Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.653
    Допаѓања:
    106.711
    Фала ви. На крај краева можеби Loreal Infallible ќе ја земам , таа единствено нема парабени. Ќе ја пробам секако на тестер незнам како е со нијансите

На Love86 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.895
    Допаѓања:
    4.902
    А постои воопшто пудра што нема парабрени во неа?
    Јас мислам дека не,колку и да негираат и да не е пишано во составот дека нема парабрени,сепак мислам дека има. :?:
    :?::|

3. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Оваа нема, 100%. Сите природни козметики немаат парабени.

На koritsaki и Anna-Banana им се допаѓа ова.
  4. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.895
    Допаѓања:
    4.902
    ^
    И која е цената на пудрава? :) И за сите возрасти е наменета така?

5. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.653
    Допаѓања:
    106.711

Незнам да ти кажам еве на оваа погоре од Лореал не пишува дека има. И на Есте ,Буржуа и Бенефит исто ,зборувам за тие што сум ги користела. Мислам дека мора да се пише што точно содржи секој производ :?:

На Anna-Banana му/ѝ се допаѓа ова.
  6. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    @Anna-Banana околу 700 денари е, за сите воздрасти е. По структура е лесна и лесно се размачкува. Јас само сметам дека на мрсна кожа нема да одговара затоа што не е мат. Мене ми е послична до ББ кремите одколку до пудрите. Покривноста и е онака средна, поголеми несовршености не би покрила.
    Природно изгледа на лице и има убав избор на нијанси.
    Само дека се работи за природна козметика која нема додаток на вештачки мириси може да ви мириса непријатно. Лично јас го обожавам тој природен мирис ко на билки и не ми смета воопшто.
    Ја имаш во ДМ, Космо, по аптекиве мислам дека ја имаше... Пробај си, има тестери може ќе ти се допаднат.
    Јас незнам колку пати ги имам пофалено производите Лавера низ форумов. :lol:

На MiaNmaR, Anna-Banana и koritsaki им се допаѓа ова.
  7. SwanMay

SwanMay Популарен член

Се зачлени на:
    28 април 2011
    Пораки:
    855
    Допаѓања:
    4.674
    Ја користам со години и сум презадоволна од ефектите. Има многу лесна текстура, одлична е за размачкување (и со прсти и со четка), а воедно нема тежок, нападен изглед кога се аплицира на кожата. За мене е незаменлива. :)

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. barbiegirl.24

barbiegirl.24 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2014
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    4.453
    Јас користев ваква во средно, ама со тегет капаче. Знаеш ли дали станува збор за истата камена пудра? Деновиве треба да купам, па се мислам дали да ја земам оваа.

9. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    3.804
    @barbiegirl.24 не знам дали станува збор за истата пудра, ја немам користено таа што ја спомна ти.
    Но, сеедно, ти ја препорачувам оваа. :)

На barbiegirl.24 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. anna.tesoro

anna.tesoro Активен член

Се зачлени на:
    18 септември 2013
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    99
    Оваа ја користам неколку месеци и сум презадоволна, нема шанси да ја сменам, :D

На Rose96, anuskaNESTLE и kitty.m им се допаѓа ова.
  11. Salome

Salome Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2012
    Пораки:
    1.243
    Допаѓања:
    10.406
    Вчера бев во потрага по пудра,планирав да ја земам на Римел матот во комбинација со камената пудра од истата линија и низ цел град манијачки ја барав, а кога ја најдов воопшто не ми се допадна.Ја пробав и на раката и на вратот, ама ми се виде ужас, не се размачкува убаво, премногу тешка, а кај мене овој период кожата на образите ми се нормализира само т-зоната ми е критична и ми светнува,така да кожата ми е комбинирана, а не мрсна, па решив да не ја апла задушувам со такви тешки пудри.
    Продавачката ми нудеше една пудра од Флормар мат да ја пробам , океј ми се виде како солидна и убаво ми лежеше, ама јас си имав увртено во главата да си земам пудра на Римел оти немам пробано ништо од овој бренд , а доста е фален тука по темите и по нејзина препорака ја земав Match Perfection .Убаво ми легна , средно покривна и дава природен изглед на лицето што ми е најбитно.Има spf 18.
    Дома пак ја ставив само за проба, буквално на слепо ја купив пудрата:D, немав гледано никакви ривјус за неа на јутуб само не знам како ќе издржи на подолг период, ама ако нешто е критично ја купив и камената пудра на Римел мат.

12. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.024
    Допаѓања:
    36.074
    @Salome Течна пудра од брендот Rimmel не сум користела. Но, единствена камена пудра што долго време ја употребувам е пудрата Stay matte од Rimmel.Имам нормална до комбинирана кожа со масна т-зона и сум презадоволна од оваа пудра. Создава мат-ефект со природен изглед и има добра трајност.
    Се надевам дека не си погрешила во изборот затоа што и јас го имам истиот проблем со т-зоната.

На SV1911 и Salome им се допаѓа ова.
  13. Salome

Salome Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2012
    Пораки:
    1.243
    Допаѓања:
    10.406
    Камената пудра тргнав со намера да ја купам, доста е фалена овде по темите, а и од блогерките на јутуб така да за неа немам сомнеж.:DОваа течната некако на тепка ја зедов, јас тргнав по друга пудра, поточно Римел матот ама не ми се допадна и ја земав оваа.Бев решена да купам пудра од Римел и продавачката ми ја посочи Match Perfection.Дома ја пробав, убаво ми изгледа на лицето, средно покривна е може и преку ден да се носи самостално, а за навечер во комбинација со камената.Пишува дека има Smart Tone технологија која се прилагодува на лицето.Сигурно и на твојата нормална кожа ќе одговара, така да ако планираш да земеш пудра од Римел пробај ја и оваа.Јас планирам да ја тестирам на подолг временски период како ќе издржи за навечер, па пак ќе пишам во темата да споделам впечатоци.Се надевам дека ќе ти помогнам:)

14. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.024
    Допаѓања:
    36.074
    @Salome Јас имам светол тен, па ме интересира која е најсветлата нијанса од пудрата. Очекувам да споделиш впечатоци.

15. Salome

Salome Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2012
    Пораки:
    1.243
    Допаѓања:
    10.406
    @poenta Мислам дека Light Porcelain010 им е најсветла, еве:
    rimmel-match-perfection-04.jpg
    rimmel-match-perfection-04.jpg $T2eC16N,!y0E9s2S5tuSBRpLprD!Tg~~60_57.JPG
    Мојата е Classic Beige250.Ќе пишам утре-други ден во темава како сум задоволна од пудрава.Во меѓувреме ако не ти се чека ѕирни и јутуб има ривјус за пудрава, гледам ја фалат.

16. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.024
    Допаѓања:
    36.074
    @Salome Ти благодарам :) Сепак, ќе почекам да споделиш впечаток .

На Salome му/ѝ се допаѓа ова.
  17. blady

blady Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јануари 2015
    Пораки:
    378
    Допаѓања:
    102
    Женски дај препорачајте ми некоја пудра шо стварно е ефектна.. Вака имам сува кожа на мои 16 години ко ми е периодот имам акнииии не битно то .. Не се шминкам мн и не ставам скапи пудри користам малена веруме од орф. и нон стоп ми се лупи кожата на ноосот кога ставам од истите. Ставам пудра само кога излегувам помогнете мииии ве молам..:(

18. AnimalLover

AnimalLover Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2011
    Пораки:
    280
    Допаѓања:
    204
    Направи благ пилинг на лицето за да ги отстраниш мртвите клетки и да ја измазниш кожата.Стави крема за лице и потоа пудра.Проблемот можеби не е во пудрата ,туку во претходната подготовка на кожата.

На SV1911, MiaNmaR, Rose96 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125

Пробај ја CC кремата на Max Factor, мислам дека ќе ти одговара на кожата и мене ми е многу сува периодов и со CC кремата убаво изгледа лицето :)

Последна измена од модератор: 1 јануари 2015
  20. blady

blady Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јануари 2015
    Пораки:
    378
    Допаѓања:
    102
    Од кај да ја земам и колку е цената:)?

Последна измена од модератор: 1 јануари 2015