Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. macka91

macka91 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    4.151
    Допаѓања:
    73.369
    Пудри за сува кожа од мах фактор ти се: whipped creme, colour adapt i miracle touch :)

На Youknow му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Masnickaaa

Masnickaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2011
    Пораки:
    370
    Допаѓања:
    934

Благодарам за одговорот, сакам да купам поквалитетна пудра, може да е поскапа. Не знам за која да се одлучам. Битно ми е да не ме прави како дух, како да имам фасада ставено, да има природен изглед, ама да има покривност и да е подолготрајна :)

3. b.u.tt.e.r.F.L.Y

b.u.tt.e.r.F.L.Y Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    152
    Feminki od mob sum pa ztoa e latinicava :$
    Moze predlog na pudra za lesna pokrienost? Edinstveniot problem mi se crnkite na nosot pa sakam dobro da se skrijat :?: deka epten mi e bel tenok i mnogu doagaat do izraz:|

4. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.881
    Допаѓања:
    5.217
    Која е подобра, Римел ластинг финиш или Аура кавер ми? Имам комбинирана кожа и ми треба поголема покривност (но сепак да не дава изглед на паштета) :)

5. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.895
    Допаѓања:
    15.406
    Еленче и јас се мислев за Аура ама мислам дека Марама на блогот имаше пишувано за неа и не ја препорачува,сега ќе ја дотрошам Кетрис фото финиш (не би ја купила пак на почетокот добра беше ама сега некако чудна ми е незнам што се случува) и повторно почнува потрагата по нова.Римелот ми е подобра од Кетрис па се мислев да си ја земам повторно во комбинација со камената Стеј мат.Ако пробаш некоја во меѓувреме пиши.

На Elence93 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.014
    Допаѓања:
    81.351
    И јас ви се придружувам во потрагата по нова пудра, но ниту сум расположена за купување пудра на Catrice, ниту пак на Rimmel. :drunk:
    Од едните не сум задоволна во однос на трајноста врз мојата кожа, а другиве немаат убави светли нијанси како за мене.

Ме фаќа паника зашто си ги доцедувам залихите на Clinique Superbalanced, за која кажав и претходно дека ми е една од најдобрите зделки, ја фатив на некој попуст во Грција.
    Кај нас врска немам колку е, кога ќе ги објават осмомартовските попусти во Космо баш ќе проверам колку е кај нас, ама не верувам дека би ја купила од тука.
    Кој може да си дозволи поскапи пудри - препорачувам. Мене не ми се даваат две и кусур илјади само за пудра, апсурдно ми е, барем додека уште немам сопствени редовни примања. :)

На kala21 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.895
    Допаѓања:
    15.406
    Јас имам уште малку од овие двете ке издржам таман до 8 Март,а во меѓувреме ќе барам:)Имам редовни примања ама сепак не можам да си дозволам 50 евра за пудра.Дај предлог за нешто друго со нормална цена да разгледам:DСе мислев и за Боржуа не сум ги пробала:?:

8. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.014
    Допаѓања:
    81.351
    Не знам колку ќе ти се допадне Bourjois како бренд, по толкуте негативни коментари за пудри кои мене совршено ми одговараа, се плашам да дадам предлог. :)
    За нашиот тип на кожа, единствено 123 Perfect или Flower Perfection. Јас бев позадоволна од првата, втората ми беше многу слична со онаа Natural Velvet на Seventeen, само малку потешка од неа.
    Никаков изразен мат ефект и светнување за кратко време.
    Перфектот е одлична, само се плашам да не оксидира.

9. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.447
    Допаѓања:
    91.779
    Јас си ја носам Аура сеуште, купив и посветла бидејќи првата ми беше многу темна т.е ја купив најсветлата и добро е што се прилагодува на тенот. Јас не сум нешто задоволна од пудрата ама кој и да ме види ме прашува што користам многу свежо ми изгледало лицето.
    Не е скапа, пробајте ја, може ќе ви се допадне.
    Тука негде ми се со Римелот за покривност, само што Римел е баш мат завршица, а оваа не е скроз мат.

10. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.895
    Допаѓања:
    15.406
    Епа може и перфект во комбинација со камената таа што е во црвено,решив иста фирма да бидат двете.Освен ако не стават добар попуст на некоја друга:D
    Марама штом не е толку мат како Римелот ќе бидам лампион за еден саат:DСо образите немам проблем ама челото ми е катастрофално.

11. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.014
    Допаѓања:
    81.351
    Јас се двоумам меѓу Менхетен со пумпица и Макс Фактор Фејсфинити.
    Веќе не знам на која друга и по кој пат да и` давам шанса, очајно сакам нешто ново кое ќе ми биде баш по мерка и во однос на нијанса, цена, квалитет. Многу барам. :lol:

И на крај, се сомневам дека било која од тие две ќе биде на попуст, ама битно е да се учествува, нели. :rofl:

12. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    @Mishela Менхетн што им е новата со пумпица како што знам им е замена за оваа:
    која не се произведува повеќе, а беше наменета за сува кожа. Така да незнам колку ќе ти одговара, еве види и името им е слично, како што имам пробано од тестерче и структурата им е таа, значи ништо од мат ефект.

13. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.014
    Допаѓања:
    81.351
    @mims-89 ја препорачуваат како погодна за комбинирана кожа, барем имам наидувано на такви коментари. Ја имам пробано неколку пати на мене истата нијанса од сликата горе, ми се чини дека ми одговара. Не ми е сјајна на лицето, баш ми е некако полумат кога ќе ја нанесам рамномерно со четка. Далеку е од пудрите со мат завршеток, ама моментално не ми треба таква, туку сакам некоја нормална која може да биде со полумат финиш, но да биде трајна во Т-зоната.
    Во споредба со Лореал тру меч - Менхетнот е поиздржлива на моето лице, со камена ми се чини дека ќе ми биде во ред, само се плашам да не ми се случи истото со ред други пудри кои сум ги користела на подолги периоди.

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.975
    @Mishela ако ти се причекува, би требало наредна недела, ова време, веќе да ја шлакам на мене.... :DАма ако не можеш да додржиш.... :D i don't blame you :rofl:

На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.014
    Допаѓања:
    81.351
    Ќе имам колку за оваа и следната недела, под услов ако не се фасадирам многу, таман ќе ме фати празникот, може и ќе ме изненадат со некој подарок па ќе се спасам. :D

16. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    8.431
    При крај ми е пудрата па се мислам да си земам нова.
    Која би ми ја препорачале за мрсна кожа ?
    Се двоумам меѓу Revlon и Маx Factor Face Infinity
    Читам дека од Ревлонот повеќето не сте задволни па сакам да ја земам вторава ....
    Иначе сакам одлична покривност и се надевам дека доколку ја земам вторава нема да имам потреба од камена пудра. :^)

17. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.014
    Допаѓања:
    81.351
    Мене досега само со Ревлон не ми била потребна камена пудра, со сите останати сум морала да нанесам малце барем на Т-зоната.
    Тоа најверојатно зависи од самата кожа, додека не пробаш нема да знаеш. :)

На crazylady му/ѝ се допаѓа ова.
  18. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.282
    Крејзилејди, јас си ја користам Ревлонот, прашав за каков вид акни им се појавиле на феминките за да имам сликовита претстава.
    Кај мене како што кажав приметив повеќе црнки и по некоја таква бела ајде да ја наречам црнка во пределот на долновиличната коска, ама ништо страшно и ништо во огромен број или со голема димензија, туку по некоја ситна забележлива на убава дневна светлина и што со стискање се губи.
    Немам црвенила или големи акни што не се стискаат и сл.

Многу убав ефект ми дава Ревлонот, конечно не светам за кратко време, супер ми го изедначува тенот и не би ја променила додека не најдам подобра по слична цена.
    Секако ако ми се појават такви некои акни како кај Сексибејби или како кај другите феминки, нема да водам инает и ќе прекинам со употреба, ама сега за сега немам потреба од такво нешто.

Последна измена: 24 февруари 2015
    На Sexybaby86 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.282
    Се извинувам што пишувам пост врз пост, ама ја видов оваа рецензија http://www.makeuparena.com/2015/02/rimmel-lasting-finish-25hr-podloga-u.html и веднаш ми дојде желба да ја набавам пудрава.
    Ја има кај нас, нели? Можеби некоја од вас ја има користено?
    Сега пребарав во темата за неа, ама наидов на постови за течната, значи би требало да ја има и камената.
    Баш ќе ѕирнам и низ парфимериите деновиве.

20. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.014
    Допаѓања:
    81.351
    Ја нема камената. Ја немам видено до сега кај нас.
    Од камените пудри на Римел достапни ни се Match Perfection (плавата) и Stay Matte.

На sesilija му/ѝ се допаѓа ова.