Инаку заборавив да напоменам, освен Healthy Mix (51), мнооогу ми се допаѓа за секојдневно користење и многу искрено и ми наликува на HM само што не е толку покривна е Oriflame Very Me Smoothie Foundation (Porcelain). Не знам дали некоја од вас ја пробала, мене лично за секојдневно користење колку да ми го изедначи тенот и да ми го измазни лицето ми е оооодлична. Ставам коректор околу очи (Healthy Mix коректорот во туба или MF PanStick) и супер резултат. А кога сме кај ревлонот, јас имам Revlon ColorStay за сува кожа нијанса 150 (Buff Chamois), ама искрено не ми е за секој ден, ептен за нешто посебно знам да ја ставам, многу ми е тешка и се познава дека имаш пудра онака... го има тој ефект, а за покривна, покривна си е. p.s. Дали ја има кај нас нијансата 110 (Ivory) на Revlon ColorStay? Но ми се гледа на интернет слики дека има розов подтон??? 150 нема розев подтон, ама лично за мене, би можела да е и малку посветла, иако не е страшно.
Зa нијaнсaтa 110 прoвери вo гтц зегин мислaм декa бaш oвде јa видoв или вo буњaкoвец вo oвие две aптеки имa нaјгoлем избoр
Гледаш тоа не заприметив , зашто им стојат измешани но мислам дека нијансата ја видов баш таа. Инаку да таа е со розев подтон , ако имаш многу светла кожа ќе ти биде ок но дефинитивно ако си со жолт подтон нема да ти одговара еве вака изгледа баш таа нијанса
@koritsaki, да, баш дека сум жолт подтон, ништо значи. Оваа ќе си ја терам и понатаму... Инаку која цена се овие Catrice, и во рангот на кои други брендови се? Искрено прв пат слушам за нив...
@girl1985 помеѓу 450 и 500 денари се движат, а ако не се лажам три типа на класична пудра има. Photo finish, Matt plus и Nude illusion. Јас ја користев таа Мат плус, ама не бев нешто воодушевена, за тие пари или за стотина денари плус има многу подобри работи на пазаров, барем за мене. Доста девојки ја пофалија фото финишот, давала убав изглед. Вака фино изгледаат, нијансите се доста природни и убаво делуваат на лице. Во никој случај не го загушуваат и цементираат, но во однос на долготрајност и целокупен резултат кај мене не поминуваат. Штом во зима ми испаруваше пудрата од лице после неколку часа, за некој месец не сакам ни да помислам каков хорор ќе биде. Инаку имам комбинирана кожа, без некои посебни побарувања и компликации.
Јас ја имам пудрава и ја комбинирам со менхетен пудра во прав...не е тешка на лице,убава ми е за преку ден,а за навечер ревлон ...пудрава има пумпица,не се отвара вака и баш е практично паковањето,за разлика од ревлон.
Имате ли видено некаде кај нас пудра од Neutrogena? Баш сега гледав туторијал каде ептен ја пофалија пудрата и стварно добро изгледа. Козметички производи користам од овој бренд ама за пудра не сум сретнала
Тоа на сликата е пакување со пумпица ако зборите за Catrice All Matt само што е одвртена. Ај пробај не ја одвртувај и само повлечи го капачето, јас како што знам сите пудри на Catrice се со пумпица.
затоа ми беше чудно ,зошто да не ти се свиѓа паковањето ,па и на сликата така е прикажана како без пумпица ))
@sesilija, женче, I've made a mistake. 180-ката ми е светла, зборувам за со блиц. Онака, генерално, таман ми е за преку ден ама ми е скоро идентична со Естето, дали Есте да речам еве пола нијанса да е посветла, а сликани со блиц немаат никаква разлика. Мислам дека @Sexybaby86 е во право што вика дека новата формула е малку посветла, барем старата 180-ка мислам никогаш ми нема правено проблеми со блиц. А, се сеќавам летото ја гледав оваа, дури на рака темна ми беше, се радував дека со Естето си ја погодив нијансата, ама сакате смејте се, мене исончаното уште ме држи од летото и жолтникавиот тен ми е поизразен. Онака, општи впечатоци, многу е убава пудрата, погуста е точно и малку потешко излегува од шишенцето. Во однос на покривноста не гледам разлика од старата, еднакво добра ми се чини, иако јас имам за покривање. Сè на сè се лизга и лесно се нанесува, а потоа се фиксира и не мрда од лицето. Е сега тоа што нема пумпичка, идеално нема, кешки тоа да и е единствената мана. Подетална рецензија, очекувајте по испитната с(тр)есија. Сеси, прашање до тебе, дали 220 е жолта, розева или неутрална? Читам по Гуглето дека мава на розево, ама сакам инфо од прва рака.
Јас скоро со сите пудри на слики со блиц сим барем пола нијанса посветла. Но тоа не е до одредена пудра, туку до спф заштитниот фактор. Ако толку ви смета да сте бледи на сликите, најдете си пудра без спф или со што помал. Не знам дали некој има напишано за ова во претходните неколу страни, но и да има, ете јас го потврдувам.
Знаеме. ^^ Ама мене подобра варијанта ми е да се мачам со нијансите и да имам две различни нијанси (една за преку ден, една за навечер) отколку да користам нешто што не ми одговара. Мрсно лице имам и тешко ми е пудра саглам да си најдам, камоли нијанса.
Ја користам оваа, 5-ка нијанса и сум задоволна. Лицето е многу меко, добро покрива и не прави додатни компликации и проблеми на кожата
Јaс јa прoбaв пудрaтa нa Revlon colorstay 150 buff искренo немoжев дa чекaм дa не јa испрoбaм Дa знaев oд пoрaнo декa пудрaвa е тoлку дoбрa , пoкривнa и трaјнa немaше дa купувaм нa Бенефит вooпштo дa дaвaм тoлку пaри И нијaнсaтa си јa пoгoдив зa вечер ми е мaлку светличкa нa слики aмa не е нештo стрaшнo a искренo ми беше мaлку стрaв дa не ми е ептен светлa aмa не е. Вчерa кoгa стaвив и пoдлoгa лицетo стaклo ми беше Презaдoвoлнa сум пoкривнoстa и трaјнoстa се кo нa Есте искренo не oчекувaв