Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.014
    Допаѓања:
    81.351
    На претходната страница има многу убави рецензии од мене и Мимс за пудрата на L'Oreal - Matt magique. Читајте ги барем последните страници кога сакате да прашате за некоја пудра, вака само како папагали, доаѓаме во ситуација да повторуваме едно те исто.

2. Elena69221

Elena69221 Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2011
    Пораки:
    2.352
    Допаѓања:
    3.519
    Од кое Космо ја зема? Ги имаше сите нијанси? :)

3. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.659
    Допаѓања:
    106.734
    Денес бев вo hondos center еднa др прoдaвницa кaј штo прoдaвaaт прoизвoди нa Есте и ги рaзгледувaв нијaнсите вo врскa сo пудрaтa double wear, јaс јa кoристaм нијaнсaтa 2c3 fresco a прoдaвaчкaтa ми ги предлoжи 1n1 ivory nude и 1n2 ecru. Ми предлoжи дa дoјдaм ненaшминкaнa и нa пoлa лице ќе ми нaнесе и oд двете нијaнси пa ќе видaм кoјa дa јa земaм. Плaнирaм дa јa земaм пoчетoк нa мaрт пa ќе пишaм кoјa нијaнсa ќе јa изберaм иaкo мислaм декa ќе биде 1n1 ivory nude

На senza.parole му/ѝ се допаѓа ова.
  4. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.785
    Допаѓања:
    24.048
    @koritsaki, кога ќе има пак попуст? Почетокот на март?
    А, овој што е сега моментално до кога ќе трае?

5. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.659
    Допаѓања:
    106.734

до денес беше , ама скоро секоја недела има попусти инаку во понеделникот ставија 35% на производите за тело од Сефора а во вторникот и до 30% на познатите брендови. Јас сакав ако има неделава да ја земам ама таа што работи за Есте ми рече по 26 февруари да сум дошла некаде ќе одела па тогаш дури ќе се вратела , а посигурно мие неа да ја чекам сакам да ми помогне околу нијансите овие две се многу слични и сакам 100% да ја погодам нијансата

6. kitty.m

kitty.m Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2012
    Пораки:
    490
    Допаѓања:
    1.906
    Мислење за loreal true match l-oreal-true-match-alapozo.jpg (комбинирана кожа имам) особено ми е важна трајноста да не исчезнува од лице и дали се пресликува на облека, јас ја користам max factor facefinity 3in1 687841b2d1e1f167474934e0b7c976b8.jpg и е одлична ама на слики излегувам мноооогу бледо, ако некоја ги користела двете ако може споредба

7. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.282
    За секоја пудра што ве интересира, пред да поставите прашање напишете го нејзиното име во делот барај, и одберете ги категориите каде што ќе пребарувате- можете да одберете пудра и омилени производи на месецот.
    Потоа одберете да ви ги покаже прво најновите мислење и voila сигурно ќе најдете минимум 5 постови за пудрата што ве интересира.
    Ако евентуално го нема тоа што го барате дури тогаш поставете прашање, бидејќи навистина е глупаво на секоја страна да се поставуваат истите прашања.

Јас така правам за производите што ме интересираат, еве на пример за тушот за очи прво пребарав се за него, па потоа само прашав дали е некаде на попуст, а не пак да ги малтретирам феминките да ги пишуваат истите мислења.

Да не ја гушиме непотребно темата.(highfive)

На Jordanovska-K, Mishela, naturally и 6 други им се допаѓа ова.
  8. presiosaP

presiosaP Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    2.208
    леле можно ли е и мене од ревлонот да ми излегуваат акни.....на челото никогаш не сум имала акни а сега од кога почнав да ја косристам секојдневно забелжева на челото како мали ситни акни нензмма како да ги наречам не се ни гнијанички да ги стиснеш///хеллпп

9. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.659
    Допаѓања:
    106.734

можно е, еве неколку се жалиме со акниве :sweat:

и јас имав прашувано за пудрава на лореал ама на тие со мрсна кожа читам воопшто не им се погодила , повеќе е за сува него ли за мрсна кожа

Модератор: Ве молиме, не испраќајте две мислења едно по друго, доколку сакате да го дополните мислењето, редактирајте.

Последна измена од модератор: 14 февруари 2015
    На presiosaP му/ѝ се допаѓа ова.
  10. IamSexyAndIKnowIt

IamSexyAndIKnowIt Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2012
    Пораки:
    1.673
    Допаѓања:
    2.924
    Не сум од Скопје, ама ја најдов во Диор. Сепак фала за информациите. :*

11. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.282
    Девојки, ќе може ли да ставите некаква слика да видам какви се акните (или како и да се викаат) што ви се појавуваат од Ревлонот?
    Јас забележувам зголемена појава на црнки, и такви бели испакнати мали точки кои се гледаат само на добра светлина и тоа бидејќи се испакнати и кои кога ќе се стиснат излегува нешто налик на тоа од црнките.
    Најмногу ги имам во пределот на долновиличната коска.
    Не сакам да мислам дека е од пудрата, конечно ми е погодена ептен, зарем е комедогена и ќе треба да ја менувам?
    Еве вака нешто се (како белите) само во многу помал број и со помали димензии, ама не можев да најдам иста слика, ова е нешто најслично

12. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Офтопик ама ме интересира дали знаеш како се чистат тие? Инаку јас знам дека се комедони, црнки ама затворени ? Не знам точно како да опишам, и имам читано дека се појавуваат и на дехидрирана кожа.

13. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.659
    Допаѓања:
    106.734

Хм тaкви ситни беa и сo гнoј , oкoлу устaтa имaв и кaј брaдaтa и oкoлу 10тинa беa нa брoј. Се дoдекa јa кoристев тaa пудрa исчезнувaa некoи aмa и др се пoјaвувaa, a кoгa не стaвaм сегa немaм нoви тие стaрите исчезнувaaт. Зa црнки не aмa aкни се нaпoлнив. И јaс си викaм штетa бaш и нијaнсaтa си јa нaјдoв aмa тoa е сегa..

На sesilija му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.215
    @sesilija е баш такви, како белите, најситните на сликата (во близина на ушите). Не во толкав број, далеку од тоа, и не толку многу на едно место, туку само по неколку. Моите беа ептен ситни и ми се појавуваа кај вилицата и горе на челото, во близина на линијата на косата. Не се стискаа, само рани си правев, а се гледаше дека има нешто бело внатре :^) Значи, не созреваа во „здрави“ акни, туку беа само како топчиња што не поминуваа со денови. Ужас. Исто така, два-три пати ми излегоа и огромни поткожни акни (по една секој пат) и ми стоеја буквално повеќе од недела дена. Немаше шанси за стискање на овие од што беа толку длабоко под кожата, такви чудовишта никогаш не сум имала :sweat: За црнки, што знам, не приметив нешто зголемен број, јас и онака правам пилинг два-три пати неделно, па општо немам нешто многу црнки. Сега ми се врати во нормала лицето со помош на пилингот на Афродита и Дермогалот, и еве, откако се вратив на Есте немам никакви проблеми, лицето ми е чисто како порано. Немам што да сликам сега, фала Богу :D и се надевам никогаш веќе нема да се појават (facepalm)

На sesilija, presiosaP и koritsaki им се допаѓа ова.
  15. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.785
    Допаѓања:
    24.048
    ^^
    Најдете го моето мислење, и јас истото го пишав. :|
    Значи, ова ќе излезе колку музика - толку пари. Нема бре, судено ми е многу пари да фрлам на козметика. :rofl:

На koritsaki и Sexybaby86 им се допаѓа ова.
  16. Jordanovska-K

Jordanovska-K Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    896
    Допаѓања:
    6.139
    Врти-сучи, јас пак на Max Factor се враќам. Не сакам да експериментирам со други пудри, зошто доста ми е од фрлање пари за џабе.

Пред некој месец отидов во Cosmo со намера да си ја земам FaceFinity, но не знам што ме предомисли, и ја земав Seventeen Mat Plus. Полоша пудра-амин! Ми ја исуши кожата меѓу веѓите, кај носот, и под устата. Бев на дерматолог за да го решам проблемот без да ми светне дека сиве овие симптоми ми се појавија откако ја купив пудрава.

Сакам да нагласам дека имам комбинирана кожа, пролет-лето накај мрсна, есен-зима комбинирана до нормална.
    Можеби на некој друг му одговара горенаведената пудра, но во мојата козметичка колекција, оваа пудра веќе не!

Зборот ми беше (кај летнав со мислата :D) дали случајно ја имате забележано Facefinity на попуст? Се надевав дека во Cosmo ќе ја пуштат на попуст сега за Валентин, но залудно.
    Дали можеби на некое друго место ја има?
    Редовната цена и е 840ден. Фала женски! :*

Прикачени фајлови:

• max.jpg
      max.jpg
      Големина на фајлот:
      38,2 KB
      Прегледи:
      28
    На kitty.m му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.014
    Допаѓања:
    81.351
    Моментално не е на попуст, јас одамна имам намера пак да и` се навратам откако ќе ми се потроши Ревлонот. Ми помина меракот и за пролетва сакам некоја друга, а оваа покрај другото ми одговараше доста.
    Мислам дека би требало да ја стават на попуст за 8-ми Март, секоја година ја има тогаш со уште некое моливче или нешто друго од МФ.

На Jordanovska-K му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    2.280
    Што мислите за пудрата од Авон - Luxe,онаа што е за покривање?

19. Girl159

Girl159 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2012
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    3
    здраво денес ја зедов оваа пудра дали некој ја има користено и мислење да кажи...:):):)

Прикачени фајлови:

20. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.659
    Допаѓања:
    106.734

Oвaa пудрa е супер зa мрснa кoжa, јa имaв тестерче и беше супер нo немa мн нијaнси т.е. мене ниеднa не ми oдгoвaрaше и не јa земaв ,дoбaр избoр си нaпрaвилa

На Girl159 му/ѝ се допаѓа ова.