@presiosaP Јас ја користам, предобра е, има одлична покривност и дава многу природен изглед и одлична е за на фотографија, погодна е и за сува и за мрсна кожа. Имам рецензија на блогот баш за неа и плус слика како стои еве линк http://rosee96.blogspot.com/2014/11/max-factor-skin-luminizer-foundation.html Кој ги има користено пудрите на Catrice, да ми каже која би била најдобра за сува кожа?
@Rose96 Сликата со ефекти е или без? Оти гледам твои видеа и лицето никогаш вака кристално чисто не ти било, па затоа сакам да знам дали е до пудрата или до ефектите.
Немам мрсна кожа и до тој степен проблематична .најчесто користам од авон пудрите.. т.е вејќе долг период и да ви кажам задоволна сум од нив.. знам дека некој ги критикува ,но бар за мене се таман
@Bridget Не ја имам чистено кожата со фотошоп само малце е осветлена сликата ништо друго никаков ефект, пудрата баш е покривна. И да, тој период кога ја пишував рецензијата немав ниту една акна на лицето, инаку немам чисто лице имам малце пеги, кои не се трудам да ги покријам ама пудрава одлично ги покрива. Не можам да ја најдам сликата без да е осветлена, ама знам дека разликата беше минимална(ако ја најдам баш ке ти ја пратам на лп). И да сликав со професионален фото апарат каде што секоја пора може да се види.
Devojki koja bi ja preporacale poveke? Sakam nekoja so lesna tekstura za sekojdnevna sminka, sto ke dava nekoj priroden sjaj I ne znam koja da ja zemam od ovie dve, dali bb kremata ili pudrata.
@girl1985, извини што каснам со одговорот, еве слика ќе прикачам за да ги видиш двете опции за шипинг.
За пудрава незнам не сум ја пробала ама за бб кремов само пофални зборови, имам пишано и претходно ако немаш многу што да покриваш земи го нема да згрешиш воопшто
ДАЛИ ЗНАЕ НЕΚОЈ ΚАДЕ ДА ЈА НАЈДАМ ПУДΡАТА RIMMEL STAY MATTE? Пудρата е наменета за оние κои имаат мρсно лице што постојано им светнува и моρаат да стават κамена пудρа, а цената е ппвеќе од достапна.. Аκо неκој знае или аκо ја види неκаде неκа ме извести..
@senza.parole пак прашање за тебе во врска со Естето пред неколку страни ти пиша дека таа 150 buff на Ревлон одговара со 1N2 Ecru а што мислиш ако неможам да ја најдам баш оваа нијанса , дали оваа 1w1 bone ќе ми одговара , мислам дека и таа е слична со пудрава што ја користам на Ревлон , ако не ја најдам таа ecru тогаш оваа нијанса да ја побарам ? Инаку , заборавив да пишам од оваа Ревлонот мислам дека почнаа акни да ми излегуваат незнам дали е баш таа причината но 1 недела не ја користев и се исчистив кога сега пак а немам проблеми со акни незнам што е работава
@koritsaki, можно е и да ти одговара. Само имај на ум дека е апла жолта и светла. Тестирај ја прво, после купувај. Иако најчесто споредувани со 150 Buff беа 1N2 Ecru и 1W2 Sand, можно е и оваа да одговара. Ако не, тогаш е уште посветла. Ме замисли сега за Ревлонов, јас само еднаш ја носев 8 саати и кога ја симнав имав од оние скроз ситните гнојанички кои одма излегоа со вата и хидроген кога ги поминав нежно. За потешка, потешка е од Естето, тоа дефинитивно... туку и друга работа, премногу штетни состојки има, ми се слоши кога проверив. И Естето има, ама ни 1/3 не е колку оваа. Јас ќе ја тестирам уште некое време, се надевам нема да е дотолку лоша.
Дa , дефинитивнo ќе прoверaм нo мислaм декa премнoгу жoлтa ќе биде зa мене , ипaк јaс не сум дoтoлку.. А зa штетниве сoстoјки oстaј при секoе нaнесувaње имaм грижa нa сoвест нo и бaш тaкви кo штo oпишa , aкниве се ситни и гнoјни, пaк ќе јa тестирaм aкo видaм декa е oд тoa веќе не јa кoристaм, сo Есте немaм тaкoв прoблем
@koritsaki, тогаш почекај дури да идеш до Солун и ќе си тестираш повеќе нијанси, меѓу кои и 1N2 Ecru.
А за враќање се вратив сега имаше попуст да ти кажам но 25% малку ми е , што убаво си ја купував за 30-35% барем нешто се заштедуваше ќе ги тестирам па ќе видиме што ќе се одбере
Каде можам да ја најдам минералната пудра во прав на Алверде?Во веро и во гтц ја немаше.И ако некој ја има користено да каже дали е добра.
Devojki ve molam dali mozete da mi kazete dali e dobra mahhatan pudrata ? nemam mrsna koza imam samo malku bruncinja