Убава е покривна, ама ако немаш мрсно лице земи некоја со полесна текстура. Јас имам комбинирана кожа и пробав еднаш од пудрава и по некој сат како сува ми беше кожата. Пробај ја од римел во црна тубичка што е.
Mislis na lasting finish sum japrobala 25 hour kaj bratucedka mi ama ne mi pomriva mnogu sakam nekoj sto prekriva ubavo zosto malku mi se crveni obravcinjata ponekogas
Хмм незнам мене таа убаво ми прекриваше. Исто и од ревлон колорстеј е покривна, лореал тру меч, катрис фото финиш, а досега најпокривна што сум ја пробала била од ингрид а чини мн малку па не кошта ништо ако ја пробаш.. И од флормар знам дека ја фалеа тука во однос на покривност, перфект ковереџ. Извини за македонскиов од моб сум да не менувам тастатура.
Феминки имам многу сува кожа и никако неможам да си погодам соодветна пудра, каква и да ставам лицето ми е ко цементирано, во последно време користам бб крем од гарниер, не е лош ама не прикрива многу. Сакам да си купам некоја посаглам пудра од Лореал, која би ми ја препорачале за сува кожа?
Ke ve molam predlog za bb krema ili pudra so mat efekt na prirodna baza, i ne mora na prirodna baza samo pomalku stetni sostojki ,se izvinuvam od mob pisuvam, dosega ne pogodiv niedna dobra pudra, Fala vi
Оди во аптека и прашај за пудрите на Виши ,оваа Дермабленд е за мрсна кожа и мислам дека е без парабени а за др штетни состојки незнам , исто и на Лавера имаш во дм и таа е наводно без штетни состојки ,но мене искрено за пудра без штетни состојки многу ми е евтина обично овие пудри треба да се поскапи.. Таа на Виши е околу 1200. Исто така незнам колку се покривни и трајни , а и мислам дека малку нијанси имаш за избор за друга природна пудра мислам дека во мк нема , јас од природни пудри имам пробано на Korres тоа е грчка козметика ја има во аптеките (во мк не) и е околу 20 евра но ете и јас неможев да си најдам нијанси од неа (се ми влечеа на розево а јас имам жолт подтон) и ја баталив а навистина беше покривна Инаку ти ја имаше купено на Ревлон пудрава така? Јас почнав да се нафрлам од неа , незнам што би можело да ми смета , на образите и лицето бев катастрофа од ситни акни (а немам проблематично лице) и сега не ставам од неа веќе 1 недела лицево ми се исчисти , изгледа ќе си продолжам со пудрава од Есте и во иднина
Da ja imam na Revlon,jas sum edinstvena na koja ne i e teska ovaa pudra,ne sum mnogu zadovolna, najmnogu ne ja sakam sto ima mnogu stetni sostojki,na Vichy za kakva koza e,imam edna na Vichy probano najlosa pudra so sum koristela.Site pudri sto se mat na moeto lice ni 5min ne se mat a nemam mn mrsna koza,neznam sto sledno da probam, na Lavera mislam nemaat za mrsna koza O
Vichy Dermablend не е само за мрсна кожа. Наменета е за сите типови на кожа, иако на оние со многу сува кожа можеби ќе им биде тешка без похидратантна подлога, тоа зависи од самата кожа, не може тука да се генерализира. Јас ја нанесувам без некоја конкретна подлога, така ми кажа фармацевтот. Не дека нема штетни состојки во пудрава, ама работата е што е медицинска, Vichy лансираат медицинска препаратива и декоратива. Затоа е и поскапа и мислам дека е околу 1400, а 1200 е Нормадерм. Нормадерм е за комбинирана и мрсна кожа, но има алкохол во составот, ако ви е тоа битно. Мене ми е одлична и не ми ги суши сувите делови, не ми прави иритации, а најсветлата нијанса (15 opal) ми е како по мерка. И од Dermablend сум задоволна, иако не ми држи мат толку време колку што успева Normaderm, но затоа е и доста потешка од неа, плус има огромна покривност и колку и да е квалитетна или медицинска и не знам уште каква, мене не ми се допаѓа за секој ден. За навечер е совршена, си ја користам почесто за вечерни излегувања, за преку ден ми е премногу.
Имам доста пудри пробано за мојава масна кожа и никако да си ја погодам. Ми остана уште Ревлон и некаде низ тема прочитав некој пудра почнуваше на Р буквата, и ја имало само во Еликсур, не ми текнува како се викаше. Ако знае некој нека ми пише?
Што да ти кажам , и јас немам мн мрсно лице само на т зоната а на др места е нормално, а досега имам милион пудри пробано и на челото секогаш ми избива маснотија освен со пудрите на Еstee Lauder Double wear i Revlon , сега оваа на Ревлон почна проблем да ми прави мозолки никогаш не ми се појавиле од пудра хм , а јас би ти ја препорачала на Есте пудрава и ја регулира маснотијата на лицето и стои цел ден а нема внатре парабени барем така пишува , сега е поскапа од другиве а незнам до колку паари бараш пудра
Девојки само што си ја купив оваа камена пудра. Добив многу позитивни мислења за неа, па би сакала нешто и од вас. Спојлер
Медицинска козметика е и ова, познавам девојка која е задоволна од пудрите, а мене многу ми се допаѓа нивната препаратива.
Морам да кажам дека после извесен период на користење на Ревлонот, тотално сум разочарана и незадоволна. Сменетата формула дефинитивно мене не ми одговара. И јас како @koritsaki цела се исфрлив со ситни акни, т.е. не се ни акни, не знам што се Магично ми се појавија откако почнав да ја користам, а ни на крај памет не ми беше дека може да е од пудрата. Дури и бев да испитам хормони, мислев нешто хормонско да не ми е, ама се' беше во ред. Дури потоа се сетив дека ми се појавија откако почнав да ја користам Ревлонот (да напоменам дека во меѓувреме не сум ја сменила кремата, тоникот, ниту било што од препаративна козметика што користам, така што сигурно не било од нив). Претежно чудава ми излегуваа на челото и кај брадата, минијатурно ситни и во голем број. Не многу забележливи за око, ама лицето ми имаше таква нерамномерна и рапава текстура на допир, како со топчиња, па уште и со пудра одозгора многу грдо изгледаше. Ужас, не можев да се гледам. Еве веќе недела дена, можеби нешто повеќе како не ја користам и лицево ми се врати во нормала. Со пилинг секој втор ден и Дермогал се исчистија, фала Богу Многу се исплашив зашто отсекогаш сум имала чисто лице. Сега, откако го средив, се вратив на Есте и немам апсолутно никакви проблеми, лицето ми е чисто стакло и изгледа здраво. Криво ми е за Ревлонот, не е евтина пудра, а не можам и не планирам да ја користам веќе, па ќе ја дадам на другарка, да не пропаднат парите за џабе. Досега не се замарав со парабени, штетни состојки и штознам што, си користев се' што ми одговара на кожата и немав гајле. Никогаш порано не сум имала реакција на било каков козметички производ и сметав дека имам доста толерантна кожа, ама очигледно сум грешела. Сега, после ситуацијава, почнав да внимавам на состојките на производите што ги користам, гледам да се што поприродни. И веќе Есте не ја менувам, освен ако не постои некој сосема идентичен еквивалент на нејзе, ама за тродупло поевтина цена