Течна пудра за лице

Discussion in 'Лице' started by angel, Nov 23, 2009.

1. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Kolku pari cini inaku pudrata so rumeniloto ?

2. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

3. cocopuff

cocopuff Популарен член

Мене секогаш ми барале картичка, па затоа и си мислев дека попустите важат само ако ја имаш картичката. Тогаш уште подобро чим е вака како што ти викаш. :)

4. Devojka20

Devojka20 Истакнат член

Каква е таа со светки , свети ли? А инаку има ли покривање? пошто мене ми требаат пудри што ептен прекриваат...

5. naturally

naturally Популарен член

^Нема многу светки, дискретни се ама сепак од блиску се познаваат.
    Пудрата на Лукс е средно покривна.

6. Salome

Salome Популарен член

Есенс има повеќе видови пудри.Soft Touch Mousse, All about matt и Stay all day.На која поточно мислиш?

presiosaP likes this.
  7. mims-89

mims-89 Форумски идол

@cocopuff незнам каков тен имаш ама во ГТЦ и тоа кај Беко имаа само темни нијанси, цела понуда им ја донеле со таа нијанса W3/D3 (warm) што е со жолт подтон што мене лично ми се многу темни, од оваа пудра јас ја користам нијансата N4 (nutral), тие се со беж подтон и наутрални нијанси, C (cold) ти се со розев под тон.
    Ми рекоа дека најверојатно сегде им е само таа нијанса однесена претпоставувам затоа што најслабо им се троши и не ни тргнав да барам по другите дуќани. За секој случај посигурно ти е да видиш во Зебра и Сити Мол може имаат и од другите нијанси, а може и ќе ти одговара нијансата W3. Од руменилата имаше повеќе нијанси, мислам дека од сите 4 нијанси кои сум ги забележала, со нив нема утка многу се природни која нијанса и да ја одбереш.
    Се андевам ќе имаш среќа да си најдеш нијанса затоа што акцијава е предобра и да не ти треба космо картичка за тоа, космо картичката е само за попуст кај што има назначено клуб цена. А картичка можеш и да си извадиш на лице место ако ти речат дека мора да имаш 40 денари мислам дека се купуваше. :)

cocopuff likes this.
  8. presiosaP

presiosaP Популарен член

stay all day

9. Salome

Salome Популарен член

Не сум ја користила, јас ја користев мус пудрата ама од оваа има многу задоволни можеш да си ја земеш викаат дека многу била лесна на лицето.Средно покривна за нормална кожа.

presiosaP likes this.
  10. cocopuff

cocopuff Популарен член

Ти благодарам @mims-89 на одговорот, но јас не барам во моментов пудра :) Ја имам true match од Лореал и баш таа нијанса што ја напомена W3/D3, но во моментов ми е претемна, па ќе ја дотрошам летово. Мислам дека @Winter Lady и @desperate15 беа заинтересирани за понудата во Космо, па ете затоа и ги тагнувам за да прочитаат :)

desperate15 and mims-89 like this.
  11. Elence93

Elence93 Форумски идол

@presiosaP stay all day ми беше омилена за во лето бидејќи е мат и е за комбинирана/мрсна кожа, а цената пристапна. Но, нијансите сега не ми одговараат, дури и најсветлата ми е темна :( А доста е трајна, барем 6 часа не ја мислиш. :)

presiosaP likes this.
  12. presiosaP

presiosaP Популарен член

ти благодарам на мислењето ...баш ми треба за комбинирана/мрсна кожа...

13. xxAngelxx

xxAngelxx Популарен член

Ја има некој видено пудрава кај нас?
    Maybelline_Fit_Me_Matte_Poreless_foundation.jpg

14. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Ја нема кај нас, за жал. Од Fit Me линијата има само руменила колку што имам видено. Ај, кај и да е, за некое време ваљда ќе ги донесат, нели кај нас се'доаѓа светлосни години подоцна (АКО воопшто решат да ги донесат) |(
    Патем, малку офф, ама морам да кажам дека коректорот од Fit Me линијата е одличен, голема штета што не ни е достапен :doh:

ivancekitty and anuskaNESTLE like this.
  15. Модо

Модо Истакнат член

Не ја мењам за ништо. Околу 500 денари е, како што се троши има едно шо се крева нагоре за да нема дупки со воздух. Јас немам исфрлано лице, но никогаш не сум имала ни скроз чисто, стално некои црнки некои брунчиња ми се дешаваат. Значи: не се праваат ко брчки насекаде, не се приметува ништо буквално, ништо, а покрива и флеки и црвенило се, се. Не знам више како да ја опишам :)

Annath and b.u.tt.e.r.F.L.Y like this.
  16. Winter Lady

Girls aj ve molam kazete mi koja od ovie pudri e najdobra i koja najubavo pokriva
    manhattan_easy_match_foundation.png download.jpg magique.jpg

17. Doozy

Doozy Форумски идол

Ме заинтересира со пудрава. Најмногу ради делот што ја бутка нагоре, многу сакам практични работи. :D Од каде ја зимаш, ја немам приметено? И дали ти е лицето суво/мрсно/комбинирано? :D

Daydream likes this.
  18. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

Тaa вo срединaтa е кaтaстрoфa , лицетo кo фaсaдa гo прaви и требa дa имaш мнoгу мрснo лице зa дa врши рaбoтa.

19. Winter Lady

Ja imam probano vo edna prodavnica mi ja preporaca prodavackata no bidejki imav poveke pudri ne ja kupiv mi se dopadna ama sakav i od vas da slusnam mislenje a za lorealot sto ke kazete na akcija e 500 denari so maskara loreal.

20. xxAngelxx

xxAngelxx Популарен член

Јас ја имам втората Менхетен во црна туба! УЖАС! Текстурата и е, небаре аргета сум купила не течна пудра. Покривноста и е ок, ама по неколку часа ја снемува. Не ми се допага како изгледа на лицето, како бетон да сум ставила. Не сум задоволна во секој случај, не ја препорачувам на никој, нај катастрофална пудра што сум користела за мешана кожа!

Hipica and koritsaki like this.