Девојки рецензија за пудрата на Aura на блогот и слика со пред и потоа. http://maramasplace.blogspot.com/2015/01/aura-cover-me.html
Дали беше во Бела кутија, или црна не знам сега, ја имам пробано, ама многу добра пудра е, мислам дека е околу 600, ѕака да следна на листа да ја земам ми е. Не е тешка не се познава , мене една капка ми е сосема океј да се изедначи лицето. Многу ми се допадна П.с еве гледам за Ревлон се збори, пудрата ВООПШТО не е тешка, дали мене така ми се виде, ама не се осеќа на фаца воопшто, И мислам дека брзо треба да се разнесе пошто е дури како леплива, брзо се суши, а мене не ми беше трајна до толку на лице, што знам, а за убава убава е Не се познава и не го дава оној кејк изглед на фаца
Јас ја користам оваа од Гош веќе 2 години може и повеќе и сум презадоволна. Лесна е, покривна и ми го изедначува тенот.
Веќе неколку месеци, по препорака на другарка, ја користам пудрата во стик на Голден Роуз. Не е тешка, ама па не е ни нешто покривна. Како што мразам тешки пудри (ме фаќа сафра) и како што имам релативно чисто лице, таман ми е да ми го изедначи тенот. Секогаш ја комбинирам со коректор и камена.
Дали знаете каде има вакво нешто во Скопје? Не барам ниедно од овие конкретно, туку било каков сет за контурирање(ваљда вака се вика на македонски) на лицето
Еве го моето најново видео се надевам ќе ви се допадне сите сугестии се добредојдени благодарам и поздрав
Јас ја користам како коректор за темни кругови.И покрива солидно. Ја имам скоро една година ама мрсна е.Се размачкува лесно.
С јас имам многу сува кожа и оваа пудра е најдобрата пудра што ја имам пробано што може тука да се најде а секако нее премногу скапа
И мене некогаш така ми се случува па затоа јас навечер права ексфолиација во тој предел и ставам маслиново или кокосово масло а некогаш го ставам и пред нанесување на пудрта и супер мие
Ми се свиѓа како си нашминкана, работиш професионално?? Само веѓите ми се преизразени, јас би ги правела со посветла нијанса. И одличен англиски, за разлика од други наши туторијалки.
За каква кожа е пудрава? Јас имам комбинирана кожа, би ми одговарала? Пред две, три години една другарка ја користеше и ја пробав. Како за едно ставање мене пудрава ми беше одлична, преубаво стоеше на лице. Ама сум заборавила за каква кожа беше и не ми текнало да си ја побарам и да си ја земам. Сега кога видов дека сте пишале ми текна дека беше одлична пудра.
Влагодарам многу следат уште туториали хехе а за вегите ми се ноќна мора сакам да одам на јапонско исцртување ама некако се предимислувам .инаку да работам и проф-аматерски во слободно време ))))
Мислам дека ќе ти одговара. Јас цело време ја сметав пудрава како добра за сува и нормална кожа, ама ме поправија еднаш дека всушност била подобра за тие со комбинирана кожа. Не сум ја користела, само ја имам пробано колку да и` ја видам структурата.
Изгледа јас сум една од ретките која може да си купи пудра и после недела две дури да ја проба. Да ја пофалам Имам сува/осетлива кожа склона кон црвенила и првут. Нуди просечна покривност и негован изглед за деновите кога имате мало црвенило или е потребно изедначување на тенот. Посебно погодна за лесна вечерна шминка. Ја имаав на себе неколку часа и изгледаше подеднакво добро како и пред испаѓањето и воопшто не ја осетив на себе. Целосно ја препорачувам за оние кои употребуваат минимална шминка и се стремат кон природен изглед. Јас ја зедов алабастер, 01. Од мене
Ги има сите нијанси кај нас? Се мислам помеѓу natural и porcelain. Имам светол тен, ама се плашам да не изгледам ко духче со 11кава...