На претходната страница има многу убави рецензии од мене и Мимс за пудрата на L'Oreal - Matt magique. Читајте ги барем последните страници кога сакате да прашате за некоја пудра, вака само како папагали, доаѓаме во ситуација да повторуваме едно те исто.
Денес бев вo hondos center еднa др прoдaвницa кaј штo прoдaвaaт прoизвoди нa Есте и ги рaзгледувaв нијaнсите вo врскa сo пудрaтa double wear, јaс јa кoристaм нијaнсaтa 2c3 fresco a прoдaвaчкaтa ми ги предлoжи 1n1 ivory nude и 1n2 ecru. Ми предлoжи дa дoјдaм ненaшминкaнa и нa пoлa лице ќе ми нaнесе и oд двете нијaнси пa ќе видaм кoјa дa јa земaм. Плaнирaм дa јa земaм пoчетoк нa мaрт пa ќе пишaм кoјa нијaнсa ќе јa изберaм иaкo мислaм декa ќе биде 1n1 ivory nude
@koritsaki, кога ќе има пак попуст? Почетокот на март? А, овој што е сега моментално до кога ќе трае?
до денес беше , ама скоро секоја недела има попусти инаку во понеделникот ставија 35% на производите за тело од Сефора а во вторникот и до 30% на познатите брендови. Јас сакав ако има неделава да ја земам ама таа што работи за Есте ми рече по 26 февруари да сум дошла некаде ќе одела па тогаш дури ќе се вратела , а посигурно мие неа да ја чекам сакам да ми помогне околу нијансите овие две се многу слични и сакам 100% да ја погодам нијансата
Мислење за loreal true match (комбинирана кожа имам) особено ми е важна трајноста да не исчезнува од лице и дали се пресликува на облека, јас ја користам max factor facefinity 3in1 и е одлична ама на слики излегувам мноооогу бледо, ако некоја ги користела двете ако може споредба
За секоја пудра што ве интересира, пред да поставите прашање напишете го нејзиното име во делот барај, и одберете ги категориите каде што ќе пребарувате- можете да одберете пудра и омилени производи на месецот. Потоа одберете да ви ги покаже прво најновите мислење и voila сигурно ќе најдете минимум 5 постови за пудрата што ве интересира. Ако евентуално го нема тоа што го барате дури тогаш поставете прашање, бидејќи навистина е глупаво на секоја страна да се поставуваат истите прашања. Јас така правам за производите што ме интересираат, еве на пример за тушот за очи прво пребарав се за него, па потоа само прашав дали е некаде на попуст, а не пак да ги малтретирам феминките да ги пишуваат истите мислења. Да не ја гушиме непотребно темата.
леле можно ли е и мене од ревлонот да ми излегуваат акни.....на челото никогаш не сум имала акни а сега од кога почнав да ја косристам секојдневно забелжева на челото како мали ситни акни нензмма како да ги наречам не се ни гнијанички да ги стиснеш///хеллпп
можно е, еве неколку се жалиме со акниве и јас имав прашувано за пудрава на лореал ама на тие со мрсна кожа читам воопшто не им се погодила , повеќе е за сува него ли за мрсна кожа Модератор: Ве молиме, не испраќајте две мислења едно по друго, доколку сакате да го дополните мислењето, редактирајте.
Девојки, ќе може ли да ставите некаква слика да видам какви се акните (или како и да се викаат) што ви се појавуваат од Ревлонот? Јас забележувам зголемена појава на црнки, и такви бели испакнати мали точки кои се гледаат само на добра светлина и тоа бидејќи се испакнати и кои кога ќе се стиснат излегува нешто налик на тоа од црнките. Најмногу ги имам во пределот на долновиличната коска. Не сакам да мислам дека е од пудрата, конечно ми е погодена ептен, зарем е комедогена и ќе треба да ја менувам? Еве вака нешто се (како белите) само во многу помал број и со помали димензии, ама не можев да најдам иста слика, ова е нешто најслично Спојлер
Офтопик ама ме интересира дали знаеш како се чистат тие? Инаку јас знам дека се комедони, црнки ама затворени ? Не знам точно како да опишам, и имам читано дека се појавуваат и на дехидрирана кожа.
Хм тaкви ситни беa и сo гнoј , oкoлу устaтa имaв и кaј брaдaтa и oкoлу 10тинa беa нa брoј. Се дoдекa јa кoристев тaa пудрa исчезнувaa некoи aмa и др се пoјaвувaa, a кoгa не стaвaм сегa немaм нoви тие стaрите исчезнувaaт. Зa црнки не aмa aкни се нaпoлнив. И јaс си викaм штетa бaш и нијaнсaтa си јa нaјдoв aмa тoa е сегa..
@sesilija е баш такви, како белите, најситните на сликата (во близина на ушите). Не во толкав број, далеку од тоа, и не толку многу на едно место, туку само по неколку. Моите беа ептен ситни и ми се појавуваа кај вилицата и горе на челото, во близина на линијата на косата. Не се стискаа, само рани си правев, а се гледаше дека има нешто бело внатре Значи, не созреваа во „здрави“ акни, туку беа само како топчиња што не поминуваа со денови. Ужас. Исто така, два-три пати ми излегоа и огромни поткожни акни (по една секој пат) и ми стоеја буквално повеќе од недела дена. Немаше шанси за стискање на овие од што беа толку длабоко под кожата, такви чудовишта никогаш не сум имала За црнки, што знам, не приметив нешто зголемен број, јас и онака правам пилинг два-три пати неделно, па општо немам нешто многу црнки. Сега ми се врати во нормала лицето со помош на пилингот на Афродита и Дермогалот, и еве, откако се вратив на Есте немам никакви проблеми, лицето ми е чисто како порано. Немам што да сликам сега, фала Богу и се надевам никогаш веќе нема да се појават
^^ Најдете го моето мислење, и јас истото го пишав. Значи, ова ќе излезе колку музика - толку пари. Нема бре, судено ми е многу пари да фрлам на козметика.
Врти-сучи, јас пак на Max Factor се враќам. Не сакам да експериментирам со други пудри, зошто доста ми е од фрлање пари за џабе. Пред некој месец отидов во Cosmo со намера да си ја земам FaceFinity, но не знам што ме предомисли, и ја земав Seventeen Mat Plus. Полоша пудра-амин! Ми ја исуши кожата меѓу веѓите, кај носот, и под устата. Бев на дерматолог за да го решам проблемот без да ми светне дека сиве овие симптоми ми се појавија откако ја купив пудрава. Сакам да нагласам дека имам комбинирана кожа, пролет-лето накај мрсна, есен-зима комбинирана до нормална. Можеби на некој друг му одговара горенаведената пудра, но во мојата козметичка колекција, оваа пудра веќе не! Зборот ми беше (кај летнав со мислата ) дали случајно ја имате забележано Facefinity на попуст? Се надевав дека во Cosmo ќе ја пуштат на попуст сега за Валентин, но залудно. Дали можеби на некое друго место ја има? Редовната цена и е 840ден. Фала женски!
Моментално не е на попуст, јас одамна имам намера пак да и` се навратам откако ќе ми се потроши Ревлонот. Ми помина меракот и за пролетва сакам некоја друга, а оваа покрај другото ми одговараше доста. Мислам дека би требало да ја стават на попуст за 8-ми Март, секоја година ја има тогаш со уште некое моливче или нешто друго од МФ.
Oвaa пудрa е супер зa мрснa кoжa, јa имaв тестерче и беше супер нo немa мн нијaнси т.е. мене ниеднa не ми oдгoвaрaше и не јa земaв ,дoбaр избoр си нaпрaвилa