки ми треба итно услуга, да ми каже кој знае дали ја има во Скопје некаде низ Космо или поголемите парфимерии оваа новата пудра на Maybelline? И ако ја има колку и е цената?
    И ако никој незнае, ако оде денес или утре во Дм или Космо, ѕирнете жити се и пишете ми, ако не ви е проблем. :angel:

5. Love86

Love86 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    195
    А да те прашам каква подлога (крем) користиш под пудрава?оти јас стварно неможам ама баш никако да погодам крем:^)

6. LaraSolare

LaraSolare Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    6.618
    За таа на CHEN YU кога се мислев јас која пудра да ја земам , пред година,две ми рекоа дека е као со фото финиш , баш сега ми се враќа меморијата , не беше со лоша покривност иако , колку што се сеќавам помала од онаа на ревлон , ама само од тестерпот видов , не знам вака..Ама немаше тогаш многу рецензии на нет за неа и не ја земав

Него друго нешто да ве прашам , никако не сакам да се разделам од максимум кавер на Есте и нели спомнав дека на слики сум бледа , па дали мислите дека со камена пудра ќе се камуфлира тоа ? Одозгора да си ставам камена дали пак таква бледа ќе бидам ? И може звучам смешно ама камена со фото финиш има ли ?И која камена би ми ја препорачале за комбинирана кожа , значи т зоната ми светнува , гледам многу пофалби за онаа на римел? :)

7. Mimi123

Mimi123 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.015
    Допаѓања:
    1.186
    ^ од ревлонот фото финиш има цела линија значи пудра течна, камена пудра, коректор... Ама дали ги има кај нас искрено не знам..

На LaraSolare му/ѝ се допаѓа ова.
  8. K.Mari4ka

K.Mari4ka Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    1.457
    Допаѓања:
    1.559
    Па јас користам на Dr.Hauschka Melissa дневна крема. Баш приметив ако имам само од кремата ставено и врз неа од пудрото лицето ми е таман, а ако после кремата си ставам коректор (го користам на арт деко) и потоа ставам пудра, лицето ми свети, значи без коректор е супер. Пробај со некоја крема што не е мрсна па ќе видиш како ќе ти биде. Или стави си крема на лицето и оди во продавница стави од тестерот со пудра и ќе видиш по некое време како ќе ти делува.

9. rainbowec

rainbowec Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    822
    Допаѓања:
    5.178
    Не дека имам апла мрсно лице, али образите, носот, и челото мнооогу брзо ми светнуваат и тоа онака ептен...
    Баш сега читав за оваа пудра доста ја фалат и ја препорачуваат за мрсна кожа.
    Дали сте ја виделе некаде, Космо, Дм, Шатци или некоја слична продавница?

7755941_0_9999_lge_v1_m56577569852868876.jpg

10. Mimi123

Mimi123 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.015
    Допаѓања:
    1.186
    ^Јас ја користев пудрава. Мене ми беше преубава. Лесна на лице ептен како кремче а покривна. Јас имам комбинирана кожа и ми беше супер. За ептен мрсна не би рекла дека е. Ја имав од Америка а овде ја имаше порано кај нас само со пумпица. Сега незнам дали е истата пудра, а амбалажата сменета. Или е сосема друга.

11. rainbowec

rainbowec Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    822
    Допаѓања:
    5.178
    Оваа Better Skin да не е? И на неа пишува SuperStay ама некако скрос друга е амбалажава + normal skin пишува...

Maybelline_New_York_SuperStay_BetterSkin_Foundation_30ml_1390209492.png

12. beatriz

beatriz Активен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2014
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    65
    Девојки ќе може да ми препорачате некоја лесна пудра што изгледа природно на лице. Имам комбинирана до мрсна кожа ама не мора мат ефект да дава, ми се допаѓа кога има некој здрав сјај лицето нешто вака http://iv1.lisimg.com/image/3894018/600full-irina-shayk.jpg
    Може и ББ крема да биде, јас се мислам сега за Лореал ББ кремата ама не знам стварно ако имате некој предлог би ви била благодарна.

13. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.014
    Допаѓања:
    81.351
    И јас имам таков тип на кожа, па единствена работа која ми одговара, а е прелесна на лицето и не го бетонира, е ЦЦ кремата од Буржуа. Со малку камена пудра на критичните делови ми е супер. ББ кремата на Лореал мене ми беше премногу жолто-портокалова, ама ако си наумила да ја пробаш, пробај ја, многу е лесна на лицето и дава природен ефект, ама ако ти се погоди нијансата. :)

На ivancekitty и beatriz им се допаѓа ова.
  14. MiaNmaR

MiaNmaR Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2014
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    170
    Според мене земија лореал бб кремата од кога ја земав немам пудра ставено. Од сабајле ја ставам до пред спиење не мрднува од лице покривна не ми го масти лицето и тоа без камена одозгора само коректор кај подочњаците и тоа е тоа.

На mims-89, beatriz и koritsaki им се допаѓа ова.
  15. Mimi123

Mimi123 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.015
    Допаѓања:
    1.186
    Или таа или оваа Screenshot_2014-12-27-12-46-16.png . не сум ја побарала пак да видам која ја има по парфимерииве. Јас во лето си ја користев убава ми беше. Остава мат а пак како сјај некој на лицето дава. Види си пробај си ја.

