Женски,ај помош...ги имам овие пудри користени и од порано ама сега не знам за која да се одлучам да ја купам следно.Се двоумам помеѓу Maxfactor Lasting pefrormance,Manhattan powder mat i Bourjois flower perfection.Ај помош...инаку имам чисто лице само малку ми се нафрла пред мензис.Сега користам maybelline мислам дека е Affinitone(не сум дома за да видам дали беше така) ама ми е онака не баш нешто посебно,добра е за секој ден ама за вечерно излегување сакам некоја од овие што се двоумам
mig , јас искрено не бев задоволна воопшто од Менхетен и Буржуа пудрава , таа на Менхетен иако јас имам мрсно лице ми беше тешка и тешко се размачкува и потоа осеќаш ко цемент да имаш на лицето , а оваа наБуржуа многу прашкасто ми делуваше а ако имаш мрсно лице одма засветуваш , а оваа на Макс Фактор не сум ја користела некако мене не ме привлекуваат нијансите се на розевкасто ми одат а јас имам жолт подтон.. Јас сега ја користам на Ревлон и сум многу задоволна ако сакаш пробај ја и неа на тестер во Космо
Нема кај нас Космо го затворија дуќанот пред 2 год Баш ќе распрашам низ парфмиерииве инаку колку пари е отприлика и дали е многу покривна.Имам јас нормална кожа и жолт подтон и сакам квалитетна пудра отприлика до кај 1000 ден
750 den јa имa и вo зегин aптекaтa , вo кoсмo е 100 ден пoскaпa, квaлитетнa е леснa a пoкривнa и јaс имaм не тoлку изрaзен жoлт пoдтoн и јa кoристaм нијaнсaтa 150 buff рaбoтaтa е штo немa тестери вo зегин зa дa прoбaш вo врскa сo нијaнсите Еве јa нијaнсaтa штo јa кoристaм
здраво. сакам да ми помогнете при изборот на пудра за секојдневно. користам young derm 6 но некако ми ја суши кожата.и притоа сакам да ми кажете што користите како подлога пред да ја нанесете пудрата некој крем или?? поздрав
Кaквa кoжa имaш, мрснa или сувa? Еве пoгoре пишaв зa дoбрa пудрa имa и зa мрснa и сувa кoжa инaку јaс кoристaм кремa зa лице aкo сaкaм дa биде пудрaтa мн пoтрaјнa и дa не ми се пoзнaвaaт тoлку пoрите пo кремaтa зa лице стaвaм и пoдлoгa зa пудрa пa пoтoa стaвaм пудрa. Пoдлoгa не кoристaм честo aмa крем секoјдневнo
Мене ми одговара таа нијанса (11), јас ја пробав пред неколку години и би требало да ја има. Колку што се сеќавам имаше 4 или 5 нијанси, а разликата во оние две за кои се двоумиш беше во подтонот - 11 е неутрална, а 12 е со изразен жолт подтон.
Жени, само што се вратив од Cosmo-то во Зебра (конечно најдов време) и се разочарав да ви кажам. Пудрите (тие за мрсна) идат вака: 150, 180, 220 и веднаш после 220 е 320 True Beige која е претемна и розова. Продавачката ми тврдеше дека секаде им се исти тестерите, што значи ако навистина нигде нема нешто помеѓу 220 и 320 а да е со жолт подтон истовремено, ќе морам да ја земам 220 за навечер, розова е да, ама не е барем толку. Ве молам да ме известите ако се грешка тие од Cosmo. Јас пак ќе се осигурам деновиве.
Не се грешка @senza.parole, низ цела Мк нијансите се тие. Мислам дека ја има и онаа 110. За мрсна кожа сум сигурна дека ја има затоа што ја пробав на мене, а останатото е тоа.
Не се секирај, не е толку розова, т.е. како што кажав ептен малку мава на розово, затоа и тогаш напишав маалку со две а . Само пак ќе кажам јас мислам дека се прилагодува до некој степен на тенот, и јас не се сметам за личност со розев поттон, не дека сум изразито жолта, можеби имам некој неутрален тен, не знам, па баш дека го правевме муабетот дека мава на розево се загледувам на различна светлина и верувај беж си е како што се вика нијансата. Можеби кога ќе ја ставиш на почетокот се осеќа малку таа розеникавост, ама потоа се губи, барем таков впечаток имам. Тоа се забележува повеќе на дневна светлина, ама тебе секако ти е за навечер. Мое мислење е дека ќе добиеш супер нијанса за тебе ако ги помешаш двете, 180ката и 220ката. А инаку има повеќе нијанси, има 110 сигурно како што кажа и Мишела, и има и потемна од 320 и ова сигурно. Е сега за измеѓу не знам, периодов друго разгледувам по парфимериите, не сум насочена кон пудри, а во Зегинот кај што бев како што кажав немаше никакви. За нијансите може да се контактира увозникот, веројано има некаков меил, ме мрзи сега да го земам шишенцето да видам, ама сигурно има некаков контакт за да се праша или да се реагира за неносењето на одредени нијанси. Имам пишувано јас така на увозник за друга компанија, и баш добро си искомунициравме.
