Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.653
    Допаѓања:
    106.718

Јaс би јa прoбaлa , сaмo дa видaм нијaнсите кaкви се ќе прoшетaм дo кoсмo и дa прoбaм , јaс јa кoристaм пoдлoгaтa нa рaдиaнт зa прoтив мрсење нa кoжaтa и сум презaдoвoлнa. Другaркa штo јa имa викa декa пoлумaт пудрaтa

2. bridetobebt

bridetobebt Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2014
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    146
    Јас ја имам оваа на лореал ама имам сува кожа по мое мислење нема да одговара на мрсна многу рецензии прочитав пред да ја купам и сите беа дека е за сува кожа , доста е хидратснтна и ми дава сјај на лицево кој ми е потребен пошто мн ми е сува кожава . Од покривноста сум задоволна се ми покрива и бубулички што ми искачаат и пеги што си имам :)

3. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2014
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    8.673
    Ај јас да си кажам мое мислење на пудрата која последно ја купив. Изборот падна на Римел Стеј Мат, бидејќи толкав беше буџетот а и имам комбинирана кожа па реков да пробам нешто ново и таман ми одговара на типот на кожа.
    Ова е следно што имам да кажам за неа- Ефтина е, Покривна е солидно, Ми стои 6-7 часа не светнувам како лампион што е голем плус. НООООООООООо едно што мн ме нервира кај оваа пудра е што како прво тешко ми се размачкува и најлошо од се на лицево откако ќе ја ставам ми поетмнува. Ја зедов нијанста True beige 203 кога ја пробав на тестер беше топ таман како погодена за мене. Е откако отидов дома и ја ставив на мене повторно после половина час потемна за нијанса абе како паштета да сум ставила среќа не излегов од дома таква, само ја тестирав. Сл. пат ја измешав со есенс мус мат пудрата од послеветла нијанса Ivory да ако ми оксидира на лицето да ми дојде бојата таман и така успеав, ама не е работата да равам миксови а оваа како маска на лицево ми стои. Се на се не сум задоволна и не би ја купила повторно.

4. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.326
    Може слика од пудрата.Јас имам неверојатна сува кожа, не можам да си најдам соодветна пудра.Благодарам.
    А што користиш за подлога?

Последна измена од модератор: 7 јануари 2015
  5. bridetobebt

bridetobebt Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2014
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    146
    L'Oreal Infallible 24H Foundation
    оваа е пудрата има погоре слика од неа , користам крема на Хемел врз база на мед само таа ми е убава за кожава од другиве ме чеша и ја осекам сува и затегната кожата

На toogood му/ѝ се допаѓа ова.
  6. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.549
    Допаѓања:
    5.897
    Од Орифлејм покривна пудра или од Авон, да ми препорачате?

Последна измена од модератор: 7 јануари 2015
  7. LadyInTheDark

LadyInTheDark Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2013
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    2.754
    Јас би ти ја препорачала Skin dream BB cream pure од Oriflame 529ден. е.Ова е најново нешто крем пудра е за секаков вид на кожа(истестирана е) и ја штити кожата од брчки и погодна е за летно време бидејќи е лесна и неосетлива и штити од УВ зраци од сонце.И секако имаш нијанса да си одбереш и има добра покривност еве ти едно видео да ја видиш покривноста
    и еве слика од пудрата [​IMG]

8. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.104
    Девојки, ја добив на поклон пудрава, па кој ја користел ако може некој збор два за неа да ми каже бидејќи јас ја немам никогаш користено, да знам дали ќе ми одговара или да ја подарам.

9. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.014
    Допаѓања:
    81.351
    Анушка, мислам дека со сегашната состојба на лицето, веројатноста да ти одговара е доста голема - пудрата е за нормална до комбинирана кожа. Можеби е добра и за мрсна кожа, ама не знам, не дошла на ред да ја пробам. :D

На anuskaNESTLE му/ѝ се допаѓа ова.
  10. mila89

mila89 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2009
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    883
    Оваа пудра мене ми е меѓу омилените. Има солидна покривност, малку е потешка па затоа е добра за зимскиот период. Би рекла дека одговара за нормална кожа. Јас имам нормална-комбинирана кожа па мене ми одговараше. Инаку нема мат финиш.
    Се надевам помогнав.

11. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2014
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    8.673

Драга јас ја користев едно време пудрава и супер ми беше, имам комбинирана кожа и можам да кажам дека е топ. Има добра покривност скоро одлична, но и онака имам поприлично чисто лице. Инаку не ми се бришеше одма, на мене остануваше до 6-8 часа. Само едно што и утнав беше нијансата, ама се снајдов ја мешав со друга и супер си беше.

12. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Анушка ние со сличните кожи, мене ми одговара. Ми одговараше и посува кога ми беше кожата и сега ми одговара. Голема покривност, солидна трајност, кај мене има мат финиш. Ми се засушува на лице ама супер изгледа, ја користам кога сакам максимална покривност. Не ја подарувај, супер е пудрава.

13. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.904
    И јас ја имам порано користено пудрава и супер ми беше,малку нијансите и се поцрвеникави и затоа веќе не ја користам. Ама за сува кожа е одлична.

На anuskaNESTLE и mims-89 им се допаѓа ова.
  14. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.104
    Не ја подарив, фала ви на сите на брзите одговори. Пудрата е убава дефинитивно по мој вкус, пошто има стварно многу голема покривност, а сепак делува толку природно и дава некој дискретен luminous сјај што за зимно време сега ми е супер погодена и за преку ден и за навечер.
    Единствена замерка ми се нијансите, сите се некако портокалови како што ги гледав, мојата е 106, натурал беиџ и можеби е нијанса потемна од мојот тен, но може и не е, само поради тоа што повеќе удара на портокалово отколку на златно-крем боја која е таман за нас со жолт подтон на кожата и што обично беиџ нијансите се такви а не волку портокалови, е тоа е минус, заради тоа што не можиш само со пудра да испадниш од дома преку ден, мора да ставиш и камена да ја израмниш со твојата кожа, па бронзер или руменило.
    Само заради цената 730-740 мислам, јас лично не би ја купила пудрава, ако веќе сакам од МаксФактор, Фејс финити 3 во 1 ќе ја земам, ќе дадам 100ка повеќе ама бар скрос погодена ќе ми е. Мислам дека ја прецениле пудрава, реално до 500 да е, би ја земала, ама за 740 денари - нема шанса.

На Doozy, Waka-waka и Mishela им се допаѓа ова.
  15. Edie.S

Edie.S Истакнат член

Се зачлени на:
    7 октомври 2012
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    395
    Девојки дали има некоја што ја користи Римел Ластинг Финиш нијанса 200, но и Ревлон Колорстеј, да ми помогне да се ориентирам со нијансите, зошто во Зегинов кај мене нема тестери...

16. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.014
    Допаѓања:
    81.351
    Провери го тоа на findation.com , а јас мислам дека 180 или 150 би ти биле едни од можните нијанси кои би ти одговарале. Патем, и мене ми одговара нијансата 200 од истата пудра, ама никаде не успеав да ја најдам по втор пат. Од Ревлон супер ми е нијансата 150, ама ми се чини дека е доста светла, можеби посветла и од онаа на Римел. Види некои swatch-еви низ блоговите, сигурна сум дека ќе ти помогнат. :)

На Edie.S му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Edie.S

Edie.S Истакнат член

Се зачлени на:
    7 октомври 2012
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    395
    Мишелке јас ја купувам од друг град, во локален супермаркет и тоа за 260 денари ако ти се верува :D
    Ептен ми одговара бр.200 за преку ден, иста ми е како тенот, но за навечер ми е пресветла како духче сум на слики |(
    На findation.com ми искочи warm golden или бр. 310 дека ми одговара, но многу темна ми изгледа вака, а и мислам дека до 220 се во Зегин.

18. Edie.S

Edie.S Истакнат член

Се зачлени на:
    7 октомври 2012
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    395
    Мишелке јас ја купувам од друг град, во локален супермаркет и тоа за 260 денари ако ти се верува :D
    Ептен ми одговара бр.200 за преку ден, иста ми е како тенот, но за навечер ми е пресветла како духче сум на слики |(
    На findation.com ми искочи warm golden или бр. 310 дека ми одговара, но многу темна ми изгледа вака, а и мислам дека до 220 се во Зегин.

На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.014
    Допаѓања:
    81.351
    Претемна е таа, а и јас мислам дека ја нема кај нас. Ако отприлика можеш да процениш нијанса која ти одговара, тогаш дефинитивно разгледај swatch-еви на Интернет, има многу и сигурна сум дека ќе ти помогнат. :D

20. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    1.986
    Допаѓања:
    10.244
    Јас ја користев 200 нијансата од Римел, совршено ми се вклопува со тенот. Од Ревлонот ми одговара 180 и не би ти препорачала да ја земеш 150 затоа што е многу светла. Во пролет/лето можеби ќе ти одговара некоја потемна нијанса, но во зима некако сите сме побледи па мислам дека нема да згрешиш. Плус ревлонот има и спф, па некогаш можно е да изгледаш и побледо особено на слики.
    Јас се мислев да ја купам некое време, ама сепак ме одвраќа миризбата, на поликолор ми труе :puke: Не знам дали тестерите само така мирисаат или општо пудрата има таков одвратен мирис, ама налет и покривност и долготрајност и убав финиш и се', не можам да го поднесам.