На rainbowec му/ѝ се допаѓа ова.
  16. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    3.804
    Ја купив оваа камена пудра и сум ептен задоволна.
    Од камена пудра имам две очекувања: нијанса која ке изгледа природно на лицето, нема да има ниту розев, а ни портокалов тон, туку совршено ќе одговара на бојата на кожата; и камената пудра секако треба да има мат финиш, но без чувство на тежина дека сум си го зацементирала лицето.
    Оваа пудра ги исполни и двете очекувања.

Ја купив 336 денари од Cosmo (има попуст по повод нивниот роденден, со клуб картичката секако, инаку е 420 денари).

На SwanMay, barbiegirl.24, crazylady и 2 други им се допаѓа ова.
  17. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.651
    Допаѓања:
    106.702
    Некоја што ја има по дома пудрава на Loreal true match може ли да провери дали има парабени во неа? Прочитав на др страна дека има два парабена а баш се спремав да ја купам ;( поради тие парабени фрлив цела пудра на Make up forever (n)

18. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.672
    Не сум дома и ја немам во мене ама на нет за составот пишува дека има парабени.

NOTE: Ingredients vary by shade. Please see the list below and check the product packaging for ingredients at desired shade level.

Porcelain – W1, Light Ivory – W2, Nude Beige – W3, Natural Beige – W4, Sand Beige – W5, Sun Beige – W6, Caramel Beige – W7, Soft Ivory – N1, Classic Ivory – N2, Natural Buff – N3, Buff Beige – N4, True Beige – N5, Honey Beige – N6, Classic Tan – N7, Alabaster – C1, Natural Ivory – C2, Creamy Natural – C3, Shell Beige – C4, Classic Beige – C5:
    ACTIVE INGREDIENTS
    TITANIUM DIOXIDE 3.01%

COSMETIC INGREDIENTS
    WATER • ISODODECANE • CYCLOPENTASILOXANE • GLYCERIN • CYCLOHEXASILOXANE • PEG-10 DIMETHICONE • METHYL METHACRYLATE CROSSPOLYMER • BUTYLENE GLYCO • DIMETHICONE • ISOEICOSANE • DISTEARDIMONIUM HECTORITE • CETYL PEG/PPG-10/1 DIMETHICONE • SODIUM CHLORIDE • POLYGLYCERYL-4 ISOSTEARATE • HEXYL LAURATE • C9-15 FLUOROALCOHOL PHOSPHATE • ISOSTEARYL NEOPENTANOATE • DIAZOLIDINYL UREA • METHYLPARABEN • PROPYLPARABEN • TOCOPHEROL • PANTHENOL • ALUMINA • METHICONE

MAY CONTAIN
    TITANIUM DIOXIDE • IRON OXIDES • MICA • YELLOW 5 LAKE • RED 7

Fresh Beige – W4.5, Suntan – W5.5, Crème Café – W8, Perfect Beige – N5.5, Golden Beige – N6.5, Soft Sable – C6, Nut Brown – C7:
    ACTIVE INGREDIENTS
    TITANIUM DIOXIDE 3.26%

COSMETIC INGREDIENTS
    WATER • ISODODECANE • CYCLOPENTASILOXANE • GLYCERIN • CYCLOHEXASILOXANE • PEG-10 DIMETHICONE • METHYL METHACRYLATE CROSSPOLYMER • BUTYLENE GLYCOL • DIMETHICONE • ISOEICOSANE • DISTEARDIMONIUM HECTORITE • CETYL PEG/PPG-10/1 DIMETHICONE • SODIUM CHLORIDE • C9-15 FLUOROALCOHOL PHOSPHATE • POLYGLYCERYL-4 ISOSTEARATE • HEXYL LAURATE • ISOSTEARYL NEOPENTANOATE • DIAZOLIDINYL UREA• METHYLPARABEN • PROPYLPARABEN • TOCOPHEROL • PANTHENOL

MAY CONTAIN
    IRON OXIDES • TITANIUM DIOXIDE

Deep Warm – W9.5, Deep Golden – W10, Cappuccino – N8, Mahogany – N9, Cocoa – C8, Deep Cool – C9, Espresso – C10:
    COSMETIC INGREDIENTS
    AQUA / WATER / EAU • CYCLOPENTASILOXANE • ISODODECANE • GLYCERIN • CYCLOHEXASILOXANE

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  19. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.651
    Допаѓања:
    106.702

оффф фала ти што ми пиша , сега ќе морам друга слична да барам :(

20. Mimi123

Mimi123 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.015
    Допаѓања:
    1.186
    ^ chloride, polyglyceryl-4, isostearate, hexyl laurate, c9-15 fluoroalcohol phosphate, isostearyl neopentanoate, diazolidinyl urea, methylparaben, propylparaben, tocopherol, panthenol, alumina, methicone; may contain: titanium dioxide, iron oxides, mica, yellow 5 lake, red 7.

Еве кај мене ова го има во составот. Сликав, ама матна е сликата немам добра камера од блиску :)

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.