Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Не сум ја користела само ја имам пробано еднаш. Има лесна структура, сува е, но лесно се размачкува и дава мат изглед. За долготрајност незнам навистина, сигурна сум дека е наменета за мрсна и комбинирана кожа и има средна покривност. За поголема покривност лесно се надградува и не се познава, мене не ми одговара затоа што имам сува кожа.
    Ако се одлучиш да ја купиш не ја пропуштај понудава во Космо, 499 денари со подарок маскара, маскарата е предобра!
    True Match јас морам да си ја земам, не се пропушта понудава зашто и руменилава се одлични. За сува/нормална кожа е, јас на мрсна не би ја препорачала затоа што мене ми дава сјај и покрај тоа што имам сува кожа.
    Менхетн ББ кремата исто така не е лоша, убаво изедначува тен и покрива минимални црвенила и недостатоци.

На Elena69221 и duffi им се допаѓа ова.
  2. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.870

Ја има користено некој оваа и што рецензија би и дале?
    Ми донесоа каталог,па се мислам дали да ја порачам,секако ми треба пудра.
    Инаку лицето ми е нормално,не ми треба којзнае колку покривна,туку повеќе за изедначување на тенот и прикривање на црвенило.

3. blueberry93

blueberry93 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.660
    Допаѓања:
    4.477
    Со која камена пудра ја фиксираш течнава на Виши Дермабленд? За челото ми е најмногу, на другиот дел од лицето кожата ми е нормална, ама таму ептен ми светнува...

4. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Оваа пудра не ти ја препорачувам подобро земи ја Luxe нешто помеѓу се цените се разбира ако имаш кај кого да нарачаш. Јас имам комбинирана кожа порано ги пробав скоро сите пудри на авон и оваа и сите други се воденести. Ужас како кисело млеко да ставаш на лицето и воопшто не е долготрајна.

На Marossa му/ѝ се допаѓа ова.
  5. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.659
    Допаѓања:
    106.734

Баш така сексибејби , и јас имав на брадата и на вратот акни и тоа ситни со гној...и јас веќе гледам што помалку штетни производи да користам и веќе нема да ја користам пудрата , штета што нијансата ја погодив 100% ама и од Есте ќе најдам тоа сигурно

На Sexybaby86 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.014
    Допаѓања:
    81.351
    Моментално ја имам All Matt plus на Catrice, но сум користела и пудри на Rommel, Max Factor, Bourjous; која ми дојде под рака таа. Најзадоволна сум од камената пудра на Rimmel , Stay Matte

На blueberry93 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Elena69221

Elena69221 Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2011
    Пораки:
    2.352
    Допаѓања:
    3.519
    Баш заради попустов се размислувам да ја земам и така ми треба и маскара. :)
    Само се надевам дека на дневна светлина не се познава многу...:?: Мене тоа ми е најбитно кај пудриве.

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.014
    Допаѓања:
    81.351
    Не се познава, многу е лесна и изгледа природно, меѓутоа мене ми е чудна, ми испарува по неколку часа, како да се впива во кожата и покрај тоа што ја фиксирам со камена.
    Покривноста е слаба кон средна, мат ефектот е многу слаб, јас дури и не би рекла дека пудрава е мат, кај мене има сјаен финиш за жал.
    Нијансите се одлични, иако мојата малку мава на розе.
    Имам поделено мислење за оваа пудра, одвај ја потрошив и не би ја купила пак. Очекував многу, многу повеќе.

9. Elena69221

Elena69221 Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2011
    Пораки:
    2.352
    Допаѓања:
    3.519
    А без камена ефектот ќе ти бил уште полош? Јас не користам камена, па затоа прашувам. Мат ефект моментално не ми е многу потребен со оглед на ладново време. Исто и за покривноста мислам дека би ми одговарала. Сепак тука е Catrice камуфлажот да прикрие тоа што треба.

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.014
    Допаѓања:
    81.351
    Да, ефектот беше уште полош, ја имам носено и така. Кожата ми е комбинирана, а сметам дека пудрава е идеална за некоја со нормална кожа, можеби и за комбинирана кај некои е добра, но јас очигледно сум исклучок од таа "група".
    Како што кажав, мислењето ми е поделено зашто имаше и нешта кои ми се допаднаа и покривноста мене ми беше сосема во ред, ама кога би бирала, не би ја купила пак.

На Elena69221 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. macence4

macence4 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    416
    Мојата нова пудра преубава е

Прикачени фајлови:

На naturally и duffi им се допаѓа ова.
  12. Super-Mama

Super-Mama Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2014
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    13
    Која пудра е подобра Manhattan perfect adopt ili Manhattan endles? makeup-3-e1346514112833.jpg пудра.jpg

13. IamSexyAndIKnowIt

IamSexyAndIKnowIt Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2012
    Пораки:
    1.673
    Допаѓања:
    2.924
    Незнаев дека е сменета амбалажата..
    Каде можам да ја најдам, ако некој знае?

Оваа пудра ја користев, бидејки имам многу мрсно лице, и можам да кажам дека е предобра, многу покривна и мат мат мат :D

Модератор: Ве молиме, не испраќајте две мислења едно по друго, доколку сакате да го дополните мислењето, редактирајте.

Последна измена од модератор: 13 февруари 2015
  14. cocopuff

cocopuff Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    619
    Допаѓања:
    563
    Во ДМ сигурно ја има, а за Космо и Еликсир не знам.

На IamSexyAndIKnowIt му/ѝ се допаѓа ова.
  15. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Јас сум ги пробала двете, ќе напишам нешто на кратко па ти одлучи која повеќе ќе ти одговара.
    Endles Stay - покривна, долготрајна, густа структура, сјаен финиш, за сува кожа е, на лице не се осеќа тешка и не изгледа вештачки на лице
    Perfect Adapt - лесна структура, средна покривност, ги истакнува сувите делови на лицето иако е наменета за сува кожа, лесна е на лице, сепак се познава дека имаш нанесено пудра, за долготрајноста не бев нешто задоволна.
    :)

На Super-Mama му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Aj preporacajte mi nekoja asalna pudra do 500 denari :D

17. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Можеш да ги пробаш на Мејбилајн афинитон или афинимат ги има во ДМ по 450 ден. Има и течни а и камена афинимат мислам. Ако некој користел некоја нека пише некој збор и јас сум заинтересирана за афинитон. :)

18. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.895
    Допаѓања:
    4.902
    Јас ја имам користено [​IMG] оваа :) И онака сум задоволна :) Лесна пудра е,убаво се размачкува :) Покривноста и е онака солидна,јас имам пеѓи и ми ги сокриваше :) Е сега за поголеми недостатоци од типот на акни,не знам колку би сокрила,затоа што ја немам така пробано оти сум немала акни :) Има пријатен мирис :) Единствено нешто што ми е негативно кај пудрава е тоа што,пример ако се гушкаш со некого биди сигурна дека цела пудра ќе ти остане на кошула :) Хахахахахаа :D
    Ама не е толку лоша :)

На x.Daisy.x му/ѝ се допаѓа ова.
  19. an4ii

an4ii Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2013
    Пораки:
    604
    Допаѓања:
    441
    Ја има ли некој корстено пудрава и како сте задовлни од неа? magique.jpg

20. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.778
    Допаѓања:
    53.210
    jas denes ja zemav vo cosmo so maskara 500 :D pa ke vidime kako kje se pokaze :)