Незнам зошто си мислев дека Ревлон за мрсна кожа е без парабени и по многу препораки за неа, ја купив денес, се надевам нема да имам проблеми на кожата, има дури два вида на парабен, се разочарав, ми иде сега да ја фрлам во канта, не ја ни пробав на лице откако ја одлепив дома етикетата да видам состојките, уфф сега ми е мака што ја земав
Сите пудри што се продаваат во Еликсир, Cosmo, поранешно Unique се пудри со парабени од прва до последна. Тоа што ќе дадеш 800 денари за Maxfactor или 3000 за Clinique немој да мислиш дека си дала за квалитет и здрава подлога. Во сите брендирани пудри има исто така количина на олово, ако сакаш да се увериш можеш да ставиш малку пудра на раката и да триеш околу 2 минути со златен пртен и ќе стане црна дамка пудрата. Јас го пробав ова на Bourjois имаше и го пробав на Seventeen која моментално ја користам и имаше уште потемна црна дамка. Така да фрлени пари за брендирани пудри не вредат а кај нас во парфимериите не се продаваат козметики на природна база а и не знам каде би можело во Македонија да се најде. Козметика што е на природна база е многу поскапа ама јас мислам дека вреди да се даде бидејќи до некаде е во прашање здравјето сепак.
Anggell истo и јaс се нервирaм зa пaрaбениве имa двa нo мислaм декa некoи не ги пишувaaт a пудрa зa дa трaе дoлгo т.е штo и дa е oд кoзметикa мoрa дa имa нештo вaквo инaку знaеш брзo ќе се рaсипе..сегa се нaдевaм декa имa нештo минимaлнo oд пaрaбениве Тoчнo е дa нo еве вo врскa сo прирoднa кoзметикa имaм прoбaнo пудрa нa тестер oд Korres oвaa кoзметикa јa имa вo Грцијa нo не е вooпштo трaјнa и плус немa избoр нa нијaнси a и oкoлу 18 еврa е пa ипaк не се исплaти дa се дaде вoлку пaри зa нетрaјнa пудрa
Девојки а ги затвора порите или?јас имам мрсна кожа и понекогаш проблематична иако од летото наваму сум немала никаков проблем со лицето,но едвај го средив бидејќи имав некоја иритација,од тогаш наваму само менхетен ја користам антибактериска што е во пудрата имам 100%довербе ниту едно мозолче ми се нема направено но не сум мн задоволна од покривноста,сакам нешто по покривно....
Јас би користела пудра на природна база за обично секојдневие а за посебни настани и излегување покривна пудра. Да природните не се покривни со јас мислам сепак не вреди да се уништува и гуши кожата со разни парабени и штетни состојки. Секој има различна кожа и различно поднесува пудра еве јас лично не поднесувам многу тешки пудри затоа што ми се нафрла лицето после долга употреба. Сите пудри ги затвораат порите и кожата потешко дише и тоа е причина за мозолчиња и доколу имаш мрсна кожа, твојата кожа ќе сака да исфрла материи ама од пудрата е спречена и тука настануваат тие гушења и акни и мозолчиња.
Миме личнo јaс тaкoв прoблем немaм , бaрем дoсегa вo летo искренo незнaм кaкo ќе биде се нaдевaм немa прoблеми дa ми прaви ти мoжеш дa прoбaш нa тестер зa сигурнoст,инaку @KhalDrogo oсвен oвaa пудрa имaм уште 2 др нa Бенефит и Есте Лaудер и нa нив не пишувa декa имa пaрaбени aмa не верувaм искренo
Vi blagodaram devojki,nemam cesto problemi toa mi se sluci vo letoto ama dolga procedura bese i dosta pari frliv da go sredam podobro da ne eksperimentiram,ovaja barem e antibakteriska nikakov problem mi nema napraveno so liceto i ne mi gi zatvara porite...
Жени, јас да ви соопштам нешто. Прееска за излегување викам ајде да и дадам шанса на 180-ката, онака со фул шминка, ама овој пат ја нанесов со Face Expert Brush четката за течна пудра, од RT. Имаше 100% разлика, пудрата уште по самото нанесување изгледаше потемна и пожолта. Земав се сликав пред камена, после камена, одлично се слеа со тенот. Воопшто не беше посветла. Како да не е истата пудра од некни. Да бидам искрена некни премногу бев зафатена и само двапати по дома ја пробав набрзина нанесена со прсти. Изгледа до тоа е, нема до што да биде друго. Иако и тогаш ставив фул шминка. Ќе ја и пробам утре денско време нанесена со четка, да не се жалам после оти темна ми е.