јас имам комбинирана кожа и многу чувствитела,јас пробав тестерче и 2ката таман ми беше не ми се познаваше многу како китирано... сакам секојдневно да ја употребувам дали е во ред....
да , пудрава е поготово супер за тие што имаат чувствителна кожа поготво ако имаш акни , ги суши акните
Сум ја имала само таа во бела тубичка, не знам дали уште ја имаат. И патем, не знам какви други пудри имаат !? Оваа не ја платив воопшто скапо, мислам на попуст некој ја купив пред година дена, не знам. Нијансата ми беше одлична, ама пудрата беше доста ретка и слабо пигментирана, со слаба покривност и обичен финиш, нешто измеѓу полусјајно и полумат. Многу е фина како за преку ден, не го оптоварува лицето и нежна е со осетливите делови. Трајноста не е нешто задоволително, без камена не би траела на моево лице ниту два часа, но со соодветна подлога, коректор и завршница, ми тераше без проблем еден „школски“ ден. Јас повеќе би ја препорачала на тинејџерки, наместо Импала или Малена, купете си S-he. За нас поголемите, мислам дека ретко на која би и` ги задоволила потребите. Освен нели, ако многу ретко користите пудра и имате исклучително чисто лице.
http://www.aura.co.rs/index.php/izdvajamo-iz-ponude/cover-me-tecni-puder.html дали некој ја има корситено пудрата на аура и да ми каже збор -два за неа ...
http://maramasplace.blogspot.com/2015/01/aura-cover-me.html На блогот имам пишувано, а и слика имам ставено, погледни.
Иако ти посочија друга фемкика да ти каже за пудрата, јас ќе си земам за право да ти кажам мое мислење. Јас ја користам веќе еден месец и искрено сум задоволна. Претходно користев пудра на bourjois поточно healthy mix-от по препорака на Мишела, меѓутоа не знам дали кожата ми се презасити или нешто друго се деси ама повеќе не ми одговараше. Да се вратам на пудрата од Аура. Јас искрено сум задоволна. Малку пудра ти е доволна за цело лице, јас приметив дека размачкувањето поубаво ми иде со бјути блендер него ли со четка или раце. Опаковката е многу практична. Покривноста и е висока. Искрено јас не би ја носела преку ден. Ако немаш некои поголеми неправилности на лицето, за преку ден земи полесна пудра, Пишува дека е за сите типови на кожа, меѓутоа не знам колку би им одговарала на тие со сува кожа бидејќи и самата пудра е сува. Јас имам нормално лице и обавезно под пудрата ставам хидратантен крем или прајмер. Има добар избор на нијанси. Мене најсветлата ми одговара со оглед на тоа дека сум налик... дух Има карактеристичен мирис, меѓутоа воопшто не е непријатен а и за кратко време исчезнува. Јас ја фиксирам со камена пудра и ми издржува цел ден. Не знам како би било на мрсна кожа. Еве @marama може да каже пошто чинам таа има мрсна кожа. Се извинувам ако сум грешка. Дај и шанса. Јас сум задоволна
фала ти марама на одговорот ...нема шанси да ја купам .....и многу ефтина мислев производите на аура се поскапи...ке најдам нешто друго..сепак фала ти на споделеното искуство олеенка јас имам лице со неправилности поточно дупчиња од акни...и сакам пудра што покрива ...би ми препорачала некоја...дали ја имаш користено од мах фактор 3 во 1 Модератор: Ве молиме, не испраќајте две мислења едно по друго, доколку сакате да го дополните мислењето, редактирајте.
Јас ја имам користено Макс Фактор 3 во 1 (Фејсфинити). Покривноста е одлична и мислам дека ќе ти се допадне и ќе ти ги задоволи потребите со оглед на проблемите кои ги имаш. Не се познава на лице ако ја носиш преку ден, иако доста ги поправа неправилностите и е со погуста формула. Нијансите се одлични, трајноста исто така. Има полумат-мат финиш, јас со камена не светнувам доста време, а нанесувам камена само на Т-зоната. Јас сум задоволна, низ темава има многу мислења за оваа пудра, побарај ги, ќе прочиташ се што те интересира.
Ако ти е мрсна кожата купи ја на Фломар пудрата, 550 денари е и многу покрива. Ја имаш во Веро Џамбо и во Рамстор.
Девојки, јас имам проблем со сува кожа, толку сува што кога ставам пудра дури и доаѓа до перутење на некои делови на лицето, обично под окото и на челото. Секогаш ставам хидратантна крема под пудрата, но џабе е. Во моментов ја користам пудрата од Bourjois, Flower perfection, не сум задоволна и планирам да ја променам, но би сакала и ваше мислење.. Која да ја земам сега?
девојки да ве прашам оние понудине во космо за лореал true match со гратис руменило важи само со космо клуб картичка или може и без неа?
Девојки, да ве прашам за мислење, сакам да си земам пудра од Авон... Лукс, па да ми кажете дали се за 20,22 годишни девојки тие пудри или не?
Da moze da gi kosistis jas imam 20 godini i gi imam i dvete mi se dopagaat magicnata e so svetki a svilenikavata e prilagodliva i ubavo se razmackuva taa e poubava pozz
Не е за со клуб-картичка, тогаш во тој случај сите акциски производи би важеле така, а јас веќе купив маскари и Глисс колекција без да ја приложам клуб-картичката, по цената наведена на флаерот.