Жолта не е дефинитивно, баш прееска кога го видов прашањето ја отворив да ја погледнам убаво на дневна светлина, бојата е беж, ама може да се каже дека маалку мава на розево. Бидејќи ти сакаш да мава на жолто, не знам дали ќе ти одговора. Јас би си ја купила и би ја мешала со 180ката штом веќе сакаш да имаш малку потемна нијанса, или пак види ја 200ката ако ја најдеш, можеби со неа би добила подобар ефект дали самостојно или со мешање на двете. Ако не ти се даваат пари да ја купиш без да ја пробаш, оди во парфимерија каде што имаат тестери и пробај ги и двете нијанси што ти ги спомнав. И мене ме копка да пробам и некоја друга нијанса, не знам зошто ама имам чувство дека некоја друга нијанса би ми била уште поубава. Се мислам и јас да ја земам 200ката, ама некако мислам најмалку ја има.
Нема 200 Nude кај нас од таа за мрсна и комбинирана, Сеси. А, за 230 Medium Beige шо ќе кажеш, темна е многу?
Јас па чинам дека ја имам видено во Зегин, ама изгледа била за сува кожа , штом велиш дека ја нема таа за мрсна... Ја немам видено medium beige, сега ја гуглав ама со тоа име ми даде 240ка и како што ја гледам таа мава на жолто, можеби вреди да се проба, ако воопшто ја има во нашата мила земја.
Хахах баш така е во мисли ми е се додека не ја пробам инаку не напишав , мирисот малку смета хмм мириса ко водени бои ама за среќа брзо изминува и нема пумпичка најголемиот минус е ова вчера повеќе ми истече одколку што треба и сега треба да најдам некоја пумпица да и ставам може ќе најдам некоја евтина ако има од ибеј и има два парабена со тоа сум ептен оптеретена ама ајде се тешам дека нема пудра без парабени и дека си има одредена количина колку треба да содржи внатре инаку ако неможете да ја најдете 200 нијансата за мрсна кожа а мислам дека ја има сепак , можете да ја порачате од преку нет http://www.ebay.com/itm/Revlon-Colo...t=LH_DefaultDomain_0&var=&hash=item3a8bae93a7
Инаку пред малку бев во една од аптеките на Зегин, требаше да купам нешто, па си реков ајде да ѕирнам дали ја имаат нијансата 200 и кога појдов кај пудрите немаше ниту една од Ревлон. Значи форумот ептен се чита, ќе останеме без пудри.
Не се секирај, не е таа, немој да го чепкаш отровот. Ама интересно ми е, штом се пофали нешто од Дм веднаш го нема, или тешко се наоѓа, сега со пудрава- барем кога толку се чита темата, нека се јави некоја да сподели искуство.
Јaс бев вo 3 aптеки вo првите две имaше ревлoн зa сувa кoжa и тoa ептен темни нијaнси a вo тргoвски вo зегин имaше тaкa пoвеќе избoр. Акo вo aптеките немa втoрa oпцијa е кoсмo
^^ Во право си, женче. Секако ќе зимам потемна деновиве, а и имам поени за искористување од Космо-то.
Ќе се снабдат и Зегин со поголеми количини, сигурно не очекувале ваква навала за пудриве . Сенца, па пиши која нијанса ќе ја земеш и каков е изборот.
Neznam до колку пари сакаш да дадеш , но ако сакаш некоја поквалитетна , подобро што покрива и е трајна можеш на Revlon colorstay или на Loreal Lumi да ги пробаш , за оваа првата баш погоре зборевме колку е добра но ти ќе бараш за сува кожа , поевтини се во Зегин 750 денари а оваа на Лореал е околу 850
Јас ти ја препорачувам најтопло Bourjois HealthyMix. Одлична пудра, токму како за сува кожа, со навистина солидна покривност. Кога е на попуст, може да се најде и за под 600 денари. Единствена маана според мене и е што нема спф, но пак затоа сликано со блиц, не прави ефект на дух.
да ми препорачате пудра за мрсна кожа не многу скапа и кои се цените на Mac пудрите? сега ја користам оваа но не сум многу задоволна некако не ми се размачкува убаво а ја имам до мај 2 години затоа што многу ретко се шминкам...
Revlon colorstay 750 ден вo зегин ,трaјнa, пoкривнa Mac пудрите ги немa вo Мaкедoнијa a зa ценa oкoлу 30+ еврa се зaвиси кoгa кaкo некoгaш имaaт пoпуст. Тие пудри Мaк штo ги прoдaвaaт пo фб стрaните се кинески кoпии не се зaлaжувaјте џaбе