Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Kolku pari cini inaku pudrata so rumeniloto ?

2. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.659
    Допаѓања:
    106.735

3. cocopuff

cocopuff Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    619
    Допаѓања:
    563
    Мене секогаш ми барале картичка, па затоа и си мислев дека попустите важат само ако ја имаш картичката. Тогаш уште подобро чим е вака како што ти викаш. :)

4. Devojka20

Devojka20 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2012
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    54
    Каква е таа со светки , свети ли? А инаку има ли покривање? пошто мене ми требаат пудри што ептен прекриваат...

5. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    3.480
    ^Нема многу светки, дискретни се ама сепак од блиску се познаваат.
    Пудрата на Лукс е средно покривна.

6. Salome

Salome Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2012
    Пораки:
    1.243
    Допаѓања:
    10.406
    Есенс има повеќе видови пудри.Soft Touch Mousse, All about matt и Stay all day.На која поточно мислиш?

На presiosaP му/ѝ се допаѓа ова.
  7. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    @cocopuff незнам каков тен имаш ама во ГТЦ и тоа кај Беко имаа само темни нијанси, цела понуда им ја донеле со таа нијанса W3/D3 (warm) што е со жолт подтон што мене лично ми се многу темни, од оваа пудра јас ја користам нијансата N4 (nutral), тие се со беж подтон и наутрални нијанси, C (cold) ти се со розев под тон.
    Ми рекоа дека најверојатно сегде им е само таа нијанса однесена претпоставувам затоа што најслабо им се троши и не ни тргнав да барам по другите дуќани. За секој случај посигурно ти е да видиш во Зебра и Сити Мол може имаат и од другите нијанси, а може и ќе ти одговара нијансата W3. Од руменилата имаше повеќе нијанси, мислам дека од сите 4 нијанси кои сум ги забележала, со нив нема утка многу се природни која нијанса и да ја одбереш.
    Се андевам ќе имаш среќа да си најдеш нијанса затоа што акцијава е предобра и да не ти треба космо картичка за тоа, космо картичката е само за попуст кај што има назначено клуб цена. А картичка можеш и да си извадиш на лице место ако ти речат дека мора да имаш 40 денари мислам дека се купуваше. :)

На cocopuff му/ѝ се допаѓа ова.
  8. presiosaP

presiosaP Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    2.208
    stay all day

9. Salome

Salome Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2012
    Пораки:
    1.243
    Допаѓања:
    10.406
    Не сум ја користила, јас ја користев мус пудрата ама од оваа има многу задоволни можеш да си ја земеш викаат дека многу била лесна на лицето.Средно покривна за нормална кожа.

10. cocopuff

cocopuff Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    619
    Допаѓања:
    563
    Ти благодарам @mims-89 на одговорот, но јас не барам во моментов пудра :) Ја имам true match од Лореал и баш таа нијанса што ја напомена W3/D3, но во моментов ми е претемна, па ќе ја дотрошам летово. Мислам дека @Winter Lady и @desperate15 беа заинтересирани за понудата во Космо, па ете затоа и ги тагнувам за да прочитаат :)

На desperate15 и mims-89 им се допаѓа ова.
  11. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.881
    Допаѓања:
    5.217
    @presiosaP stay all day ми беше омилена за во лето бидејќи е мат и е за комбинирана/мрсна кожа, а цената пристапна. Но, нијансите сега не ми одговараат, дури и најсветлата ми е темна :( А доста е трајна, барем 6 часа не ја мислиш. :)

12. presiosaP

presiosaP Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    2.208
    ти благодарам на мислењето ...баш ми треба за комбинирана/мрсна кожа...

13. xxAngelxx

xxAngelxx Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2010
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    968
    Ја има некој видено пудрава кај нас?
    Maybelline_Fit_Me_Matte_Poreless_foundation.jpg

14. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.215
    Ја нема кај нас, за жал. Од Fit Me линијата има само руменила колку што имам видено. Ај, кај и да е, за некое време ваљда ќе ги донесат, нели кај нас се'доаѓа светлосни години подоцна (АКО воопшто решат да ги донесат) |(
    Патем, малку офф, ама морам да кажам дека коректорот од Fit Me линијата е одличен, голема штета што не ни е достапен :doh:

На ivancekitty и anuskaNESTLE им се допаѓа ова.
  15. Модо

Модо Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2015
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    90
    Не ја мењам за ништо. Околу 500 денари е, како што се троши има едно шо се крева нагоре за да нема дупки со воздух. Јас немам исфрлано лице, но никогаш не сум имала ни скроз чисто, стално некои црнки некои брунчиња ми се дешаваат. Значи: не се праваат ко брчки насекаде, не се приметува ништо буквално, ништо, а покрива и флеки и црвенило се, се. Не знам више како да ја опишам :)

На Annath и b.u.tt.e.r.F.L.Y им се допаѓа ова.
  16. Winter Lady

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Girls aj ve molam kazete mi koja od ovie pudri e najdobra i koja najubavo pokriva
    manhattan_easy_match_foundation.png download.jpg magique.jpg

17. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.975

Ме заинтересира со пудрава. Најмногу ради делот што ја бутка нагоре, многу сакам практични работи. :D Од каде ја зимаш, ја немам приметено? И дали ти е лицето суво/мрсно/комбинирано? :D

На Daydream му/ѝ се допаѓа ова.
  18. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.659
    Допаѓања:
    106.735
  19. Winter Lady

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Ja imam probano vo edna prodavnica mi ja preporaca prodavackata no bidejki imav poveke pudri ne ja kupiv mi se dopadna ama sakav i od vas da slusnam mislenje a za lorealot sto ke kazete na akcija e 500 denari so maskara loreal.

20. xxAngelxx

xxAngelxx Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2010
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    968
    Јас ја имам втората Менхетен во црна туба! УЖАС! Текстурата и е, небаре аргета сум купила не течна пудра. Покривноста и е ок, ама по неколку часа ја снемува. Не ми се допага како изгледа на лицето, како бетон да сум ставила. Не сум задоволна во секој случај, не ја препорачувам на никој, нај катастрофална пудра што сум користела за мешана кожа!

На Hipica и koritsaki им се допаѓа ова.